Privatlån:

Söka lån – så söker du lån på bäst sätt

Att söka ett nytt privatlån kan kännas krångligt och det är lätt att man av vana vänder sig till sin traditionella storbank direkt. För många av oss är det inga konstigheter att använda sajter som Prisjakt och Pricerunner när vi ska köpa en ny TV eller boka en flygbiljett för att jämföra priser. Men trots att ett lån kan kosta tusentals kronor varje månad är det inte alla som jämför lånevillkor innan de söker lån.

Genom en låneförmedlare kan du enkelt och smidigt jämföra privatlån och amorteringsvillkor. Låneförmedlare lånar alltså inte ut pengar själv utan förmedlar kontakten mellan låntagare och långivare. Nedan går vi igenom 7 anledningar till varför det är bra för dig som tittar på att ta ett lån att ansöka genom en låneförmedlare.

 1. En låneansökan – flera låneerbjudanden

  Om du söker lån hos en bank får du naturligtvis bara svar från den banken. Men om du söker lån genom en låneförmedlare får du svar från flera banker och långivare. De flesta större låneförmedlare samarbetar med ett 30-tal eller fler banker och långivare, så du kan känna dig trygg i att du får en bra överblick av vilket som är det bästa möjliga låneerbjudandet för dig.

 2. Ökad chans att få beviljat lån när du söker lån

  Alla banker och långivare bedömer kreditvärdighet på olika sätt. Det innebär att de ofta sätter olika ränta för en och samma person. Det betyder också att en bank kanske inte ger dig ett lån över huvud taget, medan en annan gör det. Om du bara går till en bank finns en risk att de inte ens beviljar ditt lån. Om du söker genom en låneförmedlare som samarbetar med många banker och långivare ökar du chansen att ditt lån blir beviljat.

 3. Kreditvärdigheten viktig om du ska söka lån

  Visst kan du själv gå runt och söka lån hos flera banker, men förutom att det är tidskrävande är problemet att varje bank kommer att göra varsin kreditupplysning på dig. Ju fler kreditupplysningar du har desto sämre blir din kreditvärdighet, och desto sämre villkor och erbjudanden kommer du att få.
  Låneförmedlare erbjuder istället en lösning där alla långivare och banker får dela på en och samma kreditupplysning. Det har minimal påverkan på din kreditvärdighet och ökar därmed dina chanser att få bra villkor när du ansöker om lån.

 4. Söka lån via låneförmedlare är helt gratis

  Till skillnad från vad många tror är det helt gratis att söka lån genom en låneförmedlare. Låneförmedlaren får istället betalt av långivarna eftersom de, tack vare låneförmedlaren, får in en ny, glad och nöjd kund. Det är alltså jämförelsen som är gratis. Hittar du ett lån som du väljer att acceptera så gäller självklart räntekostnader för lånet.

 5. Sök nytt lån och passa på att samla dina gamla lån och krediter

  Många låneförmedlare hjälper dig att ta med dina befintliga lån (om du har några) när du söker ett nytt lån. Det betyder att du slår ihop ditt nya lån med dina befintliga lån och krediter (så som andra blancolån, billån, avbetalningsköp, kreditkortsskulder, sms-lån) och söker lån på det totala sammanslagna beloppet.  Att samla lån har flera fördelar: Den främsta är att du ofta kommer ned i ränta – och därmed månadskostnad – dels för att banker beviljar lägre räntor på högre belopp, dels för att det förbättrar din kreditvärdighet att ha alla din lån på ett ställe. Dessutom får du bara en faktura att hålla koll på varje månad.

 6. Ansök om lån och ta del av personlig service

  De flesta banker och långivare är inte kända för att behandla sina kunder väl, tvärtom får de låga betyg i kundundersökningar. Låneförmedlare har till skillnad från bankerna fokus på kundens bästa, det märks i bemötande och kan intygas av  goda kundrecenssioner.

 7. Ett tryggt och enkelt sätt att ansöka om lån

  Att ansöka om lån via låneförmedlare är tryggt och enkelt. För oss på Advisa är trygghet grundläggande i vårt arbete och vi står under Finansinspektionens tillsyn för din trygghet. När du söker lån via Advisa binder du dig inte till något och de låneerbjudanden du mottar är giltiga i 30 dagar. På så vis har du gott om tid att i lugn och ro ta beslut kring ditt lån.

Hur kommer det sig att inte alla använder sig av en låneförmedlare?

Det finns säkert lika många anledningar som det finns individer, men på Advisa har vi sett två huvudsakliga anledningar:

 • Man vet inte att prisskillnaden på samma lån mellan olika banker och långivare är stora. För exakt samma lån kan man få allt från 3,5% till 20-25% beroende på vilken bank man rågar gå till, något som är omöjligt att veta om man inte jämför lån.
 • Andra känner inte till vad låneförmedling är och att det finns ett enkelt, snabbt och kostnadsfritt sätt att jämföra olika lån: att söka genom en låneförmedlare.

Vi på Advisa samarbetar idag med *Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på {totalAmount} kr med {repaymentTimeYears} års löptid, nominell ränta {interestRate} % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan {apr} %. Totalt belopp att betala: {totalCost} kr. Månadskostnad: {monthlyCost} kr fördelat på {numPayments} betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Advisa arbetar med 40 kreditgivare. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 33,99%. Räntespann mellan: 4,75% - 33,99% (Uppdaterat januari 2024). st olika långivare och banker. Genom oss kan du söka lån på upp till 600 000 kr. Se mer hur det går till när du jämför lån via Advisa här eller ansök redan idag!

Ange beloppet för detta lån.
kr
Ungefärlig kostnad i 12 år
0 kr/mån
+
Genom att samla lån får du större chans till bättre bud då hela din lånesituation beaktas och kan förbättras. Bankerna kan då "köpa upp" alla dina lån och ge ett förbättrat lån på hela ditt belopp, ofta med bättre villkor än att ta ett nytt lån ovanpå dina gamla
Din e-post behövs för att du säkert ska kunna motta låneförslagen och för kontakt genom processen.
Validering
Vi behöver ditt telefonnummer så att våra rådgivare kan kontakta dig angående din låneansökan.
Validering
Ansökt lånebelopp

310000 kr

           
Lånetid

12 år

Genom att påbörja ansökan godkänner jag användaravtalet och bekräftar att jag tagit del av dataskyddspolicyn.
Tryggt och säkert

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 0 kr med 12 års löptid, nominell ränta NaN % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 0 %. Totalt belopp att betala: 0 kr. Månadskostnad: 0 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Advisa arbetar med 40 kreditgivare. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 33,99%. Räntespann mellan: 5,20% - 33,99% (Uppdaterat februari 2024).

Vad skulle det kosta att söka lån genom Advisa?

Vi på Advisa vill att alla ska betala så lite som möjligt för sina lån. Därför har vi samlat flera långivare som får konkurrera om att få dig som kund. Fyll i dina uppgifter för att komma igång!

Om oss – Advisa

Advisa är ingen bank, vi är låneförmedlaren som söker ditt lån hos flera långivare. Sedan starten 2011 har vi jämfört lån åt över 263 000 kunder. För din trygghet står Advisa under tillsyn av finansinspektionen.

Genom Advisa kan du

Oavsett om du vill ta ett nytt lån eller vill lösa befintliga lönar det sig att jämföra låneförslag från flera banker och andra långivare.

 • Kostnadsfritt och du binder dig inte till något
 • Säker ansökan – vi hanterar uppgifter säkert
 • Lånejämförelse – vi står på din sida

Vanliga frågor och svar - Söka lån

Vad krävs för att söka lån?

För att söka ett lån hos oss krävs det att du har fyllt 18 år, är folkbokförd i Sverige sedan ett år tillbaka samt har en inkomst på minst 8 400 kronor i månaden. Det finns långivare som kan bevilja ett lån trots att du har betalningsanmärkningar.

Kan man söka lån utan UC?

Hos vissa långivare kan du söka lån utan UC. Men det innebär att att kreditupplysningen görs hos något annat kreditupplysningsföretag än UC, eftersom en kreditprövning ändå måste ske. Hos oss sker alltid en kreditupplysning genom UC när du söker lån.

Kan man söka lån utan inkomst?

Du kan söka om lån trots en låg eller oregelbunden inkomst, men ska du söka lån utan inkomst krävs det som regel att du har en medsökande på lånet.

Var kan man söka bäst lån?

För att få så bra ränta som möjligt bör du söka lån genom en låneförmedlare. Hos oss skickas din förfrågan ut till många banker och långivare samtidigt – så att du enkelt kan hitta det lån som ger dig lägst ränta.

Vad säger våra kunder?