Jämför båtlån utan kontantinsats

Med Advisa kan du jämföra båtlån tryggt, gratis och utan att binda dig till något. Vi låter dig jämföra lån hos 40 stycken långivare vilket ökar din chans att låna pengar till låg ränta. Du jämför båtlån genom att fylla i formuläret – det tar bara några minuter och sedan får du omgående svar från våra samarbetspartners.

Ange beloppet för detta lån.
kr
Ungefärlig kostnad i 12 år
0 kr/mån
+
Genom att samla lån får du större chans till bättre bud då hela din lånesituation beaktas och kan förbättras. Bankerna kan då "köpa upp" alla dina lån och ge ett förbättrat lån på hela ditt belopp, ofta med bättre villkor än att ta ett nytt lån ovanpå dina gamla
Din e-post behövs för att du säkert ska kunna motta låneförslagen och för kontakt genom processen.
Validering
Vi behöver ditt telefonnummer så att våra rådgivare kan kontakta dig angående din låneansökan.
Validering
Ansökt lånebelopp

310000 kr

           
Lånetid

12 år

Genom att påbörja ansökan godkänner jag användaravtalet och bekräftar att jag tagit del av dataskyddspolicyn.
Tryggt och säkert

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 0 kr med 12 års löptid, nominell ränta NaN % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 0 %. Totalt belopp att betala: 0 kr. Månadskostnad: 0 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Advisa arbetar med 40 kreditgivare. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 33,99%. Räntespann mellan: 5,20% - 33,99% (Uppdaterat februari 2024).

Vad är ett båtlån?

Ett traditionellt båtlån kräver kontantinsats och båten som säkerhet. Idag kallas även privatlån med syfte att finansiera ett båtköp för båtlån. Här går vi igenom vad dessa låneformer innebär och hur de skiljer sig åt.

Fördelar med att låna till båt genom ett privatlån

Att finansiera ett båtköp genom ett privatlån är väldigt vanligt. Har du inga pengar sparade kan du istället lösa din båtfinansiering med ett privatlån, vilket är den typ av lån vi kan hjälpa dig med.

Båtlån utan kontantinsats

När du löser din båtfinansiering med ett privatlån finns inga restriktioner alls. Du behöver inte lägga någon kontantinsats och extra avgifter tillkommer sällan på ditt lån. Vill du sedan sälja din båt kan du göra det utan att behöva gå igenom banken eller båthandlaren.

Du kan använda ett privatlån som finansiering för hela båtköpet eller för att finansiera en del av båten med lånet.

Går att använda pengarna till mer än bara själva båtköpet

Du kan även använda det till att köpa de tillbehör och reservdelar som krävs för att få en båt i skick. Men som med alla lån kan misskötsel leda till betalningsanmärkningar samt inkasso, vilket har negativ inverkan både på din ekonomi och dina framtida möjligheter att få låna pengar.

Båtlån

Sammanfattning – privatlån för köp av båt:

 • Ingen kontantinsats krävs
 • Inget krav att köpa via en auktoriserad båthandlare
 • Inga krav på försäkringar eller båtmodell
 • Mindre avgifter leder ofta till lägre effektiv ränta än på båtlån
 • Du kan sälja din båt när och hur du vill

Traditionellt båtlån – med båten som säkerhet

Ett traditionellt båtlån innebär att båten används som säkerhet och objektets förväntade värdeminskning över tid tas i beaktning när amorteringsplan och ränta sätts. Denna typ av båtlån kräver att du finansierar 20 % av köpet med en kontantinsats och själva lånebeloppet landar då på 80 % av båtens kostnad. Inbyte av din gamla båt kan i vissa fall ersätta kontantinsatsen. Ett båtlån tas oftast genom din båthandlare man kan även tas direkt hos en bank. Ofta finns krav från långivaren på båtmodell och försäkringar.

Ibland lägre ränta – men en låneform som kommer med krav

Skulle du senare vilja sälja vidare båten måste du ha långivarens samtycke. Den stora fördelen med ett båtlån är att du ofta får en väldigt låg ränta, just för att du går in med egna pengar och att banken alltid har en säkerhet i båten. Olika administrativa avgifter tillkommer dock ofta för båtlån vilket innebär att den effektiva räntan kan bli högre än på många blancolån.

Sammanfattning traditionellt båtlån:

 • Kräver 20 % kontantinsats
 • Båtens förväntade värdeminskning påverkar dina lånevillkor
 • Långivaren har båten som säkerhet
 • Krav på båtmodell och försäkringar
 • Om båten säljs måste det ske i samförstånd med långivaren
 • Förmånliga räntevillkor (men se upp för avgifterna)

Viktigt att veta när du vill ta ett båtlån

 • När du funderar på att köpa båt är det smart att jämföra lån även fast du inte bestämt dig för ett köp ännu. Det ger dig koll på hur mycket du kan låna och hur låg ränta du kan få vilket ger dig en fördel om båthandlaren eller din egen bank erbjuder dig lån vid köptillfället.
 • När du jämför lån genom oss får du svar omgående. Om du hittar ett lån som passar dig är det bara att signera avtalet så betalas lånet ut inom några dagar.
 • Det finns inga krav på att ta ställning till låneerbjudandet direkt. Eftersom jämförelsen är aktiv i 30 dagar kan du i lugn och ro överväga dina alternativ.

Så får du låg ränta på ditt båtlån

Genom att låta långivarna konkurrera om dig som kund pressas räntan, vilket inte är möjligt att göra utan en förmedlare. Skulle du själv besöka flera långivare för att jämföra båtlån tar varje långivare varsin kreditupplysning på dig. Många kreditupplysningar på kort tid försämrar din kreditvärdighet och gör att dina chanser till bra ränta försämras.

Kostnadsfritt och bara en kreditupplysning

Genom oss delar 40 långivare på en kreditupplysning vilket ger minimal påverkan på din kreditvärdighet.

Om du redan sitter på andra lån, kan det också vara en god idé att samla dina andra lån för att på så sätt få ner räntan. Detta kan du göra i samband med att du jämför räntor på det nya lånet. Att samla skulder stärker din kreditvärdighet vilket förbättrar chanserna till lägre ränta och öppnar upp helt nya möjligheter för dig att både spara pengar, bli skuldfri samt investera i något nytt.

Fördelar med att jämföra båtlån genom Advisa:

 • Ett flertal långivare konkurrerar om dig som kund vilket pressar räntan
 • Endast en kreditupplysning
 • Jämförelsen är gratis och du binder dig inte till något
 • Tryggt och säkert

Vanliga frågor och svar – Båtlån

Hur fungerar ett båtlån?

Ett båtlån genom Advisa är ett privatlån där du får använda pengarna till både en ny eller begagnad båt. Du behöver inte låsa lånet till din båt vilket är smidigt när du sen vill sälja båten och köpa en nyare.

Hur mycket kan man låna till båt?

Tar du ett privatlån för att finansiera båten kan du söka ett båtlån på upp till 600 000 kronor.

Hur finansierar man en båt?

Du kan antingen ta ett traditionellt båtlån, där du måste lägga 20 % i kontantinsats och ha båten som säkerhet. Eller så kan du ta ett privatlån – där du slipper både kontantinsats och att pantsätta båten. Genom Advisa hjälper vi dig med båtlån upp till 600 000 kronor.

När är det bäst att köpa båt?

Det är smart att kolla efter begagnade båtar under hösten. Då är marknaden svalare samtidigt som många båtägare vill sälja av sin båt i stället för att ställa in den under vintern.

Vad säger våra kunder?