Så hoppade Cathrine av shoppingkarusellen

Ledsen kvinna som shoppat slut på pengarna

Ibland går vi människor med problem och svårigheter i många år utan att veta hur vi ska komma tillrätta med dem. De kan växa till hemligheter som vi skäms för och försöker dölja. Men egentligen behöver vi göra precis tvärtom. För det kan vara svårt att åstadkomma förändring helt på egen hand. Att våga be om hjälp, att prata om sin situation och få stöd i hur man ska tackla sina problem är många gånger fullkomligt avgörande. (mer…)

Vill du låna med betalningsanmärkning? – Såhär förbättrar du din ekonomi!

Ung affärskvinna som ser lättad ut

Från pengaslarv till den klassiska lyxfällan – betalningsanmärkningar eller skulder hos kronofogden kan drabba den bäste och är inget att skämmas för. Den snabbaste vägen ut är att med beprövade metoder ta ett järngrepp om ekonomin. Ju förr desto bättre. Att ta ett samlingslån och lösa dyra skulder är bara ett av alla knep och kräver i vissa fall att andra åtgärder först tagits. I den här artikeln bjuder vi på hela 10 tips som kan förbättra din ekonomiska situation om du dragit på dig en eller flera betalningsanmärkningar. (mer…)

Stark kritik mot nytt amorteringsförslag

Pengar som växer i jord omgivet av en husram

I ett nytt pressmeddelande menar Finansinspektionen (FI) att sårbarheter byggts upp i den svenska ekonomin på grund av att bostadspriserna ökat med 40 procent de senaste tre åren. Detta har skett till följd av rekordlåga räntor och en stark konjunktur och har även gjort att hushållsskulderna skjutit i höjden. För att bromsa utvecklingen föreslår FI skärpta amorteringskrav för hushåll med höga skulder. (mer…)

Fast i nätshopping? – Så hanterar du ditt begär!

Glad kvinna pratar i telefon framför datorn och ger tummen upp.

Det är kväll. Middagen är avklarad och äntligen har du en stund för dig själv. Du kryper upp i soffan med en kopp te på bordet och datorn i knäet. Mys!

Kanske har du lite mejl du behöver gå igenom, men sen är du fri. Fri att koppla av och surfa in på några roliga sidor. Kolla kläder till exempel. Du ska bara titta i kväll, få lite inspiration. Fast så klart, du behöver ju faktiskt en bikini nu till sommaren. De som ligger i byrålådan sitter illa och har tappat formen. Ja! Det ska du göra. Kolla bikinis.

När du stänger igen datorn två timmar senare har det blivit två bikinis, en baddräkt, ett par sandaler, en strandklänning, två par shorts, tre toppar och en strandväska med jättepraktiskt vattentätt innerfack. Och du är 3400 kronor fattigare. (mer…)