Så här kan din privatekonomi ha påverkats av coronaviruset

Orolig man sitter med räkningar framför julbelysning.

Corona-viruset har slagit hårt mot stora delar av samhället. Inte minst möts företag av en allt mer osäker framtid. Därför har vi under de senaste månaderna fått se hur företag tar till olika åtgärder, så som kortidspermiteringar och uppsägning, för att minska kostnader och hålla verksamheten vid liv. Vilket i sin tur kommit att påverka privatpersoners ekonomi.

(mer…)

Nya anledningar att granska din e-faktura för ditt kreditkort

en tecknad laptop med ett kreditkort som sitter fast i skärmen

Har du precis som många andra ett kreditkort med ambition att betala av allt varje månad? Får du din faktura som e-faktura? Då kan det finnas anledning att granska den noga. Många kreditkortsutgivare väljer nämligen att endast fylla i minsta belopp att betala i beloppsfältet på din faktura. Det innebär att den som inte är uppmärksam kan hamna i en situation där man helt plötsligt har fått en kredit, inte sällan med en ränta på en bra bit över 10%. 

(mer…)

Billig mat som räddar miljön

Hand som håller i smartphone. Personen är inne på en mat-applikation för mat online

Maten utgör i genomsnitt 13 procent av ett hushålls utgifter där ytterligare 7 procent går till café- och restaurangbesök. Ca en halv miljon ätbar mat och dryck slängs årligen i Sverige där varje individ står för dryga 50 kilo. Enklare uträknad innebär det ca ett kilo i veckan per person. Detta påverkar inte bara miljön utan även din ekonomi. Det finns mycket du kan göra för att bidra till att minska mängden mat som slängs och samtidigt spara pengar. Allt du behöver finns i din mobil.

(mer…)