Advisa

Bilfinansiering

- välj rätt finansiering för dina behov

Har du hittat drömbilen eller har det blivit dags att uppdatera din nuvarande bil? Efter att ha undersökt modeller och märken är det dags att bestämma hur du ska finansiera ditt bilköp. Det finns många olika finansieringsalternativ, här går vi igenom några av de vanligaste och hur de skiljer sig åt.

bilfinansiering bild

Privatlån till bilköp

Billån som inte kräver kontantinsats kallas även blancolån eller privatlån. Denna typ av lån innebär att du varken lämnar bilen du köper som säkerhet för lånet eller någon kontantinsats.

Genom Advisa jämför du billån. Genom att låta 40 långivare och banker konkurrera om dig som kund så pressar du i många fall räntan. Du kan låna upp till 600 000 kr med en återbetalningstid på upp till 20 år. Det är helt kostnadsfritt att jämföra lån via oss och du binder dig inte till något.

För dig som:

  • Vill ha enkla lånevillkor
  • Inte vill binda lånet
  • Vill köpa bil från valfri bilhandlare eller privatperson

Genom Advisa kan du dessutom få ned räntan för ditt fordonslån genom att låta 40 långivare och banker konkurrera om dig som kund. Du kan låna upp till 600 000 kr med en återbetalningstid på upp till 20 år. Det är helt kostnadsfritt att jämföra lån via oss och du binder dig inte till något.

När du jämför billån via Advisa ökar du dina chanser att hitta denna typ av finansiering med mest förmånliga villkor för dig.

Det klassiska billånet

Ett traditionellt billån innebär att du lämnar bilen som säkerhet för lånet, men utöver det behöver du också betala in en kontantinsats. Kraven för kontantinsatsen skiljer sig mellan långivare men brukar ligga på runt 20 procent av totalbeloppet.

Tar du ett lån med bilen som säkerhet blir du bunden till lånet under den avtalade kredittiden. Att lösa ett bundet lån i förtid leder oftast till att långivaren tar ut en ränteskillnadsersättning (man blir ersättningsskyldig för långivarens uteblivna ränteintäkter).

Läs mer: Bästa bilarna – och de som håller andrahandsvärdet bäst

Privatleasing

När man leasar en bil kan man se det som att man hyr den under en längre tidsperiod. Med andra ord betalar man samma avgift varje månad och ofta inkluderar det även service och försäkringar. På så sätt lämpar sig leasing bra för den som vill hålla kolla på de löpande kostnaderna och vill slippa oväntade utgifter. Det som kan vara negativt med privatleasing är att man avtalar om “körmil” vilket innebär att det kan bli dyrt om man kör mer än avtalat.

Läs mer: Här är de bästa tipsen för att sälja bil privat

Övrigt att tänka på

Utöver att köpa din bil till bästa pris och hitta rätt finansieringsform för ditt bilköp finns det andra kostnader som är viktiga att ha i åtanke när du planerar att köpa bil. Det kan handla om att uppskatta vad drivmedel kommer att kosta dig varje månad samt beräkna med servicekostnader, fordonsskatt och försäkringsavgifter. Har du inte körkort ännu blir det en kostnad och du kan behöva ett körkortslån. Planerar du att använda bilen för att pendla till jobbet i Stockholm eller Göteborg bör du också ta hänsyn till trängselskatten som tillkommer i rusningstider. Här kan du läsa mer om vad en bil kostar i månaden.

Läs mer om hur du kan spara pengar varje månad med rätt bilförsäkring.

Planerar du att köpa bilen av en annan privatperson? Då krävs att du är lite extra noggrann innan köpet genomförs. När du köper av en annan privatperson är det din skyldighet att säkerställa att säljaren är den verklige ägaren till bilen samt att bilen inte har något ägarförbehåll, det gör du hos Transportstyrelsen. På Motormännens hemsida kan du läsa mer om vad som är viktigt att tänka på när du köper bil av privatperson.

Ange beloppet för detta lån.
kr
Ungefärlig kostnad i 12 år
0 kr/mån
Genom att samla lån får du större chans till bättre bud då hela din lånesituation beaktas och kan förbättras. Bankerna kan då "köpa upp" alla dina lån och ge ett förbättrat lån på hela ditt belopp, ofta med bättre villkor än att ta ett nytt lån ovanpå dina gamla
Din e-post behövs för att du säkert ska kunna motta låneförslagen och för kontakt genom processen.
Validering
Vi behöver ditt telefonnummer så att våra rådgivare kan kontakta dig angående din låneansökan.
Validering
Ansökt lånebelopp

310000 kr

           
Lånetid

12 år

Genom att påbörja ansökan godkänner jag användaravtalet och bekräftar att jag tagit del av dataskyddspolicyn.

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på {totalAmount} kr med {repaymentTimeYears} års löptid, nominell ränta {interestRate} % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan {apr} %. Totalt belopp att betala: {totalCost} kr. Månadskostnad: {monthlyCost} kr fördelat på {numPayments} betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Advisa arbetar med 40 kreditgivare. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 29,99%. Räntespann mellan: 3,06% - 29,99% (Uppdaterat januari 2021).

Vad skulle det kosta att finansiera bilen med ett privatlån?

Vi på Advisa vill att alla ska betala så lite som möjligt för sina lån. Därför har vi samlat flera långivare som får konkurrera om att få dig som kund. Fyll i dina uppgifter för att komma igång!

Om oss – Advisa

Advisa är ingen bank, vi är låneförmedlaren som söker ditt lån hos flera långivare. Sedan starten 2011 har vi jämfört lån åt över 263 000 kunder. För din trygghet står Advisa under tillsyn av finansinspektionen.

Genom Advisa kan du

Oavsett om du vill ta ett nytt lån eller vill lösa befintliga lönar det sig att jämföra låneförslag från flera banker och andra långivare.

  • Kostnadsfritt och du binder dig inte till något
  • Säker ansökan – vi hanterar uppgifter säkert
  • Lånejämförelse – vi står på din sida

Vanliga frågor och svar – Bilfinansiering

Hur finansierar man en bil?
Du kan välja ett traditionellt billån där du måste lägga 20 % i kontantinsats och ha bilen som äkerhet. Du kan också välja ett privatlån, där du slipper både kontantinsats och att pantsätta bilen. Vill du bara hyra din bil finns även leasing.
Vad är räntan på ett billån?
Räntan sätts alltid individuellt och beror på din kreditvärdighet. Men genom Advisa kan du jämföra erbjudanden från många banker för att få så låg ränta som möjligt.
Måste man betala kontantinsats vid bilköp?
Nej, inte om du köper bilen via ett privatlån. Genom ett traditionellt billån krävs att lägger 20 procent i kontantinsats – men det kravet finns inte om du finansierar bilen genom ett privatlån.
Måste ägaren av bilen stå på billånet?
Nej, inte om du finansierat bilen genom ett privatlån. Men med ett traditionellt billån där bilen är säkerheten för lånet får inte bilen byta ägare utan att skriva över lånet eller betala tillbaka det.

Vad säger våra kunder?