Frågor och svar om Advisas lånetjänst

Här hittar du svar på våra kunders vanligaste frågor. Kontakta oss om du inte hittar svaret på din fråga här.

Vill du komma i kontakt med oss?

Frågor om vår tjänst & lån

 

Hur sänker Advisa kostnaden på mina lån?

Vi kan hjälpa dig att sänka dina kostnader genom att sänka räntan på ett befintligt lån eller samla ihop flera lån och krediter. Du kan även förlänga återbetalningstiden på ett befintligt lån för att få ner din månadskostnad. Ring oss på 0770 - 17 50 50 så berättar vi mer.

Varför ska jag jämföra lån genom Advisa?

När man jämför lån själv så gör varje långivare varsin kreditupplysning. Många kreditupplysningar leder till försämrad kreditvärdighet och därmed får du sämre erbjudanden ju fler långivare du jämför. Vi har genom vårt samarbete med UC tagit fram en lösning där våra 40 samarbetslångivare får dela på samma kreditupplysning. Samtidigt så görs en lånejämförelse mellan långivarna vilket leder till en prispress på de erbjudanden man får. Starta din jämförelse här!

Hur mycket får jag låna?

Du kan låna upp till 600 000 kr. En långivare gör en bedömning av hur mycket du får låna baserat på flera aspekter. För att öka dina chanser att bli beviljad lån hjälper det exempelvis om du har en medsökande eller har fast inkomst från tillsvidareanställning, pension eller eget företagande. Vill du låna ett större belopp så kräver långivarna alltid att du har en högre inkomst desto större belopp du vill låna. En av Advisas lånerådgivare hjälper dig gärna att tänka över hur mycket du kan ansöka om.

Vad får jag för ränta?

Räntan på ett privatlån sätts individuellt efter dina förutsättningar. Advisa hjälper dig därför att skicka en låneansökan till flera banker och andra långivare samtidigt för att du ska få reda på vilken som erbjuder dig bäst ränta. Vi ser även till att din låneansökan innehåller all nödvändig information för att du ska få så stort antal bra bud som möjligt.

Vad är skillnaden på nominell och effektiv ränta?

Den nominella räntan är den rörliga räntan som man betalar för sitt lån. Effektiv ränta är totala räntekostnaden av den nominella räntan inklusive tillägg som exempelvis uppläggningsavgifter och aviavgifter.

Kostar det något att söka lån genom Advisa?

Nej, hittar du ett lån med villkor som passar dig så får den långivaren en ny glad kund. Långivaren betalar då oss en engångsersättning istället för den marknadsföringskostnad den vanligtvis har. Våra rådgivare hjälper dig därför kostnadsfritt att hitta det lån som passar dig bäst.

Hur lång återbetalningstid kan jag få på lånet?

Du kan välja en återbetalningstid mellan 1 och 20 år. Har du svårt att avgöra vad som passar dig bäst så hjälper vi dig gärna att komma fram till det.

Vad blir min månadskostnad?

Din kostnad per månad kan du först få reda på efter att du har ansökt om lån. Detta beror på att din månadskostnad bestäms av den ränta du får, hur mycket du tar i lån och vilken återbetalningstid du väljer. Hos Advisa hjälper en erfaren lånerådgivare dig att välja återbetalningstid och belopp för att se till att lösningen passar just din privatekonomi.

Vad är skillnaden på annuitet och rak amortering?

Vid ett annuitetslån betalar du alltid samma månadsbelopp. Det innebär att allt eftersom skulden minskar, så ökar andelen du amorterar på lånet. Rak amortering innebär att du amorterar samma belopp varje månad, utöver det tillkommer räntekostnaden som minskar i relation till den återstående krediten.

Är Advisa en bank?

Nej, på Advisa jämför vi banker och långivare och ger därför inte ut lån själva. Du ansöker om lånet genom Advisa och din ansökan skickas sen ut till flera banker och långivare som erbjuder dig flera låneförslag.

Efter du har skrivit på ditt låneförslag hos banken så tar banken över kommunikationen. Om du har frågor angående ditt lån ber vi dig kontakta den bank eller långivare som betalat ut lånet, men självklart finns vi här om det är något du funderar över.

Frågor inför & efter ansökan

 

Gör Advisa en kreditupplysning?

Ja, vi gör en kreditupplysning som samtliga samarbetsbanker och långivare delar på.

Kan jag ändra ansökt lånbelopp?

Ja, du kan alltid justera beloppet i efterhand. Eftersom kreditupplysningen endast gäller i 5 dagar så rekommenderar vi att du hör av dig till oss så fort du upptäcker att du vill ändra beloppet.

Vilka lån ska jag ta med i min ansökan?

För att hjälpa dig räkna ut vilka besparingsmöjligheter du har så rekommenderar vi att du tar med så många av dina konsumtionslån som möjligt. Konsumtionslån innefattar privatlån, medlemslån, topplån, bil- och andra fordonslån, kreditkort och avbetalningar.

När får jag svar?

Vissa banker svarar inom 1 minut medan andra tar längre tid på sig. Oftast får du svar inom 24 timmar.

Varför har jag fått avslag på min låneansökan?

Varför din ansökan inte blir beviljad kan vi inte svara på då det är bankerna som bedömmer dig. Däremot kan vi hjälpa dig med att svara på generella frågor kring hur du kan förbättra din kreditvärdighet och bättra chanserna tills du ansöker nästa gång. Hör av dig till oss så kan vi även boka in ett möte inför framtiden när din situation har förändrats.

Kan jag ta ett lån trots betalningsanmärkning?

Ja, du kan ta ett lån om du har få betalningsanmärkningar och ej har skuld hos Kronofogden. Med betalningsanmärkningar försvåras dock möjligheten till lån. Våra långivare gör alltid en individuell bedömning på hela din ekonomiska situation vid ansökan.

Kan jag få ett lånelöfte hos er?

Ja, när du får ett bud från en av våra långivare så är det just ett lånelöfte. Du kan alltså förutsättningslöst jämföra långivare när du ska ta ett nytt lån eller kan förbättra dina nuvarande villkor.

Ska jag ha en medsökande på min låneansökan?

Om ni är två personer som delar på låneansvaret så ökar det möjligheten att ni får beloppet beviljat och att ni får bra lånevillkor. Det beror på att bankerna ser det som dubbel säkerhet när ni är två sökande. Dock är det viktigt att din medsökande har en stabil och bra ekonomi för att öka chanserna till bra lånevillkor. Ju högre belopp du vill låna, desto bättre är det att ha en medsökande i din låneansökan.

Kan jag lösa mitt lån?

Ja, du har fri amorteringsrätt på alla lån som tas genom oss. Det innebär att du närsomhelst kan betala mer på lånet eller lösa ut lånet helt och hållet.

När betalas lånet ut?

Ditt lån betalas ut 3-5 bankdagar efter att banken har mottagit ditt undertecknade avtal.

Varför har jag fått flera brev från UC?

Enligt lag så får man alltid omfrågandekopior från de parter som tagit del av ens kreditupplysning. Endast en kreditupplysning registreras hos UC och detta framgår även i breven som skickas hem.

Frågor kring kreditvärdighet, beslut, säkerhet & sekretess

 

Måste jag ta ett beslut över telefon?

Du tar aldrig ett beslut över telefon. Vi ringer upp dig för att gå igenom din ansökan och ytterligare en gång för att hjälpa dig gå igenom dina bud. Det är inte förrän du har skrivit under och skickat tillbaka ditt låneavtal som du har fattat ett beslut.

Är min ansökan bindande?

Nej, du binder inte upp dig till att ta ett lån. Din ansökan resulterar i ett lånelöfte. Först när du har skrivit på lånavtalet och skickat tillbaka det till den banken som du har valt så har du ingått ett bindande avtal.

Vilka tar del av mina uppgifter?

Dina uppgifter delas med UC (Upplysningscentralen) och våra samarbetsbanker. Alla uppgifter behandlas med sekretess och vi säljer inte vidare någon information till tredjeparter.

Påverkar inte en kreditupplysning min kreditvärdighet negativt?

Nej, tack vare vårt samarbete med UC registreras endast en enda kreditupplysning på dig och din eventuella medsökanden. Det är när det registreras flera kreditupplysningar inom kort tid som din kreditvärdighet kan påverkas negativt. I och med att vi endast registrerar en enda kreditupplysning så bevaras din kreditvärdighet och du kommer inte att påverkas negativt om du vill ansöka om lån till exempelvis en ny bostad.

Är det säkert att använda Advisas tjänster?

Ja, vi behandlar dina uppgifter enligt PuL:s (Personuppgiftslagens) rekommendationer vilket innebär att vi använder oss av brandväggar, krypteringsfunktioner och anti-virus samt har en intern sekretesspolicy.

Vad är Advisa plus?

Syftet med PlusTjänsten är att medlemmar ska få information och erbjudanden från Advisas verksamhet, gällande lån, försäkringar och andra finansiella tjänster samt produkter för privatpersoner. Om du vill lämna Advisa plus, vänligen följ avregistreringslänken och skriv in din e-postadress. Därefter tar vi bort dig från vår databas. https://advisa.se/unsub/

Vem kan använda Advisa?

 

Kan jag flytta mina lån utan att byta bank?

Ja, när du flyttar ditt lån så behöver du inte flytta dina andra bankerbjudanden. Att flytta ett privatlån kommer inte heller påverka de rabatter du har fått på försäkringar, bostadslån eller pensionsparande.

Kan jag samla mina lån och krediter till ett lån?

Vi hjälper ständigt kunder att samla ihop sin lån och krediter för att sänka sin månadskostnad. Genom att samla lånen förbättrar man även sin kreditvärdighet vilket ger bättre lånevillkor i framtiden.

Vad krävs från mig som låntagare?

För att ta ett lån genom oss så behöver du vara minst 18 år gammal och folkbokförd i Sverige. Du ska ha en stadigvarande inkomst om minst 8 400 kr per månad eller 100 800 kr per år. Du får inte inneha skuldsaldo hos Kronofogden.

Kan jag ta ett nytt lån genom er?

Ja, när du ska ta nytt lån kan du enkelt göra en ansökan och jämföra individuellt satta lånevillkor från våra 40 samarbetslångivare.

Kan jag sänka räntan på ett befintligt lån?

Ja, vi hjälper dagligen kunder att sänka sin ränta. Om du vill se ifall du kan sänka räntan på ditt lån så är det bara att göra en ansökan via vårt formulär eller ringa oss på 0770 - 17 50 50!

Går det att ansöka om lån med skuld hos Kronofogden?

Nej, du får inte ha haft ett skuldsaldo hos Kronofogden de senaste 6 månaderna.

Ange beloppet för detta lån.
kr
Ungefärlig kostnad i 12 år
0 kr/mån
+
Genom att samla lån får du större chans till bättre bud då hela din lånesituation beaktas och kan förbättras. Bankerna kan då "köpa upp" alla dina lån och ge ett förbättrat lån på hela ditt belopp, ofta med bättre villkor än att ta ett nytt lån ovanpå dina gamla
Din e-post behövs för att du säkert ska kunna motta låneförslagen och för kontakt genom processen.
Validering
Vi behöver ditt telefonnummer så att våra rådgivare kan kontakta dig angående din låneansökan.
Validering
Ansökt lånebelopp

310000 kr

           
Lånetid

12 år

Genom att påbörja ansökan godkänner jag användaravtalet och bekräftar att jag tagit del av dataskyddspolicyn.
Tryggt och säkert

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 0 kr med 12 års löptid, nominell ränta NaN % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 0 %. Totalt belopp att betala: 0 kr. Månadskostnad: 0 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Advisa arbetar med 40 kreditgivare. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 33,99%. Räntespann mellan: 5,20% - 33,99% (Uppdaterat februari 2024).

Låna pengar till bästa räntan – Ansök här och få flera svar idag

Som en av Sveriges ledande låneförmedlare hjälper vi dig hitta bättre lån. Genom 1 ansökan kan du få flera låneförslag från de 40 långivare vi samarbetar med.

Genom Advisa kan du

  • Få låneförslag från flera långivare
  • Jämföra gratis – ej bindande
  • Tryggt och säkert

Så pressar vi räntan på privatlån

Advisa söker ditt lån hos flera långivare

Hos Advisa kan du som vill låna pengar få erbjudanden från flera banker och andra långivare, oavsett om det avser ett nytt lån, eller att samla befintliga. Skriv in dina uppgifter ovan och låt oss jämföra lån från flera långivare.

Jämför alltid innan du tar lån

Advisa är ingen bank. Tvärtom står vi på konsumentens sida när du vill ansöka om lån. Genom att jämföra låneförslag från flera banker kan du i lugn och ro välja det som passar dig bäst.

Tryggt och säkert – alltid

Trygghet är viktigt för oss, och en av hörnstenarna i vår tjänst. Därför använder vi flera säkerhetssystem och hanterar uppgifter med omsorg. För din trygghet står Advisa under tillsyn av finansinspektionen.

Läs mer om hur det går till ›