Så här ansöker du om lån genom Advisa

Genom oss kan du söka lån och jämföra långivares räntor tryggt, gratis och utan att binda upp dig till något. Vår tjänst gör det enkelt att sänka räntan, vare sig det handlar om att ta ett nytt lån eller samla dina befintliga skulder. Ansök om lån i vårt fomulär – eller läs vidare för att lära dig mer om hur det går till att söka.

Ange beloppet för detta lån.
kr
Ungefärlig kostnad i 12 år
0 kr/mån
+
Genom att samla lån får du större chans till bättre bud då hela din lånesituation beaktas och kan förbättras. Bankerna kan då "köpa upp" alla dina lån och ge ett förbättrat lån på hela ditt belopp, ofta med bättre villkor än att ta ett nytt lån ovanpå dina gamla
Din e-post behövs för att du säkert ska kunna motta låneförslagen och för kontakt genom processen.
Validering
Vi behöver ditt telefonnummer så att våra rådgivare kan kontakta dig angående din låneansökan.
Validering
Ansökt lånebelopp

310000 kr

           
Lånetid

12 år

Genom att påbörja ansökan godkänner jag användaravtalet och bekräftar att jag tagit del av dataskyddspolicyn.
Tryggt och säkert

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 0 kr med 12 års löptid, nominell ränta NaN % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 0 %. Totalt belopp att betala: 0 kr. Månadskostnad: 0 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Advisa arbetar med 40 kreditgivare. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 33,99%. Räntespann mellan: 5,20% - 33,99% (Uppdaterat februari 2024).

Ansök om lån och jämför långivare

Ansök här och få flera svar idag

Som en av Sveriges ledande låneförmedlare hjälper vi dig hitta bättre lån. Genom endast 1 låneansökan och kreditupplysning får du flera förslag från de 40 långivare vi samarbetar med – så att du kan hitta det bästa lånet för just dig.

Genom Advisa kan du:

  • Få låneförslag från flera långivare
  • Jämföra gratis och ej bindande
  • Låna tryggt och säkert – till lägsta möjliga ränta

Så här går det till att söka lån – från låneansökan till utbetalning

1. Fyll i och skicka in din låneansökan

Oavsett om du vill ta ett nytt lån eller samla ihop befintliga börjar du med att fylla i vårt enkla formulär. När du är klar klickar du på ”Ansök nu” så skickas ansökan för behandling av våra 40 långivare.

Genom bara en kreditupplysning kan vi låta alla våra samarbetspartners ta del av din ansökan – där alla bjuds in att ge dig ett lånerbjudande. Förslagen du får från respektive långivare visas sedan på skärmen.

2. Välj bäst förslag

Första svaret får du på din låneansökan oftast inom 1 minut. Svarstiden varierar mellan långivarna, men vi meddelar dig via SMS för varje svar du får. Inom 24 timmar har du i regel fått svar från samtliga långivare.

När alla förslag kommit in väljer du det som passar dig bäst. Vi jämför alltid den effektiva räntan på lånen för att du ska få så tydlig bild av kostnaden som möjligt. Behöver du vår hjälp med din låneansökan finns vår kundtjänst tillgängliga genom chatt och telefon.

3. Signering och utbetalning

Nu återstår bara att skriva på lånehandlingarna. Detta kan du göra smidigt med BankID, eller så kan du be om att få papperna hemskickade för underskrift. I vissa fall kan mer information efterfrågas, vilket då anges tydligt i avtalet. Vanligtvis betalas lånet ut till ditt konto 2–3 dagar efter att du signerat lånehandlingarna.

Advisa samarbetar med 40 långivare

SEB logotyp
Bank Norwegian logotyp
Visa fler långivare

Därför ska du ansöka om lån genom oss

Fördelarna med att ansöka om lån via en låneförmedlare är många:

  • Vi samarbetar med 40 banker och långivare
  • Vi tillåter låneansökningar på upp till 600 000 kronor
  • Du hittar lägst möjliga ränta för just dig genom att ansöka hos flera långivare samtidigt
  • Kostnadsfritt och ingenting du binder dig till
  • Personlig rådgivning
  • Endast en kreditupplysning
  • Snabb och enkel låneansökan

Grundkrav för att göra en låneansökan

För att ansöka om att låna pengar via Advisa krävs att du är 18 år och har fast inkomst för att säkerställa att du har utrymme för lånet och dess kostnader. Som fast inkomst räknas även pension och inkomst från eget företag. Det krävs alltid att du har minst 8 400 kr/månad i inkomst. Vidare krävs att du inte har skuldsaldo hos Kronofogden.

Har du betalningsanmärkningar eller svårt att få lån? Det finns banker som är villiga att se över din situation, läs mer om vad du kan göra för att förbättra dina möjligheter till ett lån med bra villkor.

Vanliga frågor och svar – Låneansökan

Hur ansöker jag om ett lån?

Att ansöka om ett lån hos oss går smidigt och snabbt. I vårt formulär fyller du i hur mycket du vill låna ihop med dina personliga uppgifter. Sedan skickar vi ut din ansökan till banker och långivare (med bara en kreditupplysning hos UC) så att de kan konkurrera om att ge dig lägst ränta. Sedan skickar vi deras svar till dig så att du i lugn och ro kan välja det bästa lånet.

Vad krävs för att ansöka om ett lån hos Advisa?

För att söka ett lån hos Advisa krävs att du har fyllt 18 år, är skuldfri hos Kronofogden och är folkbokförd i Sverige. Du måste också kunna redovisa en inkomst.

Varför ska jag ansöka om ett lån via en låneförmedlare?

Att ansöka om lån via en låneförmedlare ger dig bäst möjligheter att få ett lån med låg ränta, samtidigt som det sparar dig tid. Med bara en kreditupplysning skickar vi ut din ansökan till många banker så att du sedan kan välja det med lägst ränta.

Får jag bara en kreditupplysning när jag ansöker om lån?

Vi på Advisa tar bara en kreditupplysning via UC per ansökan. Den får alla våra samarbetspartners dela på när de kollar på din ansökan och beslutar om vilken ränta de kan ge dig.

Att tänka på när du ska ansöka om lån

Innan du söker ett lån ska du alltid fundera på om du verkligen behöver låna pengar – eller om du kan spara ihop pengarna i stället. Har du kommit fram till att du vill låna ska du också vara säker på att du kommer kunna betala tillbaka lånet.

Överbelåning kan leda till betalningsanmärkningar och sänkt kreditvärdighet.

Läs mer: Låna 600 000 kr – vad kostar det?

Vi hjälper dig söka lån på bäst sätt

När du söker lån genom oss finns alltid vi tillgängliga för rådgivning. På så sätt hjälper vi dig att se till att du förstår precis vad som gäller för ditt lån – och hur du kan maximera dina chanser till den lägsta räntan.

Vill du  läsa på mer om hur du kan optimera din ansökan har vi tagit fram dessa guider:

0770 - 17 50 50

Ring oss gärna om du vill komma i kontakt med oss eller få hjälp med din låneansökan! Vi har hjälpt över 263 000 kunder att söka och jämföra lån.

Ordinarie öppettider

Måndag - Torsdag09:00 - 20:30
Fredag09:00 - 17:00
Lördag14:00 - 18:00
Söndag14:00 - 18:00
Vad säger våra kunder?