Så här ansöker du om lån genom Advisa

Jämför långivares räntor tryggt, gratis och utan att binda dig till något. Vår tjänst gör det enkelt att sänka räntan, vare sig det handlar om att ta ett nytt lån eller samla dina befintliga skulder. Så här går det till:

1. Fyll i och skicka in din ansökan

Oavsett om du vill ta ett nytt lån eller samla ihop befintliga börjar du med att fylla i vårt enkla formulär. När du är klar klickar du på ”Ansök nu” så skickas ansökan för behandling av våra 37 långivare. Därefter visas förslagen direkt på skärmen.

Notera att långivarna ”bjuds in” till att ge dig lånerbjudande baserat på de uppgifter du anger i ansökan. Därför kan ett urval av dessa komma att bedöma ansökan och därefter återkomma med ett eventuellt låneförslag.

2. Välj bäst förslag

Första svaret får du oftast inom 1 minut. Svarstiden varierar mellan långivarna, men vi meddelar dig via SMS för varje svar du får. Inom 1 arbetsdag har du i regel alla långivares svar.

När alla förslag kommit in väljer du det som passar dig bäst. Behöver du vår hjälp finns vi tillgängliga per chatt och telefon.

3. Skriv på

Nu återstår bara att skriva på lånehandlingarna (digitalt eller för hand). I vissa fall kan mer information efterfrågas, det anges då tydligt i avtalet. Kort efter att du signerat lånehandlingarna betalas lånet ut.

Advisa samarbetar med 37 långivare i Sverige

Många anslutna långivare ökar dina chanser till bättre villkor!

Visa fler långivare

Därför ska du ansöka om lån genom Advisa

Fördelarna med att ansöka om lån via en låneförmedlare är många:

 • Vi samarbetar med 37 banker och andra långivare
 • Vi tillåter låneansökningar på upp till 600 000 kr
 • Räntorna pressas ned eftersom långivarna får konkurrera om dig som kund
 • Kostnadsfritt och ingenting du binder dig till
 • Personlig rådgivning
 • Endast en kreditupplysning
 • Snabbt och enkelt

Grundkrav

För att ansöka om lån via Advisa krävs att du är 18 år och har fast inkomst för att säkerställa att du har utrymme för lånet och dess kostnader. Som fast inkomst räknas även pension och inkomst från eget företag. Det krävs alltid att du har minst 10 000 kr/månad i inkomst. Vidare krävs att du inte har skuldsaldo hos Kronofogden. Har du betalningsanmärkningar eller svårt att få lån? Det finns banker som är villiga att se över din situation, läs mer om vad du kan göra för att förbättra dina möjligheter till ett lån med bra villkor.

Låna pengar till bästa räntan

Ansök här och få flera svar idag

Som en av Sveriges ledande låneförmedlare hjälper vi dig hitta bättre lån. Genom 1 ansökan kan du få flera låneförslag från de 37 långivare vi samarbetar med.

Genom Advisa kan du

 • Få låneförslag från flera långivare
 • Jämföra gratis – ej bindande
 • Tryggt och säkert
Så här går det till:
1. Fyll i uppgifter
2. Välj bäst förslag
3. Få lånet utbetalt

Hur mycket lån vill du samla?

Månadskostnad cirka*
2 968 kr/mån2 968 kr/mån*
Ungefärlig kostnadi 12 år
Genom att påbörja ansökan godkänner jag användaravtalet och bekräftar att jag tagit del av dataskyddspolicyn.

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på {totalAmount} kr med {repaymentTimeYears} års löptid, nominell ränta {interestRate} % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan {apr} %. Totalt belopp att betala: {totalCost} kr. Månadskostnad: {monthlyCost} kr fördelat på {numPayments} betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Advisa arbetar med 37 kreditgivare. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 29,99%. Räntespann mellan: 3,06% - 29,99% (Uppdaterat januari 2021).

Ansök här och få flera svar idag

Som en av Sveriges ledande låneförmedlare hjälper vi dig hitta bättre lån. Genom 1 ansökan kan du få flera låneförslag från de 37 långivare vi samarbetar med.

Genom Advisa kan du

 • Få låneförslag från flera långivare
 • Jämföra gratis – ej bindande
 • Tryggt och säkert

Vanliga frågor och svar

Vilka långivare samarbetar Advisa med?
Får jag bara en kreditupplysning?
Vad krävs för att låna genom er?
Kan jag betala av ett lån i förtid?
Vilken ränta och månadskostnad får jag?
Kan jag ta ett lån trots betalningsanmärkning?
Om allt är gratis. Hur tjänar ni pengar?
Kan jag ändra ansökt lånbelopp?

Att tänka på när du ska ta lån

När du skickat in en ansökan kan du lita på att vi ser till att du förstår precis vad som gäller och hur du kan maximera dina chanser till lägsta räntan. Vill du ändå läsa på mer om hur du kan optimera din ansökan har vi tagit fram dessa guider:

0770 - 17 50 50

Ring oss gärna om du vill komma i kontakt med oss direkt!

Ordinarie öppettider

Måndag - Torsdag09:00 - 20:30
Fredag09:00 - 17:00
Lördag14:00 - 18:00
Söndag14:00 - 18:00

Advisa har hjälpt över 263 000 kunder att jämföra lån.