Billiga lån - så får du det billigaste lånet 2021

Vad är ett billigt lån?

Vi på Advisa vill att alla ska betala så lite som möjligt för sina lån. Därför har vi samlat flera långivare som får konkurrera om att få dig som kund, detta kommer leda till att du kan få ett så billigt lån som möjligt. Fyll i dina uppgifter för att komma igång!

Billigt lån via Advisa

Advisa är ingen bank, vi är låneförmedlaren som söker ditt lån hos flera långivare. Sedan starten 2011 har vi jämfört lån åt över 263 000 kunder. För din trygghet står Advisa under tillsyn av finansinspektionen.

Genom Advisa kan du:

Oavsett om du vill ta ett nytt lån eller vill lösa befintliga lönar det sig att jämföra låneförslag från flera banker och andra långivare.

  • Kostnadsfritt och du binder dig inte till något
  • Säker ansökan – vi hanterar uppgifter säkert
  • Lånejämförelse – hitta ett billigt lån

Hur mycket vill du låna?

Månadskostnad cirka*
2 968 kr/mån2 968 kr/mån*
Ungefärlig kostnadi 12 år
Genom att påbörja ansökan godkänner jag användaravtalet och bekräftar att jag tagit del av dataskyddspolicyn.

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på {totalAmount} kr med {repaymentTimeYears} års löptid, nominell ränta {interestRate} % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan {apr} %. Totalt belopp att betala: {totalCost} kr. Månadskostnad: {monthlyCost} kr fördelat på {numPayments} betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Advisa arbetar med 37 kreditgivare. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 29,99%. Räntespann mellan: 3,06% - 29,99% (Uppdaterat januari 2021).

Glad man med dator

Ett billigt lån för mig behöver inte vara ett billigt lån för dig

Inget lån är gratis, men att låna pengar behöver inte vara så mycket dyrare om du vet hur du ska gå tillväga. Ta del av våra tips för att hitta eller skapa förutsättningar för billiga lån.

Eftersom räntan är själva kostnaden för ett lån vill du förstås hitta ett lån med så låg ränta som möjligt. När du ansöker om ett lån bestäms räntan individuellt utifrån dina personliga ekonomiska förutsättningar. I grunden handlar det om att långivaren gör en riskbedömning hur stor sannolikheten är att du betalar tillbaka pengarna. Ett lån blir endast riktigt billigt när du redan har en stadig ekonomi. Men det finns flera saker du kan göra för att kunna låna billigt eller öka dina chanser att få låna pengar. Här är några viktiga saker att lägga på minnet:

1. Jämför långivare för billigaste räntan

Nyckeln till att hitta det billigaste lånet är att jämföra olika banker och långivare. Privatlån, som kan tas utan säkerhet och i vissa fall trots betalningsanmärkningar, är den vanligaste låneformen online. Räntan på dessa lån sätts alltid individuellt, vilket innebär att inget erbjudande är det andra likt. Genom att jämföra lån låter du långivarna konkurrera om dig som kund, vilket pressar ned räntan. Eftersom alla långivare vänder sig till olika kunder, ökar en jämförelse även chansen att hitta den långivare som kan erbjuda det mest förmånliga lånet för dig.

Jag vill jämföra lån nu!

2. Ha en medsökande

När du ansöker om ett lån gör banken en bedömning huruvida du kan betala tillbaka lånet eller inte. Har du inte tillräckligt hög inkomst för att få låna på egen hand eller för att få en tillräckligt låg ränta, är en medlåntagare ett bra alternativ. Att ha en medsökande ökar chanserna till billigt lån med låg ränta då era gemensamma inkomster bedöms som en.

3. Samla lån och krediter

Har du flera dyra lån med hög ränta kan du försöka omvandla dem till ett större billigare privatlån. Dels blir räntan oftast lägre på ett privatlån än vad du betalar för alla dina befintliga smålån tillsammans, dels får du färre utgifter att hålla reda på. När du kan visa att du skött dina betalningar över tid, kan du också försöka omförhandla räntan för att få ett ännu billigare privatlån.

Samla lån och krediter idag!

Har du även gamla krediter som du inte använder eller inte brytt dig om att avsluta? Då kan det vara läge att se över dessa, eftersom de påverkar bedömningen av dig som potentiell låntagare. Ju färre befintliga lån och krediter du har, desto bättre är det för din kreditvärdighet och därmed ökar dina chanser att få en låg låneränta.

4. Undvik onödiga kreditupplysningar

Enskilda ansökningar hos många olika långivare innebär en kreditupplysning per låneansökan, vilket kan leda till försämrad kreditvärdighet. Det skapar i sin tur sämre förutsättningar för att få ett billigt lån, då kreditvärdigheten väger tungt när långivarna gör sin individuella bedömning av dig. Advisa förmedlar privatlån från över 39 banker och långivare. När du jämför lånevillkor genom oss gör vi endast en kreditupplysning.

Fallgropar att se upp för

1. Ett lån är ofta för bra för att vara sant

Det har aldrig varit lättare än nu att ta ett lån. Men många av de ”billiga lån” du kan ta på nätet är i själva verket dyra, då det tillkommer avgifter och effektiva räntor som är lätta att missa när du går igenom villkoren. Det viktigaste att vara uppmärksam på är den effektiva ränta som är den faktiska kostnaden för lånet. Så även om du tror dig ha hittat ett lån med låg ränta – läs igenom det finstilta en extra gång och räkna på vad totalkostnaden egentligen blir. Ta aldrig första bästa erbjudande. Förutom räntan är återbetalningstid och tillkommande avgifter faktorer du alltid bör titta extra på innan du lånar pengar.

2. Många bäckar små skapar dyra lån

Har du för vana att lösa smålån med andra smålån? Det är ett mönster som inte håller i längden. Mindre lån har ofta dåliga villkor, vilket snabbt märks om du slarvar med att betala igen dem i tid. När smålån växer på hög blir räntekostnaderna skyhöga och utan en stabil ekonomi leder det till skulder och betalningsanmärkningar som kan ta lång tid att bli fri från. Har du problem att betala dina befintliga lån minskar också chanserna att få ta nya lån med bra ränta.

Vad säger våra kunder om billiga lån?