Billiga lån – så får du det billigaste lånet 2024

Letar du efter billiga lån? Alla lån kostar pengar, men att jämföra är det bästa sättet att hitta det billigaste lånet för just dig. Skicka in en kostnadsfri ansökan så hjälper vi dig att hitta billiga privatlån.

Ange beloppet för detta lån.
kr
Ungefärlig kostnad i 12 år
0 kr/mån
+
Genom att samla lån får du större chans till bättre bud då hela din lånesituation beaktas och kan förbättras. Bankerna kan då "köpa upp" alla dina lån och ge ett förbättrat lån på hela ditt belopp, ofta med bättre villkor än att ta ett nytt lån ovanpå dina gamla
Din e-post behövs för att du säkert ska kunna motta låneförslagen och för kontakt genom processen.
Validering
Vi behöver ditt telefonnummer så att våra rådgivare kan kontakta dig angående din låneansökan.
Validering
Ansökt lånebelopp

310000 kr

           
Lånetid

12 år

Genom att påbörja ansökan godkänner jag användaravtalet och bekräftar att jag tagit del av dataskyddspolicyn.
Tryggt och säkert

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 0 kr med 12 års löptid, nominell ränta NaN % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 0 %. Totalt belopp att betala: 0 kr. Månadskostnad: 0 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Advisa arbetar med 40 kreditgivare. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 33,99%. Räntespann mellan: 5,20% - 33,99% (Uppdaterat februari 2024).

Vad är ett billigt lån?

För att fastställa hur billiga lån är det bäst att se till den effektiva räntan. Räntan är, som du kanske känner till, själva kostnaden för lånet – och den effektiva räntan inkluderar även tillkommande aviavgifter. Det kan till exempel vara faktura- eller administrationsavgift.

Vi hjälper dig hitta billiga lån

Vi på Advisa vill att alla ska betala så lite som möjligt för sina lån. Därför har vi samlat flera långivare som får konkurrera om att få dig som kund, detta kommer leda till att du kan få ett så billigt lån som möjligt. Fyll i dina uppgifter för att komma igång! Vår tjänst är kostnadsfri och du binder inte upp dig till något med en ansökan.

Vi jämför alltid den effektiva räntan till dig som kund, så att du lättare ska hitta fler billiga lån.

Jämför åt dig – för billigare privatlån

Advisa är ingen bank, vi är låneförmedlaren som söker ditt lån hos flera långivare. Sedan starten 2011 har vi jämfört lån åt över 263 000 kunder. För din trygghet står Advisa under tillsyn av finansinspektionen.

Säker och kostnadsfri ansökan

Oavsett om du vill ta ett nytt lån eller vill lösa befintliga lönar det sig att jämföra låneförslag från flera banker och andra långivare.

  • Kostnadsfritt och du binder dig inte till något
  • Säker ansökan – vi hanterar uppgifter säkert
  • Lånejämförelse – hitta ett billigt lån

Glad man med dator

Ett billigt lån för mig behöver inte vara ett billigt lån för dig

Inget lån är gratis, men att låna pengar behöver inte vara så mycket dyrare om du vet hur du ska gå tillväga. Ta del av våra tips för att hitta eller skapa förutsättningar för billiga lån.

Eftersom räntan är själva kostnaden för ett lån vill du förstås hitta ett lån med så låg ränta som möjligt. När du ansöker om ett lån bestäms räntan individuellt utifrån dina personliga ekonomiska förutsättningar. I grunden handlar det om att långivaren gör en riskbedömning hur stor sannolikheten är att du betalar tillbaka pengarna.

Så ser du till att få billiga lån – 4 tips

Ett lån blir endast riktigt billigt när du redan har en stadig ekonomi. Men det finns flera saker du kan göra för att kunna låna billigt eller öka dina chanser att få låna pengar. Här är några viktiga saker att lägga på minnet:

1. Jämför långivare för billigaste räntan

Nyckeln till att hitta det billigaste lånet är att jämföra olika banker och långivare. Privatlån, som i regel är ett lån utan säkerhet och i vissa fall trots betalningsanmärkningar, är den vanligaste låneformen online. Räntan på dessa lån sätts alltid individuellt, vilket innebär att inget erbjudande är det andra likt.

När du jämför lån låter du långivarna konkurrera om dig som kund, vilket pressar ned räntan. Eftersom alla långivare vänder sig till olika kunder, ökar en jämförelse även chansen att hitta den långivare som kan erbjuda det mest förmånliga lånet för dig.

2. Ha en medsökande

När du söker om ett lån gör banken en bedömning huruvida du kan betala tillbaka lånet eller inte. Har du inte tillräckligt hög inkomst för att få låna på egen hand eller för att få en tillräckligt låg ränta, är en medlåntagare ett bra alternativ. Att ha en medsökande ökar chanserna till billigt lån med låg ränta då era gemensamma inkomster bedöms som en.

3. Samla lån och krediter

Har du flera dyra lån med hög ränta kan du försöka omvandla dem till ett större billigare privatlån. Dels blir räntan oftast lägre på ett privatlån än vad du betalar för alla dina befintliga smålån tillsammans, dels får du färre utgifter att hålla reda på. När du kan visa att du skött dina betalningar över tid, kan du också försöka omförhandla räntan för att få ett ännu billigare privatlån.

Har du även gamla krediter som du inte använder eller inte brytt dig om att avsluta? Då kan det vara läge att se över dessa, eftersom de påverkar bedömningen av dig som potentiell låntagare. Ju färre befintliga lån och krediter du har, desto bättre är det för din kreditvärdighet och därmed ökar dina chanser att få en låg låneränta.

4. Undvik onödiga kreditupplysningar

Enskilda ansökningar hos många olika långivare innebär en kreditupplysning per låneansökan, vilket kan leda till försämrad kreditvärdighet. Det skapar i sin tur sämre förutsättningar för att få ett billigt lån, då kreditvärdigheten väger tungt när långivarna gör sin individuella bedömning av dig. Advisa förmedlar privatlån från över 39 banker och långivare. När du jämför lånevillkor genom oss gör vi endast en kreditupplysning.

Undvik detta när du letar billiga lån

1. Ett lån är ofta för bra för att vara sant

Det har aldrig varit lättare än nu att ta ett lån. Men många av de ”billiga lån” du kan ta på nätet är i själva verket dyra, då det tillkommer avgifter och effektiva räntor som är lätta att missa när du går igenom villkoren. Det viktigaste att vara uppmärksam på är den effektiva ränta som är den faktiska kostnaden för lånet.

Så även om du tror dig ha hittat ett lån med låg ränta – läs igenom det finstilta en extra gång och räkna på vad totalkostnaden egentligen blir. Ta aldrig första bästa erbjudande. Förutom räntan är återbetalningstid och tillkommande avgifter faktorer du alltid bör titta extra på innan du lånar pengar.

2. Många bäckar små skapar dyra lån

Har du för vana att lösa smålån med andra smålån? Det är ett mönster som inte håller i längden. Mindre lån har ofta dåliga villkor, vilket snabbt märks om du slarvar med att betala igen dem i tid. När smålån växer på hög blir räntekostnaderna skyhöga och utan en stabil ekonomi leder det till skulder och betalningsanmärkningar som kan ta lång tid att bli fri från. Har du problem att betala dina befintliga lån minskar också chanserna att få ta nya lån med bra ränta.

Vanliga frågor och svar

Vilken bank ger billigast lån?

Eftersom alla banker gör en individuell bedömning vid varje låneansökan kan man inte säga att en specifik bank erbjuder billigast lån. Det bästa sättet att få ett billigt lån är att jämföra banker och långivare via oss.

Kan man få billiga lån utan UC?

Vi tar alltid en kreditupplysning via UC vid en låneansökan – de är anförtrodda och marknadsledande i Sverige. Däremot tar bara en kreditupplysning per ansökan, trots att din ansökan skickas till banker och långivare. Lån utan UC har ofta högre ränta, eftersom de riktar sig till folk som har svårt att få lån.

Hur får man ett billigt lån?

Du har bäst chans att få ett billigt lån genom att jämföra många banker och långivare med varandra. Med en ansökan hos oss skickas din ansökan ut till många banker samtidigt, med bara en kreditupplysning.

Kan man få ett billigt lån trots betalningsanmärkningar?

Hos oss kan du söka lån trots att du har betalningsanmärkningar. Men det kan komma påverka dina chanser att få ett billigt lån, och har du möjlighet att vänta ut dem är det alltid att föredra.

Vad säger våra kunder om billiga lån?

Advisa samarbetar med 40 långivare

SEB logotyp
Bank Norwegian logotyp
IKANO Bank logotyp
Visa fler långivare