Advisa

Lån utan säkerhet:

Lån utan säkerhet – jämför för bästa möjliga ränta

Vad betyder lån utan säkerhet? Tycker du att det låter osäkert? Du kan vara lugn. Det innebär bara att banken inte tar någon pant för lånet, och att du får använda pengarna till vad du vill. Läs allt här nedan eller ansök direkt i formuläret.

Ange beloppet för detta lån.
kr
Ungefärlig kostnad i 12 år
0 kr/mån
Genom att samla lån får du större chans till bättre bud då hela din lånesituation beaktas och kan förbättras. Bankerna kan då "köpa upp" alla dina lån och ge ett förbättrat lån på hela ditt belopp, ofta med bättre villkor än att ta ett nytt lån ovanpå dina gamla
Din e-post behövs för att du säkert ska kunna motta låneförslagen och för kontakt genom processen.
Validering
Vi behöver ditt telefonnummer så att våra rådgivare kan kontakta dig angående din låneansökan.
Validering
Ansökt lånebelopp

310000 kr

           
Lånetid

12 år

Genom att påbörja ansökan godkänner jag användaravtalet och bekräftar att jag tagit del av dataskyddspolicyn.

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på {totalAmount} kr med {repaymentTimeYears} års löptid, nominell ränta {interestRate} % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan {apr} %. Totalt belopp att betala: {totalCost} kr. Månadskostnad: {monthlyCost} kr fördelat på {numPayments} betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Advisa arbetar med 40 kreditgivare. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 29,99%. Räntespann mellan: 3,06% - 29,99% (Uppdaterat januari 2021).

Då risken för banken ökar blir också räntan något högre än på lån med säkerhet. Men det finns knep för att få bra villkor. Dessutom har privatlån utan säkerhet många andra fördelar. 

Många gånger när du vill låna pengar ställs du inför valet att låna mot ett objekt som pant eller att ta ett vanligt privatlån utan säkerhet. Generellt sett har lån med pant lägre ränta medan lån utan säkerhet är mer flexibla.

Vi jämför lån utan säkerhet hos dessa långivare

Fler långivare ökar dina chanser till låg ränta

SEB logotyp
Bank Norwegian logotyp
Ica Banken logotyp
re:member logotyp
Nordax logotyp
IKANO Bank logotyp
Visa fler långivare

Vanliga frågor och svar - Lån utan säkerhet

Hur får jag lägsta möjliga ränta på mitt lån utan säkerhet?
Genom att jämföra så många erbjudanden som möjligt med en och samma ansökan. Om lånen du erbjuds är för dyra kan du istället försöka ansöka med en medlåntagare. Det är någon med ordnad ekonomi som kan ansvara för lånet om du inte betalar.
Vilka lån med säkerhet har lägst ränta?
Bolån. Tumregeln är att ju större säkerheten är, desto bättre blir räntevillkoren. En bostad är en mycket bra garanti för långivaren om det uppstår betalningssvårigheter.
Låna utan säkerhet utan UC?
Det finns långivare som använder andra kreditupplysningsföretag än UC. Vanligtvis handlar det då om olika slags högkostnadskrediter – så kallade snabblån. Du kan även hitta enstaka privatlån utan UC men de har då lägre maxbelopp än andra.
Vad kan pantsättas vid ett lån?
Vid lån utan säkerhet behöver du inte pantsätta något alls! Fritt fram att låna till exakt vad du vill.

Att låna med säkerhet

När du lånar med säkerhet sätts räntan utifrån värdet på ditt objekt. Du får också en återbetalningstid och amorteringsplan som passar ditt unika lån. Lånet är bundet i din ägodel.

Att låna utan säkerhet

Villkoren för ett lån utan säkerhet sätts istället helt efter dina individuella ekonomiska förutsättningar. Din inkomst och återbetalningsförmåga är de allra viktigaste faktorerna i långivarens bedömning och ligger till grund för vilken ränta de ger dig. En kreditupplysning genomförs alltid för att långivaren ska kunna fatta ett välgrundat beslut.

Hos Advisa förmedlar vi lån utan säkerhet – till bästa möjliga individuella ränta!

Två bra lån – vilket är bäst?

Alla låneformer har sina för- och nackdelar. Därför är det alltid svårt att ge ett direkt svar på vilken typ av lån som är bäst. Dessutom kan även lån av samma sort skilja sig åt. Eftersom de små detaljerna ofta är avgörande är det bäst att jämföra så många erbjudanden som möjligt.

Men för att du ens ska kunna ta ett lån med säkerhet måste du så klart först ha en ägodel som går att panta, exempelvis ett hus eller en bil. Annars är det endast lån utan säkerhet som gäller – den typ av lån Advisa förmedlar.

Att jämföra lån utan säkerhet via Advisa – för lägre ränta

Ett lån utan säkerhet, även kallat privatlån eller blancolån, får du använda till precis vad du vill. Det är en viktig skillnad mot lån med säkerhet där pengarna ofta är öronmärkta för ett specifikt köp.

Så får du billiga lån utan säkerhet

På Advisa har vi skräddarsytt vår tjänst för att du på enklaste och snabbaste sätt ska kunna jämföra ett stort antal privatlån med en enda ansökan.

Efter att du fyllt i formuläret, vilket inte tar mer än två minuter, skickas din förfrågan ut till 40 banker och långivare samtidigt. Alla delar på samma kreditupplysning så att din kreditvärdighet inte försämras. Dina erbjudanden börjar dyka upp på skärmen omgående. De gäller i 30 dagar så du har gott om tid att jämföra lånen.

Signering av lån utan säkerhet med Bank-ID

När du bestämt dig för att acceptera ett erbjudande kan du direkt signera avtalet med Bank-ID, varpå utbetalningen sker. För privatlån bör du räkna med 3–5 bankdagar innan pengarna finns på kontot, beroende på vilken bank du har.

Lån utan säkerhet upp till 600 000 kronor

Advisa samarbetar med såväl storbanker som mindre och nischade långivare på marknaden. Det ökar också dina chanser att hitta rätt lån för just dig. Vi förmedlar lån utan säkerhet mellan 5000–600 000 kronor med en återbetalningstid på 1–20 år.

Om Advisa:

  • Individuell ränta på lån upp till 600 000 kronor
  • 40 olika banker och långivare på en ansökan
  • Endast en kreditupplysning hos UC
  • Snabb ansökan och snabba svar
  • Gratis att ansöka
  • Ej bindande att ansöka
  • Snabb utbetalning

Nyfiken på hur bra ränta du kan få? Skapa din ansökan här i formuläret!

Ökar förutsättningen till bra ränta när du tar ett lån utan säkerhet

Den främsta anledningen till att du alltid ska jämföra lån innan du bestämmer dig, är att du automatiskt ställer långivarna mot varandra. Det ger dig förutsättningar att få bästa möjliga ränta på ditt lån.

Är du osäker på om du ens kan få ett banklån utan säkerhet? Då har du desto större anledning att testa hos så många som möjligt utan att det kostar dig tid eller att ditt kreditbetyg försämras. God kreditvärdighet är viktigt om du vill ta lån eftersom det i sin tur påverkar hur bra ränta du kan få.

Lån med flexibla villkor

Det är lätt att stirra sig blind på räntan men det finns även andra saker som tål att jämföras på lån utan säkerhet. Låneformen är flexibel på flera sätt. Förutom att du får använda pengarna till vad som helst har privatlån ofta förmåner som betalningsfri månad. Det innebär att du kan skjuta upp betalningen utan att det kostar dig extra i ränta.

En annan fördel är att du när som helst kan lösa hela lånet utan att det kostar dig en krona. De exakta villkoren kan skilja sig åt mellan lånen.

På lån utan säkerhet sätts alltid räntan individuellt

Vilket är det billigaste lånet utan säkerhet? Omöjligt att svara på, då räntesättningen är individuell. Kika dock alltid på de olika lånens effektiva ränta – räntan plus alla övriga avgifter – för att se den verkliga kostnaden över tid. Med övriga avgifter menas tilläggskostnader för exempelvis avier och påminnelser. Utslaget över tid kan det bli relativt stora belopp.

Individuell återbetalningsplan

Lån med säkerhet, som bolån, kan vara helt amorteringsfria. Då betalar du endast räntekostnaderna för lånet. Oftast är räntan bunden vilket innebär att den förblir oförändrad under en avtalad period.

Lån utan säkerhet bygger istället helt på amortering i kombination med betalning av ränta. Räntan du får på ditt privatlån är rörlig och går att omförhandla i takt med att du betalar av skulden – ännu ett exempel på flexibiliteten med den här typen av lån.

Komma ihåg att titta på återbetalningstiden när du jämför lån via Advisa. Ju längre löptiden är, desto dyrare blir ditt lån i slutändan. Men en lång återbetalningstid kan ändå passa bättre för just din ekonomiska situation, då det gör att månadskostnaderna inte blir lika höga.

Krav för att jämföra lån via Advisa:

  • Du har fyllt 18 år
  • Du har en inkomst på minst 8 400 kr/mån från anställning, pension eller eget företag
  • Du har inget skuldsaldo hos Kronofogden

Så får du lägre ränta på lån utan säkerhet

Som du redan förstått tjänar du på att jämföra flera långivare när du ska ta ett lån utan säkerhet. Det är enda sättet att vet att du hittar långivaren som är bäst för just dig.

Men det finns också ett par andra knep du kan ta till. Ett är att se över din kreditvärdighet. Din kreditvärdighet påverkar hur bra lån du kan få och det finns flera saker som påverkar den. Se bland annat till att säga upp outnyttjade krediter och vänta ut kreditförfrågningar som snart går ut. Har du flera mindre lån tjänar du på att ta ett samlingslån.

Ett annat sätt är att ta hjälp av en medlåntagare. Då är ni två stycken som delar på betalningsansvaret, vilket banken ser som en extra säkerhet. Det kan ge dig lägre ränta på ett lån utan säkerhet – i synnerhet om din medlåntagare har högre kreditvärdighet än dig.

När kan ett lån med säkerhet vara bra?

Anledningen till att exempelvis bolån har låga räntor beror på att banken har en säkerhet i bostaden. Om du inte skulle klara av att betala lånen kan de helt enkelt ta tillbaka objektet. För dig som låntagare är lån med säkerhet framför allt bra när det handlar om väldigt höga belopp, då räntan skulle bli övermäktig om en pant saknades.

Fordonslån – är med eller utan säkerhet bäst?

Av de saker svenskarna oftast lånar till ligger fordon i topp. Ett fordonsköp går att finansiera med ett privatlån eller ett fordonslån där objektet tas i pant.

Många auktoriserade bilhandlare erbjuder fordonslån med bilen som säkerhet. Det kan visserligen ge dig garantier och bättre räntevillkor än du kan få på andra lån, men kommer med vissa nackdelar. En sådan är att lånet är helt knutet till det fordon du köper.

Mer låst i ett lån med säkerhet

Om du skulle vilja sälja i förtid måste du genast betala tillbaka den återstående skulden. Du kan alltså inte köpa en bil, sälja den och välja att använda pengarna till något annat istället. Bilar, båtar och andra fordon tappar mycket snabbt i värde. Om du inte får ut tillräckligt mycket vid försäljningen riskerar du att behöva betala tillbaka pengar du inte har.

Större frihet i ett lån utan säkerhet

Att istället finansiera fordonsköpet med ett privatlån skapar betydligt större flexibilitet. Den dag du säljer behöver du inte tänka på att betala igen skulden direkt – pengarna står dig fortfarande fritt att disponera. Dessutom öppnar privatlån upp möjligheter som är stängda för fordonslån med säkerhet, nämligen att köpa ett begagnat fordon av en privatperson.

Jämför oavsett vad du ska köpa

Självklart är räntan en väldigt viktig faktor när du tar ett lån. Därför bör du alltid jämföra erbjudanden innan du fattar ett beslut, oavsett om det är ett fordon eller något annat du planerar att finansiera.

Vill du ha erbjudanden på lån utan säkerhet via Advisa? Ansök direkt i formuläret eller kontakta oss för att få reda på mer.