Lån utan säkerhet:

Lån utan säkerhet – jämför för bästa möjliga ränta

Lån utan säkerhet innebär att ditt lån inte är bundet till något speciellt – utan att du får använda pengarna till vad du vill. Hos oss kan du söka lån utan säkerhet upp till 600 000 kronor – så jämför vi kostnadsfritt alla våra 40 banker och långivare åt dig, så att du kan få lägst möjliga ränta på ditt lån. Läs mer om vår tjänst för lån utan säkerhet nedan, eller ansök direkt i formuläret.

Ange beloppet för detta lån.
kr
Ungefärlig kostnad i 12 år
0 kr/mån
+
Genom att samla lån får du större chans till bättre bud då hela din lånesituation beaktas och kan förbättras. Bankerna kan då "köpa upp" alla dina lån och ge ett förbättrat lån på hela ditt belopp, ofta med bättre villkor än att ta ett nytt lån ovanpå dina gamla
Din e-post behövs för att du säkert ska kunna motta låneförslagen och för kontakt genom processen.
Validering
Vi behöver ditt telefonnummer så att våra rådgivare kan kontakta dig angående din låneansökan.
Validering
Ansökt lånebelopp

310000 kr

           
Lånetid

12 år

Genom att påbörja ansökan godkänner jag användaravtalet och bekräftar att jag tagit del av dataskyddspolicyn.
Tryggt och säkert

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 0 kr med 12 års löptid, nominell ränta NaN % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 0 %. Totalt belopp att betala: 0 kr. Månadskostnad: 0 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Advisa arbetar med 40 kreditgivare. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 33,99%. Räntespann mellan: 5,20% - 33,99% (Uppdaterat februari 2024).

Vad är lån utan säkerhet?

Ett lån utan säkerhet är som sagt inte bundet till ett specifikt objekt – som hos till exempel ett bolån eller billån – utan villkoren sätts istället helt efter dina individuella ekonomiska förutsättningar. När du lånar pengar utan säkerhet betalas pengarna ut till ditt bankkonto och du är fri att använda pengarna det till du önskar.

Lån utan säkerhet kan vara både stora och små – hos oss kan du söka lån utan säkerhet från 5 000 kronor ända upp till 600 000 kronor.

Ränta på lån utan säkerhet

Din inkomst och återbetalningsförmåga är de allra viktigaste faktorerna i långivarens bedömning och ligger till grund för vilken ränta de ger dig. En kreditupplysning genomförs alltid för att långivaren ska kunna fatta ett välgrundat beslut.

Lån utan säkerhet kallas också privatlån eller blancolån – men det är i grund och botten olika ord för samma sak.

Jämför lån utan säkerhet för att få låg ränta

Hos Advisa förmedlar vi lån utan säkerhet – till bästa möjliga individuella ränta. Det gör vi genom att skicka din ansökan om lån utan säkerhet till alla de 40 banker och långivare vi samarbetar med, så att alla får chansen att ge dig ett bud.

Genom oss kan du söka lån utan säkerhet mellan 5 000 och 600 000 kronor och få svar inom 24 timmar.

Vår tjänst för lån utan säkerhet:

 • En kostnadsfri jämförelse av flera banker och långivare
 • Bindningsfri ansökan
 • Endast en kreditupplysning via UC
 • Lägre ränta på lån utan säkerhet upp till 600 000 kronor
 • Ansök på 2 minuter – få svar inom 24 timmar.

Därför ska du jämföra lån utan säkerhet

När ett lån saknar säkerhet ökar också risken något för banken – vilket gör att räntan generellt blir något högre än för lån med säkerhet. Därför är det extra viktigt att du alltid jämför när du vill låna utan säkerhet – för att få en så låg ränta som möjligt. Kom ihåg att små skillnader i din ränta ger stort utslag i kostnader över tid!

Vi jämför lån utan säkerhet hos dessa långivare

Fler långivare ökar dina chanser till låg ränta

SEB logotyp
Bank Norwegian logotyp
IKANO Bank logotyp
Visa fler långivare

Vanliga frågor och svar - Lån utan säkerhet

Hur får jag lägsta möjliga ränta på mitt lån utan säkerhet?

Genom att jämföra så många erbjudanden som möjligt med en och samma ansökan. Om lånen du erbjuds är för dyra kan du istället försöka ansöka med en medlåntagare. Det är någon med ordnad ekonomi som kan ansvara för lånet om du inte betalar.

Vilka lån utan säkerhet har lägst ränta?

Lägst ränta på lån utan säkerhet hittar du hos privatlån. SMS-lån och lån utan UC är också lån utan säkerhet, men har i regel högre ränta. Vilken långivare som kan ge dig ett lån utan säkerhet till lägst ränta vet vi först efter du ansökt kostnadsfritt.

Låna utan säkerhet utan UC?

Det finns långivare som använder andra kreditupplysningsföretag än UC. Vanligtvis handlar det då om olika slags högkostnadskrediter – så kallade snabblån. Du kan även hitta enstaka privatlån utan UC men de har då lägre maxbelopp än andra.

Vad kan pantsättas vid ett lån?

Vid lån utan säkerhet behöver du inte pantsätta något alls! Fritt fram att låna till exakt vad du vill.

Lån utan säkerhet eller lån med säkerhet?

Precis som vi nämnde tidigare kan ett lån utan säkerhet användas till vad du vill och pengarna är inte bundet till något. Men vad är då skillnaden jämfört med ett lån med säkerhet?

Jo, när du lånar med säkerhet sätts både storleken på lånet och räntan utifrån värdet på ditt objekt. Du får också en återbetalningstid och amorteringsplan som passar ditt unika lån. Lånet är bundet i din ägodel. De vanligaste formerna är lån med säkerhet är bolån eller fordonslån.

För- och nackdelar med lån med eller utan säkerhet

Alla låneformer har sina för- och nackdelar. Därför är det alltid svårt att ge ett direkt svar på vilken typ av lån som är bäst. Dessutom kan även lån av samma sort skilja sig åt.

Fördelar med lån utan säkerhet

 • Flexibelt, då det inte är knutet till ett specifikt objekt
 • Låter dig använda pengarna till det du behöver

Fördelar med lån med säkerhet

 • Ger möjlighet att låna större belopp, som vid bolån
 • Kan ge en lägre ränta.

Samtidigt ska du komma ihåg att du bara kan ta ett lån med säkerhet om du köper en ägodel som går att ha som pant, exempelvis ett hus eller en bil. Annars är det endast privatlån utan säkerhet som gäller – den typ av lån vi förmedlar.

Vad kan man använda ett lån utan säkerhet till?

När du lånar pengar utan säkerhet kan som sagt pengarna alltid användas där de gör mest nytta. Vanliga anledningar till att våra kunder tar ett lån utan säkerhet är:

 • Renoveringslån
 • Ett mer flexibelt fordonslån
 • För att samla tidigare lån och krediter
 • För att göra en investering i till exempel solceller på hustaket.

 

Vi tycker inte att du ska använda ett lån utan säkerhet för betting, shopping eller för att betala räkningar. Det skapar ofta en skuldspiral som kan vara jobbig att ta sig ur.

Så får du billiga lån utan säkerhet

Det säkraste sättet att få ett billigt lån utan säkerhet är att jämföra långivare. Vår tjänst är skräddarsydd för att du på enklaste och snabbaste sätt ska kunna jämföra ett stort antal privatlån med en enda ansökan.

Efter att du fyllt i formuläret, vilket inte tar mer än två minuter, skickas din förfrågan ut till 40 banker och långivare samtidigt. Alla delar på samma kreditupplysning så att din kreditvärdighet inte försämras.

Dina erbjudanden börjar sedan dyka upp på skärmen omgående, och de gäller i 30 dagar så att du har gott om tid att jämföra lånen och ta ett beslut.

Signera lån utan säkerhet med BankID

När du bestämt dig för att acceptera ett erbjudande kan du direkt signera avtalet med BankID, varpå utbetalningen sker omgående. För privatlån bör du räkna med 3–5 bankdagar innan pengarna finns på kontot, beroende på vilken bank du har.

Lån utan säkerhet upp till 600 000 kronor

Vi samarbetar med såväl storbanker som mindre och nischade långivare på marknaden. Det ökar också dina chanser att hitta rätt lån för just dig. Vi förmedlar lån utan säkerhet mellan 5 000–600 000 kronor med en återbetalningstid på 1–20 år.

Är du nyfiken på hur bra ränta du kan få? Skapa din ansökan här i formuläret!

Så ökar du chansen till låg ränta när du tar lån utan säkerhet

Den främsta anledningen till att du alltid ska jämföra lån innan du bestämmer dig, är att du automatiskt ställer långivarna mot varandra. Det ger dig förutsättningar att få bästa möjliga ränta på ditt lån.

Är du osäker på om du ens kan få ett banklån utan säkerhet? Då har du desto större anledning att testa hos så många som möjligt utan att det kostar dig tid eller att ditt kreditbetyg försämras nämnvärt.

God kreditvärdighet är viktigt om du vill ta lån eftersom det i sin tur påverkar hur bra ränta du kan få.

Vad kostar ett lån utan säkerhet?

Vilket är det billigaste lånet utan säkerhet? Omöjligt att svara på, då räntesättningen är individuell. Kika dock alltid på de olika lånens effektiva ränta – räntan plus alla övriga avgifter – för att se den verkliga kostnaden över tid. Med övriga avgifter menas tilläggskostnader för exempelvis avier och påminnelser. Utslaget över tid kan det bli relativt stora belopp.

Lån med flexibla villkor

Det är lätt att stirra sig blind på räntan men det finns även andra saker som tål att jämföras på lån utan säkerhet. Låneformen är flexibel på flera sätt. Förutom att du får använda pengarna till vad som helst har privatlån ofta förmåner som betalningsfri månad. Det innebär att du kan skjuta upp betalningen utan att det kostar dig extra i ränta.

En annan fördel är att du när som helst kan lösa hela lånet utan att det kostar dig en krona. De exakta villkoren kan skilja sig åt mellan lånen.

Så betalar du av ett lån utan säkerhet

Lån med säkerhet, som bolån, kan vara helt amorteringsfria. Då betalar du endast räntekostnaderna för lånet. Oftast är räntan bunden vilket innebär att den förblir oförändrad under en avtalad period.

Lån utan säkerhet bygger istället helt på amortering i kombination med betalning av ränta. Räntan du får på ditt privatlån är rörlig och går att omförhandla i takt med att du betalar av skulden – ännu ett exempel på flexibiliteten med den här typen av lån.

Löptiden förändrar lånekostnaden

Kom ihåg att titta på återbetalningstiden när du jämför lån utan säkerhet hos oss. Ju längre löptiden är, desto dyrare blir ditt lån i slutändan. Men en lång återbetalningstid kan ändå passa bättre för just din ekonomiska situation, då det gör att månadskostnaderna inte blir lika höga.

Låter det krångligt? Våra medarbetare finns alltid tillgängliga för att hjälpa dig genom låneprocessen om du behöver det.

Krav för att söka lån utan säkerhet

 • Du har fyllt 18 år
 • Du har en inkomst på minst 8 400 kronor i månaden från anställning, pension eller eget företag
 • Du har inget skuldsaldo hos Kronofogden
 • Du har varit folkbokförd i Sverige senaste 12 månaderna.

Lån med betalningsanmärkningar utan säkerhet?

Går det att få lån utan säkerhet trots betalningsanmärkningar? Det korta svaret är ja, det går att söka lån utan säkerhet genom oss trots att du har betalningsanmärkningar. Däremot kommer det vara svårare att bli beviljad ett lån utan säkerhet till låg ränta – och det är alltid bäst att vänta ut betalningsanmärkningen om du kan.

Tips för låg ränta på lån utan säkerhet

Som du redan förstått tjänar du på att jämföra flera långivare när du ska ta ett lån utan säkerhet. Det är enda sättet att veta att du hittar långivaren som är bäst för just dig.

Men det finns också ett par andra knep du kan ta till. Ett är att se över din kreditvärdighet. Din kreditvärdighet påverkar hur bra lån du kan få och det finns flera saker som påverkar den. Se bland annat till att säga upp outnyttjade krediter och vänta ut kreditförfrågningar som snart går ut. Har du flera mindre lån tjänar du på att ta ett samlingslån.

Ett annat sätt är att ta hjälp av en medlåntagare. Då är ni två stycken som delar på betalningsansvaret, vilket banken ser som en extra säkerhet. Det kan ge dig lägre ränta på ett lån utan säkerhet – i synnerhet om din medlåntagare har högre kreditvärdighet än dig.

När kan ett lån med säkerhet vara bra?

Anledningen till att exempelvis bolån har låga räntor beror på att banken har en säkerhet i bostaden. Om du inte skulle klara av att betala lånen kan de helt enkelt ta tillbaka objektet. För dig som låntagare är lån med säkerhet framför allt bra när det handlar om väldigt höga belopp, då räntan skulle bli övermäktig om en pant saknades.

Billån med eller utan säkerhet?

Av de saker svenskarna oftast lånar till ligger fordon i topp. Ett fordonsköp går att finansiera med ett privatlån eller ett fordonslån där objektet tas i pant.

Många auktoriserade bilhandlare erbjuder fordonslån med bilen som säkerhet. Det kan visserligen ge dig garantier och bättre räntevillkor än du kan få på andra lån, men kommer med vissa nackdelar. En sådan är att lånet är helt knutet till det fordon du köper.

Mer låst i ett fordonslån med säkerhet

Om du skulle vilja sälja i förtid måste du genast betala tillbaka den återstående skulden. Du kan alltså inte köpa en bil, sälja den och välja att använda pengarna till något annat istället. Bilar, båtar och andra fordon tappar mycket snabbt i värde. Om du inte får ut tillräckligt mycket vid försäljningen riskerar du att behöva betala tillbaka pengar du inte har.

Större frihet i ett fordonslån utan säkerhet

Att istället finansiera fordonsköpet med ett privatlån skapar betydligt större flexibilitet. Den dag du säljer behöver du inte tänka på att betala igen skulden direkt – pengarna står dig fortfarande fritt att disponera. Dessutom öppnar privatlån upp möjligheter som är stängda för fordonslån med säkerhet, nämligen att köpa ett begagnat fordon av en privatperson.

Tänk på det här innan du söker lån utan säkerhet

Börjar du bli redo att jämföra lån utan säkerhet? Här är några saker vi tycker du bör tänka på innan du lånar:

 

 • Jämför alltid räntan innan du fattar ett beslut.
 • Låna inte mer än du har råd med. Räkna på månadskostnaden så att du har råd.
 • Har du tidigare lån? Se till att samla dem samtidigt så kan du ofta få en lägre och samlad ränta på ditt nya lån utan säkerhet.

 

Vill du ha erbjudanden på lån utan säkerhet via Advisa? Ansök direkt i formuläret eller kontakta oss för att få reda på mer.