Genom Advisa kan du enkelt samla dina lån och krediter. Jämför långivare och välj det lån som passar dig bäst.

Samla lån & krediter - sänk din ränta

Samla lån och krediter - sänk din ränta

Genom Advisa kan du enkelt samla dina lån och krediter. Jämför långivare och välj det lån som passar dig bäst.
 40 långivare  Endast 1 kreditupplysning hos UC  Helt gratis

Så samlade familjen Lindberg sina lån

Genom Advisa kan du enkelt samla dina lån och krediter. Jämför långivare och välj det lån som passar dig bäst.
 40 långivare  Endast 1 kreditupplysning hos UC  Helt gratis

Så samlade familjen Lindberg sina lån

Har du redan ansökt en gång?
kr
Ungefärlig kostnad i 12 år
2 968 kr/mån
Validering
Validering
Genom att påbörja ansökan godkänner jag användaravtalet och bekräftar att jag tagit del av dataskyddspolicyn.

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på {totalAmount} kr med {repaymentTimeYears} års löptid, nominell ränta {interestRate} % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan {apr} %. Totalt belopp att betala: {totalCost} kr. Månadskostnad: {monthlyCost} kr fördelat på {numPayments} betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Advisa arbetar med 40 kreditgivare. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 29,99%. Räntespann mellan: 3,06% - 29,99% (Uppdaterat januari 2021).

Vanliga frågor och svar om att samla lån:

Kan jag samla mina lån utan att byta bank?
Ja. Du kan baka ihop (samla/lösa) alla dina lån utan att byta bank.
Tas endast en kreditupplysning när jag samlar lån genom Advisa?
Endast en kreditupplysning kommer att registreras på dig hos UC (Upplysningscentralen) när du samlar dina lån. I samband med detta kan du få flera omfrågandekopior som informerar dig om vilka långivare som har tittat på din kreditupplysning. I enstaka fall kan vissa långivare ta in ytterligare information (via t.ex. Bisnode) som tillägg till informationen från UC för att förbättra kvaliteten i kreditbeslutet.
Vilka långivare samarbetar Advisa med?
Vi samarbetar med 40 banker och andra långivare: SEB, Nordea, ICA-Banken, IKANO Bank, MedMera Bank, TF Bank, Bank Norwegian, Marginalen Bank, Resurs Bank, Santander Consumer Bank, Nordnet Bank, Collector, re:member, SevenDay Bank, Komplett Bank, SVEA Ekonomi, Instabank, Credento, Konsumentkredit, Brocc, Lendify, Fellow Finance, Nystart Finans, Wasa Kredit, Nordax, Avida, Northmill, Bigbank, Lån & Spar Bank, MoneyGo, Moank, BRAbank, Tryggkredit, Primal Capital och Friia.
Kan jag betala av ett samlingslån i förtid?
Ja, du har fri amorteringsrätt på alla lån som tas genom Advisa. Du kan på eget initiativ betala av lånet snabbare än villkoren anger eller lösa ut lånet helt och hållet. Detta gäller även när du har samlat lån och krediter.
Vad krävs för att samla lån genom er?
För att samla lån genom Advisa behöver du::
  • Ha fyllt 18 år
  • Ha en inkomst på minst 8 400 kr/månad från anställning eller pension
  • Ej ha skuldsaldo hos Kronofogden
Kan jag lägga om mina lån trots betalningsanmärkning?
Ja. Så länge skulden hos Kronofogden är betald så har du möjlighet att lägga om dina lån och baka ihop flera skulder till ett nytt lån.
Vilken ränta och månadskostnad får jag när jag samlar mina lån?
Räntan på ett samlingslån sätts alltid individuellt efter dina förutsättningar. Advisa hjälper dig därför att optimera din låneansökan genom att skicka den till flera banker och andra långivare samtidigt, för att säkerställa att du får så många och låga ränte-erbjudanden som möjligt.

Detaljer

Lånebelopp 5 000 – 600 000 kr
Återbetalningstid 1 – 20 år
Nominell ränta 2,95 % – 25,95 %
Kan jag justera storleken på ansökt samlingslån i efterhand?
Ja, du kan alltid justera beloppet i efterhand. Eftersom kreditupplysningen endast gäller i 5 dagar så rekommenderar vi att du hör av dig till oss så fort du upptäcker att du vill ändra beloppet på ditt samlingslån.

Advisa samarbetar med 40 långivare i Sverige

Många anslutna långivare ökar dina chanser till bättre villkor!

Visa fler långivare

Därför bör du samla lån och krediter

Fördelarna är många när du samlar lån och krediter genom att använda en låneförmedlare som Advisa:

Samlade lån kan spara dig pengar

Många mindre lån och krediter från olika långivare innebär ofta en hög ränta och månadskostnad. Precis som att det är dyrare att köpa flera småförpackningar i flera affärer, istället för en ekonomiförpackning på det stora varuhuset, är det också dyrare att ta många smålån istället för ett stort.

Om du redan sitter på ett antal mindre lån och krediter bör du undersöka möjligheten att samla dina skulder.

Att använda en låneförmedlare när du ska samla dina lån är ett smart drag. Vid en jämförelse konkurrensutsätter du långivarna, vilket pressar räntan.

Lös dina lån och krediter snabbare

Desto mindre pengar som går till onödiga avgifter och flera höga räntor, desto mer kan du använda till att betala av på låneskulden. Genom att samla lån för att få låg ränta kan du lösa lån och krediter i förtid, vilket innebär en lägre totalkostnad för lånet.

Samlade lån sparar tid

Flera lån innebär en längre och mer komplicerad procedur när du ska betala av lånen eftersom du inte kan amortera eller betala ränta på alla lån i en och samma betalning. Genom skuldfinansiering lägger du om dina lån och samlar dom hos en och samma långivare för att få ned antalet fakturor. Det ger dig mer tid till roligare saker än att betala utspridda fakturor i slutet av varje månad.

Förbättra din kreditvärdighet med samlade lån

Att lösa flera mindre lån och krediter med ett samlat lån förbättrar din kreditvärdighet. En bra kreditvärdighet ökar dina framtida chanser att ytterligare sänka dina räntor eller få en bra bolåneränta. När du ansöker om samlingslån genom Advisa tas enbart en kreditupplysning hos UC, vilket gynnar din kreditvärdighet. Skulle du själv gå till flertalet banker och ansöka om lån tar varje bank varsin kreditupplysning. Många kreditupplysningar på kort tid sänker din kreditvärdighet och dina chanser till ett bra erbjudande.

Har du svårt att få lån idag är ett viktigt första steg för att förbättra din kreditvärdighet att samla dyra lån och krediter, även om det inte innebär stora besparingar för dig.

Vill du öka dina chanser ytterligare för en låg ränta så lönar det sig att ha en medsökande på lånet.

Utnyttja ett förbättrat förhandlingsläge

Långivarna gillar den ordning och reda som ett samlat lån för med sig, vilket många gånger kan resultera i en sänkt ränta. Av samma anledning kan ett högre lånebelopp, istället för många små, också leda till en sammantaget lägre ränta jämfört med snitträntan för de små lånen.

Förhandla om och samla dina lån regelbundet

En vanlig missuppfattning är att lån inte behöver omförhandlas mer än en gång. Tvärtemot vad många tror, är det viktigt att regelbundet omförhandla och lägga om lån. Advisa rekommenderar att du ser över dina lån så ofta som en gång i halvåret givet att ditt förhandlingsläge kan ha förbättrats. Det kan till exempel vara så enkelt som att du nu varit fast anställd en längre tid, fått mindre utgifter i boendet, färre lån än vid förra tillfället, en löneökning eller att du nu har en medsökande att lägga till på lånet.

Du behöver inte byta bank för att samla dina lån

En annan vanlig missuppfattning är att du behöver byta bank bara för att du vill se över dina lån. Du behöver inte byta bank, istället behåller du din bank där du har dina sparpengar och din lön exakt som det är.

Vad du istället gör är att ansöka om att samla lån. Då skickas din ansökan till flera banker och långivare, där bland annat din nuvarande bank kan vara med. Sen väljer du själv hos vilken bank du vill ha ditt lån, med fördel där du får bäst förutsättningar för att bli skuldfri tidigare.

 

Vad säger våra kunder om att samla lån?

Så samlar vi ihop dina lån och krediter

Advisa söker ditt samlingslån hos flera långivare

Genom Advisa kan du som vill samla dina lån få flera förslag från några av de 40 långivare som vi samarbetar med. Efter att du skickat in din ansökan visas alla dina svar direkt på skärmen så du enkelt kan jämföra räntor och villkor från flertalet långivare.

Samla dina lån och få en bättre ränta

Advisa är ingen bank. Tvärtom står vi på konsumentens sida när du vill samla dina lån. Genom att jämföra samlingslån från flera banker och långivare kan du i lugn och ro välja det som passar dig bäst.

Alltid tryggt och säkert att samla lånen via Advisa

Trygghet är viktigt för oss, och en av hörnstenarna i vår tjänst. Därför använder vi säkerhetssystem och hanterar uppgifter med omsorg. För din trygghet står Advisa under tillsyn av finansinspektionen.

Se även hur familjen Lindberg samlade sina lån

140 000 kr i lånebelopp
Sänkt effektiv ränta
2 462 kr lägre totalkostnad
Före Advisas hjälp:
Totalt 1 lån & krediter140 000 kr
Effektiv ränta8.1%
Återbetalningstid5 år 7 mån
Månadskostnad2 600 kr
Totalkostnad172 875 kr
Efter Advisas hjälp:
Ett annuitetslån140 000 kr
Effektiv ränta5.92%
Återbetalningstid7 år
Månadskostnad2 025 kr
Totalkostnad170 413 kr
2 462 kr
Totalbesparing trots förlängd återbetalningstid
Samla lånen — sänk månadskostnaden

Advisa har hjälpt över 
263 000 kunder att jämföra lån.