img

Samla lån & krediter – sänk din ränta

Genom Advisa kan du enkelt samla dina lån och krediter. Jämför långivare och välj det lån som passar dig bäst.

Samla lån & krediter – sänk din ränta

img

Samla lån och krediter – sänk din ränta

Genom Advisa kan du enkelt samla dina lån och krediter. Jämför långivare och välj det lån som passar dig bäst.
 40 långivare 1 kreditupplysning hos UC  Helt gratis

 

Genom Advisa kan du enkelt samla dina lån och krediter. Jämför långivare och välj det lån som passar dig bäst.
 40 långivare 1 kreditupplysning hos UC  Helt gratis

Så samlade familjen Lindberg sina lån

Så här går det till att samla lån:
img
1. Fyll i ansökan
img
2. Välj bäst förslag
img
3. Klart
Ansök smidigt på nytt med tidigare uppgifter
Ange beloppet för detta lån.
kr
Ungefärlig kostnad i 12 år
2 968 kr/mån
Din e-post behövs för att du säkert ska kunna motta låneförslagen och för kontakt genom processen.
Validering
Vi behöver ditt telefonnummer så att våra rådgivare kan kontakta dig angående din låneansökan.
Validering
Ansökt lånebelopp

310000 kr

           
Lånetid

12 år

Genom att påbörja ansökan godkänner jag användaravtalet och bekräftar att jag tagit del av dataskyddspolicyn.

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på {totalAmount} kr med {repaymentTimeYears} års löptid, nominell ränta {interestRate} % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan {apr} %. Totalt belopp att betala: {totalCost} kr. Månadskostnad: {monthlyCost} kr fördelat på {numPayments} betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Advisa arbetar med 40 kreditgivare. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 29,99%. Räntespann mellan: 3,06% - 29,99% (Uppdaterat januari 2021).

Så samlar vi ihop dina lån och krediter

Advisa söker ditt samlingslån hos flera långivare

Genom Advisa kan du som vill samla dina lån få flera förslag från några av de 40 långivare som vi samarbetar med. Efter att du skickat in din ansökan visas alla dina svar direkt på skärmen så du enkelt kan jämföra räntor och villkor från flertalet långivare.

Samla dina lån och få en bättre ränta

Advisa är ingen bank. Tvärtom står vi på konsumentens sida när du vill samla dina lån. Genom att jämföra samlingslån från flera banker och långivare kan du i lugn och ro välja det som passar dig bäst.

Alltid tryggt och säkert att samla lånen via Advisa

Trygghet är viktigt för oss, och en av hörnstenarna i vår tjänst. Därför använder vi säkerhetssystem och hanterar uppgifter med omsorg. För din trygghet står Advisa under tillsyn av finansinspektionen.

Vad innebär det att samla lån?

Att samla lån och krediter innebär att du tar ett större lån – till en lägre ränta – för att betala av alla dina mindre lån, krediter och avbetalningar som du har i dag. Som regel får du nämligen lägre ränta på ett större lån än flera små, och därför lönar det ofta sig att samla lån och krediter. Många väljer att samla sina befintliga smålån inte bara för att få ner sin månadskostnad, utan också för att spara tid och få bättre överblick över sin ekonomi.

Så kan du samla dina lån till låg ränta genom Advisa

Att samla dina lån genom oss är en smidig process. I vårt formulär anger du att du vill samla befintliga lån och fyller sedan i totalsumman för dessa. När du kompletterat med dina personuppgifter kan du sedan skicka in din ansökan. Det tar bara några minuter – sedan tar vi över jobbet åt dig.

Samla dina lån – steg för steg

 1. Räkna ihop storleken på dina nuvarande lån och krediter.
 2. Ansök om att samla ihop lånen genom att ange den totala summan för dessa.
 3. Vill du samtidigt låna mer pengar kan du höja upp ditt lån direkt i formuläret.
 4. Vi skickar din ansökan till alla våra samarbetspartners som alla får ge dig ett erbjudande på det nya lånet.
 5. Du får ditt nya lån utbetalt till ditt konto eller så kan den nya banken hjälpa dig att direkt betala av dina gamla skulder.

Din ansökan går ut till 40 långivare – med en kreditupplysning

Din ansökan om att samla lån skickas kostnadsfritt ut till över 40 banker och långivare – så att du kan få så låg ränta som möjligt. Samtidigt tar vi bara en kreditupplysning via UC, så att din kreditvärdighet inte ska påverkas i någon större utsträckning.

Du får sedan svar från bankerna inom bara någon dag, och kan sedan i lugn och ro se över dina erbjudanden för att välja det som passar dig bäst. När du väl tackat ja till ett erbjudanden återstår bara signering via BankID innan utbetalning sker.

Det krävs för att få samla lån

För att få ansöka om att samla lån hos oss krävs att du uppfyller en del grundkriterier. Du måste:

 • Vara minst 18 år gammal
 • Ha varit folkbokförd i Sverige i minst 12 månader
 • Inte ha några aktiva skulder hos Kronofogden
 • Ha en månadsinkomst på minst 8400 kronor.

Vanliga frågor och svar om att samla lån:

Kan jag samla mina lån utan att byta bank?
Ja. Du kan baka ihop (samla/lösa) alla dina lån utan att byta bank.
Tas endast en kreditupplysning när jag samlar lån genom Advisa?
Endast en kreditupplysning kommer att registreras på dig hos UC (Upplysningscentralen) när du samlar dina lån. I samband med detta kan du få flera omfrågandekopior som informerar dig om vilka långivare som har tittat på din kreditupplysning. I enstaka fall kan vissa långivare ta in ytterligare information (via t.ex. Bisnode) som tillägg till informationen från UC för att förbättra kvaliteten i kreditbeslutet.
Vilka långivare samarbetar Advisa med?
Vi samarbetar med 40 banker och andra långivare: SEB, Nordea, ICA-Banken, IKANO Bank, MedMera Bank, TF Bank, Bank Norwegian, Marginalen Bank, Resurs Bank, Nordnet Bank, Collector, re:member, SevenDay Bank, Komplett Bank, SVEA Ekonomi, Instabank, Credento, Konsumentkredit, Brocc, Lendify, Fellow Finance, Nystart Finans, Wasa Kredit, Nordax, Avida, Northmill, Bigbank, Lån & Spar Bank, MoneyGo, Moank, BRAbank, Tryggkredit, Primal Capital och Friia.
Kan jag betala av ett samlingslån i förtid?
Ja, du har fri amorteringsrätt på alla lån som tas genom Advisa. Du kan på eget initiativ betala av lånet snabbare än villkoren anger eller lösa ut lånet helt och hållet. Detta gäller även när du har samlat lån och krediter.
Vad krävs för att samla lån genom er?
För att samla lån genom Advisa behöver du::
 • Ha fyllt 18 år
 • Ha en inkomst på minst 8 400 kr/månad från anställning eller pension
 • Ej ha skuldsaldo hos Kronofogden
Kan jag lägga om mina lån trots betalningsanmärkning?
Ja. Så länge skulden hos Kronofogden är betald så har du möjlighet att lägga om dina lån och baka ihop flera skulder till ett nytt lån.
Vilken ränta och månadskostnad får jag när jag samlar mina lån?
Räntan på ett samlingslån sätts alltid individuellt efter dina förutsättningar. Advisa hjälper dig därför att optimera din låneansökan genom att skicka den till flera banker och andra långivare samtidigt, för att säkerställa att du får så många och låga ränte-erbjudanden som möjligt.

Detaljer

Lånebelopp 5 000 – 600 000 kr
Återbetalningstid 1 – 20 år
Nominell ränta 2,95 % – 25,95 %
Kan jag justera storleken på ansökt samlingslån i efterhand?
Ja, du kan alltid justera beloppet i efterhand. Eftersom kreditupplysningen endast gäller i 5 dagar så rekommenderar vi att du hör av dig till oss så fort du upptäcker att du vill ändra beloppet på ditt samlingslån.

6 anledningar till att du bör samla lån och krediter

Fördelarna är många när du samlar lån och krediter genom att använda en låneförmedlare som Advisa:

Samlade lån kan spara dig pengar

Många mindre lån och krediter från olika långivare innebär ofta en hög ränta och månadskostnad. Precis som att det är dyrare att köpa flera småförpackningar i flera affärer, istället för ett storpack på det stora varuhuset, är det också dyrare att ta många smålån istället för ett stort.

Om du redan sitter på ett antal mindre lån och krediter bör du därför undersöka möjligheten att samla dina skulder.

Att använda en låneförmedlare när du ska samla dina lån är ett smart drag. Vid en jämförelse konkurrensutsätter du långivarna, vilket pressar ner räntan.

Samla ihop lånen för en lägre månadskostnad

Ibland kan det vara tufft att klara av en hög månadskostnad. Då kan du be din nuvarande långivare om att få lägga om återbetalningsplanen av lånet så att det passar bättre.

Ännu bättre är om du samtidigt skulle kunna få ner räntan! Det kan vi hjälpa dig med.

När du ansöker så kan du berätta hur mycket du klarar av att betala per månad, och utifrån det så sätter vi en återbetalningsplan som känns hållbar. 

Bra att veta är att ju längre du har lånet, ju dyrare kommer det att bli. Men det kan vara ett bättre alternativ än att riskera att missa inbetalningar för att du inte klarar av att betala ett för högt månadsbelopp.

Lös dina lån och krediter snabbare

Desto mindre pengar som går till onödiga avgifter och höga räntor, desto mer kan du använda till att betala av på låneskulden. Genom att samla lån för att få låg ränta kan du lösa lån och krediter i förtid, vilket innebär en lägre totalkostnad för lånet.

Samlade lån sparar tid

Flera lån innebär en längre och mer komplicerad procedur när du ska betala av lånen eftersom du inte kan amortera eller betala ränta på alla lån i en och samma betalning.

Genom skuldfinansiering lägger du om dina lån och samlar dom hos en och samma långivare för att få ned antalet fakturor. Det ger dig mer tid till roligare saker än att betala utspridda fakturor i slutet av varje månad.

Du får bättre koll på din ekonomi

Att ha alla dina lån samlade hos en bank i stället för utspritt hos flera långivare kommer också att ge dig bättre överblick över din ekonomi. 

Med flera smålån kan det vara svårt att ha koll på dina totala utgifter varje månad och risken för att du inte har råd att betala någon av räkningarna blir större. Det kan också vara lätt att glömma en av räkningarna i högen – vilket resulterar i onödiga påminnelseavgifter. 

Genom att samla lånen har du bara en faktura att hålla koll på varje månad och du vet vad den kostar – ett lätt sätt att slippa mycket huvudvärk.

Förbättra din kreditvärdighet med samlade lån

Att lösa flera mindre lån och krediter med ett samlat lån förbättrar din kreditvärdighet. En bra kreditvärdighet ökar dina framtida chanser att ytterligare sänka dina räntor eller få en bra bolåneränta. 

När du ansöker om samlingslån genom oss tas enbart en kreditupplysning hos UC, vilket gynnar din kreditvärdighet. Skulle du själv gå till flertalet banker och ansöka om lån tar varje bank varsin kreditupplysning. Många kreditupplysningar på kort tid skulle ge dig en låg kreditvärdighet och dina chanser till ett bra erbjudande skulle bli sämre.

Har du svårt att få lån idag är ett viktigt första steg för att förbättra din kreditvärdighet att samla dyra lån och krediter, även om det inte i nuläget innebär stora besparingar för dig. Efter en tid kan du sedan se över dina lån igen, och se om din förbättrade kreditvärdighet kan ge dig ännu bättre villkor. 

Advisa samarbetar med 40 långivare i Sverige

Många anslutna långivare ökar dina chanser till bättre villkor!

Nordea logotyp
SEB logotyp
Bank Norwegian logotyp
Ica Banken logotyp
re:member logotyp
Nordax logotyp
Visa fler långivare

Utnyttja ett förbättrat förhandlingsläge

Långivarna gillar den ordning och reda som ett samlat lån för med sig, vilket många gånger kan resultera i en sänkt ränta. Av samma anledning kan ett högre lånebelopp, istället för många små, också leda till en sammantaget lägre ränta jämfört med snitträntan för de små lånen.

Förhandla om och samla dina lån regelbundet

En vanlig missuppfattning är att lån inte behöver omförhandlas mer än en gång. Tvärtemot vad många tror, är det viktigt att regelbundet omförhandla och lägga om lån. 

Vi rekommenderar att du ser över dina lån så ofta som en gång i halvåret givet att ditt förhandlingsläge kan ha förbättrats. Det kan till exempel vara så enkelt som att du nu varit fast anställd en längre tid, fått mindre utgifter i boendet, färre lån än vid förra tillfället, en löneökning eller att du nu har en medsökande att lägga till på lånet.

Du behöver inte byta bank för att samla dina lån

En annan vanlig missuppfattning är att du behöver byta bank bara för att du vill se över dina lån. Du behöver inte byta bank, istället behåller du din bank där du har dina sparpengar och din lön exakt som det är.

Vad du istället gör är att ansöka om att samla lån. Då skickas din ansökan till flera banker och långivare, där bland annat din nuvarande bank kan vara med. Sen väljer du själv hos vilken bank du vill ha ditt lån, med fördel där du får bäst förutsättningar för att bli skuldfri tidigare.

Samla lån trots betalningsanmärkningar

Om du i dag har betalningsanmärkningar på grund av att det varit trassligt med ekonomin är det ofta en bra idé att samla dina lån och krediter. Förutom möjlighet att spara pengar kommer det ge dig bättre koll på din ekonomi och minska risken för att det kör ihop sig igen.

Går det att ansöka trots flera betalningsanmärkningar?

Hos oss går det att söka om att samla ihop lån och krediter även med en eller flera betalningsanmärkningar. Däremot måste alltid dina skulder hos Kronofogden vara betalda innan du kan söka om att samla lån. 

Det kan vara bra att veta att betalningsanmärkningarna kommer att påverka dina chanser att få lägre ränta. Vill du öka dina chanser för en låg ränta så kan det löna sig att ha en medsökande på lånet.

Så får du låg ränta när du samlar lån – 4 tips

Trots alla fördelar vi pratat om här så är trots allt en låg ränta det viktigaste för de flesta som ska samla ihop sina lån. Men hur ska du då göra för att få så låg ränta som möjligt när du ska samla dina lån? Här kommer några punkter som kan vara bra att tänka på.

Ta få kreditupplysningar

Varje gång du söker ett lån eller en kredit kommer långivaren att ta en kreditupplysning på dig. Många kreditupplysningar under kort tid kommer att försämra dina chanser till låg ränta, eftersom att bankerna ser det som en större risk att du inte klarar av att betala tillbaka lånen.

Så om du vill ha bästa möjliga ränta och har många kreditupplysningar på dig (de ligger kvar i 12 månader) är det bra om du kan vänta ut dem. Hos oss tas alltid bara en kreditupplysning per ansökan, trots att den går ut till över 40 långivare.

Jämför bankerna

Dagarna då man snällt knackade på hos sitt bankkontor för att be om ett lån är förbi. I dag handlar det om att jämföra långivare med varandra så att de i stället får konkurrera om att få dig som kund. När du söker via vår tjänst händer just detta – och du kan enkelt hitta den långivare som som ger dig bäst ränta.

Vänta ut betalningsanmärkningar

Det går att söka lån hos oss trots betalningsanmärkningar. Men de ger dig en lägre kreditvärdighet och det kommer försämra dina möjligheter att få låg ränta. Har du möjlighet att vänta ut även dessa kommer det bättra på dina chanser att kunna samla lånen till en lägre ränta.

Ta hjälp av en medlåntagare

Om du har någon i din närhet som är beredd att stå på lånet ihop med dig kan det vara ett bra sätt att pressa ner räntan. Medlåntagaren blir betalningsskyldig ihop med dig, vilket banken ser som en extra säkerhet för lånet. Har du låg kreditvärdighet kommer en medlåntagare öka dina chanser – både för att över huvud taget få ett lån, men också för att få lägre ränta.

Vilken bank är bäst för att samla lån med låg ränta?

När du gjort en ansökan via vår hemsida kommer varje långivare att titta på din kreditupplysning och göra en individuell bedömning om din betalningsförmåga. Räntan sätts sedan baserat på bankens egen analys. Det gör att bedömningen kommer se olika ut från fall till fall – och att det därför inte går att säga att en viss bank ger lägre ränta än någon annan.

Det bästa sättet att försäkra dig om att du hittar långivaren med lägst ränta just för dig är i stället att jämföra dessa. Då kan du vara säker på att många banker varit med i racet och att den räntan du blivit erbjuden inte kan bli så mycket lägre.

Andra ord för att samla lån som är bra att känna till

Här har vi pratat om att samla lån, men kärt barn har många namn och olika långivare kan använda olika begrepp för samma sak. Andra populära namn för att samla lån är samlingslån, hopbakslån och omstartslån. Egentligen är alla dessa olika ord för att beskriva samma sak – helt enkelt att samla flera lån för att få en lägre ränta.

Se även hur familjen Lindberg samlade sina lån

140 000 kr i lånebelopp
Sänkt effektiv ränta
2 462 kr lägre totalkostnad
img
Före Advisas hjälp:
Totalt 1 lån & krediter140 000 kr
Effektiv ränta8.1%
Återbetalningstid5 år 7 mån
Månadskostnad2 600 kr
Totalkostnad172 875 kr
Efter Advisas hjälp:
Ett annuitetslån140 000 kr
Effektiv ränta5.92%
Återbetalningstid7 år
Månadskostnad2 025 kr
Totalkostnad170 413 kr
2 462 kr
Totalbesparing trots förlängd återbetalningstid
Samla lånen — sänk månadskostnaden

Genom att samla lån och krediter via Advisa sparar våra kunder i genomsnitt över 17 000 kronor i sänkta räntor och avgifter. Häftigt, va?

Ett av våra många lyckade exempel är familjen Lindberg. De sökte sig till Advisa i hopp om att sänka räntan på deras lån och krediter, som sammanlagt låg på 140 000 kronor. Genom att jämföra över 40 långivare kunde vi hitta ett samlat lån som sänkte familjens totala effektiva ränta med över två procent.

På så sätt kunde familjen Lindberg förlänga återbetalningstiden och sänka månadskostnaden ytterligare – utan att höja totalkostnaden för sitt lån. Nu har de en månadskostnad på nästan 600 kronor mindre än förut – och de kommer samtidigt spara över 2400 kronor i totalkostnad för lånet.

På så sätt frigör familjen flera hundra kronor varje månad som kan gå till roligare saker än ränta och amortering. Du har säkert också saker du hellre spenderar lönen på än dina lån – vänta därför inte med att samla dina lån via Advisa. Ansök direkt i vårt formulär för ett snabbt svar!

Povel Arwidson - Skribent Advisa
Uppdaterad: 2022-09-28
Flera år som ekonomi- och näringslivsreporter har gett Povel ett fundament för att leverera lättbegripliga texter inom privatekonomi här på Advisa.se.

Vad säger våra kunder om att samla lån?

Advisa har hjälpt över 
263 000 kunder att jämföra lån.