Blancolån upp till 600 000 kronor – jämför för lägre ränta

Ett blancolån är ett lån utan säkerhet, även kallat privatlån. Blancolån är med goda skäl Sveriges vanligaste låneform – eftersom det ger stor frihet för dig som låntagare. Pengarna du lånar i ett blancolån får du nämligen använda till vad du vill. Våra kunder söker ofta blancolån för att till exempel renovera huset eller köpa en ny bil. Läs mer och ansök om blancolån till lägre ränta här. Det

Ange beloppet för detta lån.
kr
Ungefärlig kostnad i 12 år
0 kr/mån
+
Genom att samla lån får du större chans till bättre bud då hela din lånesituation beaktas och kan förbättras. Bankerna kan då "köpa upp" alla dina lån och ge ett förbättrat lån på hela ditt belopp, ofta med bättre villkor än att ta ett nytt lån ovanpå dina gamla
Din e-post behövs för att du säkert ska kunna motta låneförslagen och för kontakt genom processen.
Validering
Vi behöver ditt telefonnummer så att våra rådgivare kan kontakta dig angående din låneansökan.
Validering
Ansökt lånebelopp

310000 kr

           
Lånetid

12 år

Genom att påbörja ansökan godkänner jag användaravtalet och bekräftar att jag tagit del av dataskyddspolicyn.
Tryggt och säkert

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 0 kr med 12 års löptid, nominell ränta NaN % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 0 %. Totalt belopp att betala: 0 kr. Månadskostnad: 0 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Advisa arbetar med 40 kreditgivare. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 33,99%. Räntespann mellan: 5,20% - 33,99% (Uppdaterat februari 2024).

Genom Advisa kan du tryggt och enkelt jämföra blancolån hos upp till 40 långivare samtidigt. Vi jämför både storbanker med mindre nischbanker, för att hitta bästa möjliga matchning mellan kund och långivare.

 • Endast en kreditupplysning via UC
 • Kostnadsfri och ej bindande jämförelse
 • Låna upp till 600 000 kronor
 • Jämför 40 långivare
 • Hitta blancolån till lägst ränta
 • Jämförelsen är giltig i 30 dagar

Så söker du och jämför blancolån

Genom att ansöka om blancolån i vårt formulär får alla våra samarbetspartners – 40 banker och långivare – chansen att komma med ett bud till dig.

Genom att jämföra räntor på blancolån från flertalet långivare ökar vi chansen till låg ränta och du kan tryggt välja det lån som passar dig bäst. Du slipper samtidigt flera kreditupplysningar – eftersom vi jämför blancolån med bara en upplysning från UC som alla våra partners delar på.

Att jämföra blancolån har aldrig varit smidigare

Att söka blancolån genom oss tar bara ett par minuter, och efter att du skickat in din ansökan visas alla dina svar direkt på skärmen, vilket gör det enkelt för dig att jämföra blancolån från olika långivare.

När du bestämt dig för ett blancolån kan du signera med BankID och få lånet utbetalt inom några dagar.

Behöver du hjälp med ditt blancolån finns dessutom alltid våra kunniga rådgivare endast ett samtal bort!

Tryggt och säkert blancolån – alltid

Trygghet är viktigt för oss, och en av hörnstenarna i vår tjänst. Därför använder vi ett säkerhetssystem och hanterar dina uppgifter med omsorg. För din trygghet står Advisa under tillsyn av finansinspektionen.

Advisa samarbetar med 40 långivare

SEB logotyp
Bank Norwegian logotyp
Visa fler långivare

Vad är blancolån?

Ett blancolån, numera oftast kallat privatlån, är ett lån utan säkerhet. Det innebär att du får använda pengarna som du lånar till vad du vill. Motsatsen till blancolån är lån med säkerhet, som ett hus- och billån där du binder din egendom som en säkerhet i lånet.

Vad betyder termen blancolån?

Termen blancolån kommer från ordet blanco, som används i både spanskan och tyskan om något som är blankt eller tomt. Ett blancolån är ett lån som saknar säkerhet – eller blankt.

Så får du låg ränta på blancolån

När du jämför blancolån hos en låneförmedlare som oss så låter du långivarna konkurrera om dig som kund, vilket ökar chansen för låg ränta. Men det finns fler fördelar än så:

 • Du ökar sannolikheten att hitta den långivare som passar dig bäst. Detta då olika långivare riktar sig mot olika typer av kunder.
 • Vi tar endast en kreditupplysning, som samtliga långivare delar på. Det innebär minimal negativ påverkan på din kreditvärdighet – något som är omöjligt att göra om du skulle kontakta flera långivare på egen hand.

Samla blancolån för lägre ränta

Har du redan lån och krediter så börja alltid med att samla dina lån och se om du kan sänka månadsbetalningen. Att samla blancolån går till på samma sätt som när du jämför – fyll i formuläret till höger och ange att du vill lösa befintliga skulder.

Då samlar vi dina små blancolån till ett stort – vilket resulterar i en samlad och lägre ränta. Det gör att du kommer spara mycket pengar i långa loppet.

Hur stort blancolån kan jag söka?

Genom oss kan du söka blancolån från 5 000 kronor ända upp till 600 000 kronor. I vårt formulär ser du ett räkneexempel på hur hög din månadskostnad kan bli beroende på hur stort lån du söker.

Hur mycket får jag låna genom ett blancolån?

Exakt hur mycket du får låna genom ett blancolån vet vi dock först efter du ansökt. Hur stort lån du beviljas beror nämligen på din kreditvärdighet och hur långivarna bedömer din betalningsförmåga. Varje bank gör bedömningen på olika sätt, och du kan bli beviljad olika stor lån hos olika långivare. Därför lönar det sig att jämföra.

Här kan du läsa mer om hur mycket du får låna och vad det baseras på.

Vilken ränta kan jag få på ett blancolån?

Med ett blancolån sätts alltid räntan individuellt. Eftersom lånet inte har någon säkerhet är det i stället du som låntagare som räntan sätts efter. Hög kreditvärdighet och betalningsförmåga ger en låg ränta – och vice versa.

Räntan på de blancolån vi förmedlar är från 4,75 % och uppåt. För vissa blancolån kan räntan bli mycket hög, men från och med 2018 får räntesatsen aldrig vara mer än 40 procentenheter över referensräntan – räntesatsen som bestäms en gång per halvår av Riksbanken.

Läs också: Så hittar du bästa banken

Så fungerar ränta på blancolån

Din kreditvärdighet bedöms av långivaren med hjälp av kreditupplysningen som tas vid ansökan – därför går det aldrig på förhand att säga vilken ränta du kommer få på ditt blancolån. Det går heller inte att säga vilken långivare som kommer att erbjuda dig lägst ränta, eftersom alla bolag gör bedömningen olika.

Det enda vi vet med säkerhet att du har störst chans att hitta långivaren som vill erbjuda just dig lägst ränta om du jämför flera långivare. Olika banker riktar sig nämligen till olika typer av kunder och det är inte alls säkert att banken du är kund hos i dag kommer att erbjuda dig bäst ränta.

Så kan du få lägre ränta på ditt blancolån – 3 snabba tips

Men även om räntan sätts individuellt finns det såklart knep du kan ta till för att förbättra dina chanser till låg ränta. Här är de viktigaste:

1. Jämför långivare

Som vi redan nämnt är det en central del för att hitta bästa lånet för dig. Genom en ansökan hos oss jämför du enkelt 40 långivare med bara en kreditupplysning.

2. Se över din kreditvärdighet

Du kan också försöka att se över din kreditvärdighet för att se om du kan förbättra den på något sätt. Det kan till exempel vara att säga upp outnyttjade krediter, vänta ut kreditupplysningar och betalningsanmärkningar eller att sätta en plan för att betala av dina nuvarande lån.

3. Sök blancolån med en medlåntagare

En medlåntagare med bra kreditvärdighet kan hjälpa dig att få ett större blancolån beviljat och till en bättre ränta. Perfekt om du ska dela lånet med en partner eller annan familjemedlem.

Fördelar med blancolån

Många lån kräver specifika ändamål och fysiska möten med banken. Med ett blancolån är det precis tvärtom. Ett blancolån är:

Flexibelt

Pengarna kan användas till det mesta. Många tar exempelvis blancolån till renoveringar och andra investeringar i hemmet eller för att samla flera lån till ett och därmed förbättra räntevillkoren. Har du många lån hos flera olika långivare, brukar det löna sig att istället ta ett större som täcker de övriga, då administrativa avgifter och andra onödiga kostnader försvinner. Förutom att du sänker räntekostnaderna och får ökad kreditvärdighet, minskar du även antalet räkningar att hålla reda på.

Snabb ansökan och smidig process

Ett blancolån går i regel fort att få igenom. Många gånger betalas lånet ut redan inom ett par dagar efter att du gör din ansökan, förutsatt att du uppfyller bankens kriterier för att få låna. Dock kan det vara värt att lägga tid på att jämföra olika villkor, då räntan sätts individuellt och olika långivare kan ha olika syn på din förmåga att betala tillbaka lånet.

När du söker blancolån hos oss kommer alla långivare att ha återkommit inom 24 timmar.

Kan jag ta ett blancolån trots betalningsanmärkningar?

Det korta svaret är ja. Du kan ta ett blancolån trots att du har betalningsanmärkningar, även om det inte är optimalt att låna sig ur en skuld till en annan. När du ansöker via Advisa skickas din ansökan till alla de banker och långivare som vi samarbetar med. Fokus ligger på din återbetalningsförmåga och din situation bedöms individuellt. När din ansökan är klar väljer du det erbjudande som passar dig bäst.

Det finns även en del du kan göra för att förbättra din situation:

 • Gör en budget – sammanställ inkomster och utgifter i en resultaträkning
 • Undvik kreditupplysningar
 • Samla dina befintliga lån
 • Ha en medlåntagare när du söker lån.

Går det att ta blancolån utan UC?

Om du har tagit många kreditupplysningar och har svårt att få lån kan det locka att ta ett blancolån utan UC. Det innebär att långivaren använder sig av något annat företag än UC för att göra sin kreditprövning på dig. Vi tycker dock att du ska vara försiktig med detta – eftersom många långivare som erbjuder blancolån utan UC har högre effektiv ränta, då de riktar sig till de som har svårt att få lån.

Alltid endast en UC per ansökan hos oss

Jämför i stället blancolån genom oss. Vi tar endast en kreditupplysning genom UC per ansökan så att din kreditvärdighet inte ska påverkas nämnvärt. Vi använder oss av UC eftersom de är marknadsledande och anförtrodda av de flesta seriösa banker och långivare i Sverige.

Genom att jämföra genom oss har du större chans att hitta en långivare som passar just dig, även om du blivit nekat blancolån med UC tidigare.

Vad kostar ett blancolån?

Eftersom banken lånar ut pengar till dig utan säkerhet, tar de också en större risk. Därför blir den lägsta räntan på ett blancolån oftast inte lika låg som på ett lån med säkerhet. Räntan sätts individuellt utifrån dina ekonomiska förutsättningar, som inkomst och fast anställning.

Utöver räntan påverkas din kostnad på lånet av återbetalningstiden. Att betala av lånet kallas för amortering och ditt val av amorteringstid påverkar din månadskostnad.

Skillnader i amorteringstid påverkar kostnaden för blancolån

En längre återbetalningstid kan innebära en lägre månadskostnad, men kan resultera i en högre totalkostnad eftersom räntan betalas under en längre tid. En kortare återbetalningstid sänker oftast den totala räntekostnaden för lånet, men innebär att du betalar en högre månadsavgift. I Sverige är den längsta amorteringstiden 20 år för blancolån, men den fria amoteringsrätten innebär att du alltid har rätt att betala av ditt lån snabbare om du vill.

Låneexempel på ett blancolån

Ett blancolån på 100 000 kr med 12 års löptid, med nominell ränta 6,95 % och 0 kr i uppläggnings-/avi­­avgift, får en effektiv ränta på 7,18 %. Totalbeloppet för lånet blir då 147 703 kr, med en månads­­kostnad på 1 026 kr fördelat på 144 betalningstillfällen.

Eftersom räntan på ditt blancolån är rörlig och sätts individuellt, är det fördelaktigt att du jämför villkoren hos långivarna för att veta exakt vad din totalkostnad blir. Genom Advisa jämför du blancolån helt gratis med endast en kreditupplysning.

Undrar du mer kring blancolån innan du vill göra din ansökan är du välkommen att höra av dig till oss!

Vanliga frågor och svar - Blancolån

Kan jag ansöka om ett blancolån trots betalningsanmärkning?

Ja, du kan ansöka om ett blancolån så länge du ej har en obetald skuld hos Kronofogden. Med betalningsanmärkningar försvåras dock möjligheten till lån.

Kan jag ändra beloppet för ett ansökt blancolån i efterhand?

Ja, du kan alltid justera beloppet i efterhand. Eftersom kreditupplysningen endast gäller i 5 dagar så rekommenderar vi att du hör av dig till oss så fort du upptäcker att du vill ändra beloppet för blancolånet.

Tas endast en kreditupplysning när jag jämför blancolån genom Advisa?

Endast en kreditupplysning kommer att registreras på dig hos UC (Upplysningscentralen) när du jämför blancolån. I samband med detta kan du få flera omfrågandekopior som informerar dig om vilka långivare som har tittat på din kreditupplysning. I enstaka fall kan vissa långivare ta in ytterligare information (via t.ex. Bisnode) som tillägg till informationen från UC för att förbättra kvaliteten i kreditbeslutet.

Vilken ränta och månadskostnad får jag när jag ansöker om blancolån genom Advisa?

Räntan på ett blancolån sätts alltid individuellt efter dina förutsättningar. Advisa hjälper dig därför att optimera din låneansökan genom att skicka den till flera banker och andra långivare samtidigt, för att säkerställa att du får så många och låga ränte-erbjudanden som möjligt.

Detaljer

Lånebelopp 5 000 – 600 000 kr
Återbetalningstid 1 – 20 år
Nominell ränta 4,75 % – 33,99 %
Kan jag betala av ett blancolån i förtid?

Ja, du har fri amorteringsrätt på alla blancolån som tas genom oss. Det innebär att du när som helst kan betala mer på lånet eller lösa ut lånet helt och hållet.

Om det är gratis att jämföra blancolån genom er, hur tjänar ni då pengar?

Advisa hjälper banker och andra långivare att träffa nya kunder. Det innebär att du kan välja den som du tycker ger dig bäst erbjudande. Långivaren får en ny kund och du får det blancolån du gillar bäst. Vi får provision från den bank som du väljer. På så vis kan vår tjänst vara gratis för dig som kund. En ansökan är inte bindande vilket innebär att du när som helst innan du skrivit på kan välja att inte fullfölja.

Vad krävs för att jämföra blancolån genom er?

För att jämföra blancolån behöver du:

 • Ha fyllt 18 år
 • Ha en inkomst på minst 8 400 kr/månad från anställning eller pension
 • Ej ha skuldsaldo hos Kronofogden
Vad säger våra kunder?