Jämför blancolån och pressa räntan

Genom Advisa kan du tryggt och enkelt jämföra blancolån hos upp till 37 långivare. Bland våra partners hittar du bland annat Swedbank, SEB, ICA Banken och Nordea.

 • Endast en kreditupplysning (UC)
 • Gratis och ej bindande jämförelse
 • Låna upp till 600 000 kr
 • Jämförelsen är giltig i 30 dagar

Gör en jämförelse på några minuter genom att fylla i formuläret nedan.

Månadskostnad cirka*
2 968 kr/mån2 968 kr/mån*
Ungefärlig kostnadi 12 år
Genom att påbörja ansökan godkänner jag användaravtalet och bekräftar att jag tagit del av dataskyddspolicyn.

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på {totalAmount} kr med {repaymentTimeYears} års löptid, nominell ränta {interestRate} % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan {apr} %. Totalt belopp att betala: {totalCost} kr. Månadskostnad: {monthlyCost} kr fördelat på {numPayments} betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Advisa arbetar med 37 kreditgivare. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 29,99%. Räntespann mellan: 3,06% - 29,99% (Uppdaterat januari 2021).

Genom Advisa kan du tryggt och enkelt jämföra blancolån hos upp till 37 långivare. Bland våra partners hittar du bland annat Swedbank, SEB, ICA Banken och Nordea.

 • Endast en kreditupplysning (UC)
 • Gratis och ej bindande jämförelse
 • Låna upp till 600 000 kr
 • Jämförelsen är giltig i 30 dagar

Gör en jämförelse på några minuter genom att fylla i formuläret nedan.

Så tar du ett blancolån genom Advisa

Advisa är ingen bank. Tvärtom står vi på konsumentens sida när det ska låna. Genom att jämföra räntor på blancolån från flertalet långivare ökar vi chansen till låg ränta och du kan tryggt välja det lån som passar dig bäst.

Att jämföra blancolån har aldrig varit smidigare

Genom Advisa kan du som vill ta ett blancolån få förslag från flera av de 37 långivare vi samarbetar med. Efter att du skickat in din ansökan visas alla dina svar direkt på skärmen vilket gör det enkelt för dig att jämföra blancolån från olika långivare.

Tryggt och säkert – alltid

Trygghet är viktigt för oss, och en av hörnstenarna i vår tjänst. Därför använder vi säkerhetssystem och hanterar uppgifter med omsorg. För din trygghet står Advisa under tillsyn av finansinspektionen.

Advisa samarbetar med 37 långivare i Sverige

Många anslutna långivare ökar dina chanser till bättre villkor!

Visa fler långivare

Vad säger våra kunder?

Så kan du pressa räntan på ditt blancolån

När du jämför blancolån hos en förmedlare som Advisa så utsätter du långivarna för konkurrens vilket i sig pressar räntan, men det finns fler fördelar än så:

 • Du ökar sannolikheten att hitta den långivare som passar dig bäst, dvs den långivare som erbjuder lägst ränta till låntagare i en liknande situation som just dig. Detta då långivare av konkurrensskäl riktar sig mot olika typer av kunder.
 • Det tas endast en kreditupplysning på dig som samtliga långivare delar på. Det innebär minimal negativ påverkan på din kreditvärdighet – något som är omöjligt att göra om du skulle kontakta flera långivare på egen hand.

När du jämför blancolån hos en förmedlare som Advisa så utsätter du långivarna för konkurrens vilket i sig pressar räntan, men det finns fler fördelar än så:

Har du redan skulder som behöver finansieras så börja alltid med att samla dina lån och se om du kan sänka månadsbetalningen. Att samla lån går till på samma sätt som när du jämför – fyll i formuläret till höger och ange att du vill lösa befintliga skulder.

Hur mycket får jag låna?

Ett blancolån kan vara mellan 5 000–600 000 kr, med ränta från 2,95% och uppåt. För vissa lån kan räntan bli mycket hög men från och med 2018 får räntesatsen aldrig vara mer än 40 procentenheter över referensräntan (räntesatsen som bestäms en gång per halvår av Riksbanken).

Fördelar med blancolån?

Många lån kräver specifika ändamål och fysiska möten med banken. Med ett blancolån är det precis tvärtom. Ett blancolån är:

Flexibelt

Pengarna kan användas till det mesta. Många tar exempelvis blancolån till renoveringar och andra investeringar i hemmet eller för att samla flera lån till ett och därmed förbättra räntevillkoren. Har du många lån hos flera olika långivare, brukar det löna sig att istället ta ett större som täcker de övriga, då administrativa avgifter och andra onödiga kostnader försvinner. Förutom att du sänker räntekostnaderna och får ökad kreditvärdighet, minskar du även antalet räkningar att hålla reda på.

Snabbt

Ett blancolån går i regel fort att få igenom. Många gånger betalas lånet ut redan samma dag som du gör din ansökan, förutsatt att du uppfyller bankens kriterier för att få låna. Dock kan det vara värt att lägga tid på att jämföra olika villkor, då räntan sätts individuellt och olika långivare kan ha olika syn på din förmåga att betala tillbaka lånet.

Kan jag ta ett blancolån trots betalningsanmärkningar?

Svaret är ja. Du kan ta ett blancolån trots att du har betalningsanmärkningar, även om det inte är optimalt att låna sig ur en skuld till en annan. När du ansöker via Advisa skickas din ansökan till alla de banker och långivare som vi samarbetar med. Fokus ligger på din återbetalningsförmåga och din situation bedöms individuellt. När din ansökan är klar väljer du det erbjudande som passar dig bäst.

Det finns även en del du kan göra för att förbättra din situation:

 • Gör en budget – sammanställ inkomster och utgifter i en resultaträkning
 • Undvik kreditupplysningar
 • Samla dina befintliga lån
 • Ha en medlåntagare när du söker lån

Vad kostar mitt blancolån?

Eftersom banken lånar ut pengar till dig utan säkerhet, tar de också en större risk. Därför blir den lägsta räntan på ett blancolån aldrig lika låg som på ett lån med säkerhet. Räntan sätts individuellt utifrån dina ekonomiska förutsättningar, som inkomst och fast anställning.

Utöver räntan påverkas din kostnad på lånet av återbetalningstiden. Att betala av lånet kallas för amortering och ditt val av amorteringstid påverkar din månadskostnad. En längre återbetalningstid kan innebära en lägre månadskostnad, men kan resultera i en högre totalkostnad eftersom räntan betalas under en längre tid. En kortare återbetalningstid sänker oftast den totala räntekostnaden för lånet, men innebär att du betalar en högre månadsavgift. I Sverige är den längsta amorteringstiden 20 år för blancolån, men den fria amoteringsrätten innebär att du alltid har rätt att betala av ditt lån snabbare om du vill.

Låneexempel på ett blancolån

Ett blancolån på 100 000 kr med 12 års löptid, med nominell ränta 6,95 % och 0 kr i uppläggnings-/avi­­avgift, får en effektiv ränta på 7,18 %. Totalbeloppet för lånet blir då 147 703 kr, med en månads­­kostnad på 1 026 kr fördelat på 144 betalningstillfällen.

Eftersom räntan på ditt blancolån är rörlig och sätts individuellt, är det fördelaktigt att du jämför villkoren hos långivarna för att veta exakt vad din totalkostnad blir. Genom Advisa jämför du blancolån helt gratis med endast en kreditupplysning.

Vanliga frågor och svar

Vilka långivare samarbetar Advisa med?
Kan jag betala av ett blancolån i förtid?
Om det är gratis att jämföra blancolån genom er, hur tjänar ni då pengar?
Vad krävs för att jämföra blancolån genom er?
Kan jag ansöka om ett blancolån trots betalningsanmärkning?
Kan jag ändra beloppet för ett ansökt blancolån i efterhand?
Tas endast en kreditupplysning när jag jämför blancolån genom Advisa?
Vilken ränta och månadskostnad får jag när jag ansöker om blancolån genom Advisa?