Jämför billån tryggt & enkelt

Jämför billån från upp till 40 långivare. En jämförelse är gratis, aktiv i 30 dagar och du kan lita på att din information skyddas.

Jämför billån tryggt & enkelt

Jämför billån
tryggt & enkelt

Jämför billån från upp till 40 långivare. En jämförelse är gratis, aktiv i 30 dagar och du kan lita på att din information skyddas.

När du jämför billån med Advisa

 • Vi samarbetar med 40 långivare
 • Vår tjänst är helt kostnadsfri
 • Tryggt och säkert

Jämför billån från upp till 40 långivare. En jämförelse är gratis, aktiv i 30 dagar och du kan lita på att din information skyddas.

När du jämför billån med Advisa

 • Vi samarbetar med 40 långivare
 • Vår tjänst är helt kostnadsfri
 • Tryggt och säkert
1. Fyll i uppgifter
2. Välj bäst förslag
3. Få lånet utbetalt

Låna billigare till bilen - Jämför räntor gratis

Ansök smidigt på nytt med tidigare uppgifter
Ange beloppet för detta lån.
kr
Ungefärlig kostnad i 12 år
2 968 kr/mån
Din e-post behövs för att du säkert ska kunna motta låneförslagen och för kontakt genom processen.
Validering
Vi behöver ditt telefonnummer så att våra rådgivare kan kontakta dig angående din låneansökan.
Validering
Ansökt lånebelopp

310000 kr

           
Lånetid

12 år

Genom att påbörja ansökan godkänner jag användaravtalet och bekräftar att jag tagit del av dataskyddspolicyn.

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på {totalAmount} kr med {repaymentTimeYears} års löptid, nominell ränta {interestRate} % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan {apr} %. Totalt belopp att betala: {totalCost} kr. Månadskostnad: {monthlyCost} kr fördelat på {numPayments} betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Advisa arbetar med 40 kreditgivare. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 29,99%. Räntespann mellan: 3,06% - 29,99% (Uppdaterat januari 2021).

Vi jämför lån till bil hos 40 långivare

Många anslutna långivare ökar dina chanser till bättre villkor!

Visa fler långivare

Så sänker vi räntan på ditt billån

Advisa söker ditt billån hos flera långivare

För att säkerställa att du får så förmånlig ränta som möjligt söker vi ditt billån (privatlån avsett för bilköp) hos flera långivare samtidigt. Du får snabbt svar och kan välja det förslag som passar dig bäst.

Hitta lägsta räntan på ditt billån

Advisa är en av Sveriges ledande låneförmedlare. Vår uppgift är att säkerställa att alla som tar billån får så bra ränta och villkor på sina lån som möjligt. Det gör vi genom att konkurrensutsätta bankerna så de får buda på dig.

Tryggt och säkert – alltid

Trygghet är viktigt för oss, och en av hörnstenarna i vår tjänst. Därför använder vi säkerhetssystem och hanterar uppgifter med omsorg. För din trygghet står Advisa under tillsyn av finansinspektionen.

Vanliga frågor och svar för billån

Jag är osäker på om jag ska köpa bilen. Kan jag ändå jämföra?
En ansökan är gratis och inget du binder dig till. Jämförelsen är i regel giltig i 30 dagar så du har gott om tid att göra ditt val och jämföra räntorna med vad t.ex. bilhandlaren kan erbjuda. Om ingen banks erbjudande motsvarar dina förväntningar är det bara att tacka nej. Genom oss kan du självklart även undersöka om du kan ersätta ditt befintliga billån med ett billigare lån.
Vilka långivare samarbetar Advisa med?
Vi samarbetar med 40 banker och andra långivare: SEB, Nordea, ICA-Banken, IKANO Bank, MedMera Bank, TF Bank, Bank Norwegian, Marginalen Bank, Resurs Bank, Nordnet Bank, Collector, re:member, SevenDay Bank, Komplett Bank, SVEA Ekonomi, Instabank, Credento, Konsumentkredit, Brocc, Lendify, Fellow Finance, Nystart Finans, Wasa Kredit, Nordax, Avida, Northmill, Bigbank, Lån & Spar Bank, MoneyGo, Moank, BRAbank, Tryggkredit, Primal Capital och Friia.
Varför måste jag ange personlig information?
Dina personuppgifter behövs för att vi ska kunna validera din identitet och för att våra samarbetsbanker ska kunna göra en sedvanlig kreditprövning. Utan personnumret kan vi inte säkerställa att det verkligen är du som vill låna. Vi hanterar alltid dina uppgifter säkert och i enlighet med PUL (Personuppgiftslagen). För din trygghet behandlar vi dina uppgifter säkert och med stor omsorg. Det är en av hörnstenarna i vår jämförelsetjänst.
Vad krävs för att jämföra billån genom er?
För att jämföra billån behöver du:
 • Ha fyllt 18 år
 • Ha en inkomst på minst 8 400 kr/månad från anställning eller pension
 • Ej ha skuldsaldo hos Kronofogden
Vilken ränta och månadskostnad får jag när jag ansöker om billån genom Advisa?
Räntan på ett billån sätts alltid individuellt efter dina förutsättningar. Advisa hjälper dig därför att optimera din låneansökan genom att skicka den till flera banker och andra långivare samtidigt, för att säkerställa att du får så många och låga ränte-erbjudanden som möjligt.

Detaljer

Lånebelopp 5 000 – 600 000 kr
Återbetalningstid 1 – 20 år
Nominell ränta 2,95 % – 25,95 %
Om det är gratis att jämföra billån genom er, hur tjänar ni då pengar?
Advisa hjälper banker och andra långivare att träffa nya kunder. Det innebär att du kan välja den som du tycker ger dig bäst erbjudande. Långivaren får en ny kund och du får det billån du gillar bäst. Vi får provision från den bank som du väljer. På så vis kan vår tjänst vara gratis för dig som kund. En ansökan är inte bindande vilket innebär att du när som helst innan du skrivit på kan välja att inte fullfölja.
Krävs kontantinsats vid billån?
För ett billån krävs en kontantinsats.
Tas endast en kreditupplysning när jag jämför billån genom Advisa?
Endast en kreditupplysning kommer att registreras på dig hos UC (Upplysningscentralen) när du jämför billån. I samband med detta kan du få flera omfrågandekopior som informerar dig om vilka långivare som har tittat på din kreditupplysning. I enstaka fall kan vissa långivare ta in ytterligare information (via t.ex. Bisnode) som tillägg till informationen från UC för att förbättra kvaliteten i kreditbeslutet.

Vad säger våra kunder?

Varför jämföra billån med Advisa?

Genom att konkurrensutsätta långivarna pressas räntan, men att jämföra flera långivare på kort tid är inte möjligt utan en förmedlare så som Advisa. Det beror på att om du på egen hand kontaktar dem så tar de varsin kreditupplysning på dig. Din kreditvärdighet och chans till låg ränta försämras då för varje kreditupplysning som tas. Det beror på att långivarna inte kan veta om du redan har accepterat något av de lån du ansökt den senaste månaden.

Genom Advisa så delar samtliga 40 långivare på en och samma kreditupplysning och redan inom 1 minut har du fått svar. Vår jämförelsetjänst är kostnadsfri, du binder dig inte till något och du kan lita på att din information skyddas. Även om du inte bestämt dig för att köpa bilen än så är det smart att jämföra lån, ta reda på dina förutsättningar och sätta dig i ett bra förhandlingsläge med bilhandlaren.

Olika typer av billån

Ett bra billån är ett tryggt och billigt billån. Låg ränta, få avgifter och hanterbara amorteringsvillkor är några viktiga saker att bocka av på checklistan. Men det finns olika typer av billån och det är bara du som kan avgöra vilket som passar dig bäst.

Privatlån för köp av bil

Såvida ditt lånebelopp inte överstiger 600 000 kr är privatlån (även kallat blancolån) ett vanligt sätt att finansiera ett bilköp, så pass vanligt att även det ofta kallas “billån”. Det är just denna typ av lån som Advisa förmedlar.

Med ett privatlån kan du även samla dina andra lån tillsammans med billånet vilket ofta möjliggör en lägre månadskostnad och ränta. Behöver du ta körkort innan du skaffar bilen kan du också ta ett körkortslån genom Advisa.

Privatleasing och det klassiska billånet

Många bilhandlare erbjuder lån där bilen i fråga utgör en säkerhet för lånet och kontantinsats krävs. Detta är den klassiska typen av billån.

En tredje variant är Privatleasing, men det blir ofta dyrare än andra lösningar i längden.

Tips för privatlån till köp av bil

Innan du tar ett privatlån för köp av bil kan det vara klokt att ta reda på värdeminskningen för den bil du vill köpa. Utifrån värdeminskningen kan du sedan välja löptiden på lånet. Återbetalningstiden bör helst vara tillräckligt kort för att månadskostnaden ska betala av skulden i samma tempo som värdet på bilen minskar. På så sätt kan du lösa din skuld med de pengar du får om du säljer din bil efter ett par år. Läs mer om restvärdet på bilar.

Vid fordonslån till motorcykel gäller samma upplägg som för billån.

När du jämför billån genom Advisa:

 • Vi jämför upp till 40 st långivare
 • Återbetalningstid 1-20 år
 • Endast en kreditupplysning tas
 • Låna upp till 600 000 kr

Fordonsförsäkring – en viktig merkostnad

När du ska ta ett fordonslån finns det mycket att tänka på, oavsett om det gäller en sportbil, en vanlig personbil eller en MC. Utöver hästkrafter och märken måste du även se över vad totalkostnaden för lånet blir. Läs mer här för att räkna på vad en bil kostar i månaden.

En kostnad du inte kommer undan är din bilförsäkring.

Alla svenska bilar måste enligt lag ha en trafikförsäkring. Grundskyddet, som försäkringen också kallas, skyddar dig mot personskador och sakskador du orsakat med din bil. Många väljer dock att utöka skyddet med antingen en halv- eller helförsäkring.

Förutom att innefatta grundskyddet ger en halvförsäkring bland annat ersättning vid brand, stöld, stenskott och räddningshjälp.

En helförsäkring täcker även skador på din egen bil och brukar främst tecknas för lite dyrare fordon, då prisskillnaden generellt är stor gentemot en halvförsäkring.

Vad din bil kostar att försäkra varierar alltså beroende på hur väl skyddad du anser att du behöver vara. Detta är viktigt att titta närmare på för att se om du faktiskt har råd med ditt bilköp. Här kan du läsa mer om bilförsäkringar och hur du kan spara pengar på rätt försäkring.

Advisa har hjälpt över 
263 000 kunder att jämföra billån.

Så jämför du billån

Fyll i och skicka in din ansökan

Oavsett om du vill ta ett nytt lån eller samla ihop befintliga lån börjar du med att fylla i vårt enkla formulär. När du är klar klickar du på ”Ansök nu” så skickas ansökan för behandling av våra 40 långivare. Därefter visas förslagen direkt på skärmen.

Notera att långivarna ”bjuds in” till att ge dig lånerbjudande baserat på de uppgifter du anger i ansökan. Därför kan ett urval av dessa komma att bedöma ansökan och därefter återkomma med ett eventuellt låneförslag.

Välj bäst förslag

Första svaret får du oftast inom 1 minut. Svarstiden varierar mellan långivarna, men vi meddelar dig via SMS för varje svar du får. Inom 1 arbetsdag har du i regel alla långivares svar.

När alla förslag kommit in väljer du det som passar dig bäst. Behöver du vår hjälp finns vi tillgängliga per chatt och telefon.

Skriv på

Nu återstår bara att skriva på lånehandlingarna (digitalt eller för hand). I vissa fall kan mer information efterfrågas, det anges då tydligt i avtalet. Kort efter att du signerat lånehandlingarna betalas lånet ut.