Jämför billån
- tryggt & enkelt

Ange beloppet för detta lån.
kr
Ungefärlig kostnad i 12 år
0 kr/mån
Genom att samla lån får du större chans till bättre bud då hela din lånesituation beaktas och kan förbättras. Bankerna kan då "köpa upp" alla dina lån och ge ett förbättrat lån på hela ditt belopp, ofta med bättre villkor än att ta ett nytt lån ovanpå dina gamla
Din e-post behövs för att du säkert ska kunna motta låneförslagen och för kontakt genom processen.
Validering
Vi behöver ditt telefonnummer så att våra rådgivare kan kontakta dig angående din låneansökan.
Validering
Ansökt lånebelopp

310000 kr

           
Lånetid

12 år

Genom att påbörja ansökan godkänner jag användaravtalet och bekräftar att jag tagit del av dataskyddspolicyn.

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på {totalAmount} kr med {repaymentTimeYears} års löptid, nominell ränta {interestRate} % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan {apr} %. Totalt belopp att betala: {totalCost} kr. Månadskostnad: {monthlyCost} kr fördelat på {numPayments} betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Advisa arbetar med 40 kreditgivare. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 29,99%. Räntespann mellan: 3,06% - 29,99% (Uppdaterat januari 2021).

Ansök om billån utan kontantinsats

Är det dags att köpa en ny bil? Kul! Att köpa bil är ofta en stor investering som många finansierar med ett lån. Vi kan kostnadsfritt hjälpa dig att hitta billånet med lägst ränta. Det gör vi genom att jämföra flera långivare med varandra.

Jämför billån med låg ränta – steg för steg

Antingen tar du först billånet och är redo att slå till när rätt bil dyker upp, eller så letar du först upp bilen och ansöker sedan om lånet. Oavsett så finns vi här och hjälper dig.

1. Ansök snabbt och smidigt

Direkt på vår sajt anger du kostnaden för bilen – alltså hur mycket du vill låna – och fyller sedan i dina personuppgifter. Oavsett om du samtidigt vill samla ihop befintliga lån eller bara ta ett nytt lån använder du samma formulär. Att göra en ansökan tar bara ett par minuter.

2. Din ansökan skickas ut till 40 långivare – välj bäst förslag

Med bara en kreditupplysning via UC skickar vi sedan ut din ansökan till alla våra 40 samarbetspartners. Efter bara någon minut får du första svaret, och inom en arbetsdag har alla intresserade långivare återkopplat till dig. Då kan du enkelt välja billånet med lägst ränta. Behöver du hjälp finns alltid våra rådgivare tillgängliga via chatt eller telefon.

3. Välj det bästa lånet och signera

När du valt billånet du vill teckna återstår bara att skriva på lånehandlingarna. Du kan signera smidigt med BankID och inom 1-3 dagar är lånet på ditt konto.

Fördelar med ett billån hos Advisa

Att jämföra långivare är centralt när det gäller att få den lägsta räntan – och det klart bästa sättet att göra det på är genom en låneförmedlare. Hade du på egen hand sökt lån hos så många långivare hade det, förutom att ta väldigt lång tid, varit förödande för din kreditvärdighet. Alla långivare hade nämligen tagit varsin kreditupplysning, vilket hade försämrat dina chanser att få ett billigt lån.

Men hos oss delar samtliga 40 långivare på en och samma kreditupplysning, så att din kreditvärdighet inte ska påverkas i någon större utsträckning.

Alltid kostnadsfritt och tryggt

Att ansöka om ett billån genom oss är dessutom alltid kostnadsfritt för dig som kund, och du binder inte upp dig till något. Dessutom kan du lita på att det är tryggt och säkert. Vi hanterar dina uppgifter med ett säkerhetssystem och som en ytterligare garanti står vi under tillsyn av finansinspektionen.

Därför ska du ta billån genom privatlån – 4 fördelar

Vi förmedlar inte traditionella billån, utan våra billån är i form av ett privatlån utan säkerhet. Det är i dag ett vanligt sätt att finansiera ett bilköp på. Det innebär att du inte har bilen som säkerhet för lånet, till skillnad från ett traditionellt billån. Det kommer också med vissa fördelar.

1. Ingen kontantinsats

När du lånar till bil genom oss behöver du aldrig en kontantinsats. Normalt när du lånar pengar med bilen som säkerhet måste du betala 20 procent av köpeskillingen direkt, för att sedan låna till resterande 80 procent. När du tar ett privatlån behövs inte det, utan du kan låna till hela bilens värde om du vill.

Perfekt om du inte har möjlighet att spara ihop till kontantinsatsen, eller om du helt enkelt inte vill lägga ut så mycket pengar.

2. Större frihet i ägandet

Eftersom våra billån inte använder bilen som säkerhet ger det också dig som ägare större frihet. Normalt är lånet bundet till bilen och du får inte sälja bilen hur som helst innan att först lösa in lånet. Men det gäller inte här. Du kan sälja vidare bilen när du vill, för att sedan antingen lösa in lånet direkt eller fortsätta betala av det månadsvis precis som vanligt.

3. Samla andra lån ihop med bilen

När du tar ett billån via oss har du möjlighet att samla tidigare lån och krediter ihop med ditt billån. Det kan göra att du sänker din sammanlagda ränta och därmed också din månadskostnad. Samtidigt blir det bara en räkning att hålla koll på varje månad och du får bättre överblick över din ekonomi och dina lån.

4. Du kan låna till bilköp av privatperson

I dag växer andrahandsmarknaden för bilar, och ofta går det att göra en bra affär genom att köpa av andra privatpersoner. Är du intresserad av det och vill låna till bilen går det inte att ta ett traditionellt billån. Men att låna till bilen genom ett privatlån går minst lika bra oavsett hur du köper din bil.

Vad påverkar räntan på billånet?

Vilken bil du vill köpa påverkar inte hur låg ränta du får på ditt billån. Om du köper bilen privat eller av en handlare påverkar inte heller lånet. Räntan sätts i stället helt beroende på dig som person och dina ekonomiska förutsättningar. Du är sedan fri att köpa vilken bil du vill – av vem du vill.

Vanliga frågor och svar för billån

Jag är osäker på om jag ska köpa bilen. Kan jag ändå jämföra?
En ansökan är gratis och inget du binder dig till. Jämförelsen är i regel giltig i 30 dagar så du har gott om tid att göra ditt val och jämföra räntorna med vad t.ex. bilhandlaren kan erbjuda. Om ingen banks erbjudande motsvarar dina förväntningar är det bara att tacka nej. Genom oss kan du självklart även undersöka om du kan ersätta ditt befintliga billån med ett billigare lån.
Vilka långivare samarbetar Advisa med?
Vi samarbetar med 40 banker och långivare: SEB, Nordea, ICA-Banken, IKANO Bank, MedMera Bank, TF Bank, Bank Norwegian, Marginalen Bank, Resurs Bank, Nordnet Bank, Collector, re:member, SevenDay Bank, Komplett Bank, SVEA Ekonomi, Instabank, Credento, Konsumentkredit, Brocc, Lunar, Nstart, Wasa Kredit, Nordax, Avida, Northmill, Bigbank, Lån & Spar Bank, MoneyGo, Moank, Lea bank, Tryggkredit, Primal Capital, GoodCash, Ferratum och Brixo.
Varför måste jag ange personlig information?
Dina personuppgifter behövs för att vi ska kunna validera din identitet och för att våra samarbetsbanker ska kunna göra en sedvanlig kreditprövning. Utan personnumret kan vi inte säkerställa att det verkligen är du som vill låna. Vi hanterar alltid dina uppgifter säkert och i enlighet med PUL (Personuppgiftslagen). För din trygghet behandlar vi dina uppgifter säkert och med stor omsorg. Det är en av hörnstenarna i vår jämförelsetjänst.
Vad krävs för att jämföra billån genom er?
För att jämföra billån behöver du:
  • Ha fyllt 18 år
  • Ha en inkomst på minst 8 400 kr/månad från anställning eller pension
  • Ej ha skuldsaldo hos Kronofogden
Vilken ränta och månadskostnad får jag när jag ansöker om billån genom Advisa?
Räntan på ett billån sätts alltid individuellt efter dina förutsättningar. Advisa hjälper dig därför att optimera din låneansökan genom att skicka den till flera banker och andra långivare samtidigt, för att säkerställa att du får så många och låga ränte-erbjudanden som möjligt.

Detaljer

Lånebelopp 5 000 – 600 000 kr
Återbetalningstid 1 – 20 år
Nominell ränta 2,95 % – 25,95 %
Om det är gratis att jämföra billån genom er, hur tjänar ni då pengar?
Advisa hjälper banker och andra långivare att träffa nya kunder. Det innebär att du kan välja den som du tycker ger dig bäst erbjudande. Långivaren får en ny kund och du får det billån du gillar bäst. Vi får provision från den bank som du väljer. På så vis kan vår tjänst vara gratis för dig som kund. En ansökan är inte bindande vilket innebär att du när som helst innan du skrivit på kan välja att inte fullfölja.
Krävs kontantinsats vid billån?
För ett billån krävs en kontantinsats.
Tas endast en kreditupplysning när jag jämför billån genom Advisa?
Endast en kreditupplysning kommer att registreras på dig hos UC (Upplysningscentralen) när du jämför billån. I samband med detta kan du få flera omfrågandekopior som informerar dig om vilka långivare som har tittat på din kreditupplysning. I enstaka fall kan vissa långivare ta in ytterligare information (via t.ex. Bisnode) som tillägg till informationen från UC för att förbättra kvaliteten i kreditbeslutet.

Vi jämför lån till bil hos 40 långivare

Många anslutna långivare ökar dina chanser till bättre villkor!

Nordea logotyp
SEB logotyp
Bank Norwegian logotyp
Ica Banken logotyp
re:member logotyp
Nordax logotyp
Visa fler långivare

Så får du låg ränta på ditt billån – 3 bra tips

Det mest centrala för att få bästa möjliga ränta på ditt billån har vi redan pratat om. Det är såklart att jämföra billån och olika långivare med varandra. På så sätt vet du att kommer att hitta billånet med lägst ränta för just dig. Men hur ska du göra för att få så bra bud som möjligt? Jo, vi har några tips!

1. Se över dina lån och krediter

Dras du med småskulder som du har möjlighet att betala av är det bra om du gör det innan

du söker om ett nytt lån. I annat fall kan du söka om att samla dina befintliga lån när du söker om ett billån. Du ska också säga säga upp eventuella outnyttjade krediter. Allt detta kommer göra att din ekonomi ser mer städad ut i långivarnas ögon och det kommer öka din chanser för ett bättre billån.

2. Undvik många kreditupplysningar

Varje kreditupplysning är kvar i 12 månader och hos långivarna det ser inte bra ut att ha gjort många under det senaste året. Undvik därför det om du kan. Hos oss tas bara en kreditupplysning per ansökan, trots att ditt bud går ut till många långivare.

3. Låna bilen till lägre ränta tillsammans med din partner

Ska du och din partner äga bilen tillsammans är det oftast smart att sätta upp hen som medlåntagare. Då står ni på lånet tillsammans och långivaren ser det som en extra säkerhet och kan ibland erbjuda er lägre ränta. Har du en annan nära släkting eller vän som kan tänka sig att bli medlåntagare går det såklart också bra. Tänk bara på att den person delar betalningsansvaret med dig och blir återbetalningsskyldig om du inte längre kan betala lånet.

Tips: Sätt inte upp en medlåntagare som har sämre kreditvärdighet än dig själv. Det kan tvärtemot påverka räntan negativt.

Krav för att få ta ett billån med låg ränta

För att få söka om en billån hos oss krävs det att du uppfyller fyra grundkrav:

  • Du ska ha fyllt 18 år
  • Du ska vara skuldfri hos Kronofogden sedan minst sex månader tillbaka
  • Du ska ha en månadsinkomst på minst 8 400 kronor.
  • Du ska ha varit folkbokförd i Sverige i minst tolv månader.

Uppfyller du dessa krav kan du ansöka om ett billån direkt i vårt formulär. Hur många bud du får vet vi inte på förhand.

Hur mycket får jag låna till bil?

Du kan ansöka om större billån – ända upp till 600 000 kronor. Men hur mycket du sedan blir beviljad att låna bedömer varje långivare individuellt när de ser över din ekonomi med hjälp av kreditupplysningen.

Jämför andra typer av billån

Ett bra billån är ett tryggt och billigt billån. Att det ska vara låg ränta, få avgifter och hanterbara amorteringsvillkor är saker de allra flesta letar efter. Men det finns olika sorters billån som alla har sina för- och nackdelar.

Traditionellt billån

Många bilhandlare erbjuder lån där bilen används som säkerhet för lånet. Då krävs också en kontantinsats på minst 20 procent av köpeskillingen. Det är ett klassiskt billån och med tanke på att bilen sätts i pant för lånet kan det ge dig lägre ränta.

Exempel: Kostar bilen 200 000 kronor så behöver du betala 40 000 kronor i kontantinsats.

Tänk bara på att jämföra den effektiva räntan, så att du inte åker på ett lån som verkade billigt men som sedan hade många avgifter du inte kände till. Vi jämför alltid den effektiva räntan eftersom det ger bäst bild av vad lånet kommer att kosta.

Förutom att vissa inte föredrar att ha bilen som säkerhet så gillar heller inte alla kravet på kontantinsats, vilket du slipper med ett privatlån.

Privatleasing

Privatleasing är egentligen inte ett billån, utan mer ett hyreskontrakt. Du skriver ett avtal, normalt på 36 månader, då du får ha bilen i din ägo. När avtalstiden är slut lämnar du sedan tillbaka bilen.

Anledningen till att många väljer privatleasing är för att du smidigt får en helt ny bil utan att varken behöva ta lån eller betala kontantinsats. Men smakar det så kostar det – och den största anledningen till att du bör fundera på om privatleasing är värt det är priset. För att leasingbolagen inte ska riskera att gå back på bilen du leasar tar de ut stora marginaler och det blir därför inte så snällt mot din plånbok.

Att tänka på innan du tar ett billån

Precis som med alla typer av fordonslån ska du tänka igenom hur mycket du behöver låna och hur lång din amorteringstid ska vara för att du ska klara av att betala månadskostnaden. En kortare amorteringstid gör att lånet blir billigare, men det höjer också din månadskostnad. Gör en kalkyl och hitta en balans – för det blir alltid som dyrast om du missar att betala räkningarna.

Räkna på bilens restvärde

När det kommer till bilar finns det också ytterligare några saker att ha med sig innan du lånar och köper. En sådan sak är att räkna på den ungefärliga värdeminskningen för fordonet. Utifrån det kan du sedan välja en passande löptid på lånet. Om du kan bör du helst ha en tillräckligt kort återbetalningstid för att amorteringen ska betala av skulden i samma takt som värdet på bilen minskar. På så sätt kan du nämligen lösa din skuld med de pengar du får över om du säljer bilen efter några år. Här kan du läsa mer om restvärde på bilar.

Räkna med merkostnader förutom lånet

Det är också viktigt att du tar hänsyn till de övriga kostnader som tillkommer för att äga bil, förutom själva lånekostnaden. Att försäkra bilen är till exempel en kostnad du inte kommer undan. Enligt svensk lag måste alla bilar ha en trafikförsäkring, och du kan också välja att utöka skyddet med en halv- eller helförsäkring.

Vad din bil kostar att försäkra varierar alltså beroende på hur väl skyddad du anser att du behöver vara. Detta är viktigt att titta närmare på för att se om du faktiskt har råd med ditt bilköp. Här kan du läsa mer om bilförsäkringar och hur du kan spara pengar på rätt försäkring.

Se även vår guide för hur du räknar på vad en bil kostar i månaden. Behöver du ta körkort innan du lånar till bil kan vi också hjälpa dig med ett körkortslån.

Har du fler frågor om billån är du välkommen att kontakta oss – annars ansöker du om ett billån här.

Povel Arwidson - Skribent Advisa
Uppdaterad: 2022-07-08

Flera år som ekonomi- och näringslivsreporter har gett Povel ett fundament för att leverera lättbegripliga texter inom privatekonomi här på Advisa.se.

Vad säger våra kunder?

Relaterade guider

Vad är prisbasbelopp?

Prisbasbelopp är ett indexbelopp som justeras varje år utefter inflationen. För 2023 är prisbasbeloppet 52 200 kronor – läs mer om prisbasbe...

Hur många gånger sin lön får man låna?

Även om andra faktorer spelar in finns det genrella riktlinjer kring hur många gånger lönen man får låna när man vill låna pengar. Läs mer h...

Vad är lagfart?

När du köper en fastighet måste du ansöka om lagfart. Läs mer om hur mycket lagfart kostar och hur ansökan går till vid husköp.

Varför kan jag inte samla mina lån?

Att du inte kan samla dina lån kan bero på att du inte sökt hos rätt långivare. Vi samarbetar med 40 banker och långivare och kan hjälpa dig...

Hur mycket pengar finns det i världen?

Att beräkna hur mycket pengar som finns i världen och i Sverige är svårt. Men det finns flera uppskattningar – se siffrorna här!

Vad är kapital?

Kapital är resurser som en privatperson eller ett företag har tillgång till. Det finns flera sorters kapital, och det behöver inte vara peng...

Var får man lättast lån?

Om du undrar var du lättast får ett bra lån är det bästa alternativet att jämföra många långivare samtidigt. Vi hjälper dig hitta ditt bästa...

Vad kostar ett lån på 200 000?

Vill du söka ett lån på 200 000? Här reder vi ut vad som avgör hur mycket lånet kommer att kosta – och hur hittar den bästa räntan.

Vad avgör fordonsskatt?

Fordonsskatt behöver betalas för i princip alla fordon som ska framföras på allmän väg. Men vad avgör hur mycket du ska betala i fordonsskat...

Vad är clearingnummer?

Här hittar du all info du behöver om clearingnummer och hur det används vid banköverföringar. Läs även hur du hittar rätt clearingnummer.

Vad är medellönen i Sverige?

Vad är medellönen i Sverige utifrån saker som kön, yrke och utbildning? Här har vi siffrorna för både medellön och medianlön.

Hur mycket ska man ge i månadspeng?

Dags att ge barnen veckopeng eller månadspeng? Så här mycket är lagom att ge i de olika åldrarna – och detta ska du tänka på som förälder.

Tjäna pengar snabbt

Det finns många anledningar till att vilja tjäna pengar snabbt. Vi har listan på de bästa sätten att tjäna extrapengar – hemma eller online.

Ärver man skulder?

Lån och skulder kan juridiskt sett inte ärvas – men det finns tillfällen då krav på återbetalning kan riktas mot närmast anhöriga. Läs vad s...
vinterdäck

Byte av däck (vinterdäck/sommardäck)

Frågan dyker upp varje vinter – när är det dags att byta till vinterdäck? Här är alla datum att hålla koll på inför vinterdäcksbytet.

Stort elstöd till svenska hushåll – så påverkas du

55 miljarder kronor i elstöd ska gå tillbaka till kunder i södra Sverige. Men hur mycket pengar får man, och när? – läs allt här.
Riksbankshuset

Styrräntan höjs – vad betyder det för mina lån?

Nu har Riksbanken rekordhöjt reporäntan till 2,5 procent, den högsta nivån sedan 2008. Men vad betyder det för dig som har lån?
ett par lånar pengar trots många kreditupplysingar

Samla lån trots många UC – kreditupplysningar

3 tips på hur du kan lyckas samla dina lån för att både förbättra din kreditvärdighet och dina chanser till nytt lån.

Avdrag för dubbelt boende

Har du behövt skaffa dubbelt boende på grund av ett nytt jobb på annan ort? Då kan du göra avdrag för kostnaderna – läs mer om vad som gälle...

Inflationen i Sverige just nu

Inflationen i Sverige är 2023 högre än den varit på 30 år. Hur ska du tänka för att inte dina pengar ska urholkas? Hur ska du investera? Vi ...

Avdrag för hemmakontor och internet

Får du göra skatteavdrag för hemmakontoret och internet? Inte omöjligt! Läs mer om vad som gäller för att få de olika avdragen här.

ISK-skatten blir dubbelt så hög – så påverkas du

ISK-skatten blir rekord från och med 2023. Se hur det påverkar ditt sparande här – och varför inte skatten sänktes som tidigare utlovat.
Sommarjobbare som skattejämkat

Hur mycket får man tjäna utan att betala skatt?

Ska du sommarjobba eller jobba extra? Du kan slippa betala skatt om du tjänar under ett visst belopp – men bara om du skattejämkar. Så här g...
Välja inkomstförsäkring eller trygghetsförsäkring

Inkomstförsäkring

När du förlorar jobbet kan ekonomin få sig en ordentlig törn. Samtidigt ligger de löpande utgifterna kvar på samma nivå. För att skydda pers...
så väljer du rätt bilförsäkring

Bilförsäkring

En bilförsäkring skyddar dig som privatperson mot höga utgifter i samband med skador kopplade till din bil. Alla bilar som kör i trafiken är...
Obetalda räkningar kan bli dyra

Räkningar

Glömt att betala din räkning? Eller har du inte råd att betala din räkning? Eller tänkte du helt enkelt strunta i att betala din räkning? Gö...

Sparränta – vad är det och vad är viktigt att tänka på?

Genom att spara pengar med ränta kan man få sitt sparkapital att växa utan behöva lyfta ett finger.

Topplista: det här lånar vi till

De senaste 10 åren har mängden konsumtionslån i Sverige ökat explosionsartat. En anledning till det är att det skett en attitydförändring ti...

7 smarta ekonomi-appar som ger dig stenkoll

Vi har samlat de bästa apparna som gör det lättare att hålla koll på din privatekonomi.
Ungt par som går igenom sin ekonomi med bekymrade miner

Skuldfinansiering — vägen till ekonomisk stabilitet

Skuldsaldo, betalningsanmärkningar och ärenden hos Kronofogden är en mardröm när du vill försöka få ordning på ekonomin och tillvaron.
Plånbok med pengar

Söka lån — så söker du lån på bäst sätt

Trots att ett lån kan kosta tusentals kronor varje månad är det inte alla som jämför lånevillkor innan de söker lån.
Hur stort belopp kan jag låna?

Hur mycket kan jag låna?

Hur mycket pengar du kan låna av banken beror på många olika faktorer och varierar mycket beroende på vilket slags lån du vill ta. De tre va...
Glad man tittar på sin smartphone med datorn bredvid.

Billiga lån — så får du det billigaste lånet 2023

Inget lån är gratis, men att låna pengar behöver inte vara så mycket dyrare om du vet hur du ska gå tillväga. Ta del av våra tips för att hi...

Låna till kontantinsats

Nu kan du jämföra lån till kontantinsats från flera banker och långivare samtidigt via Advisa. Jämförelsen är snabb, enkel och helt kostnads...
Spargris solar

Spara pengar — 50 bästa tipsen

Vilket är bästa sättet att spara pengar? Vi kan inte ge dig ett svar – utan 50!
Advisas medarbetare Evelina

Så får du bästa låneräntan — experten tipsar

Vi lät vår erfarna rådgivare Evelina reda ut begreppen, svara på de vanligaste frågorna och guida dig genom räntans föränderliga universum.

Topplån

Vad det än är för bostad så behöver du finansiera det med hjälp av banken via ett bolån, ett lån som du ofta lever kvar med väldigt länge. D...
Fördelarna med att byta bank symboliseras när en guldfisk hoppas från en mindre skål till en betydligt större.

Byta bank

Att byta bank uppfattas ofta som krångligt och komplicerat, men det är dock enklare än du kanske tror och en minimal ansträngning kan spara ...

Deklaration 2023 – 18 avdrag du inte vill missa

I den här guiden listar vi 18 avdrag du inte får missa – kanske hittar du något som kan spara dig pengar vid nästa självdeklaration.
En kvinna som är låneförmedlare

Låneförmedlare — vad är en låneförmedling?

En låneförmedlare är ett företag som agerar mellanhand mellan låntagare och långivare. Låneförmedlaren gör det möjligt för låntagaren att jä...
Låna till bil med restvärde

Restvärde bil

Billån är många gånger en nödvändighet för att kunna finansiera en ny bil. Beroende på vad som passar dig bäst finns det flera olika finansi...

Kreditupplysningar: 6 saker du måste känna till

Här listar vi 6 saker som du måste ha koll på för att undvika att kreditupplysningar skadar din kreditvärdighet.

Amortera smartare — 8 saker du måste veta om amortering

Här går vi igenom all fakta och smarta tips som behövs för att du ska kunna sköta återbetalningen på dina lån på bästa sätt.
Välj privatleasing eller billån

Privatleasing

Tänk på det här innan du väljer leasing.
så väljer du bilfinansiering

Bilfinansiering

Har du hittat drömbilen eller har det blivit dags att uppdatera din nuvarande bil? Efter att ha undersökt modeller och märken är det dags at...
Kvinna glad över en billig bilförsäkring

5 sätt att spara tusenlappar på din bilförsäkring

Har du precis köpt en bil och funderar över vilken försäkring du ska välja? Vi har listat 5 saker du bör tänka på när du letar bilförsäkring...
Glatt par sitter på en soffa med miniräknare.

Lösa lån — så blir du skuldfri snabbt och smidigt

Ett lån kan lösa många problem, men kom ihåg att också lösa lånet. Att lösa lån i förtid är nämligen ett effektivt sätt att få mer pengar öv...
ett par planerar en renovering

Låna till renovering

Funderar du på att renovera ditt badrum? Eller har du redan bestämt både kakel, luckor och vitvaror till ditt nya drömkök? Oavsett hur långt...

Allt om pantbanken och smarta alternativ

En pantbank fungerar ungefär som en långivare, men istället för att sätta huset eller din egen privatekonomiska situation som säkerhet för l...
Ung affärskvinna som ser lättad ut

Låna med betalningsanmärkning — Så löser du en ekonomisk kris

I den här artikeln bjuder vi på hela 10 tips som kan förbättra din ekonomiska situation om du dragit på dig en eller flera betalningsanmärkn...
En hand som tar lån till låg ränta och ser ekonomin förbättras

Ta lån – 18 saker du inte får glömma

Vi har nu tagit fram en superguide där vi samlat de 18 viktigaste sakerna att tänka på steg för steg när funderar på att låna pengar.

Så påverkar separation din ekonomi

Att diskutera ekonomi i ett stadigt förhållande är det inte många som vill eller anser väsentligt. Ändå är det en av de viktigaste frågorna ...

9 böcker om privatekonomi att läsa i sommar

Vi på Advisa vill tipsa om 9 riktigt bra böcker att läsa i hängmattan eller på stranden – som samtidigt kan inspirera och ge nyttiga insikte...
Bästa banken

Bästa banken 2023

Alla vill bli kund hos den bästa banken, men bäst bank för grannen är inte nödvändigtvis bäst bank för dig. Svenskt Kvalitetsindex (SKI) har...

8 tips på hur du lyckas få nytt jobb som 50-plussare

Åldersdiskriminering tillsammans med försämrat självförtroende kan leda till att arbetssökande över 50 har svårt att få ett nytt jobb.
man med tomma fickor

Spara pengar – 4 vanligaste skälen att lönen inte räcker till

Lönen är uppäten, saldot på kontot är nära nollan. Och ungarna behöver både nya overaller och nya vinterstövlar. Vad gör man?

Så förhindrar du kapning av bank-id

Banktjänster i mobilen är bekvämt och smidigt, men innebär även risker. Bedragare anpassar sig snabbt efter hur teknologin utvecklas och kap...
Finger pekar på papper

Så skriver du över lånet på någon annan — så fungerar det

Eftersom villkoren baseras på just dina ekonomiska förutsättningar, är det inte självklart att lånet kan skrivas över på någon annan. Men de...
Hand knappar på miniräknare

Bankräntor — skillnader på räntor för olika lån

Här går vi igenom generella bankräntor och annan information för olika typer av lån.

Global Money Week 2020

Den årliga temaveckan Money Week är ett globalt initiativ som handlar om att sprida kunskap inom privatekonomi, försörjningsmöjligheter och ...

5 tips som hjälper dig få prylar sålda på nätet

Svensken har saker för närmare 18.000kr som ligger hemma utan att användas. Detta gör det till ett ypperligt tillfälle att sälja av gamla pr...

5 fördelar med att jobba kvar i pensionsålder

Högre pension, mer pengar att röra dig med och en god hälsa är några av sakerna du kan förvänta dig om du fortsätter jobba efter pensionsåld...

Dina rättigheter vid uppsägning enligt LAS

Vad är det som gäller vid en uppsägning och vad är egentligen skillnaden mellan att bli uppsagd och att bli avskedad? Vi ger dig svaren. 

Bluffarna du ska se upp för!

Här går vi igenom vilka produkter och matvaror som du ska se upp för så att du slipper bli lurad eller göra ett dåligt köp!

Spara till frihet – en intervju med sparmiljonären

Att få ekonomin att gå ihop varje månad är inte alltid så enkelt. Studier visar på att allt fler svenskar känner någon form av oro för att p...

Så hoppade Cathrine av shoppingkarusellen

Ibland går vi människor med problem och svårigheter i många år utan att veta hur vi ska komma tillrätta med dem. De kan växa till hemlighete...

Pensionsspara – varför det är viktigare än någonsin

Dagen då man slutar arbeta kan det komma som en smärre chock för många hur månadsinkomsten drastiskt minskas.

Hilda vågade prata om sin ekonomi – och fick hjälp!

Hilda hade världens ångest när hon först kontaktade mig. Hennes ekonomi började spåra ur när hon tog ett lån för att köpa bil.

Är du shoppingberoende? -testa dig själv!

Förr i tiden handlade man när man behövde något. Numera är själva shoppingen ett nöje – vi handlar inte en ny tröja bara för att den gamla h...

7 tips – så hjälper du en shopaholic

Har du en vän, en släkting eller arbetskamrat som du misstänker är en shopaholic?

Retorikexperten tipsar: Så lyckas du förhandla med banken

Många tycker det är obehagligt och drar sig inför att förhandla med banken. 

Undvik skilsmässa: Sju steg för att sluta bråka om pengar

Nu är den glada semestertiden över och vi skiljer oss aldrig så mycket som i oktober.

Allt som glimmar är inte guld

Dagens ordspråk blir “Allt som glimmar är inte guld”. Det innebär kort och gott inte alltid ska lita på första intrycket, utan att man bör u...
Visa fler

Advisa har hjälpt över 
263 000 kunder att jämföra billån.

Så jämför du billån

Fyll i och skicka in din ansökan

Oavsett om du vill ta ett nytt lån eller samla ihop befintliga lån börjar du med att fylla i vårt enkla formulär. När du är klar klickar du på ”Ansök nu” så skickas ansökan för behandling av våra 40 långivare. Därefter visas förslagen direkt på skärmen.

Notera att långivarna ”bjuds in” till att ge dig lånerbjudande baserat på de uppgifter du anger i ansökan. Därför kan ett urval av dessa komma att bedöma ansökan och därefter återkomma med ett eventuellt låneförslag.

img

Välj bäst förslag

Första svaret får du oftast inom 1 minut. Svarstiden varierar mellan långivarna, men vi meddelar dig via SMS för varje svar du får. Inom 1 arbetsdag har du i regel alla långivares svar.

När alla förslag kommit in väljer du det som passar dig bäst. Behöver du vår hjälp finns vi tillgängliga per chatt och telefon.

img

Skriv på

Nu återstår bara att skriva på lånehandlingarna (digitalt eller för hand). I vissa fall kan mer information efterfrågas, det anges då tydligt i avtalet. Kort efter att du signerat lånehandlingarna betalas lånet ut.

img