Jämför billån
- tryggt & enkelt

Ange beloppet för detta lån.
kr
Ungefärlig kostnad i 12 år
0 kr/mån
+
Genom att samla lån får du större chans till bättre bud då hela din lånesituation beaktas och kan förbättras. Bankerna kan då "köpa upp" alla dina lån och ge ett förbättrat lån på hela ditt belopp, ofta med bättre villkor än att ta ett nytt lån ovanpå dina gamla
Din e-post behövs för att du säkert ska kunna motta låneförslagen och för kontakt genom processen.
Validering
Vi behöver ditt telefonnummer så att våra rådgivare kan kontakta dig angående din låneansökan.
Validering
Ansökt lånebelopp

310000 kr

           
Lånetid

12 år

Genom att påbörja ansökan godkänner jag användaravtalet och bekräftar att jag tagit del av dataskyddspolicyn.
Tryggt och säkert

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 0 kr med 12 års löptid, nominell ränta NaN % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 0 %. Totalt belopp att betala: 0 kr. Månadskostnad: 0 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Advisa arbetar med 40 kreditgivare. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 33,99%. Räntespann mellan: 5,20% - 33,99% (Uppdaterat februari 2024).

Ansök om billån till låg ränta

Är det dags att köpa en ny bil? Kul! Att köpa bil är ofta en stor investering som många finansierar med ett lån. Vi kan kostnadsfritt hjälpa dig att hitta billånet med lägst ränta. Det gör vi genom att jämföra flera långivare med varandra.

Jämför billån utan säkerhet – steg för steg

Att söka billån utan säkerhet innebär större frihet för dig som låntagare. Antingen tar du först billånet och är redo att slå till när rätt bil dyker upp, eller så letar du först upp bilen och ansöker sedan om lånet. Oavsett så finns vi här och hjälper dig.

1. Ansök snabbt och smidigt

Direkt på vår sajt anger du kostnaden för bilen – alltså hur mycket du vill låna – och fyller sedan i dina personuppgifter. Oavsett om du samtidigt vill samla ihop befintliga lån eller bara ta ett nytt lån använder du samma formulär. Att göra en ansökan tar bara ett par minuter.

2. Din ansökan skickas ut till 40 långivare – välj bäst förslag

Med bara en kreditupplysning via UC skickar vi sedan ut din ansökan till alla våra 40 samarbetspartners. Efter bara någon minut får du första svaret, och inom en arbetsdag har alla intresserade långivare återkopplat till dig. Då kan du enkelt välja billånet med lägst ränta.

Behöver du hjälp finns alltid våra rådgivare tillgängliga via chatt eller telefon.

3. Välj det bästa lånet och signera

När du valt billånet du vill teckna återstår bara att skriva på lånehandlingarna. Du kan signera smidigt med BankID och inom 1-3 dagar är lånet på ditt konto.

Fördelar med ett billån hos Advisa

Att jämföra långivare är centralt när det gäller att få den lägsta räntan – och det klart bästa sättet att göra det på är genom en låneförmedlare. Hade du på egen hand sökt billån hos så många långivare hade det, förutom att ta väldigt lång tid, varit förödande för din kreditvärdighet. Alla långivare hade nämligen tagit varsin kreditupplysning, vilket hade försämrat dina chanser att få ett billigt billån.

Men hos oss delar samtliga 40 långivare på en och samma kreditupplysning, så att din kreditvärdighet inte ska påverkas i någon större utsträckning.

Alltid kostnadsfritt och tryggt

Att ansöka om ett billån genom oss är dessutom alltid kostnadsfritt för dig som kund, och du binder inte upp dig till något. Dessutom kan du lita på att det är tryggt och säkert. Vi hanterar dina uppgifter med ett säkerhetssystem och som en ytterligare garanti står vi under tillsyn av finansinspektionen.

Därför ska du ta billån genom privatlån – 4 fördelar

Vi förmedlar inte traditionella billån, utan våra billån är i form av ett privatlån utan säkerhet. Det är i dag ett vanligt sätt att finansiera ett bilköp på. Det innebär att du inte har bilen som säkerhet för lånet, till skillnad från ett traditionellt billån. Det kommer också med vissa fördelar.

1. Bestäm själv hur stor del av bilen du vill låna till

Den klassiska modellen för ett billån är att du lånar 80 % av bilens värde och betalar resterande 20 % genom en kontantinsats. När du tar ett billån utan säkerhet finns inget sådant upplägg utan du väljer själv hur stor del av fordonet du vill låna till.

2. Större frihet i ägandet

Eftersom våra billån inte använder bilen som säkerhet ger det också dig som ägare större frihet. Normalt är lånet bundet till bilen och du får inte sälja bilen hur som helst innan att först lösa in lånet. Men det gäller inte här. Du kan sälja vidare bilen när du vill, för att sedan antingen lösa in lånet direkt eller fortsätta betala av det månadsvis precis som vanligt.

3. Samla andra lån ihop med bilen

När du tar ett billån via oss har du möjlighet att samla tidigare lån och krediter ihop med ditt billån. Det kan göra att du sänker din sammanlagda ränta och därmed också din månadskostnad. Samtidigt blir det bara en räkning att hålla koll på varje månad och du får bättre överblick över din ekonomi och dina lån.

4. Du kan låna till bilköp av privatperson

Andrahandsmarknaden för bilar är stor och ofta går det att göra en bra affär genom att köpa bilar av andra privatpersoner.

Är du intresserad av det och vill låna till bilen går det inte att ta ett traditionellt billån. Men att låna till bilen genom ett privatlån går lika bra oavsett hur du köper din bil.

Så jämför du billån hos oss

Fyll i ansökan

Oavsett om du vill ta ett nytt lån eller samla ihop befintliga lån börjar du med att fylla i vårt enkla formulär. När du är klar klickar du på ”Ansök nu” så skickas ansökan för behandling av våra 40 långivare. Därefter visas förslagen direkt på skärmen.

Notera att långivarna ”bjuds in” till att ge dig lånerbjudande baserat på de uppgifter du anger i ansökan. Därför kan ett urval av dessa komma att bedöma ansökan och därefter återkomma med ett förslag på billån.

Välj bäst förslag

Första svaret får du oftast inom 1 minut. Svarstiden varierar mellan långivarna, men vi meddelar dig via SMS för varje svar du får. Inom 1 arbetsdag har du i regel alla långivares svar.

När alla förslag kommit in väljer du det som passar dig bäst. Behöver du vår hjälp finns vi tillgängliga per chatt och telefon.

Skriv på ditt nya billån

Nu återstår bara att skriva på lånehandlingarna, digitalt eller för hand. I vissa fall kan mer information efterfrågas, det anges då tydligt i avtalet. Kort efter att du signerat lånehandlingarna betalas billånet ut.

Vad påverkar räntan på billånet?

Vilken bil du vill köpa påverkar inte hur låg ränta du får på ditt billån. Om du köper bilen privat eller av en handlare påverkar inte heller lånet. Räntan sätts i stället helt beroende på dig som person och dina ekonomiska förutsättningar. Du är sedan fri att köpa vilken bil du vill – av vem du vill.

Vanliga frågor och svar för billån

Jag är osäker på om jag ska köpa bilen. Kan jag ändå jämföra?

En ansökan är gratis och inget du binder dig till. Jämförelsen är i regel giltig i 30 dagar så du har gott om tid att göra ditt val och jämföra räntorna med vad t.ex. bilhandlaren kan erbjuda. Om ingen banks erbjudande motsvarar dina förväntningar är det bara att tacka nej. Genom oss kan du självklart även undersöka om du kan ersätta ditt befintliga billån med ett billigare lån.

Om det är gratis att jämföra billån genom er, hur tjänar ni då pengar?

Advisa hjälper banker och andra långivare att träffa nya kunder. Det innebär att du kan välja den som du tycker ger dig bäst erbjudande. Långivaren får en ny kund och du får det billån du gillar bäst. Vi får provision från den bank som du väljer. På så vis kan vår tjänst vara gratis för dig som kund. En ansökan är inte bindande vilket innebär att du när som helst innan du skrivit på kan välja att inte fullfölja.

Krävs kontantinsats vid billån?

För ett billån krävs en kontantinsats.

Tas endast en kreditupplysning när jag jämför billån genom Advisa?

Endast en kreditupplysning kommer att registreras på dig hos UC (Upplysningscentralen) när du jämför billån. I samband med detta kan du få flera omfrågandekopior som informerar dig om vilka långivare som har tittat på din kreditupplysning. I enstaka fall kan vissa långivare ta in ytterligare information (via t.ex. Bisnode) som tillägg till informationen från UC för att förbättra kvaliteten i kreditbeslutet.

Vilken ränta och månadskostnad får jag när jag ansöker om billån genom Advisa?

Räntan på ett billån sätts alltid individuellt efter dina förutsättningar. Advisa hjälper dig därför att optimera din låneansökan genom att skicka den till flera banker och andra långivare samtidigt, för att säkerställa att du får så många och låga ränte-erbjudanden som möjligt.

Detaljer

Lånebelopp 5 000 – 600 000 kr
Återbetalningstid 1 – 20 år
Nominell ränta 4,75 % – 33,99 %
Varför måste jag ange personlig information?

Dina personuppgifter behövs för att vi ska kunna validera din identitet och för att våra samarbetsbanker ska kunna göra en sedvanlig kreditprövning. Utan personnumret kan vi inte säkerställa att det verkligen är du som vill låna. Vi hanterar alltid dina uppgifter säkert och i enlighet med PUL (Personuppgiftslagen). För din trygghet behandlar vi dina uppgifter säkert och med stor omsorg. Det är en av hörnstenarna i vår jämförelsetjänst.

Vad krävs för att jämföra billån genom er?

För att jämföra billån behöver du:

  • Ha fyllt 18 år
  • Ha en inkomst på minst 8 400 kr/månad från anställning eller pension
  • Ej ha skuldsaldo hos Kronofogden

Vi jämför lån till bil hos 40 långivare

Många anslutna långivare ökar dina chanser till bättre villkor!

SEB logotyp
Bank Norwegian logotyp
IKANO Bank logotyp
Visa fler långivare

Så får du låg ränta på ditt billån – 3 bra tips

Det mest centrala för att få bästa möjliga ränta på ditt billån har vi redan pratat om. Det är såklart att jämföra billån och olika långivare med varandra. På så sätt vet du att kommer att hitta billånet med lägst ränta för just dig. Men hur ska du göra för att få så bra bud som möjligt? Jo, vi har några tips!

1. Se över dina lån och krediter

Dras du med småskulder som du har möjlighet att betala av är det bra om du gör det innan

du söker om ett nytt lån. I annat fall kan du söka om att samla dina befintliga lån när du söker om ett billån. Du ska också säga säga upp eventuella outnyttjade krediter. Allt detta kommer göra att din ekonomi ser mer städad ut i långivarnas ögon och det kommer öka din chanser för ett bättre billån.

2. Undvik många kreditupplysningar

Varje kreditupplysning är kvar i 12 månader och hos långivarna det ser inte bra ut att ha gjort många under det senaste året. Undvik därför det om du kan. Hos oss tas bara en kreditupplysning per ansökan, trots att ditt bud går ut till många långivare.

3. Låna bilen till lägre ränta tillsammans med din partner

Ska du och din partner äga bilen tillsammans är det oftast smart att sätta upp hen som medlåntagare. Då står ni på lånet tillsammans och långivaren ser det som en extra säkerhet och kan ibland erbjuda er lägre ränta. Har du en annan nära släkting eller vän som kan tänka sig att bli medlåntagare går det såklart också bra. Tänk bara på att den person delar betalningsansvaret med dig och blir återbetalningsskyldig om du inte längre kan betala lånet.

Tips: Sätt inte upp en medlåntagare som har sämre kreditvärdighet än dig själv. Det kan tvärtemot påverka räntan negativt.

Krav för att få ta ett billån med låg ränta

För att få söka om en billån hos oss krävs det att du uppfyller fyra grundkrav:

  • Du ska ha fyllt 18 år
  • Du ska vara skuldfri hos Kronofogden sedan minst sex månader tillbaka
  • Du ska ha en månadsinkomst på minst 8 400 kronor.
  • Du ska ha varit folkbokförd i Sverige i minst tolv månader.

Uppfyller du dessa krav kan du ansöka om ett billån direkt i vårt formulär. Hur många bud du får och vilken vet vi inte på förhand – utan först när du ansökt.

Hur mycket får jag låna till bil?

Du kan ansöka om större billån – ända upp till 600 000 kronor. Men hur mycket du sedan blir beviljad att låna bedömer varje långivare individuellt när de ser över din ekonomi med hjälp av kreditupplysningen.

Jämför andra typer av billån

Ett bra billån är ett tryggt och billigt billån. Att det ska vara låg ränta, få avgifter och hanterbara amorteringsvillkor är saker de allra flesta letar efter. Men det finns olika sorters billån som alla har sina för- och nackdelar.

Traditionellt billån

Många bilhandlare erbjuder lån där bilen används som säkerhet för lånet. Då krävs också en kontantinsats på minst 20 % av köpeskillingen. Det är ett klassiskt billån och med tanke på att bilen sätts i pant för lånet kan det ge dig lägre ränta.

Exempel: Kostar bilen 200 000 kronor så behöver du betala 40 000 kronor i kontantinsats.

Tänk bara på att jämföra den effektiva räntan, så att du inte åker på ett lån som verkade billigt men som sedan hade många avgifter du inte kände till. Vi jämför alltid den effektiva räntan eftersom det ger bäst bild av vad lånet kommer att kosta.

Förutom att vissa inte föredrar att ha bilen som säkerhet så gillar heller inte alla kravet på kontantinsats.

Privatleasing

Privatleasing är egentligen inte ett billån, utan mer ett hyreskontrakt. Du skriver ett avtal, normalt på 36 månader, då du får ha bilen i din ägo. När avtalstiden är slut lämnar du sedan tillbaka bilen.

Anledningen till att många väljer privatleasing är för att du smidigt får en helt ny bil utan att varken behöva ta lån eller betala kontantinsats. Men smakar det så kostar det – och den största anledningen till att du bör fundera på om privatleasing är värt det är priset. För att leasingbolagen inte ska riskera att gå back på bilen du leasar tar de ut stora marginaler och det blir därför inte så snällt mot din plånbok.

Att tänka på innan du tar ett billån

Precis som med alla typer av fordonslån ska du tänka igenom hur mycket du behöver låna och hur lång din amorteringstid ska vara för att du ska klara av att betala månadskostnaden. En kortare amorteringstid gör att lånet blir billigare, men det höjer också din månadskostnad. Gör en kalkyl och hitta en balans – för det blir alltid som dyrast om du missar att betala räkningarna.

Räkna på bilens restvärde

När det kommer till bilar finns det också ytterligare några saker att ha med sig innan du lånar och köper. En sådan sak är att räkna på den ungefärliga värdeminskningen för fordonet. Utifrån det kan du sedan välja en passande löptid på lånet.

Om du kan bör du helst ha en tillräckligt kort återbetalningstid för att amorteringen ska betala av skulden i samma takt som värdet på bilen minskar. På så sätt kan du nämligen lösa din skuld med de pengar du får över om du säljer bilen efter några år. Här kan du läsa mer om restvärde på bilar.

Räkna med merkostnader förutom lånet

Det är också viktigt att du tar hänsyn till de övriga kostnader som tillkommer för att äga bil, förutom själva lånekostnaden. Att försäkra bilen är till exempel en kostnad du inte kommer undan. Enligt svensk lag måste alla bilar ha en trafikförsäkring, och du kan också välja att utöka skyddet med en halv- eller helförsäkring.

Vad din bil kostar att försäkra varierar alltså beroende på hur väl skyddad du anser att du behöver vara. Detta är viktigt att titta närmare på för att se om du faktiskt har råd med ditt bilköp. Här kan du läsa mer om bilförsäkringar och hur du kan spara pengar på rätt försäkring.

Se även vår guide för hur du räknar på vad en bil kostar i månaden. Behöver du ta körkort innan du lånar till bil kan vi också hjälpa dig med ett körkortslån.

Har du fler frågor om billån är du välkommen att kontakta oss – annars ansöker du om ett billån här.

Vad säger våra kunder?

Advisa har hjälpt över 
263 000 kunder att jämföra billån.