Privatleasing

- tänk på det här innan du väljer leasing

För- och nackdelar med privatleasing

Privatleasing är en finansieringsform som blivit allt populärare i Sverige under de senaste åren.

Det framställs ofta som en snabbt och smidigt sätt att finansiera bilar och andra fordon. Nackdelen med privatleasing är att det ofta är dyrare än andra finansieringslösningar.

Nedan får du lära dig mer om privatleasing och vad du bör tänka på innan du skriver under ett kontrakt för privatleasing.

Hur mycket vill du låna?

Ansök smidigt på nytt med tidigare uppgifter
Ange beloppet för detta lån.
kr
Ungefärlig kostnad i 12 år
2 968 kr/mån
Din e-post behövs för att du säkert ska kunna motta låneförslagen och för kontakt genom processen.
Validering
Vi behöver ditt telefonnummer så att våra rådgivare kan kontakta dig angående din låneansökan.
Validering
Ansökt lånebelopp

310000 kr

           
Lånetid

12 år

Genom att påbörja ansökan godkänner jag användaravtalet och bekräftar att jag tagit del av dataskyddspolicyn.

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på {totalAmount} kr med {repaymentTimeYears} års löptid, nominell ränta {interestRate} % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan {apr} %. Totalt belopp att betala: {totalCost} kr. Månadskostnad: {monthlyCost} kr fördelat på {numPayments} betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Advisa arbetar med 40 kreditgivare. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 29,99%. Räntespann mellan: 3,06% - 29,99% (Uppdaterat januari 2021).

Vad är privatleasing?

Välj privatleasing eller billån

Privatleasing är en finansieringslösning avsedd för bilar och andra fordon utan några krav på kontantinsats. Privatleasing av bil kan ses som en slags långtidshyra som löper under en viss tid och där bilen återlämnas när kontraktstiden är slut. Du behöver ingen kontantinsats och du betalar en fast månadskostnad vilket gör det enkelt att hålla koll på utgifterna. Ibland ingår även serviceavtal och försäkringar i månadskostnaden.

Hur fungerar privatleasing?

Precis som när du hyr en bil avtalar du med bilhandlaren om hyrans löptid, antal körmil, försäkringspremie, serviceavtal och utifrån det avgörs din månadskostnad. Om du använder bilen mer än vad ni har avtalat om, kör fler mil eller utsätter bilen för “överslitage” kan du få betala extra för de extra milen som inte ingick i avtalet.När löptiden runnit ut lämnar du tillbaka bilen till bilhandlaren eller finansbolaget.

Varför ska man välja billån istället för privatleasing?

Många tror att privatleasing är den enda finansieringslösning som inte kräver kontantinsats. Faktum är det är billigare att ta ett billån utan bilen som säkerhet där det inte heller finns några krav på kontantinsats.

Det beror på att höga marginaler tas ut av leasingbolaget när de beräknar restvärdet av bilen. Dessutom kan du ofta hitta försäkringar och serviceavtal som passar din situation bättre än bilhandlarens färdiga paketlösning.

Slutligen kan du även sälja bilen vidare och få tillbaka restvärdet när du har tröttnat på den. Det innebär att du kan använda de pengarna till att amortera av en del av lånet och kanske till och med få pengar över.

Välj privatleasing när du:

  • vill betala en fast månadskostnad
  • vill betala ett färdigförhandlat paketpris
  • inte behöver använda bilen mer än vad som står i avtalet

Välj billån när du:

  • vill komma undan så billigt som möjligt
  • vill ha full kontroll över ditt bilanvändande
  • är villig att hitta försäkringar och serviceavtal på egen hand

Hur betalar jag så lite som möjligt för bilen?

  • Jämför billån – hitta din bästa ränta efter din situation
  • Jämför serviceavtal – Förhandla med flera bilservicefirmor
  • Jämför bilförsäkring – Förhandla med flera försäkringsbolag

Vanliga frågor och svar – Privatleasing

Vad är privatleasing?
Privatleasing är en finansieringslösning för bilar. Det är en slags långtidshyra där du sedan lämnar tillbaka bilen vid kontraktets slut.
Är det lönsamt med privatleasing?
Många väljer privatleasing för att det är bekvämt. Men leasingbolaget tar ofta ut höga marginaler när de räknar på bilens restvärde – vilket gör leasing dyrare än till exempel ett privatlån.
Hur fungerar privatleasing?
Allra vanligast är att man skriver ett kontrakt på 36 månader. Där har du och leasingbolaget kommit överens om antal körmil, försäkringspremie och vilken utrustning som ska ingå. Det är det som påverkar din månadskostnad.
Vad är bäst privatlån eller leasing?
Att köpa bilen är som regel mer ekonomiskt i längden. Leasingbolag tar ut höga marginaler för restvärdet på bilen för att inte riskera att gå back på dig som kund. Ett privatlån för att finansiera en bil kräver ingen kontantinsats – via Advisa kan du ta ett billån på upp till 600 000 kronor och jämföra lån för att få lägst ränta.

Vad säger våra kunder?

Publicerad: 19 maj 2022