Bilförsäkring

Så hittar du rätt i försäkringsdjungeln

En bilförsäkring skyddar dig som privatperson mot höga utgifter i samband med skador kopplade till din bil. Alla bilar som kör i trafiken är enligt lag skyldiga att inneha minst ett grundskydd, eller trafikförsäkring som det kallas. Utöver grundskyddet kan du komplettera din bilförsäkring med både halv- och helförsäkring.

så väljer du rätt bilförsäkring

Så kan du finansiera din bilförsäkring

Det är lätt hänt att man väljer att amortera ner sina största skulder först för att de inte ska kännas lika jobbiga att dras med. Om man har flera lån och krediter är det alltid bäst att amortera av de dyraste krediterna och avbetalningarna först eftersom de höjer snitträntan på din totala skuld. För att kunna amortera av dina dyraste skulder snabbare kan du höra med dina andra kreditgivare om du har möjlighet att få en betalningsfri månad, få uppskov med amorteringen eller ännu bättre, samla dina krediter hos en och samma långivare. När du ska samla dina lån är det bra att jämföra lån hos flera långivare för att få din bästa ränta.

Vad är en halvförsäkring?

Eftersom grundskyddet enbart skyddar mot personsskador och sakskydd för annans egendom, i trafikolyckar vållade av dig finns det möjlighet att utöka din bilförsäkring med en halvförsäkring. En sådan försäkring innefattar grundskyddet samt ger även ersättning mot:

 • Brand
 • Skador på glasrutor – Exempelvis stenskott
 • Stöld
 • Vissa maskin- och elektronikskador
 • Krishjälp
 • Räddning
 • Rättsskydd – Exempelvis vid krock

Vad är en helförsäkring?

En helförsäkring är den mest omfattande bilförsäkringen du kan teckna. Den innefattar utöver skydden som täcks av halv- och trafikförsäkringarna även en r vagnskadeförsäkring. Det innebär att bilförsäkringen även täcker mot skador på ditt egna fordon. Eftersom premien för en helförsäkring ofta är några tusenlappar dyrare än trafik- och halvförsäkring rekommenderas den främst för bilar som är lite dyrare.

Vilken är den bästa bilförsäkringen för mig?

Vilken bilförsäkring som är bäst för dig är svårt att säga utan att göra en ordentlig behovsanalys och jämföra olika alternativ. När försäkringsbolagen sätter kostnaden tittar de bland annat på vad du har för bil, hur gammal den är, hur långt den har gått och hur pass krockbenägen du är. Utifrån risken att det händer något med bilen och vad kostnaderna som skulle bli för olika scenarion sätts därefter årspremie och självrisk som de anser lämpar sig bra för din situation. Eftersom bilförsäkringar och försäkringar generellt är väldigt komplexa produkter är det bra att vända sig till en försäkringsförmedlare som har koll på hur de olika försäkringarna skiljer sig för att du ska få en så bra försäkring.

Tre olika typer av bilförsäkringar:

 • Trafikförsäkring (Grundskydd)
 • Halvförsäkring
 • Helförsäkring

Vad skulle det kosta att låna?

Vi på Advisa vill att alla ska betala så lite som möjligt för sina lån. Därför har vi samlat flera långivare som får konkurrera om att få dig som kund. Fyll i dina uppgifter för att komma igång!

Om oss – Advisa

Advisa är ingen bank, vi är låneförmedlaren som söker ditt lån hos flera långivare. Sedan starten 2011 har vi jämfört lån åt över 263 000 kunder. För din trygghet står Advisa under tillsyn av finansinspektionen.

Genom Advisa kan du

Oavsett om du vill ta ett nytt lån eller vill lösa befintliga lönar det sig att jämföra låneförslag från flera banker och andra långivare.

 • Kostnadsfritt och du binder dig inte till något
 • Säker ansökan – vi hanterar uppgifter säkert
 • Lånejämförelse – vi står på din sida
Månadskostnad cirka*
2 968 kr/mån2 968 kr/mån*
Ungefärlig kostnadi 12 år
Genom att påbörja ansökan godkänner jag användaravtalet och bekräftar att jag tagit del av dataskyddspolicyn.

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på {totalAmount} kr med {repaymentTimeYears} års löptid, nominell ränta {interestRate} % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan {apr} %. Totalt belopp att betala: {totalCost} kr. Månadskostnad: {monthlyCost} kr fördelat på {numPayments} betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Advisa arbetar med 37 kreditgivare. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 29,99%. Räntespann mellan: 3,06% - 29,99% (Uppdaterat januari 2021).

Vad säger våra kunder?