Låneskydd

Öka din ekonomiska trygghet i situationer där livet inte går som du vill.

Låneskydd är en försäkring som är kopplat till ditt lån, det ökar tryggheten i din ekonomi om du skulle bli ofrivilligt arbetslös eller sjukskriven. Låneskyddet kan då betala av de löpande kostnaderna för lånet i upp till 12 månader. Det löser även din del av skulden i händelse av dödsfall – här kan du läsa mer om vad som händer med skulder vid dödsfall.

Din rådgivare kommer att hjälpa dig att teckna låneskydd om du vill i samband med att du ska låna pengar. Har du ytterligare frågor om låneskydd, ring oss på 0770 17 50 50 så förklarar vi mer.

Villkor för låneskydd

Månadspremien för ett låneskydd skiljer sig beroende på försäkringsbolag och ligger mellan 4,5-9% av månadskostnaden för ett lån. En del försäkringsbolag väljer att basera månadspremien på totalt lånebelopp och då ligger månadspremien mellan 0,40-0,45%. Kontakta gärna en rådgivare för mer information om hur låneskydden fungerar.

Advisa som försäkringsförmedlare

Advisa registrerad försäkringsförmedlare hos Bolagsverket och står under Finansinspektionens tillsyn (www.fi.se).

Krav för låneskydd: Du är bosatt i Sverige, mellan 18-64 år och är tillsvidareanställd eller egenföretagare (minst 22h/vecka). Du har ej kännedom om allvarlig sjukdom eller skada. Ej kännedom om varsel, uppsägning eller arbetslöshet. Tecknat kreditavtal med banken du söker låneskydd hos.

Vanliga frågor och svar

Vad är ett låneskydd?

Ett låneskydd är ett skydd som är kopplat till ditt lån och täcker dina löpande kostnader för lånet om du skulle bli arbetslös eller sjukskriven.

Hur länge hjälper låneskyddet mig?

Du får hjälp med löpande lånekostnader i upp till 12 månader.