Låna pengar till låg ränta — Hitta bästa räntan för dig

Vi gör det enkelt att hitta bästa räntan för dig när du ska låna pengar. Med Advisa kan du tryggt och kostnadsfritt jämföra räntor när du ska låna.

Låna pengar till låg ränta - Hitta bästa räntan för dig

Vad säger våra kunder?

Advisa samarbetar med 37 långivare i Sverige

Många anslutna långivare ökar dina chanser till bättre villkor!

Visa fler långivare

Lån till låg ränta — Så optimerar du din ansökan

När du funderar på att ta ett lån är det flera saker du kan göra för att öka dina chanser till låg ränta. Kom alltid ihåg att vad som är en låg ränta är relativt till dina egna förutsättningar. Med nedanstående tips hjälper vi dig optimera din ansökan och därmed dina chanser till att få en så låg ränta som möjligt. Dessa tips ökar även dina möjligheter att sänka räntan vid en ny jämförelse i framtiden.

Ha en medsökande när du lånar pengar

En medsökande kan tillföra utökad betalningsförmåga vilket från långivarens perspektiv ses som en extra säkerhet och trygghet. Detta resulterar ofta i bättre villkor för dig som låntagare både sett till hur stort belopp som kan lånas ut, samt till vilken ränta.

Gå via en låneförmedlare

Genom att gå via en låneförmedlare tas endast en kreditupplysning på dig hos UC vilket gynnar din kreditvärdighet. Skulle du välja att själv gå till flertalet banker för att jämföra lån tar varje bank varsin kreditupplysning. För många kreditupplysningar på kort tid kan sänka din kreditvärdighet och dina chanser till att få ett bra erbjudande. Genom att jämföra lån via en jämförelsetjänst som Advisa kan du hitta det lån som passar dig bäst. Dessutom låter du långivarna konkurrera om dig som kund vilket kan pressa ned räntan ytterligare.

Beställ en kreditupplysning på dig själv

Kontrollera att all information i upplysningen stämmer, du ser om du har en massa onödiga och oanvända krediter som står på dig, och när eventuella betalningsanmärkningar försvinner.

Säg upp oanvända krediter

Visar det sig, när du utför den där kreditupplysningen på dig själv, att du har oanvända krediter som fortfarande står på dig bör du ringa upp respektive kreditgivare och säga upp dessa. Det kan t.ex. röra sig om överflödiga kreditkort, abonnemang eller betalade avbetalningsköp som tillsammans ger sken av en högre kreditanvändning än vad som stämmer, vilket kan leda till sämre kreditvärdighet och lånevillkor.

Tänk på!
En kredit som står på dig – oanvänd som använd – innebär att du har möjlighet att snabbt komma åt pengar via kredit vilket bankerna anser som riskfyllt. Ska du inte använda dem, säg upp dem!

Samla dina lån och krediter

Om det är dags för dig att ta ett lån kan det löna sig att även försöka baka ihop dina befintliga skulder i detta lån. Långivarna är benägna att bevilja lägre räntor desto större ditt lån är. Om du jämför lån via Advisa så gör vi detta enkelt för dig att baka ihop dina skulder och ser till att du har stenkoll på upplägget innan du går vidare med din ansökan.

Måste jag byta bank för att få bättre lånevillkor?

Nej. Det är helt upp till dig om du väljer att gå vidare med några av de erbjudanden du får genom en jämförelse på Advisa. Vi försöker jämföra så många långivare som möjligt så att du kan känna dig trygg i att du hittar bästa möjliga ränta för dig.

När du behöver låna pengar snabbt och enkelt

Det finns många olika anledningar till varför man kan behöva låna pengar snabbt. Det kan handla om en oförutsedd utgift på grund av att något har gått sönder, som exempelvis bilen. Det kan även vara att du ska köpa en bostad eller behöver pengarna till något annat.

Innan du tar ett lån bör du ha i åtanke att du ska kunna betala tillbaka lånet. Att låna för att kunna betala räkningarna på dina befintliga skulder är ingen hållbar strategi. Låna bara om du har råd och känner du dig oförmögen att lösa situationen på egen hand så finns vårt supertrevliga kundtjänst-team här för att göra resan mot en bättre ekonomi bekvämare för dig.

Även om du behöver få tag i pengar snabbt – glöm inte bort att jämföra alternativ! Att jämföra lån tar bara några minuter och ger dig möjlighet att hitta bästa räntan för dig samt samla dina skulder för att i framtiden kunna omförhandla på nytt. Genom en låneförmedlare som Advisa gör du denna process enkel.

Vanliga frågor och svar

Vilka långivare samarbetar Advisa med?
Vad krävs för att låna pengar genom Advisa?
Tas endast en kreditupplysning när jag jämför lån genom Advisa?
Kan jag ta lån trots betalningsanmärkning?
Vilken ränta och månadskostnad får jag när jag lånar pengar genom Advisa?
Om det är gratis att jämföra lån genom er, hur tjänar ni då pengar?
Jag har lånat pengar genom Advisa. Kan jag betala av det i förtid?
Jag har ansökt om att låna pengar genom Advisa. Kan jag ändra det ansökta beloppet?

Advisa har hjälpt över
260 000 kunder att jämföra lån.

Bli uppringd eller

Så kan du låna pengar till låg ränta

Advisa söker ditt lån hos flera långivare

Genom Advisa kan du som vill låna pengar få flera förslag från några av de 37 långivare som vi samarbetar med. Efter att du skickat in din ansökan visas alla dina svar direkt på skärmen så du snabbt och enkelt kan jämföra lånevillkor från olika långivare.

Jämför alltid innan du lånar pengar

Advisa är ingen bank. Tvärtom står vi på konsumentens sida när du vill ansöka om lån. Genom att jämföra låneförslag från flera banker och långivare kan du i lugn och ro välja det som passar dig bäst.

Tryggt och säkert – alltid

Trygghet är viktigt för oss, och en av hörnstenarna i vår tjänst. Därför använder vi säkerhetssystem och hanterar uppgifter med omsorg. För din trygghet står Advisa under tillsyn av finansinspektionen.

Läs mer om hur det går till ›

Vi hjälper dig!

Skriv in ditt mobilnummer så ringer en av våra erfarna medarbetare upp dig.