Låna pengar:

Låna pengar online – upp till 600 000 kronor

I det moderna samhället är det betydligt smidigare att låna pengar online än att besöka ett bankkontor. För dig som låntagare finns det i princip bara fördelar med att ansöka digitalt. Här förklarar vi varför.

Ange beloppet för detta lån.
kr
Ungefärlig kostnad i 12 år
0 kr/mån
+
Genom att samla lån får du större chans till bättre bud då hela din lånesituation beaktas och kan förbättras. Bankerna kan då "köpa upp" alla dina lån och ge ett förbättrat lån på hela ditt belopp, ofta med bättre villkor än att ta ett nytt lån ovanpå dina gamla
Din e-post behövs för att du säkert ska kunna motta låneförslagen och för kontakt genom processen.
Validering
Vi behöver ditt telefonnummer så att våra rådgivare kan kontakta dig angående din låneansökan.
Validering
Ansökt lånebelopp

310000 kr

           
Lånetid

12 år

Genom att påbörja ansökan godkänner jag användaravtalet och bekräftar att jag tagit del av dataskyddspolicyn.
Tryggt och säkert

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 0 kr med 12 års löptid, nominell ränta NaN % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 0 %. Totalt belopp att betala: 0 kr. Månadskostnad: 0 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Advisa arbetar med 40 kreditgivare. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 33,99%. Räntespann mellan: 5,20% - 33,99% (Uppdaterat februari 2024).

Låt oss börja med två vanliga och relevanta frågor: Är det inte säkrare att gå till banken än att låna pengar på nätet? Och är det inte tryggare att handskas med lånefrågor när du har ett ansikte på den som betjänar dig?

Säkert att låna pengar genom en låneförmedlare som Advisa

Svaret är nej. Åtminstone under förutsättning att du använder dig av en låneförmedlingstjänst som endast samarbetar med välkända och seriösa banker och långivare – som oss. I själva verket menar många att det aldrig varit säkrare att låna pengar än nu, just tack vare att de digitala möjligheterna eliminerar fel på grund av den mänskliga faktorn.

Stora delar av en modern låneansökan är automatiserad och risken att något går fel i processen är extremt liten. Såväl legitimering som signering av avtal sker med BankID när du lånar pengar, vilket ger dig ökad kontroll över de olika stegen. Men trygghet är långtifrån den enda fördelen med att låna pengar online.

Ansök om lån online via Advisa

Advisas låneförmedlingstjänst är skräddarsydd för en snabb, smidig och säker upplevelse helt i det digitala. Allt du behöver göra är att fylla i dina uppgifter i vårt online-formulär, vilket inte tar mer än några minuter. Därefter skickas din ansökan ut till 40 långivare samtidigt.

Om du uppfyller kraven kommer samtliga att vilja ha dig som kund. Det gör att räntan automatiskt pressas ner till lägsta möjliga nivå utifrån dina individuella förutsättningar.

Jämför flera långivare online

Istället för att besöka 40 olika bankkontor – en svindlande tanke – kan du lugnt luta dig tillbaka och invänta dina erbjudanden direkt på skärmen. Samtliga långivare delar på en och samma kreditupplysning från UC så att din kreditvärdighet endast påverkas minimalt.

Du binder inte upp dig till något genom att jämföra lån, utan först när du väljer att signera ett avtal med en långivare.

Vill du låna pengar på internet? Börja med att jämföra erbjudanden via Advisa.

Advisa samarbetar med 40 långivare

SEB logotyp
Bank Norwegian logotyp
Visa fler långivare

En digital marknadsplats

Dagens kunder finns online, gillar att jämföra erbjudanden och är vana vid snabba lösningar. Och då konkurrensen på lånemarknaden är hård får de banker som halkar efter i teknologin betala ett högt pris. Därför har idag samtliga långivare i Sverige, stora som små, digitaliserat sina tjänster för den moderna låntagaren.

Möjlighet till hjälp av kundtjänst – eller att sköta hela processen själv

Många kunder uppskattar att kunna sköta hela sina låneärenden själva online. Därför har vi gjort det fullt möjligt. Samtidigt finns alltid våra kunniga rådgivare tillgängliga ifall du skulle ha några frågor längs vägen eller behöva hjälp med något.

Utmana banken för bättre villkor

Kanske har du din ekonomi samlad i en storbank som du känner dig nöjd med idag? Kanske lockar de med nya lån till låg ränta som du kan ansöka om direkt på hemsidan? Kom ihåg att det oftast är mer gynnsamt att gå via en låneförmedlare – du har allt att vinna på att undersöka möjligheterna. Chansen att din vanliga storbank finns bland Advisas många samarbetspartners är dessutom stor och då kan du direkt se skillnaden gentemot konkurrenterna.

Möjlighet att låna pengar online av både storbank och nischbank

Vi samarbetar med storbanker som Swedbank, ICA Banken, SEB och IKANO Bank – men också mer mindre nischbanker som i många fall kan utmana de större bankerna om bäst villkor och ränta. Du kommer inte veta vilken långivare som ger dig lägst ränta på förhand – och du tjänar därför alltid på att jämföra.

5 fördelar med att låna pengar online

Det finns mängder av fördelar med att låna pengar via internet. Här är några:

1. Onlinelån sparar tid

Idag har endast storbanker fysiska kontor dit du kan gå med dina bankärenden. De har ofta begränsade öppettider och många gånger får du vänta länge på din tur. När det kommer till lån är det egentligen helt meningslöst att besöka ett kontor, då du kan få exakt samma service online eller via telefon om du legitimerar dig med BankID.

Effektivare hantering för lån online

Att du sparar tid på att göra din ansökan online är egentligen ganska uppenbart. Men den avgörande skillnaden är vad som händer efter att du ansökt. Många gånger tar hela processen från ansökan till att du har pengarna inte mer än ett par dygn. Samma sak är en ofta omöjlighet om du går till ett bankkontor där en tjänsteman ska handlägga ditt ärende och dina uppgifter ska skickas vidare för manuell granskning.

Att det går så snabbt att låna pengar online beror på att tidskrävande administration försvinner. Avtalet och all viktig information kommer digitalt, så både du och långivaren slipper invänta handlingarna på posten. När du valt en långivare online och signerat beviljas lånet direkt. Utbetalningen förbereds direkt därefter.

2. Pengarna betalas ut snabbt – men inte för snabbt

När det gäller privatlån utan säkerhet, den typ av lån Advisa förmedlar, brukar pengarna finnas på kontot inom tre bankdagar. Exakt utbetalningstid beror på vilken bank du har ditt konto hos och på vilken betaltjänst långivaren använder.

Undvik sms-lån med höga räntor

Endast sms-lån och snabblån hos mindre nogräknade aktörer betalas ut direkt. Pengarna kan då komma redan inom 15 minuter. För sms-lån genomförs oftast ingen gedigen kreditupplysning och grundkraven är mycket mindre än på privatlån – två anledningar att se upp! Snabblån har vanligtvis skyhöga räntor som snabbt kan skapa stora problem i privatekonomin. Advisa rekommenderar att vänta någon dag extra på ett lån med bättre ränta än att ta ett alldeles för dyrt lån.

Samla dina smålån i ett billigare online-lån

Om du har många utspridda smålån kan du ansöka om ett samlingslån online via Advisa. Ett samlingslån, eller hopbakslån som det också kallas, ersätter dina befintliga skulder. Du får bättre ränta och längre löptid samt slipper alla dyra avgifter på de utspridda lånen. Pengarna du sparar kan du skjuta till som extra amortering vilket gör att du blir skuldfri snabbare.

I takt med att lånebeloppet minskar kan du också förhandla ner räntan. Vi rekommenderar att du regelbundet omförhandlar din ränta under hela samlingslånets löptid.

Vill du samla ihop dina lån så väljer du “Ja – jag vill lösa befintliga lån” i formuläret högst upp på sidan.

3. Pengarna får användas till vad som helst

Innan digitala lösningar revolutionerade lånesektorn ville alltid banken veta vad du skulle använda pengarna till. Idag ställer ingen frågan såvida det inte handlar om bolån och liknande där du lånar mot ett specifikt objekt.

Ett blancolån på internet får du använda till vad som helst, vilket är väldigt praktiskt om du exempelvis behöver pengarna till oförutsedda utgifter. Ett stort plus är att du dessutom kan få tillgång till lånet relativt omgående.

4. Bästa möjliga ränta garanteras

Olika långivare har olika kriterier, det gäller inte minst online-lån. Därför kan du aldrig veta vem som ger dig bäst ränta innan du jämför erbjudanden. Ju fler långivare som får konkurrera om dig som kund, desto större är chansen till riktigt bra ränta och villkor på ditt lån.

Andra viktiga faktorer när du väljer lån online

Förutom räntan bör du alltid titta på faktorer som återbetalningstid, avgifter och eventuella förmåner. Ett erbjudande med flexibel återbetalning i form av amorteringsfria månader kanske passar din ekonomiska situation bättre än ett billigare lån, exempelvis.

Oavsett vilket lån du väljer är det viktigt att titta en gång extra på den effektiva räntan. Den anger det sammanlagda beloppet för låneräntan och alla övriga avgifter. Det kan exempelvis handla om kostnader för administration, avier och förtidslösen av lånet.

Effektiv ränta = den verkliga kostnaden för lånet.

5. Bra kundservice

Att låna pengar via internet utesluter inte personlig service. Tvärtom finns det ofta en rådgivare att kontakta som kan hjälpa dig om du mot förmodan kör fast i processen. Kundnöjdheten är extremt viktig för långivare online, så de allra flesta är måna om att du får en trygg och smidig upplevelse.

Advisas tjänst är skräddarsydd för att du enkelt ska kunna sköta hela processen på egen hand. Men självklart finns våra kunniga och utbildade medarbetare tillgängliga om du har frågor om låneförmedling eller vill ha hjälp med din ansökan.

Så går det till att låna pengar online – 3 steg

Processen för att låna pengar online och hitta den bästa räntan genom oss är enkel:

1. Ansökan

Du börjar med att fylla i din ansökan, med hur mycket du vill låna tillsammans med dina uppgifter. Det tar bara ett par minuter.

2. Vi jämför onlinelån åt dig

Med bara en kreditupplysning via UC kan vi sedan låta alla våra partners ta del av din ansökan, så att alla får chansen att lägga ett bud. De första svaren kommer in efter bara ett par minuter, och efter 24 timmar har alla gett dig ett svar online.

Läs också: Studentlån

3. Signering och utbetalning

när du valt lånet med bäst villkor för dig signerar du smidigt online med BankID. Utbetalning sker sedan till ditt bankkonto inom 2-3 dagar.

Vem kan låna pengar på nätet?

Långivarnas krav är snarlika men även små skillnader kan vara avgörande för dig när du vill låna pengar online. Det är ännu en anledning till att du bör jämföra erbjudanden. En bank kanske säger nej medan nästa ger dig ett erbjudande – och det kostar dig inte en krona att testa.

För att du ska kunna ansöka om lån via Advisa gäller följande:

 • Du måste vara minst 18 år.
 • Du måste ha en fast inkomst på minst 8 400 kronor per månad. Inkomst från eget företag och pension går också bra.
 • Du kan inte ansöka om du har ett skuldsaldo hos Kronofogden. Däremot accepterar ett begränsat antal av våra samarbetspartners betalningsanmärkningar.

Varför fick jag avslag på min ansökan?

Den vanligaste anledningen till avslag när du vill låna pengar online är att du inte uppfyller samtliga grundkrav. Men det kan också handla om att ditt kreditbetyg är för lågt eller att dina skulder är för stora. Enligt god kreditsed beviljar banker och långivare endast lån till den som bedöms kunna betala igen skulden.

Ökad inkomst eller minskade skulder kan förbättra läget

Många av dessa saker går lyckligtvis att göra något åt. Om din inkomst förbättras och dina skulder minskar eller om du får högre kreditvärdighet kan du försöka igen. Att göra en ansökan hos Advisa tar bara ett par minuter och du binder aldrig upp dig till något förrän du accepterar ett erbjudande.

Fick du avslag hos Advisa? Kontakta oss gärna för att diskutera möjligheter innan du ansöker hos andra banker. Kom ihåg att varje ny ansökan påverkar din kreditvärdighet negativt.

Att låna pengar online trots betalningsanmärkning

När du inte betalar dina skulder och ärendet registreras hos Kronofogden kan du få betalningsanmärkningar. En betalningsanmärkning är en notering hos ett kreditupplysningsföretag om att du inte har skött återbetalningen av dina lån. Förutom att det påverkar ditt kreditbetyg negativt och gör att många långivare stänger dörren, kan det få sociala konsekvenser.

Det blir exempelvis svårare att få hyra en bostad, teckna nya abonnemang av olika slag och att öppna ett bankkonto. För privatpersoner finns betalningsanmärkningar registrerade i tre år innan de försvinner.

Det går att söka lån online hos oss med upp till tio betalningsanmärkningar, men du ska vara medveten om att det lär påverka dina chanser att få ett lån till låg ränta. Överväg därför något av följande tips:

Om du har betalningsanmärkningar och vill låna pengar online

 • När långivarna gör sin bedömning är betalningsanmärkningar den största riskfaktorn av dem alla. Vänta därför ut dina betalningsanmärkningar innan du lånar pengar om du har möjlighet. Annars kommer dina chanser till bra räntevillkor vara minimala.
 • Om du ändå behöver snabb finansiering i form av ett lån – se till att ha en medlåntagare med ordnad ekonomi. En medlåntagare är en person som litar på dig och är beredd att ansvara för lånet om du inte kan betala. Då det är medlåntagaren som egentligen tecknar lånet tittar banken eller långivaren istället på dennes ekonomiska situation när de gör sin bedömning. Färska siffror visar att du får upp till 17 % fler låneerbjudanden om ansökan sker tillsammans med en medlåntagare.

Låna pengar online utan UC

Det går att låna pengar via internet utan UC men det är ingenting vi rekommenderar. UC är kort för Upplysningscentralen, ett företag med kreditupplysningstillstånd för både privatpersoner och företag.

Banker och långivare i Sverige använder UC för att få rätt bild av dig som potentiell låntagare. Med hjälp av UC kan de säkerställa att du inte överbelånar dig och att risken att låna ut pengar inte är för stor.

Undvik många kreditupplysningar

För många UC-upplysningar under kort tid påverkar ditt kreditbetyg negativt då det indikerar att du ofta ansöker om nya lån. Därför är det viktigt att använda en jämförelsetjänst istället för att pröva lyckan på egen hand hos 15 olika banker, en efter en. Via Advisa går din ansökan ut till 40 långivare som alla delar på en och samma UC.

Alternativ på marknaden

Det finns dock alternativa kreditprövningar när du lånar pengar online. Två exempel är Bisnode och Creditsafe. De är inte lika omfattande som en UC och påverkar därför inte din kreditvärdighet. Men en mindre noggrann kreditupplysning innebär också en större risk för långivaren och därför används den här typen av kreditprövningar endast på mindre onlinelån i Sverige. Dessa har i regel betydligt högre ränta än exempelvis lån utan säkerhet.

Läs mer: Lån med Creditsafe

Vid samtliga kreditupplysningar visas bland annat:

 • Namn och folkbokföringsadress
 • Civilstånd
 • Din deklarerade inkomst från föregående år
 • Skuldsanering hos Kronofogden
 • Skuldsaldo hos Kronofogden
 • Betalningsanmärkningar
 • Om du ålagts med näringsförbud

Det här är onlinelån via Advisa

Advisa är en av de ledande låneförmedlarna i Sverige. Vi har hjälpt över 263 000 kunder att få lån – många gånger till bättre ränta än de fått om de ansökt på egen hand. Hos oss kan du antingen ansöka om nya lån eller om att samla dina befintliga.

Tjänsten i korthet:

 • Förmedling av lån online upp till 600 000 kronor
 • Individuell ränta
 • Samarbete med 40 olika banker och långivare
 • Ansökan och svar på minuten
 • Kostnadsfritt att ansöka
 • Ej bindande att ansöka
 • Erbjudanden gäller i 30 dagar
 • Utbetalning på 3–5 bankdagar

Funderar du på att låna pengar online? Ansök snabbt, enkelt och säkert via Advisa.

Vanliga frågor och svar om att låna pengar online

Vilka olika typer av online-lån finns det?

De två vanligaste varianterna är små och dyra smslån och privatlån utan säkerhet. Av dessa har privatlån i regel betydligt lägre ränta. Så kallade peer to peer-lån, där ett företag förmedlar lån mellan två privatpersoner, blir allt vanligare. Villkorsmässigt liknar de till mångt och mycket ett vanligt privatlån.

Är det dyrare att låna pengar online än hos en bank?

Nej. Räntan är inte beroende av om du besöker ett kontor eller gör en ansökan online. Det som avgör är din ekonomi. Däremot är det betydligt mindre krångligt att ta ett lån på nätet.

Hur snabbt får jag svar när jag ansöker om pengar online?

Ansökan tar inte mer än någon minut och i regel får du också svar mycket snabbt, direkt på skärmen. Inom ett dygn har alla våra samarbetspartners hunnit kolla på din online-ansökan och kommit med ett erbjudande.

Hur blir jag av med mitt skuldsaldo hos Kronofogden?

Du måste betala av skulden och dessförinnan får du inte ta några nya lån online, eller på bankkontor. Om du får hjälp av en medlåntagare kan du ändå få låna för att lösa ditt skuldsaldo.