Advisa

Lån med BankID

Ett snabbt och säkert sätt att låna pengar i dag är att ta ett lån med BankID. Att låna pengar med BankID är klart smidigast för dig som kund – och hos vissa långivare är det faktiskt ett krav.

Ange beloppet för detta lån.
kr
Ungefärlig kostnad i 12 år
0 kr/mån
Genom att samla lån får du större chans till bättre bud då hela din lånesituation beaktas och kan förbättras. Bankerna kan då "köpa upp" alla dina lån och ge ett förbättrat lån på hela ditt belopp, ofta med bättre villkor än att ta ett nytt lån ovanpå dina gamla
Din e-post behövs för att du säkert ska kunna motta låneförslagen och för kontakt genom processen.
Validering
Vi behöver ditt telefonnummer så att våra rådgivare kan kontakta dig angående din låneansökan.
Validering
Ansökt lånebelopp

310000 kr

           
Lånetid

12 år

Genom att påbörja ansökan godkänner jag användaravtalet och bekräftar att jag tagit del av dataskyddspolicyn.

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på {totalAmount} kr med {repaymentTimeYears} års löptid, nominell ränta {interestRate} % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan {apr} %. Totalt belopp att betala: {totalCost} kr. Månadskostnad: {monthlyCost} kr fördelat på {numPayments} betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Advisa arbetar med 40 kreditgivare. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 29,99%. Räntespann mellan: 3,06% - 29,99% (Uppdaterat januari 2021).

Vad är BankID?

Du har säkert hört om det förr – BankID är nämligen Sveriges klart största e-legitimationssystem. Ditt BankID använder du för att styrka din identitet på internet – ofta i kontakt med banker eller myndigheter – och du kan också signera lån med BankID. 

BankID har du vanligtvis som en app i din mobil – eller som ett kort med tillhörande dosa. Ska du signera lån med BankID fungerar vilken av varianterna som helst. 

Hur skaffar man BankID?

För att skaffa BankID behöver du ha ett svenskt personnummer och vara kund i en av de banker som ger ut BankID, vilket i dag är de flesta svenska storbankerna. 

Du ansöker sedan om hos banken du är kund hos om att få ditt eget BankID. 

Åldersgränsen kan variera från bank till bank – men för att låna pengar med BankID krävs att du är 18 år gammal.

Vilka olika varianter finns på BankID?

BankID kommer i tre varianter: BankID på fil, BankID på kort och mobilt BankID. 

  • BankID på fil hämtar du till din dator via din internetbank. 
  • BankID på kort används ihop med en dosa som du ansluter till din dator. 

Men det som är vanligast i Sverige i dag är mobilt BankID. Redan för ett par år sedan användes mobilappen för BankID av över 80 procent av vår befolkning, enligt undersökningen Svenskarna och internet

På samtliga varianter av BankID används en personlig säkerhetskod så att banken kan vara säker på att du är du vid varje användning. 

Fördelar med att låna pengar med BankID 

Lån med e-leg blir allt mer standard i dag och med tanke på att majoriteten av Sveriges banker och långivare stödjer BankID är lån med BankID den oslagbart bästa metoden.

BankID används för att styrka din identitet så att långivaren vet att det är du som ska låna och inte en bedragare. Måste du låna pengar utan BankID skickar långivaren i stället ut ett avtal med fysisk post som du ska skriva på – men hur osmidigt låter inte det? 

Att signera lån med BankID förkortar din process rejält – och ger dig lånet du behöver snabbt

Med tanke på hur vanligt det är låna med BankID i dag blir dessutom utbudet mindre om du vill ta lån utan e-leg. Det ger dig alltså sämre förutsättningar att få ett så bra lån som möjligt.

Signera lån snabbt med BankID

När du använder Advisa som långivare skickas din ansökan ut till 40 banker och långivare samtidigt – med bara en UC. När du sedan jämfört dina erbjudanden noga och det är dags att ta lånet – då kan du signera snabbt med BankID. Genom att signera lån med BankID förkortar du processen och får dina pengar snabbare. 

Låna upp till 600 000 kr med BankID

Hos Advisa kan du helt kostnadsfritt ansöka om ett privatlån på upp till 600 000 kronor utan säkerhet. Oavsett om ditt lån är mindre eller större kan du signera med BankID när du valt långivare. När du tar ett lån med BankID via Advisa är också utbetalningen snabb – oftast inom 2-3 dagar. 

Går det att låna utan UC med bankid?

Nej, en kreditupplysning (UC) kommer att tas även när du ska låna pengar online med BankID. Det är för att långivarna ska kunna få en uppfattning om din ekonomi. 

Men fördelen med att använda Advisa som låneförmedlare är dock att endast en UC tas – trots att din förfrågan skickas ut till 40 banker och långivare. Att för många kreditupplysningar tas på dig försämrar ofta dina chanser att få ett bra lån. Det finns vissa långivare som marknadsför lån utan UC med BankID, men dessa har oftast betydligt högre ränta.

Vanliga frågor och svar - Lån med BankID

Varför ska man låna pengar med BankID?
Att ta ett lån med BankID är mer effektivt och du får dina pengar snabbare. Med BankID får du dessutom får du fler möjligheter – vilket kan ge dig bättre villkor.
Vad är BankID?
BankID är Sveriges största system för e-legitimation. Nästan alla banker och långivare i dag använder BankID så att du kan signera lån snabbt.
Kan man låna pengar utan UC med BankID?
Nej, även när du signerar ett lån med BankID kommer långivaren kräva en UC. Fördelen med att använda Advisa är att endast en UC tas, trots att din ansökan skickas till 37 banker.
Hur skaffar man BankID?
Det gör du via banken du är kund hos. Åldersgränsen varierar – men för att låna pengar med BankID måste du vara 18 år. Du måste också ha ett svenskt personnummer.