Fråga Advisa:

Vad kostar det att låna 300 000 kronor utan säkerhet?

Jag och sambon vill renovera badrummet och räknar på att behöva låna ungefär 300 000 kronor. Vad kostar det att låna 300 000 kronor utan säkerhet genom er?

Povel på Advisa svarar:

300 000 kronor är en vanlig lånesumma för dig som exempelvis ska köpa ny bil, renovera bostaden eller finansiera en handpenning. Genom oss kan du jämföra privatlån utan säkerhet från 40 långivare samtidigt. Ett bra sätt att få bästa möjliga ränta på dina 300 000 kronor.

Så mycket kostar det att låna 300 000 kronor

Många ansöker om lån utan säkerhet på 300 000 kronor. Exakt hur mycket du får låna och till vilken ränta beror på dina ekonomiska förutsättningar. Om din låneansökan godkänns för det önskade beloppet kan du förvänta dig en räntesats på mellan 4,75 och 33,99 %.

Generellt kan man säga att en bra kreditvärdighet och en stabil inkomst ger dig lägre ränte och vice versa. Att söka med sin partner som medsökande är oftast en bra idé för att få lägre ränta – speciellt på ett större lån som 300 000 kronor.

Hoppa hit för att se konkreta räkneexempel på vad det kan kosta att låna 300 000 kronor.

Ju längre löptid desto dyrare lån

Räntan är för många avgörande, men det är viktigt att notera att privatlån blir dyrare ju längre löptid du väljer. Ta även med eventuella övriga kostnader i kalkylen, exempelvis faktura- och administrationsavgifter. Helhetsbilden säger hur dyrt lånet faktiskt blir i slutändan.

Ange beloppet för detta lån.
kr
Ungefärlig kostnad i 12 år
0 kr/mån
+
Genom att samla lån får du större chans till bättre bud då hela din lånesituation beaktas och kan förbättras. Bankerna kan då "köpa upp" alla dina lån och ge ett förbättrat lån på hela ditt belopp, ofta med bättre villkor än att ta ett nytt lån ovanpå dina gamla
Din e-post behövs för att du säkert ska kunna motta låneförslagen och för kontakt genom processen.
Validering
Vi behöver ditt telefonnummer så att våra rådgivare kan kontakta dig angående din låneansökan.
Validering
Ansökt lånebelopp

310000 kr

           
Lånetid

12 år

Genom att påbörja ansökan godkänner jag användaravtalet och bekräftar att jag tagit del av dataskyddspolicyn.
Tryggt och säkert

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 0 kr med 12 års löptid, nominell ränta NaN % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 0 %. Totalt belopp att betala: 0 kr. Månadskostnad: 0 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Advisa arbetar med 40 kreditgivare. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 33,99%. Räntespann mellan: 5,20% - 33,99% (Uppdaterat februari 2024).

Hur ansöker jag om ett lån på 300 000 kronor?

Hos oss kan du ansöka om privatlån utan säkerhet på upp till 600 000 kronor. Att fylla i uppgifterna och skicka in din ansökan tar bara några minuter – sedan kan du luta dig tillbaka och invänta svar.

Vi samarbetar med 40 långivare som alla delar på samma kreditupplysning. Att ansöka är kostnadsfritt och du binder inte upp dig till något förrän du skriver avtal med den långivare du väljer.

Vad innebär lån utan säkerhet?

Ett lån utan säkerhet, även kallat privatlån, betyder att de beviljade pengarna inte är bundna till ett specifikt ändamål, och att inga tillgångar används som säkerhet. Denna typ av lån innebär en högre risk för långivaren, vilket vanligtvis resulterar i en högre räntesats jämfört med exempelvis bolån där bostaden står som säkerhet.

Hur hög är räntan på lån utan säkerhet?

Räntan på ett privatlån sätts individuellt, och varje bank använder sin egen värderingsmodell för att bedöma din ekonomiska situation. Därför är det viktigt att noggrant jämföra olika privatlån innan du tar ett beslut. Genom Advisa kan du hitta det mest fördelaktiga lånet utifrån dina ekonomiska behov och förutsättningar.

Låna 300 000 kronor utan säkerhet – 3 räkneexempel:

Exempel 1

Du har beviljats ett lån på 300 000 kronor till en ränta på 9,5 %. Din valda löptid för lånet är 15 år. Den effektiva räntan – räntan plus avgifter – blir 10,09 %. Månadsbetalningen, ränta och amortering, för lånet blir 3 158 kronor och totalkostnaden 268 683 kronor.

Exempel 2

Du har beviljats ett lån på 300 000 kronor till en ränta på 9,5 %. Din valda löptid för lånet är 10 år. Den effektiva räntan – räntan plus avgifter – blir 10,12 %. Månadskostnaden för lånet blir 3 907 kronor och totalkostnaden 169 124 kronor.

Exempel 3

Du har beviljats ett lån på 300 000 kronor till en ränta på 9,5 %. Din valda löptid för lånet är 5 år. Den effektiva räntan – räntan plus avgifter – blir 10,16 %. Månadskostnaden för lånet blir 6 326 kronor och totalkostnaden 79 831 kronor.

Annuitetslån eller rak amortering?

Exemplen ovan är alla annuitetslån, vilket innebär att du betalar en konstant summa varje månad under hela låneperioden. Denna summa inkluderar både ränta och amortering. I början är räntedelen högre medan amorteringsdelen är lägre, vilket resulterar i en långsammare minskning av lånet jämfört med en rak amortering. Med rak amortering är båda delarna lika stora från start, vilket gör lånet något mer kostnadseffektivt på sikt.

De flesta av lånen vi förmedlar är annuitetslån eftersom det gör lånet mer hanterbart i början av låneperioden.

Jämför lån på 300 000 kronor för bättre ränta

Genom att använda vår jämförelsetjänst optimerar du dina chanser att få ett lån på 300 000 kronor till förmånlig ränta. Men hur kan räntan bli lägre för att du jämför lån? Det finns flera orsaker till detta.

Eftersom din ansökan går ut till ett stort antal banker och långivare samtidigt, kan du vara säker på att få erbjudanden från alla som anser att du uppfyller kriterierna. Om du har dålig ekonomisk historik eller betalningsanmärkningar blir utbudet mer begränsat – men de som är intresserade kommer garanterat att svara.

Genom att låta så många banker som möjligt konkurrera om dig som kund, säkrar du bästa möjliga ränta utifrån dina ekonomiska förutsättningar.

Faktorer som påverkar räntan

Vid låneansökan utvärderar långivaren din kreditrisk utifrån anställningsform, boende, nuvarande skulder, eventuella betalningsanmärkningar och antal kreditupplysningar. Men allra viktigast är din nuvarande inkomst. Banken sätter räntan baserat på sin helhetsbedömning, vilket gör att det är omöjligt att förutse var du får det bästa erbjudandet. Genom att jämföra lån vet du med säkerhet.

Hur kan jag låna 300 000 kronor till låg ränta?

Din kreditvärdighet ökar i takt med att dina befintliga lån sjunker. Om du har många utspridda krediter kan du försöka samla dessa i ett samlingslån. Med ett lån istället för flera slipper du betala dyra avgifter och kan lägga mellanskillnaden på att betala av på samlingslånet. En modell som visat sig vara mycket effektiv. Ett annat sätt att få bättre ränta är att öka din inkomst, eftersom det innebär en större trygghet för banken.

Läs också: Går det att låna trots Kronofogden?

Endast en kreditupplysning när du jämför lån

Varje gång du ansöker om lån gör banken en kreditupplysning. Många enskilda ansökningar – och kreditupplysningar – på kort tid kan påverka din kreditvärdighet negativt. Det har i sin tur inverkan på hur mycket du får låna och till vilken ränta. När du jämför lån via oss delar samtliga banker och långivare istället på en och samma kreditupplysning. På så sätt påverkas inte din kreditvärdighet mer än absolut nödvändigt.

Hur mycket måste jag tjäna för att få låna 300 000 kronor?

För att kunna få ett privatlån på 300 000 kronor utan säkerhet bör du ha en månadsinkomst på minst runt 25 000 kronor. Kom dock ihåg att många andra faktorer än inkomst påverkar hur stort lån banken är villig att ge dig. Om du exempelvis har befintliga lån, låg kreditvärdighet, barn, studielån eller betalningsanmärkningar påverkar det också dina möjligheter att ta ett större lån.

Vanliga frågor och svar – Låna 300 000 kronor

Hur mycket kostar ett privatlån på 300 000 kronor?

Eftersom privatlån utan säkerhet har individuell räntesättning går det inte att säga vad den exakta kostnaden blir. För att få bästa möjliga ränta bör du jämföra så många lån som möjligt med en och samma ansökan. Räntan på privatlån du söker genom oss ligger på 4,75 och 33,99 %.

Kan jag låna 300 000 kronor utan UC?

Vid så pass stora summor som 300 000 kronor görs i regel en kreditupplysning hos UC. Men även om långivaren inte använder UC gör de alltid en kreditupplysning när du lånar pengar. De använder bara ett annat kreditupplysningsföretag.

Vad innebär det att låna 300 000 kronor utan säkerhet?

Ett lån utan säkerhet innebär att ingen specifik tillgång, som en bostad eller en bil, används som trygghet vid utebliven återbetalning till långivaren. Det vanligaste exemplet på detta är privatlån, där räntan är lite högre än på lån med säkerhet.

Hur kan jag låna 300 000 kronor till låg ränta?

Du kan förbättra dina möjligheter att få ett privatlån till bra ränta genom att samla befintliga lån, betala av skulder, avsluta sovande krediter och öka din inkomst. Om du har betalningsanmärkningar är det bäst att vänta ut dem innan du ansöker om lån.

Advisa samarbetar med 40 långivare

SEB logotyp
Bank Norwegian logotyp
IKANO Bank logotyp
Visa fler långivare