Fråga Advisa:

Låna 10 000 kronor – hur mycket kostar det?

Läste att ett privatlån kan vara ett bättre alternativ till att köpa vitvaror på avbetalning. Skulle behöva veta vad ett lån på 10 000 kronor kostar för att kunna jämföra räntan mot avbetalningen.

Povel på Advisa svarar:

Du är helt rätt ute som vill jämföra lån först! Ett köp på avbetalning är ju ett slags lån och alltid innan man tar lån tycker vi att man ska jämföra räntor.

Exakt vad ett lån på 10 000 kronor kommer att kosta just dig kan vi inte säga exakt på förhand. Räntan sätts nämligen individuellt efter en kreditprövning – men oddsen att få så låg ränta som bara möjligt ökar alltid när du jämför via oss.

Vid en ansökan jämför vi nämligen kostnadsfritt upp till 40 banker och långivare, med bara 1 kreditupplysning via UC. Fortsätt läsa för räkneexempel gällande lån på 10 000 kronor – och ansök smidigt i vårt formulär!

Ange beloppet för detta lån.
kr
Ungefärlig kostnad i 12 år
0 kr/mån
+
Genom att samla lån får du större chans till bättre bud då hela din lånesituation beaktas och kan förbättras. Bankerna kan då "köpa upp" alla dina lån och ge ett förbättrat lån på hela ditt belopp, ofta med bättre villkor än att ta ett nytt lån ovanpå dina gamla
Din e-post behövs för att du säkert ska kunna motta låneförslagen och för kontakt genom processen.
Validering
Vi behöver ditt telefonnummer så att våra rådgivare kan kontakta dig angående din låneansökan.
Validering
Ansökt lånebelopp

310000 kr

           
Lånetid

12 år

Genom att påbörja ansökan godkänner jag användaravtalet och bekräftar att jag tagit del av dataskyddspolicyn.
Tryggt och säkert

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 0 kr med 12 års löptid, nominell ränta NaN % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 0 %. Totalt belopp att betala: 0 kr. Månadskostnad: 0 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Advisa arbetar med 40 kreditgivare. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 33,99%. Räntespann mellan: 5,20% - 33,99% (Uppdaterat februari 2024).

Låna 10 000 kronor – räkneexempel

Förutom den effektiva räntan bestäms även kostnaden på ett 10 000-kronorslån på lånets löptid. Den bestämmer du själv. En längre löptid ger lägre månadskostnad men en högre totalkostnad och vice versa. Försök hitta upplägget som passar dig bäst!

Men låt oss i detta räkneexmpel säga att du lånar 10 000 kronor med en effektiv ränta på 7 %. Uppläggningsavgiften är 300 kronor, aviavgiften är 25 kronor per månad och du vill betala av lånet på 1 år.

Då ser ett lån på 10 000 kronor ut så här:

 • Summa du betalar varje månad: 890 kronor
 • Total summa att betala tillbaka: 10 984 kronor
  • Varav ränta och avgifter: 984 kronor

Jämför lån på 10 000 kronor med Advisa

Men de exakta siffrorna vet vi alltså inte förrän du ansökt. Du binder inte upp dig med en ansökan, det är kostnadsfritt och du kan fylla i den på ett par minuter.

Sedan hittar vi det bästa alternativet att låna 10 000 kronor för just dig!

Så går det till att låna 10 000 kronor

Har du inte tagit ett privatlån tidigare? Eller kanske inte bara genom en låneförmedlare? Det hela är en enkel process, så här går det till:

1. Du gör ansökan

I vårt formulär kan du fylla din låneansökan. Du fyller i hur mycket du vill låna, i det här fallet 10 000 kronor, och kompletterar med dina uppgifter. Att söka är som sagt kostnadsfritt och du binder inte upp dig till något.

2. Vi jämför och hittar bästa lånet

Sedan kan vi ta över. Med endast en kreditupplysning via UC kan vi låta alla våra 40 banker och långivare ta del av din ansökan. De skickar sedan tillbaka sina bud. Det första brukar komma in bara ett par minuter efter din ansökan.

3. Du signerar och får lånet utbetalt

I lugn och ro kan du välja budet som passar bäst för dig, eftersom en ansökan är giltig i 30 dagar. När du valt lånet med bäst effektiv ränta kan du smidigt signera med BankID och få lånet utbetalt till ditt bankkonto inom de närmaste dagarna.

Låna 10 000 kronor till låg ränta

Att låna 10 000 kronor genom en låneförmedlare som Advisa är det smidigaste sättet att få låg ränta på ditt lån.

Att jämföra många banker och långivares räntor med varandra – och samtidigt undvika många kreditupplysningar – brukar vara det bästa receptet på att låna 10 000 kronor billigt.

Sammanfattat – 5 snabba knep för att låna 10 000 kronor till bäst ränta

 • Jämför lån
 • Undvik många kreditupplysningar
 • Välj privatlån före SMS-lån eller snabblån
 • Samla samtidigt tidigare lån och krediter för en lägre samlad ränta
 • Ta hjälp av en medsökande om du själv har låg kreditvärdighet

Vad kan jag låna 10 000 kronor till?

När du söker ett lån på 10 000 kronor genom oss är det i form av ett lån utan säkerhet. Det innebär att lånet betalas ut till ditt bankkonto och att det inte är bundet till något speciellt objekt.

Det är en låneform med stor frihet. Här är några exempel på vad våra kunder brukar låna 10 000 kronor till:

 • Köpa ny disk- eller tvättmaskin
 • Laga bilen
 • Ta körkort
 • Lösa tidigare snabblån till lägre ränta

Oavsett vad du lånar till bör du alltid vara säker på att du kan betala tillbaka lånet inom avtalstiden. Vill du låna till konsumtion eller en resa tycker vi att en bra måttstock är att du ska kunna betala tillbaka lånet inom ett år. Annars är det kanske bättre att spara ihop pengarna!

Se även räkneexempel för andra lånebelopp:

Låna 100 000 kronor

Låna 600 000 kronor

Låna 500 000 kronor

Låna 5 000 kronor

Går det snabbt att låna 10 000 kronor?

Att ansöka om att låna 10 000 kronor genom oss brukar gå på bara ett par minuter, och de första svaren får du mer eller mindre direkt. Inom 24 timmar har sedan samtliga av våra partners svarat och låneanbuden kan jämföras ordentligt.

Hur lång tid det sedan tar att få dina 10 000 kronor in på kontot styr inte vi över – utan budet signerar du med långivaren i fråga och det är den som betalar ut pengarna till ditt konto.

Att signera med BankID gör processen smidigare, och vi brukar säga att det i snitt tar 2-3 dagar från signering tills pengarna är utbetalda till dig.

Krav för att låna 10 000 kronor

För att söka och hitta 10 000-kronorslånet till lägst ränta genom oss krävs det att du uppfyller våra grundkrav. Du ska vara:

 • Minst 18 år gammal
 • Skuldfri hos Kronofogden
 • Ha en månadsinkomst på minst 8 400 kronor
 • Vara skriven i Sverige

Kan man låna 10 000 med skuld hos Kronofogden?

Det är inte möjligt att låna pengar alls genom oss om du har ett aktivt skuldsaldo hos Kronofogden. Har du en skuld hos Kronofogden bör du fokusera på att betala av den innan du söker nya lån.

Låna 10 000 utan UC? Tänk på detta först

Har du en något lägre UC-score kan det verka lockande att låna 10 000 kronor utan UC. Men vi råder alltid dig att ta ett vanligt privatlån i stället. Lån utan UC kommer nämligen ofta med en betydligt högre ränta och kortare löptid än vanliga blancolån.

Jämför i stället genom oss så hjälper vi dig hitta ett bra lån med bara en kreditupplysning via UC, så att det inte ska påverka din kreditvärdighet mer än nödvändigt. Välkommen att ansöka, eller kontakta oss så hjälper vi dig!

Vanliga frågor och svar – Låna 10 000 kronor

Kan man låna 10 000 kronor?

Ja, genom oss kan du söka privatlån mellan 5 000 och 600 000 kronor. Att söka lån på 10 000 kronor är således inga konstigheter.

Vad kostar ett lån på 10 000 kronor?

Vad ett lån på 10 000 kronor kommer att kosta just dig vet vi först efter du har gjort din ansökan. Räntan på privatlån sätts nämligen alltid individuellt.

Advisa samarbetar med 40 långivare

SEB logotyp
Bank Norwegian logotyp
IKANO Bank logotyp
Visa fler långivare