Fråga Advisa:

Vad kostar det att låna 100 000 kronor?

Om jag behöver låna 100 000 kr till att renovera badrummet, vad kostar det då att låna det genom er?

Povel på Advisa svarar:

Innan du har ansökt om att låna 100 000 kronor går det inte för oss att säga vilken ränta du kommer att få på lånet. Räntan sätts nämligen individuellt baserat på din kreditvärdighet, och bedömningen görs olika från bank till bank.

Jämför för att kunna låna 100 000 kronor till lägre ränta

Det vi kan säga är att det alltid lönar sig att jämföra innan du ska låna pengar – speciellt om det rör sig om ett större belopp som 100 000 kronor.

När du söker om att låna 100 000 kronor genom oss skickar vi ut din ansökan till alla våra 40 banker och långivare som vi samarbetar med – med endast 1 kreditupplysning via UC.

På så sätt hittar du lägst ränta på ditt lån och kan enkelt signera digitalt med BankID – för att sedan få 100 000 kronor utbetalt direkt till ditt konto.

Vi förmedlar nämligen privatlån, vilket innebär ett lån utan säkerhet där du avgör vad lånet ska användas till.

Läs vidare för räkneexempel för vad det kostar att låna 100 000 genom oss – eller fyll i din kostnadsfria ansökan direkt.

Ange beloppet för detta lån.
kr
Ungefärlig kostnad i 12 år
0 kr/mån
+
Genom att samla lån får du större chans till bättre bud då hela din lånesituation beaktas och kan förbättras. Bankerna kan då "köpa upp" alla dina lån och ge ett förbättrat lån på hela ditt belopp, ofta med bättre villkor än att ta ett nytt lån ovanpå dina gamla
Din e-post behövs för att du säkert ska kunna motta låneförslagen och för kontakt genom processen.
Validering
Vi behöver ditt telefonnummer så att våra rådgivare kan kontakta dig angående din låneansökan.
Validering
Ansökt lånebelopp

310000 kr

           
Lånetid

12 år

Genom att påbörja ansökan godkänner jag användaravtalet och bekräftar att jag tagit del av dataskyddspolicyn.
Tryggt och säkert

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 0 kr med 12 års löptid, nominell ränta NaN % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 0 %. Totalt belopp att betala: 0 kr. Månadskostnad: 0 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Advisa arbetar med 40 kreditgivare. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 33,99%. Räntespann mellan: 5,20% - 33,99% (Uppdaterat februari 2024).

Så kan du låna 100 000 till låg ränta

När du söker om att låna 100 000 kronor genom oss jämför du 40 långivare samtidigt för att hitta det bästa möjliga lånet för just dig. Så här går det till:

1. Du fyller i ansökan

Att fylla i ansökan tar bara någon minut. Du anger hur mycket du vill låna, 100 000 i det här fallet, och fyller i dina uppgifter.

2. Vi jämför – du väljer

Med bara en kreditupplysning kan vi sedan kostnadsfritt jämföra din låneansökan hos alla våra 40 partners för att se vem som kan erbjuda dig lägst möjliga ränta. Du kommer ha fått svar från alla långivare inom 24 timmar, och du kan sedan välja vilket erbjudande du vill gå vidare med. Hittar du inget lån du vill ta är det såklart helt okej, du binder inte upp dig genom en ansökan.

3. Signering och utbetalning

När du valt lånet med bäst ränta kan du smidigt signera med digitalt BankID. 100 000 kronor kommer sedan att betalas ut till ditt konto, vanligtvis inom 2-3 arbetsdagar.

Vad kan jag låna 100 000 kronor till?

När du lånar 100 000 kronor genom oss är det i form av ett privatlån. Det kallas ibland även blancolån – och är ett lån utan säkerhet. Lån utan säkerhet innebär att lånet inte är låst till ett speciellt objekt, utan att du får använda pengarna till vad du vill. Vanliga anledningar till att våra kunder vill låna 100 000 kronor brukar vara att:

Men vad just du ska använda lånet till är upp till dig – kanske har du någon annan dröm du vill förverkliga? Vi tycker dock inte att du bör låna till shopping eller att betala räkningar – det kan ofta leda till en skuldfälla.

Vad kostar det att låna 100 000 kronor?

Som vi sa i början av artikeln går det inte att säga exakt vilken ränta just du kommer få på ditt lån, eftersom räntan sätts individuellt. Men med det sagt kan det såklart vara nyttigt med en fingervisning på vad lånet kan komma att kosta – därför kan du se några räkneexempel nedan på olika bindningstider och räntor:

Återbetalningstid 10 år
Effektiv ränta 7,5 %
Månadsbetalning 1 187 kr
Totalkostnad ränta & avgifter  42 438 kr
Återbetalningstid 10 år
Effektiv ränta 9 %
Månadsbetalning 1 267 kr
Totalkostnad ränta & avgifter 52 009 kr
Återbetalningstid 12 år
Effektiv ränta 7,5 %
Månadsbetalning 1 005 kr
Totalkostnad ränta & avgifter 51 992 kr

Här har vi jämfört annuitetslån, exklusive uppläggningsavgift eller aviavgift, vilket kan tillkomma när du lånar pengar beroende på långivare.

Här ser du hur räntan påverkar lånekostnaden – men även hur lång återbetalningstid du väljer. Längre löptid ger billigare månadsbetalning, men en högre totalkostnad. Här gäller det att hitta balansen som funkar bäst för dig och din ekonomi.

Vad är kraven för att få låna 100 000 kronor?

För att söka om att låna 100 000 kronor genom oss krävs att du uppfyller våra grundkrav. Du måste:

  • Ha fyllt 18 år
  • Ha en månadsinkomst på minst 8 400 kronor.
  • Vara skriven i Sverige
  • Ha varit skuldfri hos Kronofogden sedan 6 månader tillbaka.

Har du betalningsanmärkningar kan det påverka hur mycket du får låna och till vilken ränta – men det är möjligt att söka lån genom oss ändå. Vissa av våra långivare accepterar upp till 10 betalningsanmärkningar.

Har du möjlighet att vänta ut anmärkningarna är det dock oftast bättre – då du har bättre chans att få ett billigare lån då.

Så lånar du 100 000 till så låg ränta som möjligt

Börjar du bli redo att skicka in din ansökan för att låna 100 000 kronor? Då passar vi på att slänga med några avslutande tips för att du ska få så låg ränta på ditt lån som möjligt:

  • Jämför lån – Genom att jämföra långivare genom oss ökar du chansen att hitta bästa matchningen mellan kund och långivare, eftersom olika banker riktar sig till olika kunder.
  • Undvik många kreditupplysningar – Att ta flera kreditupplysningar på kort tid kommer att påverka din kreditvärdighet negativt. Om du undvik att ta många upplysningar så blir du ofta erbjuden ett bättre lån.
  • Använd medsökande – Ska lånet användas till att renovera hemma eller köpa en gemensam bil? Sök lånet tillsammans – det kan ge er lägre ränta.
  • Samla dina smålån – Har du många mindre lån och krediter i dag så kommer långivaren ofta se det som en högre risk och erbjuda dig högre ränta. Ansök om att samla dessa i ett större lån, det ser bättre ut och ger ofta dig lägre ränta som gör att du kan spara pengar.

Få hjälp med att låna 100 000 kronor av våra rådgivare

Verkar det glasklart? Om du fortfarande undrar något kring att låna 100 000 kronor kan du alltid kontakta oss, så hjälper vi dig genom processen. Våra kunniga rådgivare är experter på att hjälpa kunder att få en så bra lånesituation som möjligt!

Vanliga frågor och svar – Låna 100 000 kronor

Vad kostar ett lån på 100 000 kronor?

Då räntan alltid sätts individuellt är det svårt att säga – men med ett räkneexempel på en avbetalningsplan på 10 år samt en effektiv ränta på 7,5 % kommer ett lån på 100 000 kronor ge dig en månadsbetalning på 1 187 kr i månaden och 42 438 kronor i totala räntekostnader.

Kan man låna 100 000 kronor utan UC?

De flesta långivare för lån utan UC erbjuder inte lån så stora som 100 000 kronor. Vi tycker i stället att du bör jämföra vanliga privatlån om du vill låna 100 000 kronor till låg ränta – vi tar dessutom endast 1 kreditupplysning via UC så att din kreditvärdighet inte ska påverkas mer än nödvändigt.

Advisa samarbetar med 40 långivare

SEB logotyp
Bank Norwegian logotyp
Visa fler långivare