Privatlån – Hitta billigaste räntan genom att jämföra

Letar du efter privatlån med låg ränta? Genom oss kan du jämföra och ansöka om privatlån hos 40 banker och långivare – för att hitta billigast privatlån. Du kan jämföra privatlån upp till 600 000 – och en jämförelse genom oss är alltid kostnadsfri.

Ange beloppet för detta lån.
kr
Ungefärlig kostnad i 12 år
0 kr/mån
+
Genom att samla lån får du större chans till bättre bud då hela din lånesituation beaktas och kan förbättras. Bankerna kan då "köpa upp" alla dina lån och ge ett förbättrat lån på hela ditt belopp, ofta med bättre villkor än att ta ett nytt lån ovanpå dina gamla
Din e-post behövs för att du säkert ska kunna motta låneförslagen och för kontakt genom processen.
Validering
Vi behöver ditt telefonnummer så att våra rådgivare kan kontakta dig angående din låneansökan.
Validering
Ansökt lånebelopp

310000 kr

           
Lånetid

12 år

Genom att påbörja ansökan godkänner jag användaravtalet och bekräftar att jag tagit del av dataskyddspolicyn.
Tryggt och säkert

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 0 kr med 12 års löptid, nominell ränta NaN % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 0 %. Totalt belopp att betala: 0 kr. Månadskostnad: 0 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Advisa arbetar med 40 kreditgivare. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 33,99%. Räntespann mellan: 5,20% - 33,99% (Uppdaterat februari 2024).

Så hjälper vi dig att hitta privatlånet med lägst ränta:

 • Få erbjudanden från upp till 40 långivare som vi samarbetar med.
 • Tryggt, snabbt och gratis kan du sedan jämföra räntor för privatlån direkt på skärmen.
 • I lugn och ro väljer du det privatlån som passar dig bäst – eftersom jämförelsen är aktiv i 30 dagar.
 • Hitta enkelt ett billigt privatlån – det lån som ger dig lägst ränta.
 • Får du inget erbjudande som lockar är det helt okej – jämförelsen är inte bindande.
 • Jämför privatlån hos både större banker som ICA Banken och SEB – samt flera mindre nischbanker med en och samma kreditupplysning.
 • Våra rådgivare finns alltid tillgängliga ifall du behöver råd eller hjälp på vägen.

Därför ska du jämföra privatlån för lägre ränta

Oavsett vad du behöver låna pengar till är ofta ett privatlån en bra lösning. Eftersom ett privatlån saknar säkerhet är pengarna nämligen inte bundna till något speciellt – utan du kan använda dem där det behövs mest. Men för att hitta privatlån med låg ränta är nyckeln att jämföra långivare.

Sök privatlån hos 40 långivare samtidigt

Vi skickar din ansökan till 40 långivare med endast en kreditupplysning via UC. Det gör att du snabbt och smidigt kan söka om ett privatlån på upp till 600 000 kronor – och vara säker på att hitta den lägsta räntan.

Är du redo att söka ett billigt privatlån så gör du det direkt i formuläret – annars berättar vi mer nedan. Att fylla i en ansökan tar bara ett par minuter, det kostar inget och du binder inte upp dig till något.

Hitta det billigaste privatlånet genom att jämföra med oss

I dag jämför vi priser på det mesta innan vi handlar – och självklart ska inte privatlån vara annorlunda. Alla lån kostar pengar och vid ett större privatlån innebär de där decimalerna i skillnad på räntan mycket pengar över tid.

Därför är det viktigt att du hittar privatlånet med lägst ränta. Det gör du bäst genom att – just det – jämföra. När du ansöker om ett lån hos oss skickar vi ut din ansökan till våra 40 samarbetspartners med bara en kreditupplysning via UC.

Varje långivare får sedan ge dig ett bud, och efter ett dygn presenterar vi dem för dig så du kan jämföra lån. Ett säkert och effektivt sätt att få ett så billigt lån som möjligt!

Vi hjälper dig hitta privatlån med låg ränta

Att jämföra alla dessa långivare på egen hand hade tagit en evighet och det hade inte alls varit bra för din kreditvärdighet. Men det är därför vi finns! Att jämföra privatlån via Advisa har många fördelar:

 • Jämför över 40 långivare för att hitta en låg ränta
 • Det är kostnadsfritt
 • Endast en kreditupplysning via UC
 • Privatlån mellan 5 000 och 600 000 kronor
 • Smidig ansökan – snabbt svar
 • Möjlighet till hjälp genom processen av våra kunniga rådgivare.

Vad är ett privatlån?

Nu har vi redan pratat länge och väl om privatlån – men det är kanske inte glasklart för dig exakt vad det är för något. Privatlån kallas ibland även blancolån eller konsumtionslån, men det man pratar om är ett lån utan säkerhet.

Att ett lån inte har någon säkerhet betyder att pengarna du lånar inte är bundna till något specifikt. Tvärtemot hur det är med ett bolån eller ett billån till exempel, där de lånade pengarna bara får användas till just det de är avsedda för. På grund av flexibiliteten är privatlån därför en väldigt populär låneform.

Så söker du privatlån med låg ränta – steg för steg för ett billigt lån

Men hur går det till att låna pengar genom oss? Jo, så här ser stegen ut:

1. Ansök smidigt genom vårt formulär

I vårt formulär fyller du i hur mycket du vill låna, hur lång amorteringstid du vill ha och huruvida du är intresserad av att samla ihop tidigare lån. Du kompletterar sedan med dina personuppgifter och skickar sedan in din ansökan. Det hela tar bara 2-3 minuter, sedan har vi vad vi behöver för att ta över.

2. Samla ihop gamla privatlån

Skulle du ha lån sedan tidigare rekommenderar vi att du bakar in dessa i det nya privatlånet. På så vis får du ett enda lån istället för flera utspridda.

Det förbättrar din kreditvärdighet samtidigt som du kan få en bättre ränta och en lägre månadskostnad. Detta gör du enkelt genom att välja “Jag vill samla mina lån”. Du ansöker sedan ett lån som täcker dina gamla privatlån och det extra belopp som du vill låna.

3. Din ansökan skickas ut till 40 långivare

Vi skickar sedan ut din ansökan till våra 40 samarbetspartners. Trots det tar vi bara en kreditupplysning via UC – som alla långivare får dela på. På så sätt påverkas inte din kreditvärdighet avsevärt av en ansökan. Långivarna gör en bedömning av din kreditupplysning och skickar sedan sina bud. Redan direkt kan du börja se dina bud i takt med att de kommer in.

4. Jämför och hitta privatlånet med lägst ränta

Inom ett dygn har våra partners svarat, och du kan jämföra och hitta privatlånet med lägst ränta. Vi jämför alltid den effektiva räntan till dig – så att du får en helt korrekt bild av vad varje lån kostar.

5. Signering och utbetalning

När du sedan bestämt dig återstår det bara att skriva på, vilket du gör enkelt och tryggt via BankID. Pengarna finns sedan på ditt konto redo att sättas till god användning inom bara några dagar.

Du kan göra hela processen online själv, men skulle du behöva hjälp i något steg kan du alltid kontakta våra kunniga rådgivare som gärna hjälper dig på traven.

Varför ska jag välja privatlån?

Ett privatlån är alltså bra på så sätt att pengarna inte är bundna till något. De kan användas till att renovera köket hemma, köpa en ny tvättmaskin eller bara för en solsemester.

Större frihet i ägandet

Det innebär en större frihet för dig som konsument, eftersom pengarna kan användas där de behövs mest. Trots att traditionella billån med bilen som säkerhet finns väljer vissa ändå att låna till bilen genom ett privatlån. Då slipper du ha bilen som säkerhet för lånet, och du kan sälja bilen vidare hur du vill utan att först behöva lösa in lånet.

Samla dina lån och krediter med ett privatlån

En annan populär tjänst vi förmedlar är möjligheten att samla dina lån och krediter i ett stort privatlån. Har du i dag många mindre lån blir det oftast förmånligt att baka ihop dem till ett större, eftersom det kan ge dig en samlad lägre ränta.

Förutom att det ger dig en lägre månadskostnad sparar du också tid på att slippa betala flera utspridda räkningar varje månad. Du får också bättre överblick över din ekonomi – och risken att du missar att betala en räkning och får påminnelseavgifter lär minska.

Detta kan du använda ditt privatlån till

Ett privatlån kan alltså användas till allt mellan himmel och jord, men här är några av våra kunders vanligaste anledningar till att låna pengar:

 • För att renovera hemma
 • För en oväntad utgift, till exempel reparation av bilen
 • För att köpa ett fordon
 • För att samla befintliga lån

Även om det är fritt för dig att välja tycker vi att du inte ska ta ett lån för att betala räkningar eller shoppa. Har du inte råd att köpa den där jackan med dina egna pengar i dag är det sannolikt att du inte kommer att ha råd att betala av den under kommande månader heller.

Besök i så fall hellre vår stora guide för att spara pengar snabbt.

Risken med att la ett privatlån för att betala räkningar är att du hamnar i en lånespiral där räntorna läggs på hög och skuldberget växer. Finner du dig i den problematiken tycker vi istället att du ska se över dina möjligheter att ta ett omstartslån.

Hur mycket får jag låna med ett privatlån?

Privatlån blir aldrig så stora som ett bolån eftersom det inte finns någon säkerhet för lånet. Men hos oss kan du söka om att låna upp till 600 000 kronor – eller från så lite som 5 000 kronor.

Skulle du märka att du lånat för mycket går det alltid att lösa in pengarna du inte använt direkt för att snabbt sänka räntan. Men vårt tips är att alltid göra en kalkyl innan du söker ett privatlån – eftersom det varken är bra för din ekonomi att låna för mycket eller för lite.

Olika typer av privatlån – fördelar och nackdelar

Snabblån och SMS-lån är en typ av privatlån som blivit populära under de senaste decennierna. De karaktäriseras av att det ofta gäller mindre belopp, samt att utbetalningen sker snabbt. Vi på Advisa förmedlar inte den här typen av lån, eftersom de ofta också är förknippade med väldigt höga effektiva räntor och en kort återbetalningstid.

Medlemslån är ett privatlån för medlemmar i ett fackförbund, där räntan på förhand redan förhandlats fram mellan banken och fackförbundet. Medlemslån kan vara bra för dig med lägre kreditvärdighet, men har du hög kreditvärdighet kan det bli mer förmånligt att jämföra privatlån på egen hand. Dessutom är medlemslån, precis som namnet föreslår, inte tillgängligt för alla.

Kreditkort är ett slags kortsiktigt konsumtionslån, eftersom kreditkortsutgivaren ligger ute med pengarna innan du i slutet av varje månad betalar tillbaka allt du spenderat i en klumpsumma. De första 30-60 dagarna av ett köp med kreditkort är räntefria – men efter det blir den effektiva räntan ofta väldigt hög. Undvik därför kreditkortsskulder till varje pris – och sök hellre ett mindre privatlån om du fått en oväntad utgift. Hos oss kan du söka om ett lån från 5 000 kronor.

Mer värt att ta ett privatlån till lägre ränta

Som vi redan nämnt är ett privatlån i de allra flesta fall ett bättre alternativ än de som listas ovan. Med ett privatlån får du bättre villkor, lägre ränta och större trygghet i ditt lån. Risken att hamna i en skuldfälla är betydligt högre med SMS-lån och kreditkortsskulder än med ett vanligt privatlån.

Krav för att få söka ett privatlån

För att få söka ett privatlån behöver du uppfylla vissa krav. Hos oss krävs det att du:

 • Har fyllt 18 år
 • Har varit folkbokförd i Sverige i minst 12 månader
 • Har varit skuldfri hos Kronofogden senaste 6 månaderna
 • Har en månadsinkomst på minst 8 400 kronor.

Uppfyller du inte alla dessa 4 krav kommer du tyvärr inte kunna bli beviljad ett privatlån.

Vad är räntan på ett privatlån?

Räntan på privatlånen vi förmedlar sträcker sig mellan 4,75 och 33,99. Vilken ränta just du kommer få på ditt privatlån vet vi dock först efter du ansökt, eftersom bedömningen alltid göra individuellt.

Att jämföra är det bästa sättet att hitta billiga privatlån – men du kan också fortsätta läsa får ytterligare tips och knep till hur du får ner räntan på privatlån.

Så får du låg ränta på ditt privatlån – tips för ett billigt privatlån

Vi har redan konstaterat att en låg ränta är det viktigaste för de allra flesta som söker ett nytt privatlån i dag. Vi har också varit tydliga med att det centrala i att hitta lånet med lägst ränta för dig är att jämföra. Jämför du inte bud från flera långivare vet du ju inte om du kunde fått lägre ränta någon annanstans.

Men finns det fler saker du kan göra för att se till att få billigaste privatlån möjligt? Alltså att få ett privatlån med låg ränta? Ja, visst! Här är några:

Undvik många kreditupplysningar

Varje gång du söker ett privatlån eller köper något på avbetalning kollar kreditgivaren upp din ekonomi för att se så du kan betala tillbaka pengarna. Det kallas för en kreditupplysning. Varje kreditupplysning ligger kvar i 12 månader och att ha många kreditupplysningar ser inte bra ut i bankernas ögon.

De tolkar den höga aktiviteten som att du är någon som frekvent tar lån och handlar på kredit – och att det därför innebär en högre risk att låna ut till dig. Försök därför att inte ta så många – och har du möjlighet kan du också vänta ut de du har. Hos oss tas alltid bara en (1) kreditupplysning via UC när du ansöker, så att din kreditvärdighet inte ska påverkas nämnvärt.

Säg upp outnyttjade krediter, betala av eller samla lån

Att städa upp lite i din ekonomi kan löna sig när du sedan ska söka lån. Har du outnyttjade krediter, till exempel ett kreditkort du inte använder, bör du säga upp dem. Har du några mindre lån eller avbetalningar som du har möjlighet att lösa bör du också göra det innan du söker ett nytt lån.

Något som kan vara bra för din kreditvärdighet är också att samla dina befintliga lån och krediter. Förutom att du kan få en lägre ränta ser det bättre ut i långivarnas ögon med ett större lån än flera små. Du kan söka om att samla dina lån i vårt formulär, samtidigt som du söker ett privatlån.

Använd en medlåntagare på ditt privatlån om du kan

Har du en partner och lånet ska gå till hushållet? Sök privatlånet tillsammans! Att ha en medlåntagare på lånet ser långivaren som en extra säkerhet och det ger er chansen att pressa räntan ytterligare.

Har du ingen partner kan du kanske be en släkting eller nära vän om att vara medlåntagare. Kom bara ihåg att medlåntagaren delar ansvaret för lånet och blir återbetalningsskyldig om du inte kan betala.

Går det att ta privatlån trots anmärkningar?

Ja, det går att söka om ett privatlån trots att du har upp till tio betalningsanmärkningar. Men betalningsanmärkningar kommer som regel att påverka din kreditvärdighet negativt, vilket kommer ge dig högre ränta. Har du möjlighet att vänta ut dina betalningsanmärkningar bör du göra det, för chansen att få ett bättre lån.

Går det att ta privatlån utan UC?

Vissa långivare marknadsför sig med att de erbjuder lån utan UC. Men det betyder bara att kreditupplysningen görs genom ett annat företag, för en sådan måste alltid göras enligt svensk lag. När du söker om ett privatlån genom oss tas alltid bara en kreditupplysning via UC per ansökan. UC är marknadsledande och har en anförtrodd tjänst när det gäller kreditupplysningar, som används av alla stora banker.

Vilken bank har de bästa privatlånen?

På privatlån sätts alltid räntan individuellt. Det innebär att långivaren gör en egen bedömning på dig som kund sett till bland annat din inkomst, boendesituation och kreditprövning. Det gör att det på förhand inte går att säga vilken långivare som kommer att ge dig lägst ränta. Den som gav din granne bäst ränta i går kanske är en helt annan än den som ger dig bäst ränta i dag.

Det enda sättet att säkert hitta lägst möjliga ränta på ditt privatlån är därför att jämföra många banker och långivare.

Viktigt att tänka på innan du tar ett privatlån

Att låna pengar är ett stort beslut och innan du tar ett privatlån finns det en del du borde tänka på:

Låna bara om du behöver

Att låna pengar kostar pengar och du ska bara låna pengar om du känner att du verkligen behöver. Om du tror att du har möjlighet att spara ihop pengarna bör du göra det i stället.

Ta inte större – eller mindre – privatlån än du behöver

Räkna på hur mycket pengar du behöver låna innan du söker ett privatlån. Att låna mer än du behöver kostar onödiga pengar – men det blir heller inte bra om du måste söka ytterligare lån för att de ursprungliga pengarna tog slut. Skulle du låna mer än du behöver går det alltid att betala tillbaka lånet i förtid.

Låna bara det du har råd med

Räkna på hur mycket du kommer kunna klara av att betala på ditt lån varje månad – och var realistisk. Om du missar räkningar på dina lån blir de snabbt mycket dyrare. Vi rekommenderar också att du inte lånar mer än 80 procent av din årsinkomst. Även långivarna kommer att räkna på hur mycket pengar du har råd att betala – här kan du läsa om hur mycket pengar du får låna.

Återbetalning av privatlån – välj ett sätt som passar dig

När du söker om ett privatlån bestämmer du själv amorteringstiden, alltså på hur många år ditt lån ska betalas tillbaka.

En kortare amorteringstid innebär att lånet blir billigare, eftersom du betalar tillbaka det snabbare. Men det gör i sin tur att månadskostnaden blir högre. Anpassa därför amorteringstiden efter din ekonomi så att du har råd att betala räkningarna varje månad, men inte betalar av lånet på längre tid än du behöver.

Så kan du räkna på privatlån

I vårt formulär kan du prova att ändra amorteringstiden för att se hur det påverkar månadskostnaden för ditt lån. Du kommer att se både totalkostnaden och månadskostnaden. Kom dock ihåg att du i vårt formulär endast räknar på en exempelränta för privatlån – för att se exakt vad ditt privatlån kan få för ränta måste du göra en kostnadsfri ansökan.

Låneskydd för privatlån – alltid möjligt hos oss

När du jämför lån genom oss erbjuder vi alltid dig att teckna ett förmånligt låneskydd till ditt privatlån. Det är en försäkring som ökar tryggheten för din ekonomi och ditt privatlån. Låneskyddet täcker nämligen dina kostnader för lånet i upp till 12 månader i fall du skulle bli sjukskriven eller arbetslös.

Kan ofta sänka månadskostnaden på privatlån – och addera försäkring

Låneskyddet innebär en extra trygghet och många av våra kunder väljer till det för att kunna sova gott om natten. Tack vare vår jämförelsetjänst kan vi ofta sänka din nuvarande månadskostnad för privatlån – trots att vi lägger till ett låneskydd.

Trygga privatlån genom Advisa

Hos oss är det alltid tryggt att låna pengar. Trygghet är viktigt för oss och det är en av hörnstenarna i vår tjänst. Vi använder ett säkerhetssystem som gör att dina uppgifter hanteras med omsorg, och som en garanti för att allt går rätt till står vi under tillsyn av Finansinspektionen.

Vanliga frågor och svar

Vad krävs för att jämföra privatlån genom er?

För att jämföra privatlån behöver du:

 • Ha fyllt 18 år
 • Ha en inkomst på minst 8 400 kr/månad från anställning eller pension
 • Ej ha skuldsaldo hos Kronofogden
Kan jag ansöka om ett privatlån trots betalningsanmärkning?

Ja, du kan ansöka om ett privatlån så länge du ej har en obetald skuld hos Kronofogden. Med betalningsanmärkningar försvåras dock möjligheten till lån.

Tas endast en kreditupplysning när jag jämför privatlån genom Advisa?

Endast en kreditupplysning kommer att registreras på dig hos UC (Upplysningscentralen) när du jämför privatlån. I samband med detta kan du få flera omfrågandekopior som informerar dig om vilka långivare som har tittat på din kreditupplysning. I enstaka fall kan vissa långivare ta in ytterligare information (via t.ex. Bisnode) som tillägg till informationen från UC för att förbättra kvaliteten i kreditbeslutet.

Kan jag ändra ansökt belopp för ett privatlån?

Ja, du kan alltid justera beloppet i efterhand. Eftersom kreditupplysningen endast gäller i 5 dagar så rekommenderar vi att du hör av dig till oss så fort du upptäcker att du vill ändra beloppet för privatlånet.

Vilken ränta och månadskostnad får jag när jag tar privatlån genom Advisa?

Räntan på ett privatlån sätts alltid individuellt efter dina förutsättningar. Advisa hjälper dig därför att optimera din låneansökan genom att skicka den till flera banker och andra långivare samtidigt, för att säkerställa att du får så många och låga ränte-erbjudanden som möjligt.

Detaljer

Lånebelopp 5 000 – 600 000 kr
Återbetalningstid 1 – 20 år
Nominell ränta 4,75 % – 33,99 %
Om det är gratis att jämföra privatlån genom er, hur tjänar ni då pengar?

Advisa hjälper banker och andra långivare att träffa nya kunder. Det innebär att du kan välja den som du tycker ger dig bäst erbjudande. Långivaren får en ny kund och du får det privatlån du gillar bäst. Vi får provision från den bank som du väljer. På så vis kan vår tjänst vara gratis för dig som kund. En ansökan är inte bindande vilket innebär att du när som helst innan du skrivit på kan välja att inte fullfölja.

Kan jag betala av ett privatlån i förtid?

Ja, du har fri amorteringsrätt på alla privatlån som tas genom oss. Det innebär att du när som helst kan betala mer på lånet eller lösa ut lånet helt och hållet.

Vi jämför privatlån hos 40 långivare

Många långivare ökar dina chanser till bättre privatlån!

SEB logotyp
Bank Norwegian logotyp
IKANO Bank logotyp
Visa fler långivare
Vad säger våra kunder?

Advisa har hjälpt över 263 000 kunder att jämföra lån.