Jämför privatlån - Hitta billigaste räntan

Genom Advisa kan du som vill ta ett privatlån:

  • Få erbjudanden från flera av de 37 långivare vi samarbetar med.
  • Tryggt, snabbt och gratis jämföra räntor för privatlån direkt på skärmen.
  • I lugn och ro välja det privatlån som passar dig bäst eftersom jämförelsen är aktiv i 30 dagar.
  • Får du inget erbjudande som lockar behöver du inte göra något då jämförelsen ej är bindande.
  • Jämför privatlån hos bland annat Ica Banken, Nordea, Swedbank och SEB med en och samma kreditupplysning.
Månadskostnad cirka*
2 968 kr/mån2 968 kr/mån*
Ungefärlig kostnadi 12 år
Genom att påbörja ansökan godkänner jag användaravtalet och bekräftar att jag tagit del av dataskyddspolicyn.

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på {totalAmount} kr med {repaymentTimeYears} års löptid, nominell ränta {interestRate} % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan {apr} %. Totalt belopp att betala: {totalCost} kr. Månadskostnad: {monthlyCost} kr fördelat på {numPayments} betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Advisa arbetar med 37 kreditgivare. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 29,99%. Räntespann mellan: 3,06% - 29,99% (Uppdaterat januari 2021).

Vi jämför privatlån hos dessa långivare

Många långivare ökar dina chanser till bättre privatlån!

Visa fler långivare

Värdet i att jämföra privatlån

Ett privatlån är ett lån utan säkerhet, även kallat blancolån och konsumtionslån. Det är ett lån på upp till 600 000 kronor där ingen kontantinsats krävs, långivaren behöver dessutom ingen borgensman som säkerhet för att bevilja lånet.

Jämför privatlån först

På samma sätt som du inför semestern jämför priser på flyg och hotell, bör du jämföra priser när du ska söka efter ett lån. Långivarna driver affärsverksamhet och för att de ska tjäna pengar håller det inte att alla riktar sig mot samma typ av låntagare. På så vis är det inte säkert att en bank som ger person A en bra ränta, kommer ge person B lika bra villkor. Genom att jämföra lån hittar du snabbt och enkelt den långivare som passar dig bäst!

Med hjälp av en låneförmedlare kan du få bättre lånevillkor än om du själv hade kontaktat och jämfört respektive långivare. Det beror på att om du själv hade kontaktat varje långivare så hade de tagit varsin kreditupplysning på dig och din kreditvärdighet hos upplysningscentralen (UC) hade försämrats för varje upplysning. I takt med att din kreditvärdighet försämras så försämras även dina chanser till låg ränta. När du jämför privatlån via Advisa delar alla långivare på en och samma kreditupplysning vilket ökar dina chanser till låg ränta. Vill du verkligen se till att optimera dina chanser till att få ett billigt privatlån så kan du göra såhär.

Har du svårt att få privatlån?

Många upplever att det i princip är omöjligt att få ett privatlån till skälig ränta när du har betalningsanmärkningar eller lägre inkomst. Dock finns det flera banker som är villiga att se över din situation och i bästa fall bevilja dig ett nytt lån eller ett samlingslån som löser dina befintliga lån och krediter. Dessutom finns det flera saker du kan göra för att öka dina chanser till ett privatlån med bra villkor. Att till exempel ha en medlåntagare när du ansöker om lån förbättrar ytterligare dina förutsättningar.

Självklart bör du aldrig ta ett lån som du inte tror att du kan betala tillbaka. Skulle något ändå gå fel och du inte har möjlighet att betala tillbaka lånet så går ärendet vidare till Kronofogden som kan göra en utmätning.

Så stort privatlån kan du få

Genom Advisa kan du ansöka om ett privatlån upp till 600 000 kronor. Men hur mycket du får låna baseras på en individuell bedömning av långivarna baserat på din ekonomiska situation.

Ansök direkt i formuläret så hjälper vi dig hitta en långivare som passar beloppet du skulle vilja låna.

Det avgör kostnaden för ditt privatlån

Ränta

Ränta är den kostnad för lånet som du betalar. Räntan för ett privatlån är rörlig och sätts individuellt baserat på lånebelopp, återbetalningstid samt din ekonomi i helhet. När det kommer till ränta är det viktigt att skilja mellan effektiv och nominell ränta. Den nominella räntan är kostnaden på själva privatlånet. Men det är den effektiva räntan som avslöjar vad du egentligen kommer att betala, då den inkluderar bankens övriga avgifter och administrationskostnader. Även om den nominella räntan är låg, kan den effektiva räntan dra iväg ordentligt, därför är det viktigt att vara uppmärksam på den effektiva räntan.

Återbetalningstid

Hur lång tid man har på sig att återbetala lånet, även kallat amortering, påverkar din månadskostnad. En längre återbetalningstid ger en lägre månadskostnad, men kan ge en högre totalkostnad eftersom räntan tickar på under en längre tid. Vill du istället få ned räntekostnaderna kan du välja att betala av privatlånet så fort som möjligt, med följden att du får en högre månadskostnad. Den längsta återbetalningstiden på privatlån utan säkerhet är 20 år, men eftersom det råder fri amorteringsrätt i Sverige så kan du alltid betala av ditt privatlån snabbare än vad återbetalningstiden kräver.

Vanliga frågor och svar

Vilka långivare samarbetar Advisa med?
Vilken ränta och månadskostnad får jag när jag tar privatlån genom Advisa?
Om det är gratis att jämföra privatlån genom er, hur tjänar ni då pengar?
Kan jag betala av ett privatlån i förtid?
Vad krävs för att jämföra privatlån genom er?
Kan jag ansöka om ett privatlån trots betalningsanmärkning?
Tas endast en kreditupplysning när jag jämför privatlån genom Advisa?
Kan jag ändra ansökt belopp för ett privatlån?

Så säger de som jämfört privatlån hos oss

Advisa har hjälpt över 263 000 kunder att jämföra lån.