Jämför lån – Hitta
lägsta räntan

Ange beloppet för detta lån.
kr
Ungefärlig kostnad i 12 år
0 kr/mån
+
Genom att samla lån får du större chans till bättre bud då hela din lånesituation beaktas och kan förbättras. Bankerna kan då "köpa upp" alla dina lån och ge ett förbättrat lån på hela ditt belopp, ofta med bättre villkor än att ta ett nytt lån ovanpå dina gamla
Din e-post behövs för att du säkert ska kunna motta låneförslagen och för kontakt genom processen.
Validering
Vi behöver ditt telefonnummer så att våra rådgivare kan kontakta dig angående din låneansökan.
Validering
Ansökt lånebelopp

310000 kr

           
Lånetid

12 år

Genom att påbörja ansökan godkänner jag användaravtalet och bekräftar att jag tagit del av dataskyddspolicyn.
Tryggt och säkert

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 0 kr med 12 års löptid, nominell ränta NaN % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 0 %. Totalt belopp att betala: 0 kr. Månadskostnad: 0 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Advisa arbetar med 40 kreditgivare. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 33,99%. Räntespann mellan: 5,20% - 33,99% (Uppdaterat februari 2024).

Så vinner du på att jämföra lån

Med hjälp av internet jämför vi i dag priser på det mesta vi köper och konsumerar. Vi kan enkelt jämföra priser på allt från kläder, telefonabonnemang och elavtal. Självklart ska inte våra lån vara annorlunda.

Alla lån kostar pengar och vid större lån är det givet att du som låntagare vill få så låg ränta som möjligt. Det bästa sättet att få det? Just det, att jämföra.

Jämför lån för att få lägre ränta

Hos oss jämför du enkelt lån hos 40 långivare för att på ett smidigt sätt hitta det bästa lånet till lägst ränta för just dig. En ansökan är kostnadsfri, tar bara ett par minuter och du binder inte upp dig till något. Så oavsett om du vill jämföra lån till renovering, bil eller för att samla dina befintliga lån tjänar du alltid på att jämföra.

Jämför lån för låg ränta – steg för steg

Vi vet att många kan tycka det är svårt med lån, räntor och avtal. Därför vill vi göra det så enkelt som möjligt för dig att jämföra lån och hitta det bästa för dig. Så här går det till när du jämför lån med vår tjänst:

1. Ansök i vårt formulär

Du ansöker om att jämföra lån direkt i formuläret här på vår hemsida. Genom att ange hur mycket du vill låna och fylla i dina personuppgifter har vi vad vi behöver för att ta ansökan vidare till våra samarbetspartners för en jämförelse. Att söka är kostnadsfritt och du binder inte upp dig till något.

2. Din ansökan skickas till 40 långivare – med endast en kreditupplysning

Din ansökan skickas sedan ut alla våra samarbetspartners så att de får chansen att ge dig ett bud, som du sedan kan jämföra. Med vårt smarta system kan vi låta alla långivare titta på samma kreditupplysning från UC, i stället för att varje långivare måste ta en egen. Det gör att din kreditvärdighet inte påverkas mer än nödvändigt när du jämför lån hos oss.

3. Jämför lånen och välj det bästa för dig

Efter bara någon minut kommer du få ditt första svar, och inom 24 timmar har sedan alla långivare återkopplat till dig. Vi jämför alltid den effektiva räntan så att du enkelt ska kunna hitta och välja lånet med bäst villkor och ränta. Skulle du vilja ha hjälp med jämförelsen finns alltid våra kunniga rådgivare tillgängliga via chatt eller telefon.

4. Signera och få pengarna

När du valt lånet du vill teckna återstår bara att signera avtalet, vilket du gör enkelt online med hjälp av BankID. När du skrivit på lånet får du sedan pengarna till ditt bankkonto inom 1-3 dagar.

Läs mer om hur det du ansöker om lån >

Vilka typer av lån kan jag jämföra?

När du jämför lån hos oss jämför du privatlån utan säkerhet. Att lånet inte har någon säkerhet innebär att pengarna inte är bundna till något, till skillnad från hur det är vid bolån eller ett traditionellt billån. Den här typen av lån kallas även blancolån eller konsumtionslån.

Vanliga lån våra kunder jämför

Ett privatlån kan därför användas till allt mellan himmel och jord. Det ger dig en frihet att kunna lägga pengarna precis där de behövs. Vanliga lån våra kunder jämför via oss är:

  • Renoveringslån
  • Billån
  • Samlingslån.

Men hur ditt lån ska användas är alltså helt upp till dig. Kanske ska du ut och resa? Ta körkort? Du vet bäst hur pengarna ska användas. Vi rekommenderar dock inte att du löpande söker lån för att betala dina räkningar, eller lånar pengar för att shoppa.

Klarar du inte av dina utgifter från månad till månad bör du istället se över din ekonomi för att försöka komma på rätt fot. Kontakta oss så kan vi hjälpa dig att samla ihop din ekonomi.

Jämför samlingslån och sänk din månadskostnad

En populär tjänst hos oss är att vi kan hjälpa dig att samla dina befintliga lån och krediter till en lägre ränta. Vi kallar det samlingslån eller hopbakslån, och det innebär att du söker ett större lån för att betala av alla dina tidigare lån.

Ett större, samlat lån ger dig en lägre ränta, samtidigt som det ger dig en bättre överblick över din ekonomi.

Du kan jämföra samlingslån precis som du jämför ett vanligt privatlån i vårt formulär, och du anger bara att du vill lösa befintliga lån. Genom att räkna ihop summan för dina befintliga lån vet du hur mycket du ska söka när du vill ta ett samlingslån.

Fördelar med att jämföra lån med en låneförmedlare

Att jämföra lån utan säkerhet har många fördelar för dig som låntagare. Här är de vi tycker väger tyngst:

  • Lättare att hitta en låg ränta
  • Sparar tid
  • Bättre för din kreditvärdighet

Nedan beskriver vi varje punkt mer utförligt.

Lättare att hitta lägst ränta med många ansluta långivare

Om du hade gett dig på att jämföra banker hade du kanske gjort en jämförelse mellan de 5-6 banker du har god kännedom om. Sannolikt har du kanske inte ens hört talas om alla de 40 långivare vi samarbetar med – men kanske är det just någon av dem som kommer att erbjuda dig lägst ränta.

Genom att söka genom oss är sannolikheten att hitta det absolut billigaste lånet för dig mycket högre.

Ovanligt många långivare hos oss när du jämför lån

Med hela 40 anslutna banker och långivare är vi en av de låneförmedlare som samarbetar med flest olika långivare, vilket gör ökar dina möjligheter till lägre ränta ytterligare.

Oavsett om du känner igen långivaren eller inte kan vi garantera att det är en säker aktör. Vi samarbetar endast med seriösa långivare med tillstånd av Finansinspektionen.

Du sparar tid på jämförelsen

Att vara i kontakt med många banker samtidigt för att förhandla om lån hade tagit väldigt lång tid. Att sedan själv försöka sammanställa alla olika bud för att få en överblick över vilket erbjudande som blir bäst hade inneburit ytterligare huvudvärk.

När du jämför hos oss får du alla buden på samma plattform och kan enkelt jämföra och se vilket som blir bäst och billigast för dig.

Bättre för din kreditvärdighet

Hade du jämfört långivare på egen hand hade varje långivare tagit en egen kreditupplysning på dig när du sökte om ett lån. Men att ta många kreditupplysningar är inte bra för din kreditvärdighet. Bankerna ser nämligen det som en högre risk att låna ut pengar till någon som ansöker om flera lån under en kort period  – och det försämrar dina chanser att få bra ränta.

Men tack vare vårt smarta system kan vi med bara en kreditupplysning via UC jämföra alla långivare med varandra – eftersom de får titta på en och samma kreditupplysning. Mycket bättre för din kreditvärdighet och dina chanser att jämföra lån till låg ränta.

Krav för att kunna jämföra och ta lån genom oss

För att kunna jämföra och få ett lån hos oss krävs det att du uppfyller fyra grundkrav:

  • Du ska ha fyllt 18 år
  • Du ska ha varit skuldfri hos Kronofogden sedan 6 månader tillbaka
  • Du ska ha en månadsinkomst på minst 8 400 kronor
  • Du ska ha varit folkbokförd i Sverige sedan 12 månader tillbaka.

Att jämföra lån trots betalningsanmärkningar är möjligt hos oss, men det kan påverka storleken på lånet och räntan du erbjuds. Allra bäst är det om du väntar ut anmärkningen innan du jämför lån.

Viktigt att tänka på när du jämför lån

Innan du söker om att jämföra lån tycker vi att du ska göra en kalkyl på hur mycket du behöver låna och vad pengarna ska gå till. Det är onödigt att låna för mycket pengar, men det är samtidigt heller inte bra om pengarna tar slut och du måste ta ytterligare lån en kort tid efter ditt första.

Sätt en plan som fungerar för dig

Sedan ska du tänka på hur mycket du har råd att betala i månaden. Det är inte roligt om för mycket av lönen varje månad går till att betala lånet, och det gör också att risken för att du inte kommer att ha råd med en räkning ökar.

Välj då i stället en återbetalningsplan som fungerar för dig och ha hellre en längre amorteringstid om det innebär att du varje månad säkert kommer att kunna betala räkningen. Det blir aldrig så dyrt som när man börjar missa fakturorna.

Som en grundregel rekommenderar vi att du inte lånar över 80 procent av din årsinkomst.

Så får du låg ränta när du jämför lån

Har du kommit så här långt har du nog förstått att det viktigaste för att få låg ränta på ditt lån är att jämföra lån från många långivare. Men hur får du så låg ränta som möjligt från varje långivare. Det har vi såklart också några tips för!

Undvik att ta många kreditupplysningar

Varje gång du söker ett lån eller köper något på avbetalning kommer en kreditprövning tas på dig. Varje kreditupplysning från UC ligger kvar i tolv månader och påverkar din kreditvärdighet. Försök därför undvika att göra många kreditprövningar så att du har möjlighet att få så låg ränta som möjligt när du jämför lån. Vet du med dig att du har kreditupplysningar som snart går ut kanske du har möjlighet att vänta ut dem. Hos oss tas alltid bara en kreditupplysning via UC när du ansöker om ett privatlån med låg ränta.

Se om du kan ha en medlåntagare

Att två personer står på lånet ser banken som en extra trygghet och chansen är god att det ger dig bättre villkor och en lägre ränta. Har du en sambo kan det vara en given medlåntagare, men du kanske också kan be en nära släkting eller vän. Tänk bara på att medlåntagaren delar betalningsansvaret med dig och blir återbetalningsskyldig om du inte kan betala räkningarna.

Viktiga delarna att jämföra när du ska ta ett lån

När du jämför lån finns det flera viktiga komponenter som är viktiga att ta hänsyn till. Här är de viktigaste:

Jämför räntan

Räntan är kostnaden för lånet och det är den vi tycker är viktigast att hålla nere. När du jämför ränta är det viktigt att skilja på nominell och effektiv ränta. Nominell ränta är själv grundräntan på lånet – men effektiv ränta inkluderar även alla ytterligare avgifter som kommer med lånet.

Därför ger den effektiva räntan en mer rättvis bild av vad lånet kommer att kosta dig, och vi jämför alltid den effektiva räntan mot dig som kund.

Jämför löptid

När du jämför olika lånerbjudanden med varandra är det viktigt att hålla koll på löptiden. Det kallas också för amorteringstiden, och det är tiden på vilken ditt lån ska vara avbetalt.

En längre löptid gör att månadskostnaden kan bli lägre, men det gör samtidigt att den totala kostnaden för lånet ökar. Jämför olika löptider på ditt lån och hitta lösningen som passar dig bäst.

Jämför totalkostnaden

När du slår ihop din effektiva ränta och löptiden kan du jämföra den totala kostnaden för lånet. Totalkostnaden påverkas såklart också av hur stort lånebelopp du vill låna, så tänk efter hur mycket pengar du behöver och på hur lång tid du kan betala av det. När du jämför genom oss får du allt detta presenterat tydligt.

Jämför månadskostnaden

Att hitta en bra och lagom månadskostnad för ditt lån är centralt för att du ska undvika att hamna i en ekonomisk knipa. Det blir inte så roligt om du måste lägga en stor del av lönen på lånet varje månad, och en för hög månadskostnad ökar risken för att du inte kommer kunna betala räkningarna.

Därför kan det vara värt att förlänga löptiden för att få en hanterbar månadskostnad.

Går det att jämföra lån utan UC?

I dag finns det flera långivare på nätet som marknadsför sig med att de erbjuder lån utan UC. Men det betyder inte att en kreditprövning inte görs, för det måste göras enligt svensk lag. Det innebär i stället att kreditupplysningen tas från något annat företag än UC.

Varför jämföra lån utan UC?

Vissa kanske vill jämföra lån utan UC för att man tänker att man lättare blir beviljad ett lån då. Men detta behöver inte alltid vara positivt, eftersom du riskerar att överbelåna dig om du ofta jämför och tar lån utan UC.

Dessutom är den effektiva räntan ofta betydligt högre på den typen av lån.

Jämför lån med endast en kreditupplysning via UC

Jämför i stället lån via oss, med endast en kreditupplysning via UC, som inte påverkar din kreditvärdighet mer än nödvändigt.

Vi använder oss av UC eftersom de är anförtrodda, marknadsledande och används av alla storbankerna – men vi tar alltid bara en kreditupplysning via UC när du vill jämföra lån via oss.

Går det att jämföra lån med anmärkningar?

Ja, hos oss går det ansöka för att jämföra lån med upp till tio betalningsanmärkningar. Men betalningsanmärkningarna kommer påverka dina chanser att få ett lån till låg ränta – och kan du vänta ut dem är det alltid att föredra.

Men måste du ta ett lån trots betalningsanmärkningar är det extra viktigt att jämföra många långivare så att du kan hitta det med lägst möjliga ränta för dig.

Alltid tryggt att jämföra lån med oss

Att du som kund ska känna dig trygg är väldigt viktigt för oss. Därför använder vi ett säkerhetssystem som hanterar dina uppgifter med omsorg. För att du som kund ska kunna känna dig extra trygg står också Advisa under tillsyn av Finansinspektionen.

På så sätt kan du lita på att alla lån vi förmedlar är trygga för dig. Vi har idag jämfört lån till över 263 000 nöjda kunder – så du kan känna dig väldigt trygg med oss.

Vanliga frågor och svar om att jämföra lån

Hur gör jag för att jämföra lån?

Du jämför lån genom en ansökan i vårt formulär. Att söka tar bara 2-3 minuter, sedan skickar vi din ansökan till alla våra samarbetspartners, så att du kan jämföra lånen.

Vilka lån är vanliga att jämföra?

Våra kunder jämför alla möjliga typer av lån hos oss, men bland de vanligaste är renoveringslån, billån samt lån för att samla tidigare krediter.

Kostar det att jämföra lån hos er?

Nej, att jämföra lån hos oss är helt kostnadsfritt och du binder inte upp dig till något genom en ansökan.

Går det att jämföra lån med betalningsanmärkningar?

Ja, hos oss kan du jämföra lån trots att du har upp till tio betalningsanmärkningar. Betalningsanmärkningarna kommer dock att påverka dina chanser att bli erbjuden låg ränta.

Vilka typer av lån kan jag jämföra?

När du jämför lån hos oss jämför du lån utan säkerhet, även kallat blancolån. Det innebär att pengarna inte är bundna till något, som vid bil- eller bolån.

Kan man jämföra samlingslån hos er?

Ja, kryssa bara i att du söker om att samla tidigare lån och krediter så hjälper vi dig att få ner räntan på dina befintliga lån.

Hur många kreditupplysningar tar ni när jag vill jämföra lån?

Genom vårt smarta system räcker det att vi tar en kreditupplysning via UC – trots att vi jämför lån från alla våra 40 samarbetspartners.

Går det att jämföra lån utan UC?

Ja, det finns företag som erbjuder lån utan UC. Men det innebär bara att kreditprövningen görs via ett annat bolag. Vi använder oss av UC eftersom de är marknadsledande och anförtrodda – men vi tar alltid bara en kreditupplysning.

Jämför lån hos över 40 långivare i Sverige

Genom att jämföra många långivare ökar dina chanser till bättre villkor!

SEB logotyp
Bank Norwegian logotyp
IKANO Bank logotyp
Visa fler långivare
Vad säger våra kunder?

Advisa har hjälpt över 263 000 kunder att jämföra lån.