Samla lån:

Hopbakslån – baka ihop dina lån och spara pengar

Ett hopbakslån innebär – precis som det låter – att du bakar ihop flera lån i ett. Poängen med ett hopbakslån är att du kan spara pengar varje månad på att ha ett stort samlat lån i stället för flera utspridda. Hos oss kan du jämföra hopbakslån så att du säkert hittar banken som ger dig allra lägst ränta – helt kostnadsfritt.

Ange beloppet för detta lån.
kr
Ungefärlig kostnad i 12 år
0 kr/mån
+
Genom att samla lån får du större chans till bättre bud då hela din lånesituation beaktas och kan förbättras. Bankerna kan då "köpa upp" alla dina lån och ge ett förbättrat lån på hela ditt belopp, ofta med bättre villkor än att ta ett nytt lån ovanpå dina gamla
Din e-post behövs för att du säkert ska kunna motta låneförslagen och för kontakt genom processen.
Validering
Vi behöver ditt telefonnummer så att våra rådgivare kan kontakta dig angående din låneansökan.
Validering
Ansökt lånebelopp

310000 kr

           
Lånetid

12 år

Genom att påbörja ansökan godkänner jag användaravtalet och bekräftar att jag tagit del av dataskyddspolicyn.
Tryggt och säkert

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 0 kr med 12 års löptid, nominell ränta NaN % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 0 %. Totalt belopp att betala: 0 kr. Månadskostnad: 0 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Advisa arbetar med 40 kreditgivare. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 33,99%. Räntespann mellan: 5,20% - 33,99% (Uppdaterat februari 2024).

  • Ansök om ett hopbakslån upp till 600 000 kronor
  • Jämför hopbakslån hos 40 banker och långivare
  • Spara pengar genom att sänka din ränta

Hoppa direkt till avsnitt:

Vad är hopbakslån?

Hopbakslån kallas ibland också samlingslån eller omstartslån, vilket egentligen är flera olika ord som beskriver processen att samla lån. Om du i dag har flera lån, krediter och avbetalningar som du betalar av samtidigt har du möjlighet att söka om ett hopbakslån.

Betala av dina gamla lån med ett nytt

Ett hopbakslån innebär att du samlar ihop dina nuvarande lån till ett större lån. Det innebär en gynnsam affär för både din plånbok och din framtida kreditvärdighet.

När du tar ett hopbakslån söker du alltså om ett lån som täcker dina totala skulder du har i dag. Sedan använder du det för att betala av dina nuvarande lån – och på så sätt samlas din skuld på en och samma plats.

Varför ska man ta ett hopbakslån?

Att låna pengar för att spara pengar kan låta bakvänt – men det är i själva verket smart på många sätt. Här är de främsta anledningarna:

Att baka ihop lånen gör att du sparar pengar

För de allra flesta är den främsta anledningen till att ta ett hopbakslån möjligheten att spara pengar. Varje lån du har kommer med sina avgifter och med flera lån blir de totala kostnaderna onödigt höga.

Ett hopbakslån ger dig lägre ränta

Att baka ihop lånen kommer ge dig en lägre total ränta – vilket direkt gör skillnad för dina utgifter varje månad.

Vissa kunder vi har hjälpt har kunnat spara tusenlappar varje månad på att ta ett hopbakslån. Men även om du sparar en mindre summa varje månad kommer det göra stor skillnad i längden.

Ett hopbakslån ger dig lägre månadskostnad

Har du ett eller flera lån idag där du inte klarar av kostnaden som kommer varje månad och riskerar att få en betalningsanmärkning? Då kan det vara bra att lägga om lånen så att du får en kostnad du kan hantera. På så vis kan hopbakslånet sänka kostnaden så att du klarar av vardagen.

Förbättrar din kreditvärdighet

När du söker lån och förhandlar om räntor tittar banken på din kreditvärdighet, där en hög kreditvärdighet generellt innebär att du får bra villkor och en låg kreditvärdighet att du kan få sämre.

Hopbakslånet ser bättre ut i bankernas ögon

Hur påverkar ett hopbakslån detta, då? Jo, enkelt förklarat kan man säga att banker och långivare gillar en städad ekonomi, där ett större lån ser bättre ut än många utspridda.

På så sätt hjälper ett hopbakslån dig att på sikt höja din kreditvärdighet. Det ökar dina möjligheter att få lån beviljade i framtiden – och till en lägre ränta.

På så sätt blir ett hopbakslån ofta ett första steg mot en bättre lånesituation. I framtiden lär du kunna omförhandla ditt lån till en ännu lägre ränta. Vi tycker att du varje år för se över dina chanser för ett hopbakslån och om du kan få en lägre ränta

Skapar bättre ordning och överblick i din ekonomi

En till fördel med att ta ett hopbakslån är helt enkelt tiden och tankeverksamheten det sparar dig. I stället för att ha flera räkningar att ha koll på varje månad får du bara en – och du kan enkelt se hur stor din totala skuld är.

Vi vågar nog också lova dig att risken att missa att betala fakturor och åka på påminnelseavgifter kommer att minska avsevärt.

Bli skuldfri snabbare

Som vi nämnt tidigare kommer ett hopbakslån ofta sänka din ränta. Du kan välja att lägga pengarna du sparar på något helt annat – men du kan också välja att amortera en större summa varje månad.

Betalar du av lånet snabbare så minskar dina totala lånekostnader – samtidigt som du jobbar mot i bli skuldfri tidigare. Det finns alltså inget alls att förlora på att ansöka om ett hopbakslån.

Hitta det bästa hopbakslånet – så går det till att ta ett hopbakslån hos oss

Att söka om ett hopbakslån är egentligen inte svårare än att söka om ett vanligt privatlån.

Det smarta med att söka om ett hopbakslån genom oss är att vi skickar ut ditt bud till alla våra 40 långivare vi samarbetar med. På så sätt kan vi kostnadsfritt och med endast en kreditupplysning via UC hitta långivaren som erbjuder just dig det billigaste hopbakslånet.

Så här går det till:

1. Ansökan

Börja med att fylla i en ansökan i vårt formulär. Ange att du är intresserad av att lösa befintliga lån och komplettera med dina personuppgifter. Detta tar bara ett par minuter, sedan är vi redo att ta över.

2. Vi jämför hopbakslån åt dig

Vi skickar ut din ansökan till alla 40 banker och långivare vi samarbetar med. Alla får chansen att ge dig ett bud – och inom 24 timmar har alla svarat. Du får sen buden presenterade digitalt direkt när de har kommit in.

3. Signering och utbetalning.

När vi presenterat buden för dig och du valt det med lägst ränta återstår bara signering och utbetalning. Signering gör du enkelt med BankID, och utbetalning sker sedan till ditt konto, oftast inom 2-3 bankdagar. Behöver du hjälp i processen finns alltid våra kunniga medarbetare här för att hjälpa dig.

4. Betala av dina gamla lån

Det nya lånet använder du sedan till att betala av dina gamla lån, krediter och avbetalningar. Vissa långivare har som krav att de vill lösa din nuvarande lån åt dig, medan du i vissa fall får sköta det själv. Nu är dina lån hopbakade!

Vi finns alltid ett samtal bort om du undrar hur hopbakslånet fungerar!

Hur får man ett hopbakslån till låg ränta?

Som vi nämnt tidigare är ofta sparade kronor en central del i varför man vill baka ihop sina lån. Då är det också viktigt att du hittar det lånet på marknaden som ger dig allra lägst ränta, så att du kan spara så mycket som möjligt.

1. Olika långivare gör olika – jämför alltid

Det bästa sättet att vara säker på att du hittar hopbakslånet med den lägsta räntan är att jämföra. Olika långivare riktar sig till olika kunder och bara för att din vän fick lägst ränta med en långivare betyder inte det att det är långivaren som också ger dig de bästa villkoren. Jämför därför alltid hopbakslån.

2. Se om du kan förbättra din kreditvärdighet

Bättre kreditvärdighet ger i regel lägre ränta – och kan du förbättra den kommer det att hjälpa dig. Det kan vara genom att göra saker som att vänta ut kreditupplysningar eller att säga upp outnyttjade krediter och kreditkort.

Samtidigt är du på helt rätt väg för att förbättra din kreditvärdighet om du funderar på att baka ihop dina lån. Det brukar vara ett strålande första steg mot en bättre ekonomi.

Vem kan ta ett hopbakslån?

Ett hopbakslån är till för alla som i dag har flera lån och som kan tjäna på att baka ihop dem. Detta gäller oavsett om du har låg eller hög kreditvärdighet – men för att kunna söka om ett hopbakslån genom oss krävs det ändå att du uppfyller våra grundkrav:

  • Du måste vara minst 18 år gammal
  • Du måste vara skuldfri hos Kronofogden
  • Du måste ha varit folkbokförd i Sverige i 12 månader
  • Du måste ha en månadsinkomst på minst 8 400 kronor i månaden.

Vilka lån kan man baka ihop?

Som vi nämnt tidigare är det inte bara typiska privatlån du kan baka ihop, utan också mindre snabb- eller SMS-lån. Även kreditkortsräkningar eller produkter du köpt på avbetalning går att baka in i ett hopbakslån.

Enligt konsumentkreditlagen har du nämligen rätt till att lösa ett lån när du vill. Och även avbetalningar och krediter räknas till olika typer av lån.

Baka in blancolån i bolånet?

Äger du din bostad och har ett bolån kan det i vissa fall vara ett alternativ att baka in blancolån, eller privatlån som det också kallas, i ditt bolån. Detta kan vara ett smart val eftersom bolån, som är ett lån med säkerhet, ofta har en lägre ränta.

Krävs att bostaden inte är så högt belånad

Men för att göra det krävs det att du har utrymme för det i ditt bostadslån. Du får bara låna upp till 85 procent av bostadens värde, och har du gjort det finns det inte plats för att utöka lånet ytterligare för att baka in blancolån.

Kan man ta ett hopbakslån trots betalningsanmärkningar?

En vanlig fråga är om man kan ta ett hopbakslån trots betalningsanmärkningar, låg kreditvärdighet eller många förfrågningar.

Svaret är ja. Som vi nämnt tidigare kan ett hopbakslån vara ett första steg mot en mer ordnad ekonomi, och det går att söka om hopbakslån genom oss trots att du har upp till tio betalningsanmärkningar.

Bra att tänka på! Har du en anmärkning som håller på att gå ut så är det bättre att vänta in det, då kan du förhoppningsvis få en ännu lägre ränta.

Minskade kostnader inte alltid viktigast

Räntan behöver inte alltid vara det viktigaste här och nu. Det centrala kan i stället vara att du, genom att baka ihop lånen, påbörjar din resa mot bättre kreditvärdighet. Att baka ihop lånen tidigt kan öka dina möjligheter att kunna förhandla om och sänka räntan ytterligare i framtiden.

Kan man ta hopbakslån utan UC?

Det finns också de långivare som erbjuder hopbakslån utan UC. Det kan låta lockande om du har många förfrågningar – men det leder ofta till en högre ränta. Långivare utan UC riktar sig nämligen oftast mot kunder med sämre kreditvärdighet, och de har därför generellt sämre villkor.

Alltid endast en UC hos Advisa

Om du söker ett lån genom oss tas alltid bara en kreditupplysning via UC, trots att du söker hos flera långivare. Det gör att din kreditvärdighet inte påverkas nämnvärt av en ansökan.

Kan man ta hopbakslån trots Kronofogden?

Om du har ett aktivt skuldsaldo hos Kronofogden går det dock inte att söka om ett hopbakslån genom oss. Det är för din egen skull, eftersom du inte bör belåna dig ytterligare om du har skulder hos Kronofogden.

Fokusera då i stället på att betala av skulden hos Kronofogden i första hand, för att i ett senare skede baka ihop dina resterande lån. Blir det för kämpigt kan du i stället ansöka om skuldsanering hos Kronofogden, för att enklare få bukt med dina skulder.

Sammanfattning – hopbakslån

  • Ett annat ord för att samla ihop dina lån
  • Sänker din ränta och månadskostnad
  • Förbättrar din kreditvärdighet

Jämför hopbakslån för att få lägst möjliga ränta – fyll i din ansökan här.

Vanliga frågor och svar – Hopbakslån

Vad är hopbakslån?

Hopbakslån innebär att du bakar ihop dina befintliga lån till ett större lån. Det sänker ofta din totala ränta och månadskostnad, vilket gör att du sparar pengar och förbättrar din kreditvärdighet.

Vilka banker har lägst räntor på hopbakslån?

Varje bank sätter räntan individuellt, vilket innebär att det inte på förhand går att säga vilken bank eller långivare som kommer erbjuda dig lägst ränta på ditt hopbakslån. Det bästa sättet är att jämföra långivare.

Vad krävs för att få ett hopbakslån?

För att söka om ett hopbakslån genom oss krävs att du är över 18 gammal, är skuldfri hos Kronofogden och har en månadsinkomst på minst 8 400 kronor.

Vem kan få hopbakslån?

Hopbakslån kan vara ett sätt att starta om din ekonomi och påbörja en resa mot bättre kreditvärdighet. Det går att söka om ett hopbakslån även med betalningsanmärkningar, låg kreditvärdighet eller många förfrågningar hos UC.

Advisa samarbetar med 40 långivare

SEB logotyp
Bank Norwegian logotyp
IKANO Bank logotyp
Visa fler långivare