Låna pengar med snabb och smidig ansökan

Det enklaste sättet att få pengar snabbt är att ansöka om ett lån online. För att optimera dina chanser till bra ränta och villkor är det bäst att använda en låneförmedlingstjänst – som oss! Vi hjälper dig att jämföra lån från över 40 långivare för att du snabbt ska kunna hitta lånet med lägst ränta för just dig.

Ange beloppet för detta lån.
kr
Ungefärlig kostnad i 12 år
0 kr/mån
+
Genom att samla lån får du större chans till bättre bud då hela din lånesituation beaktas och kan förbättras. Bankerna kan då "köpa upp" alla dina lån och ge ett förbättrat lån på hela ditt belopp, ofta med bättre villkor än att ta ett nytt lån ovanpå dina gamla
Din e-post behövs för att du säkert ska kunna motta låneförslagen och för kontakt genom processen.
Validering
Vi behöver ditt telefonnummer så att våra rådgivare kan kontakta dig angående din låneansökan.
Validering
Ansökt lånebelopp

310000 kr

           
Lånetid

12 år

Genom att påbörja ansökan godkänner jag användaravtalet och bekräftar att jag tagit del av dataskyddspolicyn.
Tryggt och säkert

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 0 kr med 12 års löptid, nominell ränta NaN % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 0 %. Totalt belopp att betala: 0 kr. Månadskostnad: 0 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Advisa arbetar med 40 kreditgivare. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 33,99%. Räntespann mellan: 5,20% - 33,99% (Uppdaterat februari 2024).

Snabb ansökan – låna pengar direkt via Advisa

Advisa är en låneförmedlingstjänst, vilket innebär att vi inte själva lånar ut pengar. Det vi gör är att förmedla din ansökan vidare till ett stort antal banker och långivare som alla delar på en och samma kreditupplysning genom UC. Genom oss kan du snabbt och enkelt ansöka om ett lån på 5 000–600 000 kronor.

Exakt hur mycket du får låna, och till vilken ränta, beror helt på dina individuella förutsättningar. Men den bästa chansen att få ett så bra lån som möjligt får du genom att göra en snabb jämförelse genom oss.

Vår tjänst riktar sig både till den som vill ta nya lån och till den som vill samla sina befintliga. Att samla sina lån genom oss går ofta lika smidigt som att söka ett nytt lån.

 • Du måste vara minst 18 år gammal och ha en inkomst på minst 8 400 kronor per månad för att få låna.
 • Du måste vara skuldfri hos Kronofogden för att få ta ett lån.

Hoppa direkt till avsnitt:

 1. Vad vinner jag på att ansöka snabbt om pengar online?
 2. Var går det snabbast att ansöka om lån?
 3. 40 goda skäl att ansöka snabbt och smidigt via Advisa
 4. Så snabbt går det att få svar från långivarna
 5. Så snabbt går det att få ett privatlån utbetalt via Advisa
 6. Finns det privatlån med direkt utbetalning?
 7. Ansök med anmärkningar
 8. Samla dyra lån och sänk räntan
 9. Anledningar till att ditt lån inte beviljas direkt
 10. 5 saker att tänka på när du snabbt behöver ansöka om ett lån

Vanliga frågor och svar

Finns det privatlån som betalas ut lika snabbt som sms-lån?

Privatlån tar i regel lite längre tid än mindre snabblån – det finns inget blancolån på marknaden som betalas ut på 15 minuter. Men att ansöka om och få ett privatlån beviljat samt utbetalt går ändå mycket snabbt och smidigt. Det är ovanligt att det tar mer än tre dagar innan pengarna syns på kontot.

Kan jag få ett privatlån utan anställning?

Ja, det viktigaste är att din nuvarande inkomst möter grundkraven och det finns andra inkomster än just fast anställning. Gör snabbt och enkelt en ansökan om att låna pengar via Advisa och se direkt hur mycket du kan få låna.

Skyndar BankID på låneprocessen?

Ja! Att identifiera sig och signera avtal med BankID är det absolut snabbaste sättet att få ett lån utbetalt. Det går även att identifiera sig digitalt på andra sätt men det tar längre tid.

Vilka erbjuder den lägsta räntan på privatlån utan säkerhet?

Den lägsta möjliga räntan för privatlån på marknaden är i nuläget 2,95 %. Flera av de banker och långivare Advisa samarbetar med erbjuder denna ränta på sina lån. Exakt hur mycket du får låna och till vilken ränta är individuellt. Jämför lån med en enkel och snabb ansökan hos Advisa när du vill låna pengar.

Fördelar med att använda Advisa för en snabb låneansökan:

 • Vi har hjälpt 263 000 kunder sedan starten 2011
 • Möjlighet till lån trots betalningsanmärkningar
 • Snabb digital ansökan på bara någon minut
 • Första svaren kommer in på minuten
 • Jämför snabbt bud från 40 banker och långivare
 • Endast en kreditupplysning via UC
 • Individuell ränta
 • Gratis och ej bindande att jämföra
 • Jämförelsen är giltig i 30 dagar
 • Snabb utbetalning på 2–5 bankdagar

Vad vinner jag på att ansöka snabbt om pengar online?

När du behöver låna pengar är tiden oftast en viktig faktor. Ju snabbare du kan få iväg din låneansökan desto bättre. Att fysiskt gå till banken och fylla i ett formulär är det absolut sämsta alternativet i dagens digitala samhälle, då det är både omständligt och helt onödigt.

Såvida du inte föredrar att sköta dina bankärenden på traditionellt sätt av gammal vana så finns det i princip inga nackdelar med digitala lösningar. Det finns snarare en rad fördelar.

När du ansöker om att låna pengar online hjälper vi nämligen dig att optimera processen. Tricket är att med minsta möjliga insats nå så många långivare det bara går. Och att skicka en förfrågan till flera samtidigt går precis lika snabbt som att ansöka hos endast en – när du gjort en snabb ansökan genom oss på Advisa.

Var går det snabbast att söka lån till låg ränta?

Att använda en förmedlingstjänst som vår är det snabbaste och säkraste sättet att få ett lån beviljat och utbetalt till så låg ränta som möjligt.

Du kan nämligen aldrig veta om och till vilken ränta du får låna innan du testar, så du har allt att vinna på att undersöka alla potentiella erbjudanden på en och samma gång. Att fylla i en ansökan snabbt hos oss är också alltid kostnadsfritt och bindningsfritt.

40 goda skäl att ansöka snabbt och smidigt via Advisa

Advisas tjänst är skräddarsydd för att skapa snabba och smidiga låneansökningar utan onödiga mellanhänder. Vi har gjort det enkelt för dig att hantera hela processen själv – från ansökan till att pengarna finns på kontot. Men vill du ändå ha support finns våra rådgivare till hands via både chatt och telefon.

Supersnabb ansökan och svar direkt

Du börjar med att fylla i dina uppgifter i vårt digitala formulär. Det tar bara någon minut. Därefter skickas underlaget till 40 olika långivare som gör en snabb men grundlig bedömning och därefter återkommer med besked – enkelt, smidigt och säkert.

Bland de många långivare vi samarbetar med hittar du alltifrån jättar som SEB och ICA Banken till mindre och mer nischade långivare som Brocc och Lunar. Olika långivare har olika kriterier men så länge du uppfyller grundkraven lär du få flera erbjudanden som passar både din plånbok och livssituation.

Hur snabbt går det att få svar från långivarna?

Inom några minuter efter din ansökan börjar svaren komma in. Det betyder dock inte att du ska nappa på första bästa erbjudande. Hela poängen med låneförmedling är att jämföra räntor och villkor innan du gör ditt val. Samtidigt går det snabbt att få svar från alla våra anslutna långivare – inom 24 timmar har alla hunnit svara.

Mängden potentiella erbjudanden gör att du garanterat kommer att få den bästa tänkbara räntan utifrån dina individuella förutsättningar. Förslagen visas direkt på skärmen på den enhet du använt för din ansökan. För varje nytt erbjudande får du också en annonsering på SMS.

Går det snabbt att få ett privatlån utbetalt via Advisa?

Svaret är att det ofta går betydligt snabbare än om du hade ringt banken för att börja förhandla. Så fort ditt lån är beviljat betalar långivaren ut beloppet till ditt konto. Normalt tar det endast mellan 2–3 bankdagar efter signering innan du ser pengarna på kontot.

Om det drar ut på tiden beror det vanligen på att dina uppgifter behöver kompletteras, så var noga när du fyller i din ansökan. Genom att signera med BankID så skyndar du på processen ytterligare.

Vilken typ av lån förmedlar Advisa?

Privatlån utan säkerhet är den typ av lån Advisa förmedlar. Det finns dyrare lån som betalas ut snabbare, men att vänta en dag eller två extra på pengarna sparar dig många kronor i slutändan.

Finns det privatlån med direkt utbetalning?

När du beviljas ett lån utan säkerhet genom Advisa görs en direkt utbetalning, men bankprocessen tar ändå i regel ett par dagar. Det behöver dock inte vara en nackdel utan visar snarare på att din långivare är seriös.

Andra lån med direkt utbetalning, där det inte behöver ta mer än 15 minuter att få pengarna, brukar vara på betydligt lägre belopp och ha en mycket högre ränta än privatlån. Kraven för att få ta så kallade SMS-lån eller snabblån är lägre än på privatlån vilket kanske kan låta bra. Baksidan är dock att den typen av snabblån ofta leder raka vägen in i lyxfällan, eftersom den effektiva räntan på snabblån är mycket högre.

Snabba smålån blir ofta en skuldfälla

Att ta många smålån med direkt utbetalning för att komma upp i beloppet av ett privatlån är ett ohållbart alternativ, då den samlade räntan blir skyhög. Dessutom kommer det att kräva ett stort antal kreditupplysningar vilket påverkar ditt kreditbetyg och dina framtida låneförutsättningar negativt. Ett större lån till skäliga villkor är alltid bättre än flera små lån med höga räntor.

Snabba lån utan UC – ett dåligt tecken

Enligt god kreditsed ska ett lån bara beviljas om låntagaren anses kunna återbetala skulden. Och någon form av kreditprövning görs alltid när du vill låna pengar.

I bankernas ögon är Upplysningscentralen (UC) den mest tillförlitliga källan för att ge en bild av din ekonomiska situation och hur riskbenägen du är. UC har kreditupplysningstillstånd för att utföra upplysningar på både företag och privatpersoner.

En UC, eller kreditupplysning, används som underlag för långivarnas beslut. Inkomst, skulder och tidigare kreditupplysningar är några av de saker som väger in.

Undvik därför långivare som marknadsför sig med att du kan “låna pengar snabbt utan UC” – det innebär nämligen oftast bara att lånet blir mycket dyrare för dig.

Snabbare utbetalning med alternativ till UC

Vissa långivare använder alternativa kreditupplysningsföretag, som Bisnode och Creditsafe. Då behöver ditt kreditbetyg inte påverkas eftersom informationen inte delas på samma sätt som hos UC. Att bevilja lån utan UC innebär dock en mycket större risk för banken och därför ligger taket för dessa lån ofta på 50 000 kronor i Sverige. Räntan blir dessutom betydligt högre.

Läs mer: Lån med Creditsafe

Undvik många kreditupplysningar när du vill låna pengar snabbt

Om du ofta är i behov av att snabbt få fram pengar och söker nya lån regelbundet, har du förmodligen dragit på dig för många kreditupplysningar. Istället för att komma runt hindret genom att ansöka om dyra lån utan UC, bör du göra följande:

 • Vänta ut dina befintliga kreditupplysningar
  Kreditupplysningar hos UC ligger kvar i 12 månader. Via Minuc.se kan du se dina registrerade förfrågningar och när de kommer att försvinna.
 • Använd Advisa när du ansöker om lån
  Om du snabbt vill ansöka om nya lån eller ett samlingslån till bästa möjliga ränta, finns det ingen anledning att besöka långivarna en och en. Det kommer bara att kosta dig tid och försämra ditt kreditbetyg, vilket innebär att du får sämre ränta eller svårare att få lån. En stor fördel med att använda Advisas låneförmedlingstjänst är att du minimerar antalet kreditupplysningar. Faktum är att endast en registreras, oavsett hur många erbjudanden du får från olika långivare.
 • Sluta handla på faktura
  Att konsumera på kredit har aldrig varit enklare. Men för varje tröja eller apparat du beställer registreras en ny kreditupplysning på dig. Ett kredit- eller fakturaköp räknas nämligen också som ett lån. Samma sak gäller för dina kreditkort. Du har mycket att vinna på att betala direkt när du handlar något.

Kom ihåg: Låna bara om du måste!

Det går snabbt att låna pengar idag. Kanske lite för snabbt ibland. Innan du faller för lockelsen att ta ett SMS-lån med ett par knapptryck – fråga dig själv om du verkligen behöver pengarna på sekunden. Kan du inte vänta ett par dagar för att få ett privatlån till mycket bättre ränta är det ett tydligt tecken på att kanske inte bör belåna dig alls i din nuvarande ekonomiska situation.

Kan jag ansöka med betalningsanmärkning?

En skuld hos Kronofogden innebär att du får en betalningsanmärkning. Det är en slags spärr som bland mycket annat påverkar din förmåga att få låna pengar, teckna abonnemang och hyra en bostad.

Betalningsanmärkningar är det sista banken vill se när de tar en kreditupplysning på dig. Att du inte kunnat sköta din ekonomi tidigare påverkar självklart förtroendet för dig som kund idag. Betalningsanmärkningen försvinner först tre år efter att din skuld är helt återbetald.

Går att söka med upp till tio anmärkningar

Medan vissa långivare stänger dörren helt, accepterar andra ett fåtal betalningsanmärkningar om du kan visa att din ekonomi stabiliserats sedan du fick dem. Din betalningsförmåga framåt är trots allt det viktigaste. Advisa samarbetar med långivare som godkänner upp till tio betalningsanmärkningar. Så länge du varit fri från skuldsaldo hos Kronofogden de senaste sex månaderna är du välkommen att ansöka.

Går det lika snabbt att ansöka om lån med anmärkning?

Betalningsanmärkningarna påverkar inte själva processen hos Advisa – din ansökan om att låna pengar går fortfarande lika snabbt och smidigt. Däremot får du räkna med att utbudet på långivare kan vara begränsat. Anmärkningar är också en starkt bidragande faktor till att räntan du erbjuds troligen blir något högre.

Medlåntagare för att få en lägre ränta

Om du haft ekonomiska problem som påverkar din kreditvärdighet kan det vara bra att försöka få med en medlåntagare i din ansökan. Det är vanligen en nära vän eller familjemedlem som litar på att du kommer att betala igen det du lånar.

Medlåntagaren, vars ekonomi ligger till grund för bankens beslut, går med på att ansvara för lånet om du skulle få svårt att betala. Och chansen att du kan fullfölja ditt åtagande ökar så klart i och med att du erbjuds en bättre ränta. I snitt får du cirka två procentenheter lägre ränta med medlåntagare.

Statistik som vi har tagit fram visar att du får 17 % fler låneförslag av bankerna när du använder en medlåntagare. En av dessa kan garanterat erbjuda dig en snabb låneprocess. Tänk bara på att medlåntagaren bör ha bättre kreditvärdighet än dig för att hjälpa dig låna pengar.

Samla dyra lån och sänk räntan

Att ha utspridda skulder hos olika kreditgivare innebär att du betalar stora belopp varje månad i räntekostnader. Om dina befintliga krediter består av flera mindre högkostnadslån, kan det snabbt leda till stora ekonomiska bekymmer.

Det sägs ibland att du aldrig ska ta lån för att betala igen lån, men scenariot ovan talar verkligen för motsatsen. Genom att baka ihop dina mindre skulder i ett större lån kan du minska den totala kostnaden rejält.

Lika snabbt som en vanlig ansökan

Att ansöka om att samla lån via oss går precis lika snabbt och smidigt som att jämföra nya lån. Maxbeloppet för att låna av våra samarbetspartners är 600 000 kronor. Det är bra att försöka täcka så stora delar av de nuvarande lånen som möjligt i det nya, då varje utestående skuld tickar pengar i form av ränta och dyra avgifter.

Läs också: Låna 600 000 kr – vad kostar det?

Ett stort steg mot att bli skuldfri snabbare

Ett samlingslån ger dig en mer fördelaktig löptid på lånet. Räntan sänks och du slipper onödiga kostnader i form av flera aviavgifter varje månad. De pengar du sparar på att ha endast ett lån kan du öronmärka för att amortera extra. För varje krona du betalar igen förbättrar du dina chanser inför en omförhandling av räntan.

Omförhandla en gång per år

Efter ett års amortering bör du kontakta din långivare för att se över villkoren. På den tiden har du hunnit betala igen ett tillräckligt stort belopp för att det ska göra skillnad. Och kanske har du även fått bättre privatekonomi under tiden – inkomsten är den absolut viktigaste faktorn för vilken ränta du får. Sätt en årlig omförhandling i system till den dag hela lånet är löst.

Varför beviljas inte mitt lån?

Det kan finnas många skäl till att du fått avslag på din låneansökan. Men bara för att en långivare sagt nej betyder det inte att nästa gör samma bedömning. Det är en av anledningarna till att det är så viktigt att jämföra lån.

Har du ansökt om ett nytt lån eller ett samlingslån men fått avslag hos samtliga banker och långivare? Då beror det troligen på en eller flera av följande faktorer:

 • Du har för stora skulder och risken att du inte kommer att klara av lånet är för stor.
 • Du har för många betalningsanmärkningar.
 • Du har för liten inkomst (ibland kan dock ett sparande kompensera för detta).
 • Din ekonomiska situation är inte bra och ditt kreditbetyg är för lågt.
 • Du uppfyller inte grundkraven hos förmedlingstjänsten eller hos långivarna.

Tveka inte att kontakta oss för att få hjälp om du får avslag på din ansökan. Gör inte en ny ansökan hos någon annan bank eller låneförmedlare direkt, då det kommer påverka din kreditvärdighet negativt.

5 saker att tänka på när du snabbt behöver ansöka om ett lån:

1. Ta bara lån när du har råd

När du behöver pengar är det bra att kunna ansöka snabbt från ett stort antal långivare samtidigt. Men principen tål att upprepas – låna bara om du har råd. Även om långivare tjänar pengar på räntan vill de att du ska betala tillbaka skulden i tid. Om du hamnar i problem på grund av ditt lånande kan det i värsta fall sluta med skuldsanering. Då får banken aldrig tillbaka hela beloppet de lånat ut och du tvingas leva på existensminimum under lång tid framöver.

2. Låna inte mer än du behöver

Kanske har du tillräckligt bra ekonomi för att få ett högt privatlån till förmånlig ränta? Kanske har du en medlåntagare som förbättrar dina utsikter? Då är det mycket möjligt att flera långivare erbjuder dig ett högre belopp än du räknat med. Tänk dock på att alla lån blir dyrare ju längre löptiden är. Att ansöka om mer än du faktiskt behöver är att ge bort pengar helt i onödan. Har du redan lånat mer än du behöver har du alltid möjlighet att lösa ditt lån och betala igen pengarna du inte behöver.

3. Läs avtalet noga

Eftersom det är så enkelt att ansöka om pengar är det också lätt att signera ett avtal du kanske inte granskat tillräckligt noga. När dina erbjudanden kommer in bör du titta på mer än bara räntesats, belopp och löptid. Den effektiva räntan är räntan plus alla övriga avgifter för utskick, påminnelser, uppläggning av lånet och administration. Den finns alltid angiven i avtalet och visar vad ditt lån egentligen kommer att kosta dig. När du ansöker via Advisa får du alltid reda på den effektiva räntan. Självklart samarbetar vi bara med säkra långivare – och vi finns alltid nära till hands om du behöver hjälp.

4. Betala tillbaka så fort du kan

Även om ditt lån har en avtalad löptid finns det ingenting som hindrar dig från att göra extra amorteringar eller lösa hela lånet i förtid. På privatlån utan säkerhet är det ovanligt att långivaren tar ut någon avgift för förtidslösen, detta kommer i så fall tydligt stå i avtalet. Om du lånat på kontokredit är det viktigt att avsluta kontot om du inte har för avsikt att låna igen. Annars räknas det som ett aktivt lån vilket har negativ effekt på ditt kreditbetyg. Samma gäller kreditkort.

5. Att jämföra erbjudanden kostar dig inte en krona

Bortsett från en enda kreditupplysning – vilket inte påverkar ditt kreditbetyg nämnvärt – finns det ingenting negativt med att jämföra lån. Advisas tjänst är helt kostnadsfri för dig som kund. Vi får betalt av långivaren den dag du väljer att signera ett avtal. Om du planerar att finansiera någonting viktigt en bit längre fram, som ett bröllop eller en resa, är det alltid bra att veta hur mycket du kan få låna och vad det kommer att kosta dig.

Ansök snabbt om förmånliga lån direkt i formuläret eller kontakta oss så hjälper vi dig!

Povel Arwidson
Uppdaterad: 2023-09-07
Flera år som ekonomi- och näringslivsreporter har gett Povel ett fundament för att leverera lättbegripliga texter inom privatekonomi här på Advisa.se.

Advisa samarbetar med 40 långivare

SEB logotyp
Bank Norwegian logotyp
IKANO Bank logotyp
MedMera Bank logotyp
Visa fler långivare
Vad säger våra kunder?