Låneförmedlare – vad är låneförmedling?

En kvinna som är låneförmedlare

En låneförmedlare är ett företag som agerar mellanhand mellan låntagare och långivare. Låneförmedlaren gör det möjligt för låntagaren att jämföra erbjudanden för att hitta det mest förmånliga lånet. Eftersom långivaren betalar för låneförmedlingen är tjänsten helt gratis för låntagaren.

En låneförmedlare lånar alltså inte ut pengar, utan syftet med låneförmedling är att du som låntagare kan jämföra olika låneerbjudanden precis som att jämföra priser på flyg och hotell på nätet.

Hur fungerar låneförmedling?

När du ansöker om att låna pengar online via en förmedlare får alla banker och långivare som förmedlaren samarbetar med chansen att erbjuda dig ett lån. I ansökan fyller du i hur mycket du önskar låna, vilken amorteringstid du vill ha och dina personliga ekonomiska uppgifter. Inom några minuter får du svar från de långivare som vill erbjuda dig ett lån och du kan i lugn och ro välja det erbjudande som passar dig bäst. Hittar du ett lån du vill tacka ja till signerar du låneavtalet och har pengarna på kontot inom några dagar.

Du binder dig inte till något när du skickar in låneansökan, endast en kreditupplysning görs och ansökan är helt gratis eftersom långivarna betalar låneförmedlaren för de kunder de får genom tjänsten.

Jag vill jämföra lån nu!

Varför ska jag använda mig av en låneförmedlare?

Det finns många fördelar med att använda sig av en låneförmedlare när du vill låna pengar. Den främsta är att du genom att jämföra långivare ökar chansen att hitta det mest förmånliga låneerbjudandet.

Eftersom olika långivare riktar sig till olika typer av kunder gör en låneförmedlare det lättare för dig att hitta den långivare som kan erbjuda just dig de bästa lånevillkoren. Bara för att din vän eller familjemedlem fått ett billigt lån hos en bank betyder inte att det är ett billigt alternativ för dig i förhållande till andra banker. Samtidigt utsätts långivarna för konkurrens vilket i sig kan pressa räntorna.

Att besöka en långivare för att förhandla om ett lån innebär i de flesta fall även att man befinner sig i ett kunskapsmässigt underläge då du inte vet vad som är en bra ränta i förhållande till andra långivare. Genom att använda en låneförmedlare löser du detta problem och samtidigt behöver du inte pruta och förhandla direkt med banken.

Visste du också att det är praktiskt taget omöjligt att göra en jämförelse på egen hand?

Tar du saken helt i egna händer och besöker ett stort antal långivare för att förhandla lån kommer du snart befinna dig i en problematisk situation där din kreditvärdighet tagit stryk. För varje långivare du besöker för att ansöka om lån tas en kreditupplysning. När du till exempel är framme vid den sjunde långivaren och de tar en kreditupplysning på dig kommer de se att du nyligen ansökt om 6 andra lån. Långivaren kan dock inte se om du accepterat de lånen och sänker därför din kreditvärdighet eftersom din skuldbörda eventuellt redan är väldigt stor. Det gör det svårt att få lån beviljat och ännu svårare att få ett erbjudande med bra lånevillkor. Eftersom en låneförmedlare gör så att samtliga långivare du söker lån hos delar på en och samma kreditupplysning så slipper du denna problematik.

Om Advisa

Advisa har funnits sedan 2011 och var bland de första aktörerna i Sverige inom låneförmedling. Vår vision är att alla ska förstå hur de kan förbättra sin privatekonomi. Advisa har satsat hårt på utbildning av handläggare och rådgivare för att kunna erbjuda våra kunder bästa möjliga hjälp vid låneansökan och val av låneerbjudande. Företaget står under Finansinspektionens tillsyn för din trygghet.  I dag samarbetar Advisa med 40 banker och långivare, vilket är betydligt fler än de flesta låneförmedlare i Sverige.

Jämför lån med Advisa idag så får du:

  • Låneerbjudanden från upp till 40 banker och långivare
  • Låna upp till 600 000 kr
  • Svar inom några minuter
  • Återbetalningstid mellan 1-15 år
  • Pengarna på konton inom 2-5 bankdagar

Att jämföra lån med Advisa är smidigt, tryggt och enkelt. Jämför lån här! Är du osäker på vilken låneförmedlare du ska välja? Här kan jämföra utbudet hos landets största låneförmedlare.

Vad skulle det kosta att låna genom en låneförmedlare?

Vi på Advisa vill att alla ska betala så lite som möjligt för sina lån. Därför har vi samlat flera långivare som får konkurrera om att få dig som kund. Fyll i dina uppgifter för att komma igång!

Om oss – Advisa

Advisa är ingen bank, vi är låneförmedlaren som söker ditt lån hos flera långivare. Sedan starten 2011 har vi jämfört lån åt över 263 000 kunder. För din trygghet står Advisa under tillsyn av finansinspektionen.

Genom Advisa kan du

Oavsett om du vill ta ett nytt lån eller vill lösa befintliga lönar det sig att jämföra låneförslag från flera banker och andra långivare.

  • Kostnadsfritt och du binder dig inte till något
  • Säker ansökan – vi hanterar uppgifter säkert
  • Lånejämförelse – vi står på din sida

Hur mycket vill du låna?

Ansök smidigt på nytt med tidigare uppgifter
Ange beloppet för detta lån.
kr
Ungefärlig kostnad i 12 år
2 968 kr/mån
Din e-post behövs för att du säkert ska kunna motta låneförslagen och för kontakt genom processen.
Validering
Vi behöver ditt telefonnummer så att våra rådgivare kan kontakta dig angående din låneansökan.
Validering
Ansökt lånebelopp

310000 kr

           
Lånetid

12 år

Genom att påbörja ansökan godkänner jag användaravtalet och bekräftar att jag tagit del av dataskyddspolicyn.

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på {totalAmount} kr med {repaymentTimeYears} års löptid, nominell ränta {interestRate} % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan {apr} %. Totalt belopp att betala: {totalCost} kr. Månadskostnad: {monthlyCost} kr fördelat på {numPayments} betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Advisa arbetar med 40 kreditgivare. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 29,99%. Räntespann mellan: 3,06% - 29,99% (Uppdaterat januari 2021).

Vad säger våra kunder?

Vanliga frågor och svar

Vad är en låneförmedlare?
En låneförmedlare är en mellanhand mellan dig som låntagare och bankerna. Låneförmedlaren gör det möjligt för dig att gratis och smidigt jämföra lån från från många långivare samtidigt. Advisa är en av de största låneförmedlarna på den svenska marknaden. 
Varför ska man använda låneförmedlare?
Att söka lån genom en låneförmedlare ger dig mycket större chans att få bättre villkor. När många banker får lämna ett bud så hittar du enkelt det med lägst ränta.
Hur fungerar låneförmedling?
När du söker om ett lån via en låneförmedlare får alla långivare som låneförmedlaren samarbetar med chans att erbjuda dig ett bud. Du fyller i hur mycket du vill låna, sedan får du svar av de banker som vill ge dig ett lån. Då kan du själv jämföra och hitta det lånet med bäst villkor och ränta.  En stor fördel är att det endast sker en kreditupplysning hos UC.
Är en ansökan hos en låneförmedling bindande?
Nej en ansökan om att låna pengar genom oss på Advisa är aldrig bindande. Du kan kostnadsfritt ansöka om ett lån för att se vad du blir erbjuden för ränta utan att binda upp dig till att ta något lån senare.
Publicerad: 23 maj 2022