Ordlista:

Sambla

Sambla är en jämförelsetjänst och förmedlare av lån samt försäkringar till konsumenter. Konceptet går ut på att jämföra så många banker och långivare som möjligt med en och samma ansökan, för att på så sätt få bästa möjliga erbjudande.

Ange beloppet för detta lån.
kr
Ungefärlig kostnad i 12 år
0 kr/mån
+
Genom att samla lån får du större chans till bättre bud då hela din lånesituation beaktas och kan förbättras. Bankerna kan då "köpa upp" alla dina lån och ge ett förbättrat lån på hela ditt belopp, ofta med bättre villkor än att ta ett nytt lån ovanpå dina gamla
Din e-post behövs för att du säkert ska kunna motta låneförslagen och för kontakt genom processen.
Validering
Vi behöver ditt telefonnummer så att våra rådgivare kan kontakta dig angående din låneansökan.
Validering
Ansökt lånebelopp

310000 kr

           
Lånetid

12 år

Genom att påbörja ansökan godkänner jag användaravtalet och bekräftar att jag tagit del av dataskyddspolicyn.
Tryggt och säkert

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 0 kr med 12 års löptid, nominell ränta NaN % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 0 %. Totalt belopp att betala: 0 kr. Månadskostnad: 0 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Advisa arbetar med 40 kreditgivare. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 33,99%. Räntespann mellan: 5,20% - 33,99% (Uppdaterat februari 2024).

Samblas historia

Sambla grundades 2014 som Consida och bytte namn till Sambla 2017. Företaget expanderade till Norge 2016, Finland 2018 och Danmark 2020.

Sedan 2021 är riskkapitalbolaget Nordic Capital huvudägare för Sambla. I dag verkar alltså bolaget i 3 nordiska länder och har sitt huvudkontor i Stockholm.

Hur fungerar Samblas tjänst?

Via Sambla kan du enkelt jämföra låneräntor från olika banker och långivare. Tjänsten ger dig en översikt av de olika räntorna, så att du kan hitta det billigaste lånet. På Samblas hemsida kan du jämföra privatlån utan säkerhet från 5 000 till 600 000 kronor. Utöver att jämföra nya lån kan du även se räntor för att samla dina befintliga lån hos en långivare. Dessutom erbjuder Sambla personlig rådgivning när du ansöker om lån. Samblas tjänster är kostnadsfria för dig som kund.

Läs också: Skuldebrev

Bolån hos Sambla

Hos Sambla kan du även jämföra bolån, precis på samma sätt som med privatlån. Med en ansökan når du många bolånebanker samtidigt. Sambla erbjuder hjälp med både nya bolån såväl som hjälp med att utöka bolån eller att flytta befintligt bolån för lägre ränta.

Vad krävs för att få lån via Sambla?

För att ansöka om ett lån via Sambla måste du uppfylla flera grundläggande krav. För det första måste du vara minst 18 år gammal. Dessutom krävs det att din månatliga inkomst är minst 8 400 kronor. Du måste också vara folkbokförd i Sverige sedan minst ett år tillbaka och vara skuldfri hos Kronofogden sedan sex månader tillbaka.

Läs också: Så fungerar lån med Creditsafe

Sambla låneskydd – en trygghetsförsäkring

Sambla erbjuder inte bara låneförmedling utan också en trygghetsförsäkring. Den hjälper dig att täcka dina månatliga utgifter om du blir sjuk, skadad, ofrivilligt arbetslös eller måste ta hand om en nära anhörig. Försäkringen ersätter lånekostnader, bostadsrättsavgifter, elräkningar och andra fasta månadskostnader när du inte kan arbeta eller blir arbetslös efter uppsägning. Sambla erbjuder även en livförsäkring som ger ekonomisk ersättning till dina närstående om du avlider i förtid.

Vem får teckna försäkringen?

För att teckna trygghetsförsäkringen eller livförsäkringen måste du vara mellan 18 och 63 år, fullt arbetsför samt folkbokförd och boende i Sverige. Du måste även vara ansluten till svensk försäkringskassa och ha varit fast anställd i minst sex månader.

Läs också: Seniorlån

Omdömen om Sambla – så tycker kunderna

För att känna sig tryggare är det bra att undersöka vad kunderna tycker om ett företag. Google Reviews och Trustpilot är två populära sajter där du kan lämna betyg och omdömen. Sambla har över 2 000 omdömen på Google Reviews med ett genomsnittligt betyg på 4,8 av 5. På Trustpilot har Sambla också ett genomsnittligt betyg på 4,8 av 5, baserat på över 19 000 omdömen, varav 88 % har gett högsta betyg. Många kunder tycker att Samblas webbsida är lättnavigerad, informativ och tydlig.

En användare som ger 5 stjärnor skriver:

”Det är andra gången jag använder Sambla. Och båda gångerna har jag fått snabb och effektiv service. Handläggarna har tagit fram ett bra avtal till mig. Jag kan verkligen rekommendera Sambla!”

Är Sambla eller Lendo bäst?

Både Sambla och Lendo är välkända låneförmedlare, men även Advisa och Zmarta har goda betyg från kunderna.

Sambla erbjuder – precis som Advisa – lån mellan 5 000 och 600 000 kronor med återbetalningstider på 1–20 år, medan Lendo erbjuder lån från 10 000 kronor med en maximal återbetalningstid på 15 år. Lånen hos samtliga förmedlingstjänsterna är privatlån utan säkerhet, vilket innebär att det inte finns någon pant och att pengarna får användas till vad som helst.

Högt betyg ett bra riktmärke

Sambla har båda ett betyg på 4,8 av 5 på Trustpilot, strax före oss på Advisa som har 4,7. Sambla har dock flest recensioner i branschen med cirka 21 000 unika omdömen.

Lendos betyg är något lägre, och hamnar strax under med 4,5 av 5.

Sambla får mycket beröm för sin utmärkta kundservice och rådgivning. Men vilken jämförelsetjänst som är bäst är förstås helt individuellt i slutändan.

Läs också: Riksbankens reporänta

Vem är skådespelaren i Samblas reklamfilmer?

Den återkommande karaktären i Samblas reklamfilmer spelas av Elmira Arikan, känd från bland annat Beck och filmer som Cockpit och Hamilton.

Kontaktuppgifter till Sambla

Om du har frågor eller behöver hjälp med din låneansökan kan du kontakta Sambla genom att ringa 0770-220180. Du kan också skicka ett e-postmeddelande till kundtjanst@sambla.se. Företagets huvudkontor ligger på Strandvägen 5 i Stockholm.

Läs också: Så fungerar betalningsansvar

Vanliga frågor och svar – Sambla

Vilka är Sambla?

Sambla är en jämförelsetjänst där du kan jämföra upp till 40 banker och långivare med en och samma ansökan. Sedan år 2021 är riskkapitalbolaget Nordic Capital huvudägare i Sambla, som ingår i det större bolaget Sambla Group AB. Sambla finns i Sverige, Norge och Danmark och huvudkontoret ligger i Stockholm.

Är Sambla en bra jämförelsetjänst?

Sambla har idag betyget 4,8 av 5 på Trustpilot vilket är högre än många konkurrenter. Sambla är bland annat kända för att ge personlig rådgivning till kunderna under låneprocessen.

Advisa samarbetar med 40 långivare

SEB logotyp
Bank Norwegian logotyp
Visa fler långivare