Ordlista:

Lån med Creditsafe

Lån med Creditsafe innebär att långivaren i fråga använder Creditsafe för att göra en kreditprövning på dig vid låneansökan – snarare än att använda något annat kreditupplysningsföretag. Här går vi igenom hur lån med Creditsafe fungerar – och vilka alternativ det finns för att få ett lån till låg ränta.

Ange beloppet för detta lån.
kr
Ungefärlig kostnad i 12 år
0 kr/mån
+
Genom att samla lån får du större chans till bättre bud då hela din lånesituation beaktas och kan förbättras. Bankerna kan då "köpa upp" alla dina lån och ge ett förbättrat lån på hela ditt belopp, ofta med bättre villkor än att ta ett nytt lån ovanpå dina gamla
Din e-post behövs för att du säkert ska kunna motta låneförslagen och för kontakt genom processen.
Validering
Vi behöver ditt telefonnummer så att våra rådgivare kan kontakta dig angående din låneansökan.
Validering
Ansökt lånebelopp

310000 kr

           
Lånetid

12 år

Genom att påbörja ansökan godkänner jag användaravtalet och bekräftar att jag tagit del av dataskyddspolicyn.
Tryggt och säkert

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 0 kr med 12 års löptid, nominell ränta NaN % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 0 %. Totalt belopp att betala: 0 kr. Månadskostnad: 0 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Advisa arbetar med 40 kreditgivare. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 33,99%. Räntespann mellan: 5,20% - 33,99% (Uppdaterat februari 2024).

Vad är Creditsafe?

Creditsafe grundades 1997 och är i dag ett av världens största kreditupplysningsföretag. De är aktiva i Europa, USA och Asien och även på den svenska marknaden. I Sverige är de dock inte marknadsledande – utan det är UC.

Används ofta för snabblån

Men även om storbankerna och majoriteten av svenska långivare använder sig av UC finns det även flera som väljer Creditsafe för kreditprövning i stället. Ofta är lån med creditsafe förknippade med SMS-lån, men så behöver inte alltid vara fallet.

Vad är lån med Creditsafe? Ett lån utan UC

Alltid när du söker ett lån så måste långivaren göra en kreditprövning på dig enligt konsumentkreditlagen. Lån med Creditsafe kan ibland marknadsföras som “lån utan UC”, men det är alltså bra att komma ihåg att en kreditprövning alltid måste göras.

Skillnaden på ett lån med Creditsafe är endast att det är Creditsafe som står för kreditupplysningen till långivaren i stället för UC.

Kreditupplysning från Creditsafe

När du söker ett lån med Creditsafe är det alltså de som tillhandahåller långivaren du sökt hos med en kreditupplysning. Denna kreditupplysning använder långivaren sig av för att bedöma om de ska bevilja eller avslå lånet du sökt.

Vad kollar Creditsafe?

Precis som en kreditupplysning från något annat företag innehåller en upplysning från Creditsafe relevant information om din ekonomiska situation. Det är exempelvis uppgifter om:

 • Scoring – ett samlat betyg på din kreditvärdighet
 • Din inkomst
 • Dina skulder
 • Betalningsanmärkningar
 • Bolagsengagemang
 • Fastighetsägande
 • Detaljerad personinformation.

Läs också: Kreditkort utan UC – finns det?

Varför välja lån med Creditsafe?

Det kan finnas flera olika anledningar till att vissa letar efter ett lån med Creditsafe. Här är några av de vanligaste anledningarna.

Lån med Creditsafe på grund av många förfrågningar hos UC

Har man gjort många förfrågningar hos UC under det senaste året – och framför allt inom de tre senaste månaderna – kan man få tillfälligt sänkt kreditvärdighet hos UC och svårare att få lån.

När du söker ett lån med Creditsafe med många förfrågningar spelar det ingen roll – eftersom upplysningar hos UC inte dyker upp hos Creditsafe.

SMS-lån med Creditsafe

SMS-lån med Creditsafe är vanligt då många som söker SMS-lån inte vill ta en kreditupplysning via UC. SMS-lån har dock i regel en väldigt hög effektiv ränta och många SMS-långivare riktar in sig på personer som har svårt att få lån annars. Du bör därför undvika den typen av snabblån, för att inte riskera att hamna i en svårare skuld.

Creditsafe för att kunna låna med betalningsanmärkning

Med aktiva betalningsanmärkningar kan det vara svårare att få ett lån och i vissa fall kan långivare med Creditsafe bevilja lån med betalningsanmärkning.

Detta stämmer dock även för UC. Vissa av långivarna vi samarbetar med beviljar lån trots upp till tio betalningsanmärkningar. Det kan vara ett sätt för att kunna ta ett omstartslån och få ordning på din ekonomi – men vi rekommenderar alltid att du bara söker lån som du har råd att betala tillbaka.

Vilka banker använder Creditsafe?

Som vi nämnde tidigare är Creditsafe stora bland SMS- och snabblångivare som ofta har hög effektiv ränta och kort återbetalningstid på sina lån.

Men det finns även privatlångivare som använder sig av Creditsafe. Bland våra partners tar till exempel Northmill Bank och Ferratum hjälp av Creditsafe i vissa fall. Samtidigt tas alltid en kreditupplysning via UC när du söker ett lån genom oss.

Bättre alternativ till lån med Creditsafe

Som vi nämnt tidigare är det i många fall snabblångivare som använder sig av Creditsafe. Den typen av lån har oftast mycket högre effektiv ränta och kortare återbetalningstid än vanliga privatlån – och bör därför undvikas. Håll utkik efter varningstriangeln som indikerar att lånet du tittar på är en högkostnadskredit – det innebär att det är ett ovanligt dyrt lån.

När du söker ett lån genom oss tar vi i stället en kreditupplysning via UC. UC ägs av de svenska storbankerna och är anförtrodda och marknadsledande i Sverige.

Hitta lån till lägre ränta – utan att skada din kreditvärdighet

Samtidigt tar vi endast en kreditupplysning via UC per ansökan – så att din kreditvärdighet inte ska påverkas mer än absolut nödvändigt.

Vi låter sedan alla våra 40 partners dela på en och samma upplysning så att alla får möjlighet att ge dig ett lånebud. På så sätt kan du hitta det allra bästa lånet för dina förutsättningar – samtidigt som du slipper oroa dig över att få många förfrågningar.

Så går det till – från ansökan till pengarna på kontot

Att söka om ett privatlån privatlångenom oss är en smidig och kostnadsfri process. Så här går det till steg för steg:

 1. Fyll i formuläret med dina uppgifter och hur mycket du vill låna. Det tar bara ett par minuter.
 2. Få svar från våra 40 samarbetspartners. Det första kommer efter ett par minuter och efter 24 timmar har alla svarat.
 3. Jämför och välj det bästa lånet för just dig. Vi jämför alltid den effektiva räntan åt dig så att du enkelt hittar lånet med lägst ränta.
 4. Signera smidigt lånet med BankID – och få pengarna utbetalda till ditt bankkonto inom 2-3 dagar.

Möjlighet att låna större belopp

Med tanke på att det oftast är mindre långivare som använder sig av Creditsafe lär du snabbt upptäcka att maxbeloppet du kan söka med Creditsafe ofta är betydligt mindre – ofta runt 50 000 kronor.

Söker du ett privatlån via oss är det möjlighet att ta ett mindre lån – från 5 000 kronor – men du kan också söka lån ända upp till 600 000 kronor.

Hur ser kraven ut för lån med Creditsafe?

Ibland kan kraven för ett lån med Creditsafe vara lägre – men många av kraven är desamma som när du söker ett privatlån genom oss:

 • Minst 18 år gammal
 • Skriven i Sverige
 • Ingen skuld hos Kronofogden.

Hos oss finns också ett krav på en inkomst på minst 8 400 kronor i månaden. Det är för din säkerhet som låntagare, för att du inte ska låna pengar du inte har råd att betala tillbaka. Kravet på inkomst kan vara lägre hos vissa långivare med Creditsafe.

Som vi nämnde tidigare marknadsför sig vissa långivare som använder Creditsafe med att du kan söka lån trots betalningsanmärkningar. Men att du måste vara fri från betalningsanmärkningar är inte heller ett krav för att jämföra lån hos oss – det går att söka lån ändå.

Vad är skillnaden mellan Creditsafe och Bisnode?

Två kreditupplysningsföretag som ofta nämns i samma sammanhang är Creditsafe och Bisnode. På den svenska marknaden används de ofta på liknande sätt – när en låneförmedlare vill ge lån utan UC.

Bisnode är precis som Creditsafe ett företag som tillhandahåller kreditupplysningar till bland annat långivare. Den exakta metoden hos de olika företagen kan skilja sig lite åt men i stort är det liten skillnad – både Bisnode och Creditsafe tar uppgifter om dig och din ekonomi för att skapa en bild av din kreditvärdighet och betalningsförmåga.

Sammanfattning – tänk på detta innan du tar ett lån med Creditsafe

Om du sitter i en sits där du har svårt att få lån kan det verka lockande att söka ett lån med Creditsafe till en högre ränta. Men detta är ett vanligt sätt att hamna i en skuldfälla och något du bör undvika.

Se över din ekonomi – och sök ett omstartslån

Om du har svårt att bli beviljad ett lån just nu är det för din egen säkerhet – så att du inte ska låna mer än du klarar av. Undvik då i stället att ta nya kreditupplysningar över en tid och försök att amortera ner dina nuvarande skulder.

Om du måste låna pengar så ta hellre hjälp av en medlåntagare än att teckna ett lån till en för hög ränta. Med en medlåntagare ökar chanserna för dig att kunna ta ett omstartslån – alltså att samla dina nuvarande lån till en lägre ränta. Detta kommer att hjälpa din kreditvärdighet och dina chanser att få bättre lån i framtiden.

Vanliga frågor och svar – Lån med Creditsafe

Hur funkar Creditsafe?

Creditsafe funkar precis som andra kreditupplysningsföretag – de tillhandahåller uppgifter om dig och din ekonomiska situation till långivare.

Är UC och Creditsafe samma sak?

Nej, det är två olika kreditupplysningsföretag som inte delar information med varandra.

Är Creditsafe säkert?

Ja, Creditsafe är ett stort och anförtrott kreditupplysningsföretag världen över. De är dock inte marknadsledande i Sverige – det är UC.

Kan jag se min kreditupplysning gratis hos Creditsafe?

Ja, genom att logga in hos Creditsafe kan du gratis se uppgifterna som Creditsafe lämnar ut om dig vid en kreditupplysning.

Advisa samarbetar med 40 långivare

SEB logotyp
Bank Norwegian logotyp
IKANO Bank logotyp
Visa fler långivare