Fråga Advisa:

Vilka långivare lånar ut till alla?

Hej! Jag har ibland sett långivare på nätet som säger "vi lånar ut till alla". Om jag skulle söka lån genom er, vilka långivare lånar ut till alla? Jag har svårt att få lån på grund av betalningsanmärkningar.

Povel på Advisa svarar:

Som du skriver finns det en del långivare i dag som påstår att de lånar ut till alla. Men sanningen är att ingen kan hålla ett sådant löfte fullt ut – eftersom en kreditkoll alltid måste ske och vissa minimikrav uppfyllas.

Långivare som marknadsför sig med “vi lånar ut till alla” erbjuder ofta högriskkrediter med hög effektiv ränta, vilket vi avråder från. Överlag ska du vara försiktig med att låna om du redan har betalningsanmärkningar och vi rekommenderar endast dig att i så fall söka för att sänka din nuvarande ränta.

Genom en kostnadsfri ansökan hos oss jämför vi upp till 40 långivare samtidigt och ger dig bäst chans att få ett bra lån som passar dig.

Läs vidare så tittar vi närmare på vad som krävs för att få ett lån beviljat – eller ansök redan nu om du vill börja jämföra.

Ange beloppet för detta lån.
kr
Ungefärlig kostnad i 12 år
0 kr/mån
+
Genom att samla lån får du större chans till bättre bud då hela din lånesituation beaktas och kan förbättras. Bankerna kan då "köpa upp" alla dina lån och ge ett förbättrat lån på hela ditt belopp, ofta med bättre villkor än att ta ett nytt lån ovanpå dina gamla
Din e-post behövs för att du säkert ska kunna motta låneförslagen och för kontakt genom processen.
Validering
Vi behöver ditt telefonnummer så att våra rådgivare kan kontakta dig angående din låneansökan.
Validering
Ansökt lånebelopp

310000 kr

           
Lånetid

12 år

Genom att påbörja ansökan godkänner jag användaravtalet och bekräftar att jag tagit del av dataskyddspolicyn.
Tryggt och säkert

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 0 kr med 12 års löptid, nominell ränta NaN % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 0 %. Totalt belopp att betala: 0 kr. Månadskostnad: 0 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Advisa arbetar med 40 kreditgivare. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 33,99%. Räntespann mellan: 5,20% - 33,99% (Uppdaterat februari 2024).

Vilka har svårt att få lån?

Att bli nekad ett lån av en bank eller långivare kan bero på många faktorer. Du kan exempelvis ha för låg inkomst, låg kreditvärdighet, höga befintliga lån eller betalningsanmärkningar. En kombination av dessa saker gör det ännu svårare att få låna pengar. Men alla banker sätter sina egna kriterier och kraven är olika höga beroende på vem du vänder dig till.

Grundkriterier för samtliga långivare

Trots att bankerna sätter sina egna regler och villkor finns det grundkriterier för att få låna över huvud taget. Du måste exempelvis ha fyllt 18 år, ha någon form av inkomst och vara skriven i Sverige. Det här är gemensamma faktorer för i stort sett alla banker och långivare i landet.

Varför påstår långivare att de beviljar alla?

Långivare med inriktning på SMS-lån och liknande snabblån brukar i regel ha en låg tröskel för att låna ut pengar. Maxbeloppet hos dessa företag är mindre än på andra typer av lån och därför är också risken för banken lägre.

Men det betyder inte att vem som helst får låna pengar av dem. Någon form av kreditupplysning genomförs alltid, och är din ekonomiska situation alltför ansträngd kommer du sannolikt få avslag på din ansökan. Att säga att ”vi lånar ut till alla” handlar alltså om falsk marknadsföring, även om de allra flesta får låna pengar.

Var har jag störst chans att hitta lån som beviljar fler?

De långivare som beviljar nästan alla är uteslutande snabblånsföretag som inriktar sig på låntagare med betalningsanmärkningar eller låg kreditvärdighet. Istället för att göra kreditupplysningar hos UC använder de exempelvis Bisnode eller Creditsafe och gör en mindre omfattande kontroll.

Maxbeloppet brukar ligga runt 70 000 kronor och räntan är i regel väldigt hög i jämförelse med andra lån.

Värt att tänka till innan du väljer en långivare som “beviljar alla”

Om du har betalningsanmärkningar eller ekonomiska svårigheter rekommenderar vi på Advisa att du i första hand försöker lösa situationen på annat sätt än genom lån. Att låna pengar är inte gratis och risken är att din ekonomi bara försämras ännu mer. Om du tar snabblån och inte betalar i tid kommer räntan att bli ännu högre. Det är ofta inkörsporten till att hamna i en skuldfälla.

Att tänka på om du ändå vill ta ett snabblån

Innan du ansöker om ett lån med hög beviljandegrad bör du granska räntor och kostnader noggrant. Det gäller att vara medveten om riskerna med SMS-lån och snabblån, då räntorna kan sticka iväg och återbetalningstiden är kort. Du behöver också säkerställa att du verkligen har råd med lånet, gärna genom att tala med en lånerådgivare först. Allt för att fatta sunda beslut och undvika ekonomiska problem.

Bättre alternativ till snabblån

Advisa är en förmedlingstjänst med inriktning på privatlån upp till 600 000 kronor. Kraven på dessa lån är visserligen högre än på lånen hos dem som ”lånar ut till alla”, men privatlån har betydligt bättre ränta och längre återbetalningstid. För att få ansöka om privatlån via oss på Advisa måste du ha en inkomst på minst 8 400 kronor per månad.

Jämför privatlån för bästa möjliga ränta

Hos oss kan du jämföra privatlån från över 40 banker och långivare samtidigt. Alla delar på en och samma kreditupplysning, så att din kreditvärdighet inte påverkas mer än nödvändigt. Genom att jämföra erbjudanden kan du vara säker på att få bästa möjliga ränta utifrån dina personliga förutsättningar. Att ansöka tar bara ett par minuter och du binder inte upp dig på något förrän du skriver avtal med banken.

Kan jag få ett privatlån trots betalningsanmärkningar eller låg kreditvärdighet?

Banker likställer betalningsanmärkningar med tidigare misskött ekonomi. Medan vissa stänger dörren helt, erbjuder andra lån trots betalningsanmärkningar och lågt kreditbetyg. Utbudet blir dock betydligt mer begränsat, så det bästa är att vänta tills betalningsanmärkningarna försvinner innan du ansöker om lån.

Om du ändå vill ta ett lån kan du använda Advisas tjänst för att snabbt hitta och jämföra de långivare som accepterar betalningsanmärkningar, men vi rekommenderar bara det för dig som vill försöka sänka räntan på dina nuvarande lån.

Samla dina utspridda lån

Banker undersöker även om du har befintliga lån och hur mycket de kostar dig. Flera små lån, som exempelvis SMS-lån, kan snabbt bli dyra. Istället för att bara betala räntorna kan det vara klokt att samla dina lån till ett enda större lån – ett så kallat samlingslån. Genom att göra detta kan du undvika höga administrationsavgifter och istället fokusera på att minska din skuld.

Vi har hjälpt många kunder att hitta rätt samlingslån och bli skuldfria snabbare. Ju mer du betalar av på själva lånet istället för att bara betala räntor, desto bättre blir din kreditvärdighet och dina framtida lånemöjligheter.

Vanliga frågor och svar – Långivare som lånar ut till "alla"

Vilka beviljar lån till alla?

Långivare som säger att de ”lånar ut till alla” menar egentligen att de har lägre kriterier än andra banker och långivare. Men det innebär oftast högre ränta och om din ekonomi inte är tillräckligt bra kan du få avslag även hos dem.

Hur ökar jag mina chans till att få ett beviljat lån?

Du kan öka din kreditvärdighet och dina lånechanser genom att exempelvis betala av befintliga skulder, vänta ut betalningsanmärkningar, avsluta onödiga abonnemang och förbättra din inkomst.

Advisa samarbetar med 40 långivare

SEB logotyp
Bank Norwegian logotyp
Visa fler långivare