Ordlista:

Kreditlån – som ett kreditkort fast online

Termen kreditlån används ibland för rena kreditköp online, exempelvis när du handlar något mot avbetalning. Men ett renodlat kreditlån innebär egentligen att du öppnar ett kreditkonto och endast betalar ränta på det belopp du väljer att använda. Kreditlån är ett effektivt sätt att snabbt få tillgång till pengar, men kan bli dyrt om du väljer att betala av skulden över tid.

Ett annat ord för kreditlån är kontokredit och likheterna med ett vanligt kreditkort är många. Den stora skillnaden är att du loggar in på ett konto för att få tillgång till pengarna, istället för att använda ett kort. Dina uttag sköter du via mobil eller dator och beloppet dyker upp på ditt vanliga bankkonto inom kort. Ett plus gentemot många andra snabblån är att du kan spara delar av lånet utan att det kostar dig extra. Självklart måste du någon gång betala tillbaka igen hela skulden, men tar du exempelvis ett kreditlån på 10 000 kronor och bara använder hälften av pengarna, betalar du ingen ränta på det oanvända kapitalet förrän återbetalningstiden gått ut.

en ung man utnyttjar sitt kreditlån

Vilka är fördelarna och nackdelarna med ett kreditlån?

Att låna pengar kommer alltid med vissa krav, men kreditlån är liksom sms-lån och andra snabblån förhållandevis enkla att få igenom. Maxbeloppet varierar men brukar ligga omkring 50 000 kronor, vilket också gör att risken för långivaren inte blir lika stor som vid större lån. Kreditlån beviljas ofta trots betalningsanmärkningar och kan därför ses som en smidig nödlösning, även om den här typen av dyra lån sällan är vägen till att bli skuldfri – snarare tvärtom.

Många erbjuder räntefria perioder och vissa delar även ut kreditlån under helger, lite beroende på vilken bank du har. Den stora nackdelen är kostnaden för lånet. Betalar du inte igen snabbt, eller om du väljer att delbetala skulden, kan den effektiva räntan dra iväg ordentligt. Det är därför svårt att säga exakt hur mycket ditt kreditlån kommer att kosta dig i slutändan.

Kan jag få bra ränta på ett kreditlån?

Allt är relativt och vissa erbjuder bättre villkor än andra. Kreditlån hör dock till kategorin ”dyra lån med hög ränta”. Alltså bör du endast ansöka om ett kreditlån om du med säkerhet vet att du kan betala igen pengarna, annars kostar det alltid mer än det smakar.

Mina kreditlån växer på hög – vad gör jag nu?

Många gånger är kreditlån och andra mindre nogräknade låneformer själva anledningen till att du hamnar i en skuldfälla. När det händer är det bästa alternativet att försöka ta ett större lån med mer förmånlig ränta som täcker alla småskulder och kreditlån. Har du ingen säkerhet att låna mot hos en traditionell bank kan du ansöka om ett privatlån som har betydligt bättre räntevillkor än kreditlån. Läs mer om att samla dina lån här.

Funderar du på att ansöka om ett kreditlån? Kom ihåg:

  • Ett privatlån ger dig bättre ränta
  • Jämför alltid långivare och villkor
  • Låna aldrig mer än du har råd att betala igen
  • Betala av skulden så snabbt du kan
Ange beloppet för detta lån.
kr
Ungefärlig kostnad i 12 år
0 kr/mån
+
Genom att samla lån får du större chans till bättre bud då hela din lånesituation beaktas och kan förbättras. Bankerna kan då "köpa upp" alla dina lån och ge ett förbättrat lån på hela ditt belopp, ofta med bättre villkor än att ta ett nytt lån ovanpå dina gamla
Din e-post behövs för att du säkert ska kunna motta låneförslagen och för kontakt genom processen.
Validering
Vi behöver ditt telefonnummer så att våra rådgivare kan kontakta dig angående din låneansökan.
Validering
Ansökt lånebelopp

310000 kr

           
Lånetid

12 år

Genom att påbörja ansökan godkänner jag användaravtalet och bekräftar att jag tagit del av dataskyddspolicyn.
Tryggt och säkert

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 0 kr med 12 års löptid, nominell ränta NaN % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 0 %. Totalt belopp att betala: 0 kr. Månadskostnad: 0 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Advisa arbetar med 40 kreditgivare. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 33,99%. Räntespann mellan: 5,20% - 33,99% (Uppdaterat februari 2024).

Samla ihop dina kreditlån

Advisa låter dig jämföra räntor på privatlån helt kostnadsfritt. Precis som när du jämför priser på hotell, prylar eller resor så kan det löna sig att jämföra låneräntor. Sedan starten 2011 har Advisa hjälpt över 263 000 jämföra lån.

Jämförelsen ger dig svar på några minuter och är sedan aktiv i 30-dagar, vilket. ger dig gott om tid att fundera över ditt beslut.  Jämförelsen är ej är bindande och att vi står under tillsyn av finansinspektionen – allt för din trygghet. Om du har frågor så finns vår kundtjänst tillhanda för att göra processen så enkel som möjlig för dig.

Advisas tjänst:

  • Gratis och ej bindande
  • Alla långivare delar på en och samma kreditupplysning
  • Jämför privatlån upp till 600 000 kr

Vanliga frågor och svar

Vad är kreditlån?

Ordet kreditlån används för rena kreditköp online, till exempel när du köper något mot avbetalning. Men ett kreditlån innebär att du öppnar ett kreditkonto och endast betalar ränta på det belopp du väljer att använda.

Kan man få bra ränta på kreditlån?

Olika kreditgivare ger olika ränta och allt är relativt. Men generellt sätt har kreditlån hög ränta och är dyra lån. Ett privatlån ger dig oftast bättre ränta, speciellt om du jämför långivare genom en låneförmedlare som oss.

Hur fungerar kreditlån?

Med ett kreditlån får du via ett konto hos en långivare tillgång till en kredit som du kan använda. Du kan använda hur mycket av krediten som du vill och betalar bara ränta för den delen av kreditlånet du använder.

Är kredit ett slags lån?

Kontokredit och kreditlån ger dig möjlighet att köpa varor eller tjänster trots att du vid tillfället inte har pengar. I princip är det ett slags lån och det kommer med kostnader precis som ett vanligt lån.

Allt som har ordet kredit i sig är ett typ av lån.

Vad säger våra kunder?