Blogg:

Bästa kreditkortet för resor – våra 4 tips

Att ha ett kreditkort kan ibland vara ett krav för att få hyra bil utomlands eller för att få handla på flygplan. Många kommer också med förmåner och försäkringar som kan vara till nytta på semestern. Men vad ska man tänka på, och vad ska man undvika? Här får du våra bästa tips gällande kreditkort för resor.

Ange beloppet för detta lån.
kr
Ungefärlig kostnad i 12 år
0 kr/mån
+
Genom att samla lån får du större chans till bättre bud då hela din lånesituation beaktas och kan förbättras. Bankerna kan då "köpa upp" alla dina lån och ge ett förbättrat lån på hela ditt belopp, ofta med bättre villkor än att ta ett nytt lån ovanpå dina gamla
Din e-post behövs för att du säkert ska kunna motta låneförslagen och för kontakt genom processen.
Validering
Vi behöver ditt telefonnummer så att våra rådgivare kan kontakta dig angående din låneansökan.
Validering
Ansökt lånebelopp

310000 kr

           
Lånetid

12 år

Genom att påbörja ansökan godkänner jag användaravtalet och bekräftar att jag tagit del av dataskyddspolicyn.
Tryggt och säkert

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 0 kr med 12 års löptid, nominell ränta NaN % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 0 %. Totalt belopp att betala: 0 kr. Månadskostnad: 0 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Advisa arbetar med 40 kreditgivare. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 33,99%. Räntespann mellan: 5,20% - 33,99% (Uppdaterat februari 2024).

Varför resekreditkort?

Det finns flera anledningar till varför du skulle vilja ha ett kreditkort till resan – även kallat resekreditkort. Här är några av de vanligaste anledningarna:

 • Reseförsäkring – Vissa kreditkort kommer med en reseförsäkring om du har betalat hela eller delar av resan med kreditkortet.
 • Bonus på ytterligare resor – Det finns kreditkort som ges ut av flygbolag eller resebolag som ger dig bonus på nästa flygning eller resa när du handlar på kortet. Läs mer om kreditkort med bonus.
 • Förmånliga uttag och valutaväxlingar – Ofta tar man ut pengar i bankomat utomlands, vilket din vanliga bank kan ta betalt för. Med resekreditkort kan uttag och valutaväxlingar bli förmånligare. Vissa kreditkort börjar dock ta ränta direkt när du har tagit ut pengar, kolla detta med kreditgivaren. Läs mer om kreditkort utan valutapåslag.
 • Extra lyx till semestern – Resekreditkort kan ge dig tillgång till flygplatslounger eller erbjuda concierge service, vilket innebär personlig service med bokningar. Något som ger semestern en guldkant.

Så hittar du bästa kreditkortet för resor – för just dig

Vilket som är det bästa resekortet för dig behöver inte vara samma som för någon annan. Kolla på vilka förmåner som är viktiga för dig – och ha kostnaden för kortet i åtanke.

Ju fler förmåner ett kort kommer med desto dyrare är det i regel att äga. För vissa, som spenderar mycket pengar på kortet, kan avgiften vara värd det, men för vissa kan ett billigt eller gratis resekreditkort vara ett bättre alternativ.

4 tips på bästa kreditkorten för resan

Med det sagt kommer här våra 4 tips på kreditkort som kan gynna dig på resan och semestern!

1. Bank Norwegian

Det norska flygbolaget Norwegian har också en bank, där de erbjuder ett gratis kreditkort. Kortet ger bonuspoäng på alla köp – extra mycket om du köper flygresor hos Norwegian – som sedan kan lösas in mot flygbiljetter hos bolaget. Dessutom får du en reseförsäkring med kortet som gäller om du betalat minst 50 % av resan med kreditkortet.

Detaljer om kreditkortet från Bank Norwegian:

Läs också: Betala faktura med kreditkort

2. SAS Eurobonus

Även flygbolaget SAS har sina egna kreditkort, och de finns i flera varianter i både Mastercard och American Express.

Du kan få ett SAS Eurobonus-kort med gratis årsavgift (Classic), men det finns också varianter med avgift som ger mer bonus och fler förmåner (Elite & Premium).

Gemensamt för alla SAS-kort är dock att du samlar poäng på dina köp som du kan använda till resor med SAS. Ofta får du också en årlig resa till halva priset så länge du uppfyller spenderingskraven.

De dyrare korten Elite och Premium kommer med reseförsäkring.

Detaljer om kreditkortet SAS Eurobonus:

 • Finns utan avgift – eller från månadsavgift på 100 kronor och uppåt
 • Eurobonus-poäng på dina köp som kan användas till resor
 • Korten Premium och Elite ger dig:
  • Reseförsäkring
  • Tillgång till SAS-lounger på flygplatser
 • Valutaväxlingsavgift 2 %.

Läs också: Sjuk på semestern

3. TUI Card

TUI Card är ett VISA-kort från resebolaget TUI som gynnar dig som älskar charter- och paketresor. Kortet ger dig nämligen poäng som du kan använda hos TUI för att delbetala din resa. TUI Card är gratis och kommer med reseförsäkring.

Detaljer om kreditkortet TUI Card:

 • Ingen årsavgift
 • Bonus på alla köp som kan användas till resor hos TUI (dubbla poäng på förbeställd taxfree)
 • Reseförsäkring
 • Feltankningsförsäkring för bilresan
 • Valutaväxlingsavgift 1,50 %

4. Resurs World

Resurs World är ett kort från Resurs Bank utformat för dig som reser mycket. Det är ett Mastercard som kostar 89 kronor i månaden – och för det får du 4 årliga gratis loungebesök på flygplatser världen över samt concierge service.

Concierge service innebär att du gratis kan ringa ett telefonnummer för hjälp med bokning av resa, hotell, restaurang eller evenemang när du är ute och reser. Dessutom samlar du poäng på dina köp som kan användas i bankens shop – för att till exempel köpa resor eller hotellnätter.

Läs också: Kreditkort utan UC – finns det?

Detaljer om kreditkortet Resurs World:

 • Månadsavgift på 89 kronor
 • 4 gratis loungebesök
 • Concierge service
 • Bonuspoäng på köp som kan användas till resor
 • Reseförsäkring
 • Valutaväxlingsavgift 1.97 %.

Tänk på detta innan du tecknar kreditkort för resan

Det där var våra tips på några kreditkort som kan vara bra för dig som reser mycket. Men innan du tecknar ett kreditkort bör du alltid tänka på:

 • Att noga läsa på om varje kort för att veta vilka villkor som gäller
 • Att det fortfarande är dina pengar du spenderar – se alltid till att ha råd att betala tillbaka dina köp i tid för att slippa en hög ränta

Läs också: Vad är kredit?

Vanliga frågor och svar – Bästa kreditkort för resan

Vilket kort ger tillgång till lounge?

SAS Eurobonus American Express Elite och Premium ger dig tillgång till SAS-lounger på flygplatser. Även kreditkortet Resurs World ger dig 4 gratis loungebesök om året.

Vilket kort ska man betala resan med?

Flera kreditkort, bland annat det från Bank Norwegian, TUI och SAS ger dig reseförsäkring om du betalat en majoritet av resan med kreditkortet.

Advisa samarbetar med 40 långivare

SEB logotyp
Bank Norwegian logotyp
IKANO Bank logotyp
MedMera Bank logotyp
Visa fler långivare