Blogg:

Festivaler i Sverige 2023 – priser och information

Under 2023 arrangeras det flera musikfyllda evenemang i Sverige – ett land som ju faktiskt är känt för sin varierade musikkultur. Här finns något för alla, oavsett om du föredrar rock, blues eller indiepop. Men med inflation och ökade priser kanske du undrar var du får mest festival för pengarna? Här har vi listat 5 av sommarens bästa festivaler i Sverige – med information kring biljettpriser och annat viktigt!

Ange beloppet för detta lån.
kr
Ungefärlig kostnad i 12 år
0 kr/mån
+
Genom att samla lån får du större chans till bättre bud då hela din lånesituation beaktas och kan förbättras. Bankerna kan då "köpa upp" alla dina lån och ge ett förbättrat lån på hela ditt belopp, ofta med bättre villkor än att ta ett nytt lån ovanpå dina gamla
Din e-post behövs för att du säkert ska kunna motta låneförslagen och för kontakt genom processen.
Validering
Vi behöver ditt telefonnummer så att våra rådgivare kan kontakta dig angående din låneansökan.
Validering
Ansökt lånebelopp

310000 kr

           
Lånetid

12 år

Genom att påbörja ansökan godkänner jag användaravtalet och bekräftar att jag tagit del av dataskyddspolicyn.
Tryggt och säkert

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 0 kr med 12 års löptid, nominell ränta NaN % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 0 %. Totalt belopp att betala: 0 kr. Månadskostnad: 0 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Advisa arbetar med 40 kreditgivare. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 33,99%. Räntespann mellan: 5,20% - 33,99% (Uppdaterat februari 2024).

Enligt en rapport framtagen av branschorganisationen Export Music Sweden finns det bara tre länder som exporterar mer musik än vad de importerar: Storbritannien, USA och Sverige. Därför är det föga förvånande att Sverige har ett rikt scenliv och ett stort festivalutbud.

Vilka festivaler finns i Sverige?

Under året arrangeras flera kända festivaler över hela landet som lockar tusentals besökare varje år, där de mest kända inkluderar Lollapalooza, Sweden Rock och Way out West.

Vilka är de största festivalerna i Sverige 2023?

Så, vilka stora festivaler har vi i sommar 2023? Här är några du inte vill missa:

Lollapalooza: 29 juni-1 juli

Lollapalooza är en internationellt känd festival som nu har kommit till Sveriges huvudstad. Det är en färgsprakande smältdegel av musik, konst och kreativitet där du förutom kända artister får uppleva konstinstallationer och flera visuella ljusupplevelser vilket ger en extra dimension till festivalupplevelsen.

Plats

Festivalen är belägen på Gärdet i Stockholm och erbjuder utöver musik ett stort utbud av mat och dryck. Här kan du njuta av allt från burgare och tacos till veganska rätter och goda cocktails.

Musikstil

Festivalen erbjuder en mixad line-up med några av de hetaste artisterna från hela världen. Oavsett om du gillar pop, rock, elektronisk musik eller hiphop lär du hitta något som passar dig. Några av sommarens artister är Travis Scott, Lizzo, Mumford & Sons och Kygo.

Biljettpriser

Här kan du få ett 1-dagspass för 1 295 kronor och ett 3-dagspass för 2 695 kronor. Vill du lyxa till det kan du köpa en Platinum-biljett för 14 995 respektive 27 995 kronor. Då får du bland annat åka golfbil mellan scenerna, en garanterad plats längst fram och lite exklusivare toalettbesök – för dig som gillar sånt.

Vi som älskar 90-talet: 8 juli,15 juli & 22 juli

I mitten av sommaren tar nostalgin plats i festivalsverige då det har blivit dags för Vi som älskar 90-talet. Sedan sin start år 2016 har detta blivit en av Sveriges mest besökta festivaler.

Plats

Festivalen arrangeras på Gärdet i Stockholm den 8 juli, på Bananpiren i Göteborg den 15 juli och på Pixlapiren i Helsingborg den 22 juli. Detta är en förstklassig stadsfestival där du utöver musik kan hitta all typ av klassisk festivalmat. De har dessutom satsat stort på ett brett utbud av vegetariska, veganska och glutenfria alternativ.

Musikstil

Under festivalen står nostalgin i centrum: här hittar du det mesta och bästa av 90-talets & 00-talets artister. Under sommaren 2023 spelar bland annat Vengaboys, E-type, Cascada och Atomic Kitten.

Biljettpriser

Här får du ordinarie biljetter för 895 kronor och Premium-biljetter för 1 395 kronor. Du kan dessutom boka ett hotellpaket till festivalen från 1 665 kronor som inkluderar både biljetter och boende i respektive stad.

Putte i Parken: 13-15 juli

Om du tycker att gratis är gott får du inte missa Putte i Parken – en gratisfestival för hela familjen. Här får du se flera kända artister omringad av en festlig atmosfär och härlig gemenskap.

Plats

Festivalen arrangeras i Norra Hamn i Luleå. Här finns ett stort matutbud, tivoli, ölservering och diverse aktiviteter för både stora och små.

Musikstil

På Putte i Parken spelas musik för de flesta. I år kan du se artister som Syster Sol, Movits!, Emil Asssergård och 250 kg Kärlek.

Biljettpriser

Putte i Parken är en gratisfestival vilket innebär att det är fri entré. Däremot får du vara beredd på att betala för bland annat mat, tivoli och vissa andra aktiviteter.

Way out West: 10-12 augusti

Way out West erbjuder en stor mix av musik, konst och vegetarisk mat i en naturskön atmosfär. Här kan du njuta av liveuppträdanden från både etablerade artister och nya favoriter.

Plats

Festivalen äger rum i Slottsskogen i Göteborg och erbjuder förutom musik flera spännande konstinstallationer och gott om vegetariska matstånd. Tidigare år har festivalen bland annat presenterat film, poesi och graffiti utöver musik.

Musikstil

På Way out West finns något för alla. Här hittar du stora världsartister och icke-etablerade indiemusiker i en enda salig blandning. I årets line-up finns artister som Håkan Hellström, Viagra Boys, Wizkid, Tove Lo och José González.

Biljettpriser

En 1-dagsbiljett för en vuxen kostar 995 kronor, en 2-dagarsbiljett 1 695 kronor och en 3-dagarsbiljett 2 295 kronor. För dubbla priset kan du dessutom få en VIP-biljett som ger dig tillgång till efterfester, VIP-område och Fast Track till festivalområdet.

Stockholm Jazz Festival: 13-22 oktober

Sist men inte minst kan vi inte nämna festivalsverige utan att ta med lite – eller mycket – jazz. Stockholms Jazz Festival är i och för sig ingen sommarfestival, men den är ändå värd att nämna då det är en av Sveriges äldsta och största festivaler.

Den har arrangerats sedan 80-talet och växt sig till att bli en stor internationell festival som drar tiotusentals musikälskare varje år.

Plats

Festivalen arrangeras på över 50 olika platser i Stockholm, däribland Kulturhuset, Berwaldhallen, Filadelfia och Södra Teatern.

Musikstil

Under veckan kan du hitta alltifrån frijazz till mer traditionell jazz av både svenska musiker och stora internationella akter. I år spelar bland annat Lakecia Benjamin, Incognito, Avishai Cohen och Brandee Younger.

Biljettpriser

Till skillnad från många andra festivaler har Stockholm Jazz Festival slutat sälja hela festivalpass. Istället köper du biljetter till varje enskild konsert där standardpriset ligger på mellan 200-400 kronor. I år har du över 200 olika konserter att välja mellan.

Vanliga frågor och svar – Festivaler i Sverige

Vilka kända festivaler finns i Sverige?

I Sverige finns flera kända festivaler. De som är absolut mest kända även utomlands är Sweden Rock och Lollapalooza.

Vilka är de största festivalerna i Sverige?

En av de största festivalerna sett till antalet konserter är Stockholm Jazz Festival som har över 200 konserter. Kollar man på besökare är Lollapalooza en av de största festivalerna med sina cirka 70 000 besökande personer varje år.

Advisa samarbetar med 40 långivare

SEB logotyp
Bank Norwegian logotyp
Visa fler långivare