Shoppingberoende och ångest- Så tog Felicia sig ur krisen

Orolig kvinna pratar i telefon

 

En av de vanligaste orsakerna till shopping är faktiskt inte alls att vi behöver sakerna vi köper. Det handlar inte ens om att det egentligen alltid är så himla kul att shoppa. Många shoppar i stället för att lindra sin ångest och stress. Ett slags självmedicinering helt enkelt. Och det funkar, för stunden. Precis i köpögonblicket känns det bra. Och kanske resten av den veckan. Men oftast inte mycket längre än så.

(mer…)

Sparränta – Vad är det och vad är viktigt att tänka på?

Ung kvinna med spargris

 

Genom att spara pengar med ränta kan man få sitt sparkapital att växa utan behöva lyfta ett finger. Det betyder helt enkelt att ens sparkapital kan växa varje år efter den utsatta räntan, och att man inte bara får avkastning på det initialt insatta summan utan även på tillväxten som placeringen genererat under tidigare år. I denna guide ger vår Expertpanel en översikt om de olika typerna av sparkonton och vad man bör tänka på innan man börjar spara med ränta.

(mer…)

Advisa har nu flest aktiva långivare i Sverige!

Kollegor firar framgång

 

Det händer mycket på kontoret här på Advisa. För att på bästa sätt fortsätta hjälpa svenskar förbättra sina lån jobbar vi ständigt med att förbättra vad vi kan erbjuda våra kunder. Vi kan numera stolt säga att vi har 28 aktiva kreditgivare och kan nu erbjuda lån upp till 600 000 kronor. Det innebär också att vi är den låneförmedlare med flest aktiva långivare för privatlån i Sverige!

(mer…)

Allt om Pantbanken och smarta alternativ!

Dollar sedlar och smycken

 

Vad är en pantbank?

En pantbank fungerar ungefär som en långivare, men istället för att sätta huset eller din egen privatekonomiska situation som säkerhet för lånet, så behåller pantbanken ett av dina värdefulla föremål tills du har betalat tillbaka lånesumman. Beloppet du får låna bestäms utifrån värderingen av ditt föremål, och precis som med ett privatlån får du betala ränta på lånebeloppet. Lånet gäller normalt sätt för en överenskommen tid, oftast fyra månader. Däremot kan låntagaren  bestämma under tiden om han/hon vill förlänga lånet eller betala tillbaka det snabbare.

(mer…)

Hilda vågade prata om sin ekonomi- och fick hjälp!

 

Kvinna pratar i telefon.

 

Hilda hade världens ångest när hon först kontaktade mig. Hennes ekonomi började spåra ur när hon tog ett lån för att köpa bil. Det lånet var det egentligen inga större problem med, det var ett vettigt lån med rimlig ränta. Hennes pappa var dessutom snäll och gav henne en stor summa pengar för att betala av en del av lånet. Men istället för att använda pappas pengar till att betala på lånet, shoppade hon upp dem. Och efter det var karusellen igång. 

(mer…)