Skuldfinansiering – vägen till ekonomisk stabilitet

Ungt par som går igenom sin ekonomi med bekymrade miner

Skuldsaldo, betalningsanmärkningar och ärenden hos Kronofogden är en mardröm när du vill försöka få ordning på ekonomin och tillvaron. Att bankerna inte vill låna dig pengar är en sak, men det blir också svårare att få en hyresrätt, teckna abonnemang och leva ett vanligt vardagsliv. Lyckligtvis finns det alltid en väg ut, eller till och med flera. Skuldfinansiering kan nämligen se ut på lite olika sätt. (mer…)

Valet 2018 – Sverigedemokraternas löften kring privatekonomi

 

Intervju med media

Vi ser närmare på hur Sverigedemokraternas politik kan komma att påverka privatekonomin. Partiet bildades 1988 och partiledare är sedan 2005 Jimmie Åkesson. Ideologin som präglar partiets politik är till största del nationalism och socialkonservatism. Partiet beskriver sig själva som varken ett högerorienterat eller vänsterorienterat parti, utan tar ställning till var fråga för sig. I grunden finns ett fokus på en gemensamt finansierad välfärd med inspiration från traditionella konservativa idéer. 

(mer…)

Låna till renovering

Par planerar renovering. ritningar, färgkartor, miniräknare.

Ett renoveringslån är många gånger en bra investering, då även små åtgärder kan öka värdet på din bostad rejält. De tre vanligaste sätten att finansiera en renovering är privatlån, byggnadskreditiv och utökat bolån. Här tittar vi närmare på för- och nackdelarna med respektive låneform.

(mer…)

Valet 2018 – Liberalernas löften kring privatekonomi

 

Ung kvinna ser glad ut

Vi ser närmare på hur Liberalernas politik kan komma att påverka  den privata ekonomin. Liberalerna kallades tidigare för Folkpartiet och grundades 1934. Partiledare är sedan 2007 Jan Björklund som under Alliansens regering även var vice statsminister. Liberalernas politik är främst präglat av socialliberalism och partiet arbetar med målet om att låta människor ha frihet att forma sitt eget liv.

(mer…)

Spartips för sommaren

sparpengar i burk karta över världen litet flygplan och pass

Sommaren står för dörren och det börjar bli dags för många att gå på efterlängtad semester! Under semestern är det mycket man vill hinna med, men det är lätt att de höga förväntningarna blir en dyr historia. Här kommer vi med några enkla tips som du kan tänka på så att semestern inte blir för dyr.

(mer…)

Valet 2018 – Vänsterpartiets löften kring privatekonomi

 

Ung affärsman med korsade armar

Denna vecka kollar vi på hur Vänsterpartiets politik påverkar frågor som rör privatekonomin. Partiet bildades 1917 från en partisplittring inom Socialdemokraterna och dess ungdomsförbund och leds idag av Jonas Sjöstedt. Vänsterpartiets ideologi är idag till största del präglat av socialism, med en feministisk värdegrund och stort fokus på miljöfrågor.

(mer…)