Nya Public Service-avgiften

Äldre tv-modeller ställda på varandra med färgglada skärmar.Tidigare i år blev det klart att den nuvarande Radio- och TV-avgiften avskaffas och istället ersätts med en ny skatt. Den stora skillnaden blir nu att alla som betalar skatt i Sverige måste betala den nya avgiften. I det här inlägget går vi igenom vad det nya skatten innebär och kostar samt varför den införs.

(mer…)

Fler unga hamnar hos Kronofogden – utbildning ska hjälpa

Orolig tjej sitter i soffan med dator

Statistik från Kronofogden visar att allt fler unga mellan 18-20 år får skulder som hamnar hos Kronofogden. Nu lanserar myndigheten därför ett utbildningsmaterial i syfte att hjälpa unga att få bättre koll på privatekonomin. Förhoppningsvis kan det bidra till att färre hamnar hos Kronofogden. I detta inlägg går vi igenom statistik från myndigheten kring vad som gör att unga hamnar i skuld och mer info kring utbildningsmaterialet. 

(mer…)

Privatleasing allt mer populärt!

På ett bord ligger bilnycklare och mynt staplade i högar, i bakgrunden ses en persons händer räkna på en miniräknare.

Idag finns många olika sätt att kunna köpa bil förutom genom kontant finansiering eller med hjälp av det traditionella billånet med krav på kontantinsats. Numera kan du även köpa bil med ett vanligt privatlån eller genom att leasa bilen. De senaste åren har privatleasing blivit ett allt mer populärt sätt att finansiera sitt bilköp. I detta inlägg redovisar vi de senaste siffrorna från Motorbranschens Riksförbund som visar på en ny ökning av leasade bilar under 2018.

(mer…)

Black Friday – fynd eller fälla?

Black Friday Sale text på skrivbord med kaffekopp och tangentbord bredvid

På fredag 23/11 är det dags för Black Friday, den amerikanska tradition som även tagit Sveriges konsumenter och återförsäljare med storm. Mail med erbjudanden som uppmanar till att inte missa bästa fyndet lockar till att shoppa loss – men se upp! Det finns en del fallgropar att se upp för, läs vidare så hjälper vi dig med tips på hur du ska tänka på innan du börjar shoppar loss på fredag. (mer…)

Vill du bli vår nya kollega? Advisa söker nu kompetens inom flera olika områden!

Kollegor på kontoret sitter vid ett skrivbord och skrattar

Vill du vara med och bidra till den spännande resa som Advisa har framför sig? Vi söker just nu nya kollegor med kompetens inom bland annat HR, affärsutveckling, utveckling och marknad på såväl juniora som mer seniora nivåer. Läs mer här om vilka öppna positioner vi har just nu – förhoppningsvis är just du den vi behöver!

(mer…)

Söka lån – Så söker du lån på bäst sätt

laneformedlare-jamfor-lan

Att söka ett nytt lån kan kännas krångligt och det är lätt att man av vana vänder sig till sin traditionella storbank direkt. För många av oss är det inga konstigheter att använda siter som Prisjakt och Pricerunner när vi ska köpa en ny TV eller boka en flygbiljett för att jämföra priser. Men trots att ett lån kan kosta tusentals kronor varje månad är det inte alla som jämför lånevillkor innan de söker lån.

Genom en låneförmedlare kan du enkelt och smidigt jämföra lån och amorteringsvillkor. Låneförmedlare lånar alltså inte ut pengar själv utan förmedlar kontakten mellan låntagare och långivare. Nedan går vi igenom 7 anledningar till varför det är bra för dig som tittar på att ta ett lån att ansöka genom en låneförmedlare.

(mer…)