Fråga Advisa:

Hur lång tid tar det att få ett lån utbetalt?

Hej! Om jag söker ett lån hos er, hur lång tid tar det att få lånet utbetalt?

Povel på Advisa svarar:

Hej! Snittiden vi brukar säga att det tar från det att du signerar låneavtalet tills dess att du har fått lånet utbetalt på ditt konto är 2-3 arbetsdagar.

Exakt hur lång tid det tar att få lånet utbetalt kan bero på bland annat dessa faktorer:

  • När och hur du signerar avtalet
  • Vilken långivare du signerar med
  • Vilken bank du har.

Ibland kan det alltså gå snabbare än 2 dagar. Är det viktigt för dig att få lånet utbetalt snabbt kan du nämna detta när du gör din ansökan så kan våra rådgivare hjälpa dig i frågan.

Vi rekommenderar dock aldrig att ta ett lån till högre ränta bara för att det går snabbare – då tycker vi att det är bättre att ha lite tålamod och få ett billigare lån.

Läs vidare så berättar vi mer i detalj i hur processen fungerar med att få ett lån utbetalt.

Ange beloppet för detta lån.
kr
Ungefärlig kostnad i 12 år
0 kr/mån
+
Genom att samla lån får du större chans till bättre bud då hela din lånesituation beaktas och kan förbättras. Bankerna kan då "köpa upp" alla dina lån och ge ett förbättrat lån på hela ditt belopp, ofta med bättre villkor än att ta ett nytt lån ovanpå dina gamla
Din e-post behövs för att du säkert ska kunna motta låneförslagen och för kontakt genom processen.
Validering
Vi behöver ditt telefonnummer så att våra rådgivare kan kontakta dig angående din låneansökan.
Validering
Ansökt lånebelopp

310000 kr

           
Lånetid

12 år

Genom att påbörja ansökan godkänner jag användaravtalet och bekräftar att jag tagit del av dataskyddspolicyn.
Tryggt och säkert

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 0 kr med 12 års löptid, nominell ränta NaN % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 0 %. Totalt belopp att betala: 0 kr. Månadskostnad: 0 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Advisa arbetar med 40 kreditgivare. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 33,99%. Räntespann mellan: 5,20% - 33,99% (Uppdaterat februari 2024).

Så lång tid tar det att få ett privatlån utbetalt

Som vi sa så tar det i snitt 2-3 dagar från det att du har jämfört tecknat ett privatlån till lägst ränta hos någon av våra långivare tills dess att du har pengarna insatta på ditt konto. Men tiden påverkas också av några faktorer:

Din signering

När vi säger att det tar 2-3 dagar från signering till utbetalning pratar vi alltid om signering digitalt med hjälp av BankID. Saknar du BankID skickas lånehandlingarna hem till dig för underskrift varpå du skickar tillbaka dem – en metod som gör att processen tar längre tid.

Hur lång tid lånet tar att få utbetalt kan också påverkas av när du gör din signering. Om du signerar  direkt när du fått avtalet finns det en större chans att lånet kan börja handläggas redan samma dag, jämfört med om du väntar till kvällen när bankerna har stängt.

Vilken långivare du väljer

Olika långivare har olika lång handläggningstid – där vissa långivare har som nisch att erbjuda ett snabbare utbetalt lån. Är detta viktigt för dig kan du som sagt berätta det för våra rådgivare i samband med din ansökan.

Vilken bank du vill få utbetalningen till

Vilket bankkonto du vill få utbetalningen till kan också påverka hur lång utbetalningen tar. Har du ett konto hos samma bank som du vill ta lån hos går ofta utbetalningen snabbare.

Men det finns också samarbeten banker emellan som gör att utbetalningar mellan vissa banker kan gå snabbare än andra. Ange vilken bank du har konto hos och prata med våra rådgivare om detta så kan det finnas möjlighet att hitta en bra match mellan din bank och långivare.

Läs mer: Låna pengar snabbt

Hur lång tid tar det att få andra typer av lån utbetalda?

Det finns ju fler sorters lån än privatlån, och de skiljer sig lite i utbetalningstid:

Så lång tid tar det att få SMS-lån eller snabblån utbetalt

Vissa typer av SMS- eller snabblån har väldigt snabb utbetalningstid. Vanligt är att du får pengarna samma dag – men det kan till och med handla om inom 60 minuter från signering.

Det kan verka lockande, men haken med den typen av lån är att den effektiva räntan ofta är skyhög och återbetalningstiden kort. Lånet riskerar alltså snabbt att bli väldigt dyrt. Sök därför hellre privatlån om du behöver ett lån utan säkerhet.

Så lång tid tar det att få ett bolån utbetalt

Att få ett bolån är ofta en längre process – och lånet blir inte utbetalt till ditt konto på samma sätt som ett privatlån.

Efter att du blir beviljad ett lånelöfte ska bolånebanken också godkänna bostaden du vill köpa som säkerhet. När du väl ska signera köpekontraktet så kontaktas banken och pengarna går mer eller mindre direkt till köparen.

Så lång tid tar det att få ett billån utbetalt

Billån som har bilen som säkerhet blir inte heller utbetalda så som ett privatlån. I stället får du nycklarna till bilen när du betalat kontantinsatsen och skrivit på låneavtalet.

Läs också: Låna 300 000 kronor

Har du fler frågor? Kontakta oss!

Vill du veta mer om utbetalningstider och hur processen ser ut när du jämför lån och hittar den lägsta räntan hos oss kan du kontakta oss.

Är du redo att börja jämföra redan nu? Fyll i formuläret så gör vi det åt dig, kostnadsfritt och med bara en kreditupplysning. Du kan även välja om du vill välja till trygghetsförsäkring – även kallat låneskydd.

Läs också: Vad är inkomstförsäkring?

Advisa samarbetar med 40 långivare

SEB logotyp
Bank Norwegian logotyp
IKANO Bank logotyp
Visa fler långivare