Blogg:

Inflationen i Sverige 2022 – så ska du tänka med dina pengar

Under 2022 har inflationen i Sverige ökat med över nio procent. Det är den högsta siffrorna på över 30 år och enligt experterna ger det stora konsekvenser för vår ekonomi. Men vad kan du som privatperson göra när allt bara blir dyrare? Hur ska du investera? Här går vi igenom vad som gäller och hur du kan tänka!

Ansök smidigt på nytt med tidigare uppgifter
Ange beloppet för detta lån.
kr
Ungefärlig kostnad i 12 år
0 kr/mån
Din e-post behövs för att du säkert ska kunna motta låneförslagen och för kontakt genom processen.
Validering
Vi behöver ditt telefonnummer så att våra rådgivare kan kontakta dig angående din låneansökan.
Validering
Ansökt lånebelopp

310000 kr

           
Lånetid

12 år

Genom att påbörja ansökan godkänner jag användaravtalet och bekräftar att jag tagit del av dataskyddspolicyn.

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på {totalAmount} kr med {repaymentTimeYears} års löptid, nominell ränta {interestRate} % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan {apr} %. Totalt belopp att betala: {totalCost} kr. Månadskostnad: {monthlyCost} kr fördelat på {numPayments} betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Advisa arbetar med 40 kreditgivare. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 29,99%. Räntespann mellan: 3,06% - 29,99% (Uppdaterat januari 2021).

Senast uppdaterad 15 november 2022. Texten uppdateras varje månad med de senaste inflationssiffrorna.

Du har säkert märkt av det själv. Kanske när du köper kaffe, tomater eller tankar bilen. Visst har det mesta blivit mycket dyrare?

Nej, du håller inte på att bli galen. Inflationstakten i Sverige 2022 är nämligen ovanligt hög, vilket gör att priserna rusat.

Konsumentprisindex – så mäts inflationen i Sverige

Inflationstakten i Sverige mäts av Statistiska Centralbyrån (SCB) med hjälp av något som kallas Konsumentprisindex (KPI). KPI mäter prisutvecklingen för hela den privata konsumtionen, och presenteras månadsvis av SCB.

Enkelt förklarat kan man säga att SCB kollar priset på en mängd olika varor och tjänster och jämför de med priset på samma vara och tjänst vid samma tid förra året. Skillnaden i pris ger en fingervisning om inflationstakten.

Inflationen upp nästan tio procent 2022

Under hela 2022 har inflationen varit väldigt hög i Sverige. Enligt SCB:s senast rapport från 15 november, som avser inflationstakten för oktober, är inflationstakten i nuläget 9,3 procent. Det är den högsta inflationstakten vi haft i Sverige sedan tidigt 90-tal, även om inflationen fallit något sedan september, då den låg på 9,7 procent.

– Elpriserna går ner i oktober men de är fortfarande högre än förra året, säger Sofie Öhman, prisstatistiker på SCB, i rapporten som publicerades i november 2022.

Här är varorna som ökat mest i pris 2022

Bland de produkter och tjänster som ökat mest under året hade du nog kunnat gissa dig till en del. Det pratas mycket om prisökningen på både drivmedel, livsmedel och elektricitet, och det är också de vi hittar i toppen.

Topp 6 varor och tjänster som ökat mest

Benämning Årsförändring i procent
Drivmedel 32,7
El 25,6
Hushållsvaror 15,0
Transport 11,5
Inventarier och hushållsvaror 15,0
Livsmedel 17,2

Källa: Konsumentprisindex oktober 2022

I rapporten ser vi också hur prisförändringen för vissa varor har varit den senaste månaden. Där är drivmedel överlägsen etta, där prisförändringen var 12,9 procent. Även grönsaker och livsmedel har ökat i pris sedan september. Däremot har elpriset minskat rejält den senaste månaden, med -23,6 procent.

Varför har inflationen ökat så mycket i år?

Om du vill veta mer om inflationen och vad den beror på kan du läsa mer på Advisas sida om inflation. Inflationen har nämligen en rad olika förklaringar och den beror inte bara på vad som händer här i Sverige utan påverkas av hela världsekonomin.

Men enligt Riksbanken beror den extra höga inflationen under 2022 på effekter av pandemin samt kriget i Ukraina, som ger stora störningar i globala värdekedjor.

Hur ser prognosen för inflationen ut framåt?

Trots att inflationstakten hittills varit hög under året tror experterna att den kommer att fortsätta öka. Ännu lär alltså inte toppen vara nådd.

I slutet av april i år valde Riksbanken att höja reporäntan i ett försök att dämpa inflationen. Det är första gången sedan 2014 som Sverige har plusränta – och den har höjts ytterligare sedan dess. Senast i september höjdes den till 1,75 procent, och prognosen är att Riksbanken kommer fortsätta höja den tills dess att den är runt 2 procent i början av nästa år.

Du kan läsa mer om vad höjningen av reporäntan innebär för dig som har lån här.

Hur ska jag investera under inflation?

Inflation innebär bokstavligen att våra pengar blir mindre värda. Känns ju sådär roligt när man kämpat och slitit för att tjäna dem?

Men det är bara när pengarna ligger på sparkonton med låg eller ingen ränta som du kan vara säker på att de minskar i värde. Investerar man smart finns det i stället en chans att de ökar i värde.

Obs! Tänk på att alla investeringar innebär en risk att förlora pengar, och att du bara investerar pengar du har råd att förlora.

Investera på börsen

Att investera dina pengar i aktier eller fonder kan gör att de kan öka i värde i stället för tvärtom. Generellt sätt brukar säkra indexfonder stå sig bra mot den årliga inflationen, men även de kan få det tufft när inflationen är väldigt hög.

Dessa bolag går bäst under inflation

Enligt investmentbanken JP Morgan kan det vara fördelaktigt att investera i sektorer som banker, verkstadsbolag och energibolag vid en väntad hög inflation. Även fastighetsbolag och bolag som jobbar med infrastruktur kan gå bättre än index. 

Är guld och råvaror inflationssäkra investeringar?

En “klassiker” i sammanhanget är att investering i guld alltid är bra i osäkra tider. Under våren 2022 när inflationssiffrorna ökade steg priset på guld snabbt nästan 20 procent under en månad.

Samma sak brukar sägas om råvaror. När priset på dessa ökar följer din investering värdeutvecklingen på råvaran. Det går att investera i råvaror genom certifikat, till exempel olja.

Men! Alla är inte eniga om att guld och råvaror är bra investeringar med tanke på att de i sig inte ger någon avkastning. Priset trissas bara upp av att andra är beredda att köpa det ännu dyrare.

Investera i fastigheter

Under väntad hög inflation är fastigheter ofta en bra investering. Ett bolån har ofta lång löptid vilket gör att inflationen kan “äta upp” delar av skulden. Är du intresserad av att köpa en bostad? Vi på Advisa kan hjälpa dig med att låna till kontantinsats.

3 bra spartips under inflationen

Men förutom investeringarna, vad ska man göra när man varje månad märker att det blir lite mindre kvar i plånboken? Här är några tips:

1. Anpassa matvaruköpen efter säsong

Tro det eller ej, men det finns faktiskt matvaror som inte alls ökat lika mycket i pris som andra. Vissa har till och med minskat i pris! Några exempel är purjolök, avokado, äpplen och blomkål, enligt en rapport från SCB i våras.

Så köp inte samma varor som du alltid gjort utan kolla på prislapparna. Genom att köpa varor som är i säsong eller som är billiga av någon annan anledning kan du spara mycket pengar. Kanske läge att gå över på lite mer vegetariskt när köttpriserna stigit, till exempel?

2. Lämna bilen hemma när du kan

Ett klassiskt spartips som blir mer aktuellt nu när priset på drivmedel rusat. Inte bara bra för din plånbok utan även för miljön och din hälsa!

3. Se över elförbrukningen

Elektricitet är också något som ökat väldigt mycket i pris. Se över din elförbrukning, det brukar finnas många små saker man kan göra för att dra ner på den. Kanske installera solceller?

Sammanfattning – inflationen i Sverige 2022

För att sammanfatta det så har inflationen i Sverige varit extra hög i år, och den lär fortsätta öka. För att bromsa urholkningen av dina besparingar kan du investera smart och långsiktigt på börsen – samt tänka på ditt konsumtionsmönster. Lycka till!

Povel Arwidson
Uppdaterad: 2022-11-15
Flera år som ekonomi- och näringslivsreporter har gett Povel ett fundament för att leverera lättbegripliga texter inom privatekonomi här på Advisa.se.

Vanliga frågor och svar – Inflationen i Sverige just nu

Varför har inflationen ökat så mycket i Sverige 2022?
Inflationen i Sverige påverkas av världsekonomin. Att inflationen varit hög 2022 beror bland annat på en högre efterfrågan efter pandemin, samt Rysslands invasion av Ukraina.
Hur hög är inflationen 2022?
Under våren 2022 har inflationen varit över sex procent i Sverige. Under april månad var den 6,4 procent.
Hur ska jag investera under inflation?
Enligt experterna är det bland annat bra att investera i fastighetsbolag, banker och energibolag under en väntad hög inflation.
Hur ser prognosen för inflationen ut i Sverige?
Experterna tror att inflationen kommer att fortsätta öka i Sverige under 2022. Riksbanken har redan höjt reporäntan en gång för att bromsa inflationen, och lär behöva göra det igen.

Läs fler artiklar:

Hur mycket ska man ge i månadspeng?

Dags att ge barnen veckopeng eller månadspeng? Så här mycket är lagom att ge i de olika åldrarna – och detta ska du tänka på som förälder.

Tjäna pengar snabbt

Det finns många anledningar till att vilja tjäna pengar snabbt. Vi har listan på de bästa sätten att tjäna extrapengar – hemma eller online.

Ärver man skulder?

Lån och skulder kan juridiskt sett inte ärvas – men det finns tillfällen då krav på återbetalning kan riktas mot närmast anhöriga. Läs vad s...

vinterdäck

Byte av däck (vinterdäck/sommardäck)

Frågan dyker upp varje vinter – när är det dags att byta till vinterdäck? Här är alla datum att hålla koll på inför vinterdäcksbytet.

Stort elstöd till svenska hushåll – så påverkas du

55 miljarder kronor i elstöd ska gå tillbaka till kunder i södra Sverige. Men hur mycket pengar får man, och när? – läs allt här.

Riksbankshuset

Styrräntan höjs – vad betyder det för mina lån?

Nu har Riksbanken rekordhöjt reporäntan till 2,5 procent, den högsta nivån sedan 2008. Men vad betyder det för dig som har lån?

ett par lånar pengar trots många kreditupplysingar

Samla lån trots många UC – kreditupplysningar

3 tips på hur du kan lyckas samla dina lån för att både förbättra din kreditvärdighet och dina chanser till nytt lån.

Avdrag för dubbelt boende

Har du behövt skaffa dubbelt boende på grund av ett nytt jobb på annan ort? Då kan du göra avdrag för kostnaderna – läs mer om vad som gälle...

Inflationen i Sverige just nu

Inflationen i Sverige 2022 är högre än den varit på 30 år. Hur ska du tänka för att inte dina pengar ska urholkas? Hur ska du investera? Vi ...

Avdrag för hemmakontor och internet

Får du göra skatteavdrag för hemmakontoret och internet? Inte omöjligt! Läs mer om vad som gäller för att få de olika avdragen här.

Så ser partierna på ISK-skatten inför valet

Kommer ISK-skatten höjas eller sänkas? Ska ett tak för ISK-sparande införas? Så här står samtliga partier i frågan om investeringssparkonton...

Sommarjobbare som skattejämkat

Hur mycket får man tjäna utan att betala skatt?

Ska du sommarjobba eller jobba extra? Du kan slippa betala skatt om du tjänar under ett visst belopp – men bara om du skattejämkar. Så här g...

Välja inkomstförsäkring eller trygghetsförsäkring

Inkomstförsäkring

När du förlorar jobbet kan ekonomin få sig en ordentlig törn. Samtidigt ligger de löpande utgifterna kvar på samma nivå. För att skydda pers...

så väljer du rätt bilförsäkring

Bilförsäkring

En bilförsäkring skyddar dig som privatperson mot höga utgifter i samband med skador kopplade till din bil. Alla bilar som kör i trafiken är...

Obetalda räkningar kan bli dyra

Räkningar

Glömt att betala din räkning? Eller har du inte råd att betala din räkning? Eller tänkte du helt enkelt strunta i att betala din räkning? Gö...

Sparränta – vad är det och vad är viktigt att tänka på?

Genom att spara pengar med ränta kan man få sitt sparkapital att växa utan behöva lyfta ett finger.

Topplista: det här lånar vi till

De senaste 10 åren har mängden konsumtionslån i Sverige ökat explosionsartat. En anledning till det är att det skett en attitydförändring ti...

7 smarta ekonomi-appar som ger dig stenkoll

Vi har samlat de bästa apparna som gör det lättare att hålla koll på din privatekonomi.

Ungt par som går igenom sin ekonomi med bekymrade miner

Skuldfinansiering — vägen till ekonomisk stabilitet

Skuldsaldo, betalningsanmärkningar och ärenden hos Kronofogden är en mardröm när du vill försöka få ordning på ekonomin och tillvaron.

Plånbok med pengar

Söka lån — så söker du lån på bäst sätt

Trots att ett lån kan kosta tusentals kronor varje månad är det inte alla som jämför lånevillkor innan de söker lån.

Hur stort belopp kan jag låna?

Hur mycket kan jag låna?

Hur mycket pengar du kan låna av banken beror på många olika faktorer och varierar mycket beroende på vilket slags lån du vill ta. De tre va...

Glad man tittar på sin smartphone med datorn bredvid.

Billiga lån — så får du det billigaste lånet 2022

Inget lån är gratis, men att låna pengar behöver inte vara så mycket dyrare om du vet hur du ska gå tillväga. Ta del av våra tips för att hi...

Låna till kontantinsats

Nu kan du jämföra lån till kontantinsats från flera banker och långivare samtidigt via Advisa. Jämförelsen är snabb, enkel och helt kostnads...

Spargris solar

Spara pengar — 50 bästa tipsen

Vilket är bästa sättet att spara pengar? Vi kan inte ge dig ett svar – utan 50!

Advisas medarbetare Evelina

Så får du bästa låneräntan — experten tipsar

Vi lät vår erfarna rådgivare Evelina reda ut begreppen, svara på de vanligaste frågorna och guida dig genom räntans föränderliga universum.

Topplån

Vad det än är för bostad så behöver du finansiera det med hjälp av banken via ett bolån, ett lån som du ofta lever kvar med väldigt länge. D...

Fördelarna med att byta bank symboliseras när en guldfisk hoppas från en mindre skål till en betydligt större.

Byta bank

Att byta bank uppfattas ofta som krångligt och komplicerat, men det är dock enklare än du kanske tror och en minimal ansträngning kan spara ...

Deklaration 2022 – 18 avdrag du inte vill missa

I den här guiden listar vi 18 avdrag du inte får missa – kanske hittar du något som kan spara dig pengar vid nästa självdeklaration.

En kvinna som är låneförmedlare

Låneförmedlare — vad är en låneförmedling?

En låneförmedlare är ett företag som agerar mellanhand mellan låntagare och långivare. Låneförmedlaren gör det möjligt för låntagaren att jä...

Låna till bil med restvärde

Restvärde bil

Billån är många gånger en nödvändighet för att kunna finansiera en ny bil. Beroende på vad som passar dig bäst finns det flera olika finansi...

Kreditupplysningar: 6 saker du måste känna till

Här listar vi 6 saker som du måste ha koll på för att undvika att kreditupplysningar skadar din kreditvärdighet.

Amortera smartare — 8 saker du måste veta om amortering

Här går vi igenom all fakta och smarta tips som behövs för att du ska kunna sköta återbetalningen på dina lån på bästa sätt.

Välj privatleasing eller billån

Privatleasing

Tänk på det här innan du väljer leasing.

så väljer du bilfinansiering

Bilfinansiering

Har du hittat drömbilen eller har det blivit dags att uppdatera din nuvarande bil? Efter att ha undersökt modeller och märken är det dags at...

Kvinna glad över en billig bilförsäkring

5 sätt att spara tusenlappar på din bilförsäkring

Har du precis köpt en bil och funderar över vilken försäkring du ska välja? Vi har listat 5 saker du bör tänka på när du letar bilförsäkring...

Glatt par sitter på en soffa med miniräknare.

Lösa lån — så blir du skuldfri snabbt och smidigt

Ett lån kan lösa många problem, men kom ihåg att också lösa lånet. Att lösa lån i förtid är nämligen ett effektivt sätt att få mer pengar öv...

ett par planerar en renovering

Låna till renovering

Funderar du på att renovera ditt badrum? Eller har du redan bestämt både kakel, luckor och vitvaror till ditt nya drömkök? Oavsett hur långt...

Allt om pantbanken och smarta alternativ

En pantbank fungerar ungefär som en långivare, men istället för att sätta huset eller din egen privatekonomiska situation som säkerhet för l...

Ung affärskvinna som ser lättad ut

Låna med betalningsanmärkning — Så löser du en ekonomisk kris

I den här artikeln bjuder vi på hela 10 tips som kan förbättra din ekonomiska situation om du dragit på dig en eller flera betalningsanmärkn...

En hand som tar lån till låg ränta och ser ekonomin förbättras

Ta lån — 18 saker du inte får glömma

Vi har nu tagit fram en superguide där vi samlat de 18 viktigaste sakerna att tänka på steg för steg när funderar på att låna pengar.

Så påverkar separation din ekonomi

Att diskutera ekonomi i ett stadigt förhållande är det inte många som vill eller anser väsentligt. Ändå är det en av de viktigaste frågorna ...

9 böcker om privatekonomi att läsa i sommar

Vi på Advisa vill tipsa om 9 riktigt bra böcker att läsa i hängmattan eller på stranden – som samtidigt kan inspirera och ge nyttiga insikte...

Bästa banken

Bästa banken 2022

Alla vill bli kund hos den bästa banken, men bäst bank för grannen är inte nödvändigtvis bäst bank för dig. Svenskt Kvalitetsindex (SKI) har...

8 tips på hur du lyckas få nytt jobb som 50-plussare

Åldersdiskriminering tillsammans med försämrat självförtroende kan leda till att arbetssökande över 50 har svårt att få ett nytt jobb.

Advisa utsett till Gasell-bolag – igen

Advisa har för andra året i rad blivit utsett till Gasell-bolag. Utmärkelsen delas ut av tidningen Dagens Industri till företag som haft...

Advisas nya vd

Jonathan Bollman är ny vd på Advisa. Han har tidigare bland annat drivit bolagets omställning till en digital kundplattform. Hans vision ...

man med tomma fickor

Spara pengar – 4 vanligaste skälen att lönen inte räcker till

Lönen är uppäten, saldot på kontot är nära nollan. Och ungarna behöver både nya overaller och nya vinterstövlar. Vad gör man?

Så förhindrar du kapning av bank-id

Banktjänster i mobilen är bekvämt och smidigt, men innebär även risker. Bedragare anpassar sig snabbt efter hur teknologin utvecklas och kap...

Finger pekar på papper

Så skriver du över lånet på någon annan — så fungerar det

Eftersom villkoren baseras på just dina ekonomiska förutsättningar, är det inte självklart att lånet kan skrivas över på någon annan. Men de...

Hand knappar på miniräknare

Bankräntor — skillnader på räntor för olika lån

Här går vi igenom generella bankräntor och annan information för olika typer av lån.

Global Money Week 2020

Den årliga temaveckan Money Week är ett globalt initiativ som handlar om att sprida kunskap inom privatekonomi, försörjningsmöjligheter och ...

Coronaviruset kan påverka börsen med upp till 25 procent

Europas börser fortsätter rasa som direkt följ av coronaviruset. Söderberg & Partners finansmarknadsanalytiker Joakim Bornold menar på ...

5 tips som hjälper dig få prylar sålda på nätet

Svensken har saker för närmare 18.000kr som ligger hemma utan att användas. Detta gör det till ett ypperligt tillfälle att sälja av gamla pr...

5 fördelar med att jobba kvar i pensionsålder

Högre pension, mer pengar att röra dig med och en god hälsa är några av sakerna du kan förvänta dig om du fortsätter jobba efter pensionsåld...

Underhållsstödet som unga missar

Underhållsstöd är pengar som betalas ut av Försäkringskassan och ska hjälpa dig som förälder med barnets kostnader. Stödet kan du ansöka om ...

Dina rättigheter vid uppsägning enligt LAS

Vad är det som gäller vid en uppsägning och vad är egentligen skillnaden mellan att bli uppsagd och att bli avskedad? Vi ger dig svaren. 

Se upp – bolagsupplysningen bluffar igen!

Redan 2014 varnade Svensk Handel för Bolagsupplysningen som satt i system att lura företag på dyra abonnemang utan egentligt innehåll. Nu är...

Ta studenten på budget – 7 tips för att hålla nere kostnaderna

Att ta studenten är ingen billig historia. Enligt en rapport från Svensk Handel landade kostnaderna kring at ta studenten på i genomsnitt 16...

Bluffarna du ska se upp för!

Här går vi igenom vilka produkter och matvaror som du ska se upp för så att du slipper bli lurad eller göra ett dåligt köp!

Köp solceller billigt – 6 enkla tips som kan spara dig tusenlappar

En förnybar energikälla till låg kostnad med minimal miljöpåverkan – fördelarna med solenergi är många.

Spara till frihet – en intervju med sparmiljonären

Att få ekonomin att gå ihop varje månad är inte alltid så enkelt. Studier visar på att allt fler svenskar känner någon form av oro för att p...

Ny gratistjänst hjälper dig att räkna ut vinstskatten

När du säljer en bostad och gör vinst måste du betala vinstskatt. Men att fylla i deklarationen rätt är bevisligen inte helt enkelt. Nu intr...

Må bättre – Advisas insats för de med shoppingberoende och privatekonomisk ångest

Under 2017 bedrev Advisa ett unikt samarbete med terapeuten Karin Nordlander som innebar gratis hjälp för de som mådde dåligt på grund av si...

3 knep mot ekonomisk stress

Jag pratade nyligen med en bekant som berättade att hon och hennes familj hade tagit en sista minuten-resa eftersom sommaren var så kall.

Så hoppade Cathrine av shoppingkarusellen

Ibland går vi människor med problem och svårigheter i många år utan att veta hur vi ska komma tillrätta med dem. De kan växa till hemlighete...

Pensionsspara – varför det är viktigare än någonsin

Dagen då man slutar arbeta kan det komma som en smärre chock för många hur månadsinkomsten drastiskt minskas.

Hilda vågade prata om sin ekonomi – och fick hjälp!

Hilda hade världens ångest när hon först kontaktade mig. Hennes ekonomi började spåra ur när hon tog ett lån för att köpa bil.

Bättre ekonomi i tre enkla steg – tips från Sverigekredit

Har du någon gång varit tvungen att leva på dammet i plånboken den sista veckan innan lön eller är det kanske till och med en återkommande s...

Skuldfällan – när plus blir minus

Vi uppmuntras från alla håll till att konsumera, man kan knappt sticka näsan utanför ytterdörren utan att mötas av reklam.

Sänkte månadskostnaden med 8066kr – ”ni har räddat mig”

Emmelie levde i en ekonomisk mardröm, tills hon kontaktade Advisa. På en dag hade vi sänkt Emmelies månadskostnad med över 8000 kronor.

Är du shoppingberoende? -testa dig själv!

Förr i tiden handlade man när man behövde något. Numera är själva shoppingen ett nöje – vi handlar inte en ny tröja bara för att den gamla h...

7 tips – så hjälper du en shopaholic

Har du en vän, en släkting eller arbetskamrat som du misstänker är en shopaholic?

Att lära sig ekonomi är som att lära sig jonglera – ta en boll i taget!

Visste du att du kan träna din hjärna på samma sätt som du kan träna dina muskler på gymmet? Visste du att, hur du väljer att ställa frågor ...

Minimalism – en motreaktion till konsumtionssamhället

Minimalisterna är en blogg om Herr och Fru Minimalists resa mot en mer minimalistisk livsstil.

Retorikexperten tipsar: Så lyckas du förhandla med banken

Många tycker det är obehagligt och drar sig inför att förhandla med banken. 

Undvik skilsmässa: Sju steg för att sluta bråka om pengar

Nu är den glada semestertiden över och vi skiljer oss aldrig så mycket som i oktober.

Hushållsbudget: enkla guiden som förbättrar ekonomin

En hushållsbudget eller budget rent utav är en uppskattning av förväntade inkomster och utgifter för en kommande period. Syftet med en hushå...

Allt som glimmar är inte guld

Dagens ordspråk blir “Allt som glimmar är inte guld”. Det innebär kort och gott inte alltid ska lita på första intrycket, utan att man bör u...