Få privatlån till bästa räntan

Jämför lån från 20 banker - spara tusenlappar

Advisa står på din sida mot bankerna när du ska ta privatlån. Genom 1 ansökan får 20 banker tävla om att få dig som kund. Sedan är det bara att välja.

Så här går det till:

Hur Advisas lån fungerar
 1. Fyll i uppgifter
 2. Välj bäst bank
 3. Få pengarna

Fördelar med att jämföra privatlån via Advisa

 • Få låneerbjudanden från flera banker
 • Gratis och aldrig bindande (läs mer)
 • Tryggt och säkert

Hur mycket vill du låna?

Fyll i dina uppgifter

Skicka in och få svar snabbt

{{f.error}}

Genom att skicka in ansökan godkänner jag villkoren

Säker ansökan
×

 {{await.data.count}} personer har jämfört lån genom Advisa senaste dygnet

Vanliga frågor och svar


 • Vilka banker samarbetar Advisa med för privatlån?

  Vi samarbetar med ett tjugotal banker och långivare, däribland:

  Swedbank, SEB, ICA-Banken, IKANO Bank, Forex, Marginalen Bank, Resurs Bank, Santander Consumer Bank, Nordnet Bank, Collector, SevenDay Finans, Spring Finance, Credento, Konsumentkredit, Sparlån, Lendify, Nordnet och Wasa Kredit.

 • Vilka är grundkraven för att få låna genom er?

  För att jämföra lån behöver du:

  • Ha fyllt 18 år
  • Ha en inkomst på minst 10 000 kr/månad
  • Ej ha skuldsaldo hos Kronofogden

 • Vilken ränta och månadskostnad får jag?

  Räntan på ett privatlån sätts alltid individuellt efter dina förutsättningar. Advisa hjälper dig därför att optimera din låneansökan och skickar den till flera banker och långivare samtidigt för att säkerställa att du får så många och låga ränte-erbjudanden som möjligt.

 • Om allt är gratis. Hur tjänar ni pengar?

  Advisa hjälper de mest kundvänliga bankerna att träffa nya kunder. Det innebär att den bank som ger dig bäst erbjudande får en ny kund, du får det bästa lånet för just dig, och vi får provision från den bank som du väljer. På så vis är vår tjänst alltid helt gratis för dig som kund. Självklart är vår jämförelse helt oberoende. Observera också att en ansökan aldrig är bindande. Du kan när som helst välja att inte fullfölja.

 • Får jag bara en kreditupplysning?

  Ja, via Advisa får alla banker dela på en och samma kreditupplysning vilket innebär att din kreditvärdighet bevaras.

 • Kan jag betala av ett lån i förtid?

  Ja, du har fri amorteringsrätt på alla lån som tas genom oss. Det innebär att du närsomhelst kan betala mer på lånet eller lösa ut lånet helt och hållet.

 • Kan jag ta ett lån trots betalningsanmärkning?

  Ja. Givet att du inte längre har någon skuld hos Kronofogden går det bra. Läs mer om att låna trots flera betalningsanmärknigar här.

Läs alla frågor och svar »
×

Vi hjälper dig!


Skriv in ditt mobilnummer så ringer en av våra erfarna medarbetare upp dig.

Tack!


Vi återkommer till dig inom kort.

Så pressar vi räntan på privatlån


Advisa söker ditt lån hos 20 banker

Hos Advisa kan du som vill ta privatlån få erbjudanden från flera banker, oavsett om det avser ett nytt lån, eller att samla befintliga. Skriv in dina uppgifter ovan och låt oss jämföra lån från Sveriges ledande banker idag.

Jämför alltid innan du tar lån

Advisa är ingen bank. Tvärtom står vi på konsumentens sida när du vill ta lån till bäst villkor. Tillsammans pressar vi räntorna - säg hej då till dyra lån.

Tryggt och säkert - alltid

Trygghet är viktigt för oss, och en av hörnstenarna i vår tjänst. Därför använder vi världsledande säkerhetssystem och hanterar alltid uppgifter med stor omsorg. För din trygghet står Advisa under tillsyn av finansinspektionen.

Läs mer om hur det går till »

Därför ska du ta ett privatlån genom Advisa


Ett privatlån är ett väldigt flexibelt lån som du i princip kan använda till vad du vill. Blancolån och seniorlån är exempel på populära former av privatlån. Det är alltid smart att jämföra ränteläget oavsett om du ska finansiera kontantinsats när du köper bostad, ny bil eller helt enkelt för att samla dina tidigare lån och krediter.

Räntan på ett privatlån sätts alltid efter dina ekonomiska förutsättningar och varierar därför beroende på vem som tar lånet. Genom oss på Advisa kan du jämföra privatlån hos ett stort antal av Sveriges största banker och på så sätt hitta det privatlån med bäst villkor och lägst ränta.

En annan stor fördel att använda Advisa är att endast en kreditupplysning görs på dig för att du ska kunna ta del av bankernas olika låneerbjudanden. Går du själv till ett flertal banker för att ansöka om lån tar varje bank en varsin kreditupplysning på dig. Detta sänker din kreditvärdighet och bankerna eftersom de kan se dina tidigare upplysningar utan att kunna säkerställa att du nyligen belånat dig själv hos en annan bank.

Hur du avgör om du har en billig ränta eller inte, beror på hur ränteläget och dina förutsättningar ser ut just nu. Idag har Sverige en rekordlåg styrränta vilket innebär att väldigt många räntor går att sänka, även fast ditt lån historiskt sett varit billigt. Har du redan dragit på dig många kreditupplysningar så bör du vara försiktigt med att ansöka om lån. Dock kan det fortfarande finnas möjlighet att få hjälp, läs mer om när du kan låna pengar trots många kreditupplysningar här. Så passa på att jämföra bankernas räntor idag, vad har du att förlora?

Privatlån utan säkerhet

När du ansöker om att låna pengar privat behöver långivaren ingen borgensman eller säkerhet för att låna ut pengarna. Det du köper för pengarna som du lånat kommer alltså inte att ägas av banken till dess att du betalat tillbaka lånet. Skulle du av någon anledning inte kunna betala av ditt lån kan banken inte ta vara på det du köpt för pengarna. Men de kan skicka ärendet vidare till Kronofogden som i sin tur gör en utmätning.

Så ansöker du om privatlån

Hos Advisa ansöker du om ett privatlån genom att fylla i ett formulär eller genom att ringa oss för att gå genom din ansökan direkt med en utav våra rådgivare. För att få ansöka om ett privatlån med låg ränta måste du uppfylla vissa kriterier och du har möjlighet att låna ett maxbelopp på 500 000 kronor.

Advisa samarbetar med ett tjugotal välkända banker och så fort du skickat din ansökan genom oss börjar en budgivning mellan de olika bankerna. Du får inom kort svar från bankerna genom att vi ringer upp dig och presenterar de erbjudanden som kommit in.

Samtliga erbjudanden skickas även hem till dig via post så att du i lugn och ro kan se över dina alternativ. Du väljer helt själv om du vill ta del av de erbjudanden du får och lånjämförelsen är helt kostnadsfri.

 • Privatlån till det du behöver
 • Endast en kreditupplysning
 • Passa på att samla lån och krediter

Vill du sänka din månadskostnad eller bli skuldfri snabbt?

Det är bra att ha i åtanke vilket ditt huvudmål är när du samlar dina privatlån eller tar ett nytt lån. Är ditt mål att ha en låg månadskostnad lönar det sig att sprida ut återbetalningen över så lång tid som möjligt. På så vis amorterar du mindre per månad men samtidigt innebär det att totalkostnaden för lånet blir högre eftersom du betalar ränta under en längre period.

Är ditt mål istället att betala av ett eller flera lån så snabbt ska du satsa på en kortare återbetalningstid. Då blir totalkostnaden för lånet lägre medan månadskostnaden blir högre. Jämför du räntor på privatlån genom Advisa blir du kontaktad av en rådgivare som hjälper dig genom processen för att du ska hitta de lånevillkor som är bäst för just dig. Vårt mål är att göra lånprocessen så snabb och enkel som möjligt för dig samtidigt som du hittar lägsta möjliga ränta.

Vad krävs för att få ta ett privatlån?

Privatlån är dock inte helt kravlösa. För att långivaren ska känna sig trygg i att du kan betala tillbaka lånet kräver de i regel att låntagaren:

 1. Är myndig, d.v.s. har fyllt 18 år
 2. Har en fast månadsinkomst som säkerställer utrymme för lånet och dess kostnader, oftast krävs minst 10 000 SEK.
 3. Ej har skuldsaldo hos Kronofogden

Som fast inkomst kvalificeras även pension och inkomst från eget företag.

Vad avgör lånekostnaderna för ett privatlån?

Ett privatlåns beståndsdelar är lånebeloppet, återbetalningstiden och räntan inklusive eventuella avgifter. Samtliga påverkar privatlånets totala lånekostnad. Det som kan hjälpa dig och din privatekonomi allra mest är att teckna ett privatlån till så låg ränta som möjligt.

Räntan för ett privatlån är rörlig och sätts individuellt baserat på lånebelopp, återbetalningstid samt din ekonomi i helhet. Viktigt att komma ihåg är att alltid jämföra den effektiva räntan, d.v.s. inte bara räntesatsen utan även uppläggningsavgift, fakturaavgifter samt eventuella andra avgifter kreditgivaren kan ta ut. Den effektiva räntan ska enligt lag alltid redovisas av långivaren.

Lånebeloppet för ett privatlån varierar vanligtvis mellan några tusen kronor upp till ett par hundratusen kronor. Innan du bestämmer lånebelopp är det såklart viktigt att du tar hänsyn till vad din ekonomi klarar av, och ser till att inte låna mer än vad du behöver.

Återbetalningstid bestämmer du utefter din ekonomiska situation, vilket påverkar hur stor din månadskostnad blir i form av amortering.

Jämför när du ska låna pengar


 1. Fyll i och skicka in din ansökan

  Oavsett om du vill ta ett nytt lån eller samla ihop befintliga börjar du med att fylla i vårt enkla och säkra formulär (tar cirka 2 min).

  Därefter samlar vi in kompletterande uppgifter innan en rådgivare vänder sig till våra 20 samarbetsbanker för att förhandla fram så bra lånerbjudande för dig som möjligt.

 2. Du får upp till 20 lånförslag att välja bland

  De banker som Advisa samarbetar med tävlar nu om dig som kund. De baserar sina lånförslag på de uppgifter du angav i steg 1.

  När alla dina bud inkommit återkommer din personliga rådgivare till dig för att presentera förslagen. Du bestämmer själv om du vill gå vidare med något av förslagen.

 3. Välj lånförslag (om du vill) och få pengarna

  Avslutningsvis väljer du det lånerbjudande som du tycker är bäst - om du vill, självklart kan du välja att inte gå vidare. Din personliga rådgivare finns med längs vägen om du behöver hjälp att välja.

  Samtliga erbjudanden gäller i 30 dagar, så du har gott om tid att bestämma hur du vill göra. Oavsett hur du gör är vår tjänst gratis för dig som privatperson.

Vad är ett privatlån?


Ett privatlån är ett lån utan säkerhet som du kan använda till precis vad du vill, du kan t.ex. ta ett privatlån för att samla tidigare lån och krediter, köpa ny bil eller använda som kontantinsats till bostadsköp. Räntan på ett privatlån varierar från mellan banker. Den sätts alltid individuellt efter dina ekonomiska förutsättningar. På Advisa jämför vi flera bankers räntevillkor och kan på så sätt hitta det bästa privatlånet för dig.

Anna och Jakob är några av våra nöjda kunder: "Om man vill ta ett nytt privatlån så lönar det sig att jämföra flera banker. Det är krångligt och svårt att göra det själv och därför är det jättebra att Advisa kan hjälpa till att hitta en bra ränta, samtidigt som bara en kreditupplysning registreras. Det var också skönt att vi kunde betala av några gamla krediter när vi tog det nya privatlånet."

Advisa hjälpte Anna och Jakob att hitta bästa lånet

ANNA OCH JAKOBHittade bästa privatlånet

Advisa har sedan starten 2011 hjälpt 275 466 kunder med sina lån.

* Hos Advisa kan du låna med ränta från 2,95%, återbetalningstid 1-15 år. Räntan är rörlig och sätts individuellt, mellan 2,95%-29,06%, högsta effektiva räntan 33,2%. Totalkostnad för ett annuitetslån på 100 000 kr, effektiv ränta 5,64%, 9 års löp­­tid, 0 kr i uppläggningsavgift och avi­­avgift blir 27 708 kr. Månads­­kostnad: 1 176 kr.