Jämför privatlån - Låna utan säkerhet till låg ränta | Advisa

Jämför privatlån - Öka chansen till låg ränta

Ett privatlån är ett lån utan säkerhet, även kallat blancolån och konsumtionslån. Det är ett lån på upp till 600 000 kronor där ingen kontantinsats krävs. Långivaren behöver dessutom ingen borgensman som säkerhet för att bevilja lånet och kan inte kräva tillbaka det du köpt för pengarna även om du i slutändan inte klarar av att betala tillbaka lånet.

Självklart bör du aldrig ta ett lån som du inte tror att du kan betala tillbaka. Skulle något ändå gå fel och du inte har möjlighet att betala tillbaka lånet så går ärendet vidare till Kronofogden som kan göra en utmätning.

Fördelar med ett privatlån:

 • Du kan låna till vad du vill
 • Borgensman eller annan säkerhet behövs inte
 • Kontantinsats behövs inte
ett par jämför privatlån hos rådgivare

Värdet i att jämföra privatlån

Det finns flera fördelar med att jämföra privatlån:

 • Pressa ned räntorna genom att utsätta långivarna för konkurrens
 • Jämför flera långivare med en ansökan och en kreditupplysning
 • Långivare riktar sig mot olika målgrupper - hitta den som kan erbjuda dig en låg ränta

På samma sätt som du inför semestern jämför priser på flyg och hotell, bör du jämföra priser när du ska ta ett lån. Långivarna driver affärsverksamhet och för att de ska tjäna pengar håller det inte att alla riktar sig mot samma typ av låntagare. På så vis är det inte säkert att en bank som ger person A en bra ränta, kommer ge person B lika bra villkor. Genom att jämföra lån hittar du snabbt och enkelt den långivare som passar dig bäst!

Med hjälp av en låneförmedlare kan du dessutom få bättre lånevillkor än om du själv hade kontaktat och jämfört respektive långivare. Det beror på att om du själv hade kontaktat varje långivare så hade de tagit varsin kreditupplysning på dig och din kreditvärdighet hos upplysningscentralen (UC) hade försämrats för varje upplysning. I takt med att din kreditvärdighet försämras så försämras även dina chanser till låg ränta. När du jämför privatlån via Advisa delar alla långivare på en och samma kreditupplysning vilket ökar dina chanser till låg ränta.

Varför jämföra privatlån med Advisa?

Det finns många låneförmedlare att välja mellan. Du bör jämföra privatlån hos Advisa för att:

 • Vi låter dig jämföra lån på upp till 600 000 kr (högst belopp i Sverige)
 • Vi samarbetar med 33 långivare (flest i Sverige)
 • Du får svar inom 1 minut
 • Du jämför tryggt, gratis och utan att binda dig till något
 • Vi har väldigt nöjda kunder

Uppstår några frågor på vägen så kan du lita på att vår kundtjänst hjälper dig. Kontakta oss för rådgivning på kundtjanst@advisa.se eller ring oss på 0770 - 17 50 50.

Notera att:

 • Vår jämförelsetjänst är gratis för dig som låntagare eftersom långivarna står för kostnaden.
 • Din jämförelse är aktiv i 30 dagar så du har god tid på dig att tänka igenom ditt beslut
 • Hur många låneerbjudanden du får, till vilka belopp och ränta avgörs av dina individuella förutsättningar. Vill du optimera dina chanser till ett bra privatlån så kan du göra såhär.

Vill du veta mer om hur det går till när du jämför privatlån så klicka här.

Vill du jämföra privatlån nu så klicka här.

Har du svårt att få privatlån?

Många upplever att det i princip är omöjligt att få ett privatlån till skälig ränta när du har betalningsanmärkningar eller lägre inkomst. Dock finns det flera banker som är villiga att se över din situation och i bästa fall bevilja dig ett nytt lån eller ett samlingslån som löser dina befintliga lån och krediter. Dessutom finns det flera saker du kan göra för att öka dina chanser till ett privatlån med bra villkor. Att till exempel ha en medlåntagare när du ansöker om lån förbättrar ytterligare dina förutsättningar.

Det avgör kostnaden för ditt privatlån

Ränta

Ränta är den kostnad för lånet som du betalar. Räntan för ett privatlån är rörlig och sätts individuellt baserat på lånebelopp, återbetalningstid samt din ekonomi i helhet. När det kommer till ränta är det viktigt att skilja mellan effektiv och nominell ränta. Den nominella räntan är kostnaden på själva privatlånet. Men det är den effektiva räntan som avslöjar vad du egentligen kommer att betala, då den inkluderar bankens övriga avgifter och administrationskostnader. Även om den nominella räntan är låg, kan den effektiva räntan dra iväg ordentligt, därför är det viktigt att vara uppmärksam på den effektiva räntan.

Återbetalningstid

Hur lång tid man har på sig att återbetala lånet, även kallat amortering, påverkar din månadskostnad. En längre återbetalningstid ger en lägre månadskostnad, men kan ge en högre totalkostnad eftersom räntan tickar på under en längre tid. Vill du istället få ned räntekostnaderna kan du välja att betala av privatlånet så fort som möjligt, med följden att du får en högre månadskostnad. Den längsta återbetalningstiden på privatlån utan säkerhet är 15 år, men eftersom det råder fri amorteringsrätt i Sverige så kan du alltid betala av ditt privatlån snabbare än vad återbetalningstiden kräver.

Att tänka på när du ansöker om privatlån

För att du ska få ansöka om ett privatlån finns vissa krav:

 • Du är myndig (18 år).
 • Du har en fast månadsinkomst som säkerställer utrymme för privatlånet och dess kostnader. Oftast krävs minst 10 000 kronor/månad. Som fast inkomst klassificeras även pension och inkomst från eget företag.
 • Du har ej har skuldsaldo hos Kronofogden.