Fråga Advisa:

Vilken bank är bäst för att samla lån?

Jag har några lån sedan tidigare som jag är intresserad av att samla. Som jag förstår så finns det vissa banker som jobbar mer mot detta – vilken bank är bäst för att samla lån?

Povel på Advisa svarar:

Du har helt rätt i att olika banker och långivare har olika specialiteter och nischar sig mot olika typer av kunder. Vissa marknadsför sig därmed att vara bättre för kunder som vill samla sina lån.

Samtidigt är ett samlingslån ofta som vilket annat privatlån som helst – med skillnaden att du använder pengarna till att lösa dina tidigare lån.

Bankerna som erbjuder lägst ränta för att samla lån

Räntan sätts alltid individuellt och det går inte på förhand att säga vilken bank som är bäst för just dig att samla dina lån hos. Med det sagt så är här några av våra samarbetspartners som i nuläget (mars 2024) har möjlighet att ge den lägsta räntan för ett samlingslån:

Långivare Räntespann
Coop MedMera 5,20–16,95 %
Moank 5,90–15,95 %
Lån & Spar 5,95–11,95 %
Nordnet 5,95–13,90 %
Sevenday Bank 6,45–19,95 %

 

OBS! Räntan sätts alltid helt individuellt och räntan du blir erbjuden baseras på din kreditvärdighet och betalningsförmåga.

Vi jämför alla dessa banker – och många fler – när du vill samla dina lån genom oss. Kom ihåg att räntelägen snabbt kan ändras – och att de långivare som kan erbjuda en låg ränta inte behöver vara den bästa för just dig. Några av våra partners specialiserar sig på att hjälpa personer med sämre kreditvärdighet eller många krediter att samla sina lån.

Kom också ihåg att räntan vi presenterar här är nominell. Den effektiva räntan jämför vi sedan åt dig när du fyllt i hur mycket du vill låna till vilken löptid.

Ange beloppet för detta lån.
kr
Ungefärlig kostnad i 12 år
0 kr/mån
+
Genom att samla lån får du större chans till bättre bud då hela din lånesituation beaktas och kan förbättras. Bankerna kan då "köpa upp" alla dina lån och ge ett förbättrat lån på hela ditt belopp, ofta med bättre villkor än att ta ett nytt lån ovanpå dina gamla
Din e-post behövs för att du säkert ska kunna motta låneförslagen och för kontakt genom processen.
Validering
Vi behöver ditt telefonnummer så att våra rådgivare kan kontakta dig angående din låneansökan.
Validering
Ansökt lånebelopp

310000 kr

           
Lånetid

12 år

Genom att påbörja ansökan godkänner jag användaravtalet och bekräftar att jag tagit del av dataskyddspolicyn.
Tryggt och säkert

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 0 kr med 12 års löptid, nominell ränta NaN % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 0 %. Totalt belopp att betala: 0 kr. Månadskostnad: 0 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Advisa arbetar med 40 kreditgivare. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 33,99%. Räntespann mellan: 5,20% - 33,99% (Uppdaterat februari 2024).

Jämför för att hitta bästa banken för att samla lån

På nätet kanske du kommer hitta olika guider som säger att en viss långivare är bäst för att samla lån. Men sanningen är att räntan alltid sätts individuellt – och att det inte finns en enskild bank som är bäst för alla.

Ditt säkraste alternativ är därför alltid att jämföra många långivare – vilket vi kan hjälpa dig med. Ange att du vill samla tidigare lån och krediter och skicka in din ansökan så kollar vi med alla våra 40 långivare vem som kan erbjuda dig bäst villkor.

Gratis och endast en kreditupplysning

Att söka om ett hopbakslån genom oss är alltid gratis, och genom vårt smarta system räcker det att vi endast tar en kreditupplysning, trots att vi kollar med alla dessa långivare.

Vad du bör kolla efter när du ska hitta bästa banken för att samla lån

Vilken som är den bästa banken för dig beror såklart också på dina individuella behov och preferenser. Du bör jämföra olika banker och deras erbjudanden för att samla lån, inklusive räntor, avgifter och villkor.

Om det är viktigt för dig bör du också undersöka olika bankers kundservice och tillgänglighet. Rekommendationen är att göra en noggrann undersökning innan du beslutar vilken bank som är bäst för dig. Detta är något vi på Advisa kan hjälpa dig med när du gjort en ansökan – våra kunniga rådgivare finns alltid här för att hjälpa dig.

5 faktorer att väga in när du vill hitta bästa banken för att samla dina lån

När du letar efter den bästa banken för att samla dina lån är det viktigt att tänka på följande faktorer:

Ränta

Räntan är själva kostnaden för lånet och kommer vara den centrala delen för vilken bank som är bäst för att samla lån.

Övriga kostnader

Undersök om det finns några dolda avgifter eller kostnader såsom uppläggningsavgift, årsavgift och aviavgift. Räntan och alla kostnader tillsammans kallas för effektiv ränta – och det är alltid den vi på Advisa använder när vi jämför lån åt dig.

Villkor

Läs igenom och jämför villkoren för samlingslån från olika banker, inklusive betalningsfrist och återbetalningsperiod.

Kundservice

Om det är viktigt för dig bör du också välja en bank med en bra och tillgänglig kundservice som du kan kontakta om du har frågor eller problem.

Rykte

Samma här – om det är viktigt för dig bör du välja en bank med ett gott rykte och en historia av att hantera samlingslån på ett ansvarsfullt sätt. Vi samarbetar bara med seriösa aktörer med tillstånd av Finansinspektionen.

Vanliga frågor och svar – Bästa banken för att samla lån

Är det värt att samla lån?

Det korta svaret är oftast – ja! Våra kunder tjänar ofta hundratals – ibland tusentals – kronor varje månad på att samla sina mindre lån i ett.

Var är det lättast att få ett samlingslån?

Kreditprövningen inför ett lån sätts alltid individuellt och därför går det inte att säga att en viss bank är bäst för att samla lån. Men vi samarbetar bland annat med nischbanker som har samlingslån som specialitet – och dina chanser ökar att samla dina lån till bra ränta ökar om du använder vår tjänst.

Advisa samarbetar med 40 långivare

SEB logotyp
Bank Norwegian logotyp
Visa fler långivare