Fråga Advisa:

Var får man lättast lån?

Jag har en lägre inkomst samt lån sedan tidigare som jag nu är ute efter att samla i ett större. Men min situation gör att det är svårare för mig att få ett lån, så jag undrar – var får man lättast lån?

Povel på Advisa svarar:

Vi samarbetar med 40 långivare, varav vissa specialiserar sig mer mot personer i just din sits. Samtidigt görs alltid bedömningen individuellt – och olika personer kan ha olika lätt att få lån hos olika långivare. Därför är det alltid är säkrast att jämföra många långivare samtidigt när du vill låna pengar – för att få låna med så låg ränta som möjligt.

Med en ansökan hos oss skickar vi alltid ut din ansökan till alla våra partners, för att hitta långivaren som kan bevilja dig ett lån till lägst ränta. Detta gör vi kostnadsfritt och bindningsfritt – och vi tar endast en kreditupplysning genom UC.

Är du redo att skicka in din ansökan kan du göra det i vårt formulär, annars kan du läsa vidare om några andra viktiga punkter som är viktiga att tänka på när du letar efter en bank eller långivare som kan bevilja dig ett lån till bra ränta.

Ange beloppet för detta lån.
kr
Ungefärlig kostnad i 12 år
0 kr/mån
+
Genom att samla lån får du större chans till bättre bud då hela din lånesituation beaktas och kan förbättras. Bankerna kan då "köpa upp" alla dina lån och ge ett förbättrat lån på hela ditt belopp, ofta med bättre villkor än att ta ett nytt lån ovanpå dina gamla
Din e-post behövs för att du säkert ska kunna motta låneförslagen och för kontakt genom processen.
Validering
Vi behöver ditt telefonnummer så att våra rådgivare kan kontakta dig angående din låneansökan.
Validering
Ansökt lånebelopp

310000 kr

           
Lånetid

12 år

Genom att påbörja ansökan godkänner jag användaravtalet och bekräftar att jag tagit del av dataskyddspolicyn.
Tryggt och säkert

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 0 kr med 12 års löptid, nominell ränta NaN % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 0 %. Totalt belopp att betala: 0 kr. Månadskostnad: 0 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Advisa arbetar med 40 kreditgivare. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 33,99%. Räntespann mellan: 5,20% - 33,99% (Uppdaterat februari 2024).

Även om du har svårt att få ett lån kan det i vissa fall ändå vara till din fördel att söka ett. Då handlar det om det vi kallar för refinansiering – alltså att samla dina tidigare lån till en lägre och mer hanterbar ränta.

Det kan vara ett stort steg mot att bli skuldfri och få en bättre kreditvärdighet. Om du har svårt att få lån tycker vi inte att du ska låna till konsumtion eller bara för att klara av månadens räkningar – det skapar lätt en negativ spiral.

Med det sagt kanske du flera gånger har ställt dig frågan – var får man lättast lån? Det ska vi reda ut här.

Så hittar du långivaren där du lättast får lån

Till att börja med kan vi konstatera att det inte finns en speciell långivare som det är lättast att få lån hos. Olika banker riktar sig nämligen till olika typer av kunder och långivaren som beviljade ett lån till din granne i går behöver inte vara samma som ger dig ett lån i dag.

Jämför alltid för att lättare få lån

Därför är det bästa sättet att få ett lån att jämföra många långivare samtidigt. Genom en ansökan hos oss hjälper vi dig att få ett lån genom att skicka ut din ansökan till alla våra 40 samarbetspartners – med bara en kreditupplysning.

På så sätt har du bäst chans att hitta långivaren som beviljar ditt lån – till den bästa möjliga räntan. Kom i gång med en ansökan i vårt formulär – det tar bara ett par minuter, sedan börjar svaren komma in direkt.

Så får du lättare lån trots lägre kreditvärdighet

Med en lägre kreditvärdighet kan det verka svårare att låna pengar. Vi har samarbetspartners som kan bevilja lån trots att du har upp till 10 betalningsanmärkningar – men det kan försvåra dina chanser att få lån.

3 tips för att lättare få lån

Om du upplever att det är svårt att få ett bra lån trots att du jämfört många långivare kan du testa några av de här tipsen:

1. Använd en medlåntagare

Har du en partner eller närstående som kan vara medsökande med dig på lånet underlättar det oftast, eftersom det blir en extra säkerhet för långivaren. Allra bäst är det såklart om medlåntagaren har bättre kreditvärdighet än dig.

2. Undvik många kreditupplysningar

När man har svårt att få lån kan det vara lätt att börja söka många lån på kort tid – men det ska du undvika till varje pris. Långivaren kan nämligen inte se om du faktiskt tagit ett lån hos alla du sökt hos – de kan bara se att kreditupplysningar tagits, vilket blir avskräckande. Genom vårt smarta system behövs bara en kreditupplysning trots att vi jämför lån hos många långivare.

3. Vänta ut aktiva kreditupplysningar

Har du redan råkat ta många kreditupplysningar på kort tid är vårt råd att sitta lugnt i båten ett litet tag. Kreditupplysningar är förvisso kvar i hela 12 månader – men de är som mest aktiva de första 3 månaderna. Efter det bör du ha lättare att få ett lån.

Vilken bank är det lättast att få lån hos?

När du söker ett lån gör alltid en individuell bedömning på dig som kund – vilket gör att det är svårt att säga på förhand vilken bank som det är lättast att få lån hos.

Vi samarbetar med många olika sorters banker

Bland våra samarbetspartners hittar du flera av våra svenska storbanker – men också flera mindre, nischade banker.

Några av dem kanske du inte ens känner till sedan tidigare – men som har specialiserat sig på att hjälpa personer som har svårt att få lån, och erbjuder till exempel hopbakslån. Vissa av dem accepterar alltså också att du har betalningsanmärkningar.

Därför ska du akta dig för smålånen som är lätta att få

Det finns många långivare där ute som marknadsför sig med att de är väldigt lätta att få och att de inte tar någon kreditupplysning via UC. Det rör sig ofta om mindre så kallade snabb- eller sms-lån – som vi råder dig att akta dig för.

Den effektiva räntan på den typen av lån är i regel väldigt mycket högre än hos ett vanligt privatlån – vilket kan göra ett lån som är lättare att få betydligt dyrare. Genom oss kan du låna även mindre summor – du kan söka lån mellan 5 000 och 600 000 kronor – men utan en skyhög effektiv ränta.

Välkommen att skicka in din ansökan så ska vi hjälpa dig att lättare få ett lån. Vill du ha hjälp på vägen finns alltid våra kunniga rådgivare tillgängliga.

Vanliga frågor och svar – Var får man lättast lån?

Vilka beviljar flest lån?

De långivare som har högst beviljandegrad är oftast dyra högkostnadskrediter. Den typen av lån blir lätt väldigt dyra för dig som låntagare – och vi tycker att du i stället ska jämföra privatlån genom oss för att undvika höga kostnader.

Hur får man lättare lån?

Du får lättare lån genom att alltid jämföra många långivare. Det gör du kostnadsfritt och bindningsfritt via oss – och endast en kreditupplysning tas.

Advisa samarbetar med 40 långivare

SEB logotyp
Bank Norwegian logotyp
Visa fler långivare