Jämför räntor online - 3 anledningar att jämföra flera långivare

Ett par lägger mynt i spargris

Att jämföra räntor är bästa sättet att få så låg ränta som möjligt, det kan faktiskt spara dig tusenlappar i månaden. Räntan på lån sätts individuellt efter dina ekonomiska förutsättningar och historia. Eftersom alla långivare bedömer din betalningsförmåga och kreditvärdighet olika kan räntorna skilja sig mycket mellan olika långivare. Så hur kan du egentligen veta vad som är en låg ränta för dig utan att jämföra flera långivare?

Här går vi igenom vad en låneförmedlare är, varför du ska använda en samt värdet i att jämföra räntor.

Låneförmedlaren hjälper dig jämföra låneräntor

En låneförmedlare är inte en bank. Låneförmedling är en gratistjänst som kostnadsfritt hjälper dig att  jämföra flertalet långivares räntor. Låneförmedling blir allt mer populärt och tjänsten är gratis för dig som konsument eftersom förmedlaren får betalt av den långivare vars erbjudande du väljer att acceptera. Här kan du läsa mer om låneförmedling.

3 anledningar att jämföra räntor

Denna lista fokuserar på vilken nytta låneförmedlaren gör för dig som kund samt för samhället i stort.

1. Låneförmedlare pressar räntorna för dig som kund

Den främsta fördelen med att jämföra lån och räntor via en låneförmedlare är att räntorna pressas ned. Det beror på att långivarna konkurrensutsätts vid en jämförelse vilket i sig kan pressa räntan. Egentligen är det inte konstigare att jämföra lån än att jämföra flyg och hotell via jämförelsetjänster på nätet.

2. Lånejämförelse – omöjligt att göra på egen hand

Skulle du själv besöka flertalet banker och ansöka om lån tar varje bank varsin kreditupplysning på dig. Många kreditupplysningar på kort tid, sänker din kreditvärdighet och därmed försvåras dina förutsättningar att få ett lån med bra lånevillkor för varje bank du besöker. Använder du en låneförmedlare så tas däremot bara en kreditupplysning som alla banker och långivare delar på vilket alltså ger minimal påverkan på din kreditvärdighet.

3. Låneförmedlaren minskar kunskapsglappet mellan långivare och kund

Alla kunder vill känna att de är i goda händer och långivarna är skickliga på att bemöta varje kund på ett varmt och välkomnande sätt. Samtidigt befinner de sig i ett stort kunskapsmässigt övertag när det gäller förhandling av lånevillkor där du som kund inte har någon inblick i vilka räntor du kan få från andra långivare.

Med hjälp av en låneförmedlare får du enkelt koll på hur låg ränta du kan få från flertalet banker och långivare. Detta gör det betydligt lättare för dig att avgöra vad som faktiskt är en bra eller dålig ränta. Dessutom slipper du förhandla direkt med bankerna eftersom de konkurrensutsätts pressas räntorna redan.

Vad skulle det kosta att låna?

Vi på Advisa vill att alla ska betala så lite som möjligt för sina lån. Därför har vi samlat flera långivare som får konkurrera om att få dig som kund. Fyll i dina uppgifter för att komma igång!

Om oss – Advisa

Advisa är ingen bank, vi är låneförmedlaren som söker ditt lån hos flera långivare. Sedan starten 2011 har vi jämfört lån åt över 254 000 kunder. För din trygghet står Advisa under tillsyn av finansinspektionen.

Genom Advisa kan du

Oavsett om du vill ta ett nytt lån eller vill lösa befintliga lönar det sig att jämföra låneförslag från flera banker och andra långivare.

  • Kostnadsfritt och du binder dig inte till något
  • Säker ansökan – vi hanterar uppgifter säkert
  • Lånejämförelse – vi står på din sida

Hur mycket vill du låna?

SEK 2,968/mån*Ungefärlig kostnad
Genom att ansöka godkänner jag villkoren och bekräftar att jag tagit del av integritetspolicy.

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på {totalAmount} kr med {repaymentTimeYears} års löptid, nominell ränta {interestRate} % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan {apr} %. Totalt belopp att betala: {totalCost} kr. Månadskostnad: {monthlyCost} kr fördelat på {numPayments} betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Advisa arbetar med 38 kreditgivare. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil.

Vad säger våra kunder?