Blancolån till bättre ränta?

Jämför lån från 20 banker - spara tusenlappar

Ska du ta ett blancolån? Gör som 275 546 nöjda kunder, jämför flera bankers ränta genom oss. Ansök här så hjälper vi dig gratis.

Så här går det till:

Hur Advisas lån fungerar
 1. Fyll i uppgifter
 2. Välj bäst bank
 3. Få pengarna

Fördelar med Advisas tjänst för blancolån

 • Få låneerbjudanden från flera banker
 • Gratis och aldrig bindande (läs mer)
 • Tryggt och säkert

Hur mycket vill du låna?

Fyll i dina uppgifter

Skicka in och få svar snabbt

{{f.error}}

Genom att skicka in ansökan godkänner jag villkoren

Säker ansökan
×

 {{await.data.count}} personer har jämfört lån genom Advisa senaste dygnet

Vanliga frågor och svar


 • Vad är ett blancolån?

  Ett blancolån är ett privatlån utan säkerhet som du kan använda till i princip vad som helst. Du kan t.ex. ta ett blancolån för att samla befintliga lån och krediter, ersätta ett dyrt billån eller använda som kontantinsats (topplån) till bostadsköp.

 • När betalas lånet ut?

  När du valt bank och skickat in skuldebrevet till banken dröjer det cirka 3-5 bankdagar innan pengarna betalas ut till ditt konto. Advisa gör det så enkelt som möjligt för dig att snabbt få en utbetalning genom att hjälpa dig att optimera din ansökan. På så vis kan bankerna presentera sina erbjudanden och vald bank betala ut pengarna på en gång utan att du behöver komplettera några uppgifter.

 • Kan ett blancolån vara ett topplån?

  Ett blancolån är helt enkelt ett privatlån utan säkerhet. Ett topplån är ett privatlån kopplat till ditt bolån med syfte att fylla gapet i totalsumman mellan bottenlånet och din kontantinsats. Eftersom blancolån ibland används till kontantinsats och på så vis läggs ”på toppen” av ditt bottenlån så kallar vissa banker i dessa fall ditt blancolån för topplån. Advisa särskiljer dessa och vi rekommenderar även att du gör det för att du ska ha så bra koll på din ekonomi som möjligt.

 • Vilka banker samarbetar Advisa med?

  Vi samarbetar med ett tjugotal banker och långivare, däribland:

  Swedbank, SEB, ICA-Banken, IKANO Bank, Forex, Marginalen Bank, Resurs Bank, Santander Consumer Bank, Nordnet Bank, Collector, SevenDay Finans, Spring Finance, Credento, Konsumentkredit, Sparlån, Lendify, Nordnet och Wasa Kredit.

 • Vilka är grundkraven för att få låna genom er?

  För att jämföra lån behöver du:

  • Ha fyllt 18 år
  • Ha en inkomst på minst 10 000 kr/månad
  • Ej ha skuldsaldo hos Kronofogden

 • Vilken ränta och månadskostnad får jag?

  Räntan på ett privatlån sätts alltid individuellt efter dina förutsättningar. Advisa hjälper dig därför att optimera din låneansökan och skickar den till flera banker och långivare samtidigt för att säkerställa att du får så många och låga ränte-erbjudanden som möjligt.

 • Om allt är gratis. Hur tjänar ni pengar?

  Advisa hjälper de mest kundvänliga bankerna att träffa nya kunder. Det innebär att den bank som ger dig bäst erbjudande får en ny kund, du får det bästa lånet för just dig, och vi får provision från den bank som du väljer. På så vis är vår tjänst alltid helt gratis för dig som kund. Självklart är vår jämförelse helt oberoende. Observera också att en ansökan aldrig är bindande. Du kan när som helst välja att inte fullfölja.

 • Kan jag betala av ett lån i förtid?

  Ja, du har fri amorteringsrätt på alla lån som tas genom oss. Det innebär att du närsomhelst kan betala mer på lånet eller lösa ut lånet helt och hållet.

 • Kan jag ta ett lån trots betalningsanmärkning?

  Ja. Givet att du inte längre har någon skuld hos Kronofogden går det bra. Läs mer om att låna trots flera betalningsanmärknigar här.

Läs alla frågor och svar »
×

Vi hjälper dig!


Skriv in ditt mobilnummer så ringer en av våra erfarna medarbetare upp dig.

Tack!


Vi återkommer till dig inom kort.

Så sänker vi räntan på ditt blancolån


Advisa söker ditt lån hos 20 banker

Genom att “jämföra”, dvs. låta bankerna tävla om dig som kund maximeras dina chanser till blancolån med låg ränta. Advisa hjälper årligen tusentals svenskar att hitta lån med de bästa villkoren så att de kan förverkliga sina drömmar – oavsett om det handlar om pengar till en renovering eller kontantinsatsen vid ett bostadsköp.

Jämför alltid innan du tar lån

Advisa är ingen bank. Tvärtom står vi på konsumentens sida när du vill ta lån till bäst villkor. Tillsammans pressar vi räntorna - säg hej då till dyra lån.

Tryggt och säkert - alltid

Trygghet är viktigt för oss, och en av hörnstenarna i vår tjänst. Därför använder vi världsledande säkerhetssystem och hanterar alltid uppgifter med stor omsorg. För din trygghet står Advisa under tillsyn av finansinspektionen.

Läs mer om hur det går till »

Därför ska du ta ett blancolån genom Advisa


När du jämför räntor hos flera banker har du större chans att få en låg ränta. Om du dessutom gör det genom Advisa får du endast en kreditupplysning och på så sätt försämras inte din kreditvärdighet. Hos oss får du svar inom 24 timmar, enkelt och kostnadsfritt.

När du ska ansöka om ett blancolån genom Advisa når du ut till 20 banker på bara några klick. Dessa banker vill att du ska bli deras kund och kommer erbjuda dig de bästa möjliga lånevillkoren för att du ska välja dem. Med Advisa kan du låna upp till 500 000 kronor och du har möjlighet att välja återbetalning mellan 1 till 15 år med en rörlig och individuell ränta.

Är du osäker på hur stort blancolån du kan ta eller hur stor månadskostnaden kommer att bli?

Service är av största vikt för oss på Advisa och våra rådgivare gör alltid sitt yttersta för att hjälpa till på bästa vis. Kontakta Advisa om du har frågor så kommer våra rådgivare kostnadsfritt vägleda dig till det bästa lånealternativet. Vi kan även hjälpa dig att beräkna månadskostnader och diskutera fram beslut om vilken typ av amortering som är att föredra för ditt lån.

Då bör du ansöka om ett blancolån

Många som tar blancolån gör det för att komplettera sitt bostadsköp (de använder pengarna till kontantinsatsen) eller för att investera i en lägenhetsrenovering. Men det kan lika gärna handla om att låna pengar till en utbildning eller till att ersätta ett dyrt billån. Det är även vanligt att ta ett blancolån för att samla sina krediter i ett större lån och på så vis få ner räntekostnader.

 • Blancolån till det du behöver
 • Kostnadsfri rådgivning
 • Endast en kreditupplysning
 • Passa på att samla lån och krediter

Så tar du ett blancolån

Påbörja din låneprocess genom att fylla i din ansökan i vårt formulär högst upp på sidan. Allt du behöver veta är på ett ungefär hur mycket pengar du vill låna och hur länge. Så snart vi har fått in din ansökan kommer vi ta kontakt med dig för att komplettera dina uppgifter. Därefter startar vi budgivningen mellan våra samarbetsbanker och återkommer inom kort till dig med information om vilka bud som kommit in.

Om du är osäker på vad som är det bästa alternativet är våra mycket kunniga rådgivare alltid redo att svara på dina frågor och vägleda dig till det bästa alternativet.

Vår tjänst är till för att göra det så enkelt som möjligt för dig att ansöka om lån på ett sätt som säkerställer bästa möjliga ränta. Viktigt att veta är också att din ansökan är gratis och inte på något vis är bindande. Du binder ditt lån först när du skriver under dina papper och skickar in de till banken. Skicka in din ansökan idag!

Så jämför du blancolån


 1. Fyll i och skicka in din ansökan

  Oavsett om du vill ta ett nytt lån eller samla ihop befintliga börjar du med att fylla i vårt enkla och säkra formulär (tar cirka 2 min).

  Därefter samlar vi in kompletterande uppgifter innan en rådgivare vänder sig till våra 20 samarbetsbanker för att förhandla fram så bra lånerbjudande för dig som möjligt.

 2. Du får upp till 20 lånförslag att välja bland

  De banker som Advisa samarbetar med tävlar nu om dig som kund. De baserar sina lånförslag på de uppgifter du angav i steg 1.

  När alla dina bud inkommit återkommer din personliga rådgivare till dig för att presentera förslagen. Du bestämmer själv om du vill gå vidare med något av förslagen.

 3. Välj lånförslag (om du vill) och få pengarna

  Avslutningsvis väljer du det lånerbjudande som du tycker är bäst - om du vill, självklart kan du välja att inte gå vidare. Din personliga rådgivare finns med längs vägen om du behöver hjälp att välja.

  Samtliga erbjudanden gäller i 30 dagar, så du har gott om tid att bestämma hur du vill göra. Oavsett hur du gör är vår tjänst gratis för dig som privatperson.

Vad är ett blancolån?


Ett blancolån är ett lån utan säkerhet (privatlån) som du kan använda till i princip vad som helst, du kan t.ex. ta ett blancolån för att samla lån och krediter, ersätta ett dyrt billån eller använda som kontantinsats (topplån) till bostadsköp. Räntan på ett privatlån kan variera från bank till bank. Den sätts alltid individuellt för just din ekonomiska situation. På Advisa samarbetar vi med 20 banker och kan på så sätt alltid hitta ditt bästa blancolån.

Anna och Jakob är några av våra nöjda kunder: "Om man vill ta ett nytt lån så lönar det sig att jämföra flera banker. Det är krångligt och svårt att göra det själv och därför är det jättebra att Advisa kan hjälpa till att hitta en bra ränta, samtidigt som bara en kreditupplysning registreras. Det var också skönt att vi kunde betala av några gamla krediter när vi tog det nya lånet."

Advisa hjälpte Anna och Jakob att hitta nytt lån

ANNA OCH JAKOBHittade bästa blancolånet

Advisa har sedan starten 2011 hjälpt 275 546 kunder med sina lån.

* Hos Advisa kan du låna med ränta från 2,95%, återbetalningstid 1-15 år. Räntan är rörlig och sätts individuellt, mellan 2,95%-29,06%, högsta effektiva räntan 33,2%. Totalkostnad för ett annuitetslån på 100 000 kr, effektiv ränta 5,64%, 9 års löp­­tid, 0 kr i uppläggningsavgift och avi­­avgift blir 27 708 kr. Månads­­kostnad: 1 176 kr.