Advisa

Ordlista:

Lån utan ränta – för bra att vara sant?

Ange beloppet för detta lån.
kr
Ungefärlig kostnad i 12 år
0 kr/mån
Genom att samla lån får du större chans till bättre bud då hela din lånesituation beaktas och kan förbättras. Bankerna kan då "köpa upp" alla dina lån och ge ett förbättrat lån på hela ditt belopp, ofta med bättre villkor än att ta ett nytt lån ovanpå dina gamla
Din e-post behövs för att du säkert ska kunna motta låneförslagen och för kontakt genom processen.
Validering
Vi behöver ditt telefonnummer så att våra rådgivare kan kontakta dig angående din låneansökan.
Validering
Ansökt lånebelopp

310000 kr

           
Lånetid

12 år

Genom att påbörja ansökan godkänner jag användaravtalet och bekräftar att jag tagit del av dataskyddspolicyn.

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på {totalAmount} kr med {repaymentTimeYears} års löptid, nominell ränta {interestRate} % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan {apr} %. Totalt belopp att betala: {totalCost} kr. Månadskostnad: {monthlyCost} kr fördelat på {numPayments} betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Advisa arbetar med 40 kreditgivare. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 29,99%. Räntespann mellan: 3,06% - 29,99% (Uppdaterat januari 2021).

Allt om lån utan ränta

Är du ute efter att ta ett lån vill du förstås hitta ett lån till lägsta möjliga pris och då kan lån utan ränta verka som det perfekta alternativet. Men att ta lån är aldrig gratis och snabblån utan ränta kan i slutändan bli mycket dyrare än en vanligt privatlån. I den här artikeln går vi igenom vad räntefria lån är och vad du bör tänka på innan du lånar pengar utan ränta.

Advisas tjänst:

  • Hitta den lägsta räntan genom att jämföra
  • Gratis och ej bindande
  • Jämför privatlån upp till 600 000 kr

Vill du ta lån på ett tryggt och billigt sätt (utan dolda avgifter) så kan du jämföra privatlån via Advisa. När du jämför lån med Advisa låter du 40 långivare konkurrera om dig som kund vilket pressar ned räntan, på så vis kan du hitta det bästa lånet för just dig. Det är helt kostnadsfritt, du får svar direkt och hittar du ett passande erbjudande så kan du få lånet utbetalt inom några dagar. Alla långivare delar dessutom på en och samma kreditupplysning genom UC vilket ger minimal påverkan din kreditvärdighet.

se upp för dolda avgifter på lån utan ränta

Därför är lån utan ränta dyra

Lån utan ränta kan låta som en bra affär men det finns sällan något som heter en “gratis lunch”. Lån som löper utan räntor har visserligen ingen räntesats kopplad till lånebeloppet men istället tillkommer andra dyra avgifter såsom avi- och uppläggningsavgifter. Räknar man ihop alla avgifter kan det i slutändan bli en dyr totalkostnad för ett litet lån. Dessutom är det vanligt att långivare som erbjuder räntefria lånen tar ut dyra avgifter om du missar att betala tillbaka lånet i tid.

Det finns en del lockande erbjudanden om att låna pengar utan ränta och avgifter i en månad, men betalar du inte tillbaka summan vid månadens slut kan du få oproportionerligt dyra straffavgifter. Därför ska du alltid se upp för lockerbjudanden om lån utan ränta och läsa igenom villkoren för lånet noggrant innan du skriver på låneavalet.

Så mycket kostar lån utan ränta

Ett tips som gör det enklare för dig att jämföra de verkliga kostnad för lånet är att jämföra den så kallade effektiva räntan. I den effektiva räntan inkluderas ränta och alla avgifter kopplade till lånet. Alla kostnader för lånet räknas sedan om till en årsränta som visar den verkliga kostnaden för lånet. Enligt Kreditupplysningslagen är kreditgivaren skyldig att redovisa effektiv ränta. Trots lagkrav struntar många långivare i att redovisa den effektiva räntan tydligt utan gömmer det i det finstilta i avtalet. Skriv aldrig på ett låneavtal innan du tagit reda på effektiv ränta och totalkostnad för lånet.

Det här ska du välja istället för lån utan ränta

Eftersom lån utan ränta oftast är dyra kan det vara billigare att ta ett vanligt privatlån om du ska låna pengar. Trots att privatlån tar ut en ränta har de generellt lägre avgifter kopplade till lånet och därför blir den effektiva räntan ofta lägre. Det är inte ovanligt att avgifter kopplade till lån utan ränta gör att den effektiva räntan överstiger 100 %. En mobiltelefon som kostar 2000 kronor kontant kan alltså kosta totalt 3000 kronor om du delbetalar den med ett lån utan ränta. Därför lönar det sig oftast att ta ett privatlån istället. Glöm dock inte att jämföra den effektiva räntan även på privatlån. Här kan du läsa mer om hur du jämför billiga privatlån hos oss.

För dig som har svårt att få lån, har betalningsanmärkningar eller vill låna pengar utan fast inkomst kan det vara lockande att ansöka om snabblån som ofta marknadsförs som gratis, kostnadsfria och utan ränta. Men befinner du dig redan i en svår ekonomisk situation kan ett räntefritt lån försätta dig i en ännu sämre situation med dyr effektiv ränta och orimliga påminnelseavgifter.

Tänk på det här innan du tar lån utan ränta

  • Lån utan ränta är inte kostnadsfria
  • Leta i det finstilta efter avi-avgifter och uppläggningsavgifter
  • Jämför alltid effektiv ränta

Vanliga frågor och svar - Låna pengar utan ränta

Finns det lån utan ränta?
Ja det finns lån utan ränta. Dessa kan dock bli väldigt dyra i längden eftersom att det allt som oftast tillkommer andra avgifter. Vi berättar allt om lån utan ränta och vad du bör tänka på!
Hur länge kan jag ha ett räntefritt lån?
Beroende på bank eller långivare så kan du få räntefria perioder om det skulle behövas. Det vanligaste är två veckor eller en månad som du får räntefritt. Kontakta oss på Advisa eller banken som du har ditt lån hos för att få hjälp.

Advisa samarbetar med 40 långivare

SEB logotyp
Bank Norwegian logotyp
Ica Banken logotyp
re:member logotyp
Nordax logotyp
IKANO Bank logotyp
Visa fler långivare

Vad säger våra kunder?