Bolån:

Låna till badrum – detta ska du tänka på

Dags att renovera badrummet hemma? Snyggt! Det finns få saker som slår ett fräscht och nytt badrum. Det kommer med all säkerhet också höja värdet på din bostad. Men smakar det så kostar det – och att behöva låna pengar till badrum är därför inget ovanligt. Genom oss jämför du och får du lägsta möjliga räntan på ditt badrumslån.

Ange beloppet för detta lån.
kr
Ungefärlig kostnad i 12 år
0 kr/mån
+
Genom att samla lån får du större chans till bättre bud då hela din lånesituation beaktas och kan förbättras. Bankerna kan då "köpa upp" alla dina lån och ge ett förbättrat lån på hela ditt belopp, ofta med bättre villkor än att ta ett nytt lån ovanpå dina gamla
Din e-post behövs för att du säkert ska kunna motta låneförslagen och för kontakt genom processen.
Validering
Vi behöver ditt telefonnummer så att våra rådgivare kan kontakta dig angående din låneansökan.
Validering
Ansökt lånebelopp

310000 kr

           
Lånetid

12 år

Genom att påbörja ansökan godkänner jag användaravtalet och bekräftar att jag tagit del av dataskyddspolicyn.
Tryggt och säkert

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 0 kr med 12 års löptid, nominell ränta NaN % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 0 %. Totalt belopp att betala: 0 kr. Månadskostnad: 0 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Advisa arbetar med 40 kreditgivare. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 33,99%. Räntespann mellan: 5,20% - 33,99% (Uppdaterat februari 2024).

Låna till badrum med privatlån

Att renovera badrummet är en bra investering i ditt hem – men då ska du också se till att få ett så billigt lån som möjligt.

Genom Advisa får du bäst ränta när du behöver låna pengar till en badrumsrenovering. Vi jämför nämligen bud från 40 olika långivare så att du kan få bästa möjliga villkor.

  • Låna upp till 600 000 kronor till ditt badrum
  • Jämför 40 långivare med endast en kreditupplysning från UC
  • Smidig ansökan
  • Få pengarna på kontot inom 2-3 dagar.

Vad kostar det att låna pengar till badrum?

Hur mycket lånet för din badrumsrenovering kommer att kosta beror på en rad faktorer:

  • Hur stort lånet är
  • Hur lång tid du behöver på dig att betala av lånet
  • Din kreditvärdighet

Räntan sätts individuellt utefter bland annat de här parametrarna. Väljer du att ta en kortare avbetalningsplan blir lånet billigare eftersom räntan över tid blir mindre. Men då blir också månadskostnaden högre.

I formuläret här på vår sida kan du laborera med belopp och avbetalningstid för att se vad du kan vara beredd att betala varje månad för ditt badrumslån.

När du är redo kan du skicka i väg din ansökan för att se vilken ränta du kan få på ditt lån – kostnadsfritt och bindningsfritt.

Hur mycket kostar det att renovera badrummet?

Hur mycket du behöver låna till renovering är ingen fråga med ett enkelt svar. Det beror på hur mycket i badrummet som måste renoveras och vilken standard du eftersöker.

För en budgetrenovering av badrum kan 20 000 till 30 000 kronor räcka – medan en lyxig helrenovering med designinredning kan bli i princip hur dyr som helst.

En avgörande faktor är såklart också hur stort badrum du ska renovera. Större badrum kräver mer material och det kräver också fler hantverkartimmar för att bli klart.

Pris per kvadratmeter ger dig en fingervisning

För att uppskatta priset på ditt badrum kan priset per kvadratmeter ge dig ett hum om vad slutnotan kan komma att hamna på. Ett badrum brukar kosta mellan 10 000 och 30 000 kronor per kvadratmeter.

Har du ett badrum som är tio kvadratmeter kan du räkna med följande kostnader för en standardrenovering:

  • Arbete: 65 000 kronor
  • Material: 50 000 kronor
  • Inredning: 20 000 kronor

Total kostnad blir då 135 000 kronor för hela badrummet, exklusive ROT-avdrag. Som du ser är arbete och material de stora kostnaderna. Kan du göra delar av badrummet själv eller hitta billigare material kommer kostnaden sjunka.

ROT-avdrag till att renovera badrummet

ROT är en förkortning för reparation, ombyggnad och tillbyggnad – och ROT-avdraget kan göra din badrumsrenovering billigare.

ROT-avdraget ger dig nämligen 30 procent avdrag på kostnaderna för hantverkare – upp till 50 000 kronor per år för 2023 – och upp till 75 000 kronor från och med 2024.

Så mycket ROT-avdrag kan du få

Hur mycket du har rätt till i avdrag beror på din inkomst och hur mycket du betalar i skatt. Ungefär kan man räkna på att det krävs en inkomst på 25 000 kronor i månaden för att få fullt ROT-avdrag, alltså 50 000 kronor.

Det vanliga är att företaget du anlitar drar av avdraget redan på din faktura, för att sedan söka utbetalning från Skatteverket.

Tips! Samäger du bostaden ihop med din partner? Då kan ni få avdrag på sammanlagt 100 000 kronor per kalenderår.

ROT-avdraget går dock bara att använda till hantverkare och inte till att köpa material eller inredning.

Kan man utöka bolånet till att renovera badrum?

Ett annat sätt att finansiera ditt nya badrum kan vara att utöka ditt bolån.

Du kan belåna som högst 85 % av bostadens värde och finns det utrymme för det kan du utöka ditt lån på bostaden för att få loss pengar till en badrumsrenovering.

Fördelen är att du ofta kan bli erbjuden en lägre ränta än vid privatlån. Men ska du omvärdera ditt hus tillkommer också kostnader för mäklare samt att ta ut ett nytt pantbrev.

Det är heller inte alla som har möjlighet till det. Har du till exempel nyligen köpt bostaden har du antagligen tagit ett så stort bolån som du kan.

Att utöka ditt bolån kan också höja ditt amorteringskrav, och i vissa fall kan ett privatlån vara mer förmånligt.

Att låna till badrummet – en investering

Kökslån och badrumslån är generellt bra investeringar. Det är ofta kök och badrum vi svenskar tittar efter först när vi ska köpa bostad och ett nyrenoverat badrum kan höja värdet på bostaden markant.

Värdeökning med ett renoverat badrum

Man brukar kunna räkna med att ett helt nytt badrum enkelt höjer bostadens värde med över 100 000 kronor – och ibland upp emot 150 000 kronor. På så sätt blir en badrumsrenovering ofta en vinstaffär vid en försäljning av bostaden.

Vet du med dig att du snart ska sälja bostaden kan du ha det i tankarna när du ska renovera ditt badrum. Om du väljer neutrala färger och material i badrummet kommer det tilltala fler – och ge fler intressenter.

Så kan du renovera badrummet billigt – 4 konkreta tips

Har du en stram budget eller vill göra så stor vinst på din renovering som möjligt finns det mycket att tänka på. Här är några av de viktigaste punkterna:

1. Gör en budget

Att sätta upp en budget för din renovering är helt centralt – inte minst när du ska låna pengar till den.

Räkna på vad det får kosta och håll dig till det – annars kan det helt plötsligt bli mycket dyrare. Man brukar säga att man ska budgetera 10 procent över vad man tänker att det ska kosta, just eftersom att det kan dyka upp kostnader längs vägen.

2. Jämför hantverkare

Precis som med lån ska du såklart jämföra erbjudanden från flera företag. Se bara till att väga priset mot kvaliteten – de du anställer ska såklart vara professionella och ha rätt försäkringar. Det finns hemsidor som exempelvis Offerta.se där du kan få flera offerter för jobbet som ska göras och även läsa recensioner om hantverkaren.

3. Gör det du kan själv

Kanske lättare sagt än gjort – men visst finns det vissa saker man inte behöver anlita en hantverkare för!

Googla eller ta hjälp av kunniga vänner för att se vad ni kan göra själva, det blir alltid billigare. Passa dig bara för att ta dig vatten över huvudet – gör bara sådant du känner dig säker på!

Tips! Fråga hantverkaren om du kan få vara med och hjälpa till. Det gör att arbetet går snabbare samtidigt som du lär dig mycket längs vägen.

4. Var smart med material

Håll koll på rabatter och utförsäljningar av byggmaterial och annat du behöver köpa. Ofta kan du få mängdrabatt så kör hellre få stora inköp än flera få.

Kolla också med din hantverkare – ibland har de tillgång till rabatterade priser som inte finns för vanliga kunder.

Men det viktigaste är såklart att du blir nöjd med ditt nya badrum! Du själv vet bäst vad du kan tumma på och vad som måste få kosta lite extra.

Saker som golvvärme eller badkar kanske är dyrt – men det höjer också livskvaliteten!

Lycka till med ditt nya badrum och tveka inte att kontakta oss om du behöver hjälp med ditt badrumslån!

Vanliga frågor och svar – Låna till badrum

Hur mycket kostar ett badrumslån?

Det beror på hur länge du vill betala tillbaka och på din kreditvärdighet. Men för att få så låg ränta som möjligt bör du jämföra badrumslån från flera banker. Det kan du göra här!

Får man använda bolån till att renovera badrum?

Ja, om du har utrymme för det. Du får bara låna upp till 85 procent av bostadens värde. Annars kan du låna till ditt badrum genom ett privatlån.

Hur mycket kostar det att renovera ett badrum?

Att renovera ett badrum kan kosta från 10 000 kronor upp till 15 000 kronor per kvadratmeter – eller mer. Kostnaderna beror på priset på material och arbetskraft.

Kan renovering av badrum höja bostadens värde?

Ja, i de allra flesta fall höjer ett nytt badrum bostadens värde med mellan 100 000 och 150 000 kronor.

Advisa samarbetar med 40 långivare

SEB logotyp
Bank Norwegian logotyp
IKANO Bank logotyp
Visa fler långivare