Bolån:

Kökslån – få det billigaste lånet till din renovering

Det är inte utan anledning som köket brukar kallas för hemmets hjärta, och det är viktigt att du trivs i det. Att renovera köket brukar därför vara en bra investering både för din livskvalitet och för din bostads värde. Här kan du jämföra och hitta det billigaste och bästa kökslånet för dig.

Ange beloppet för detta lån.
kr
Ungefärlig kostnad i 12 år
0 kr/mån
+
Genom att samla lån får du större chans till bättre bud då hela din lånesituation beaktas och kan förbättras. Bankerna kan då "köpa upp" alla dina lån och ge ett förbättrat lån på hela ditt belopp, ofta med bättre villkor än att ta ett nytt lån ovanpå dina gamla
Din e-post behövs för att du säkert ska kunna motta låneförslagen och för kontakt genom processen.
Validering
Vi behöver ditt telefonnummer så att våra rådgivare kan kontakta dig angående din låneansökan.
Validering
Ansökt lånebelopp

310000 kr

           
Lånetid

12 år

Genom att påbörja ansökan godkänner jag användaravtalet och bekräftar att jag tagit del av dataskyddspolicyn.
Tryggt och säkert

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 0 kr med 12 års löptid, nominell ränta NaN % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 0 %. Totalt belopp att betala: 0 kr. Månadskostnad: 0 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Advisa arbetar med 40 kreditgivare. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 33,99%. Räntespann mellan: 5,20% - 33,99% (Uppdaterat februari 2024).

Kökslån genom Advisa

Att renovera köket är bra – men kostsamt. Många behöver låna till renoveringen och söker därför ett kökslån.

Via Advisa kan du jämföra och hitta det billigaste kökslånet:

  • Jämför 40 långivare och hitta kökslånet med lägst ränta
  • Låna från 5 000 till 600 000 kronor – för hela eller delar av nya köket
  • Smidig ansökan och pengarna på kontot inom ett par dagar

Låna pengar till köksrenovering med ett privatlån

Här på Advisa kan du söka om ett privatlån för att renovera ditt kök. Genom oss ansöker du om hur mycket du vill låna och så skickar vi ut din förfrågan till 40 banker och långivare – med endast en kreditupplysning från UC.

Sedan kan du i lugn och ro jämföra dina bud och välja det med lägst ränta och bäst villkor. Utbetalningen sker sedan vanligtvis inom 2-3 dagar.

Beroende på hur mycket pengar du har sparat och hur mycket du ska renovera kan du behöva låna olika mycket. Här kan du ansöka om ett kökslån på allt från 5 000 till 600 000 kronor.

Hur mycket kostar ett kökslån?

Ett kökslån kostar olika mycket för olika personer eftersom att räntan sätts individuellt.

Hur billigt lån du kan få beror främst på hur stort lånet är, hur lång avbetalningstid du behöver och din kreditvärdighet.

Gör en budget och sök hela lånet direkt

Din kreditvärdighet påverkas negativt om du söker många lån under kort tid. När du ska ta ett kökslån är det bra om du på förhand gjort en budget och lånar hela summan direkt.

Om du märker att du behöver låna mer pengar till köket mitt i renoveringen är det risk att du får sämre villkor på nästa lån.

Om du tvärtom märker att du inte behövde hela beloppet kan du i stället betala tillbaka resterande pengar direkt när du är klar.

Snabbare avbetalning – billigare lån

Desto snabbare du kan betala av kökslånet desto billigare blir det, eftersom du betalar mindre pengar i ränta över tid.

Samtidigt blir också månadskostnaden högre vid en kortare löptid. Dra i spakarna på vårt formulär för att se hur många månader du behöver för att betala av lånet och hur mycket du kan tänka dig att betala varje månad!

Spara mer pengar genom att baka in tidigare lån

Dras du med gamla lån kan det vara bra att passa på att samla dem när du söker om pengar till en köksrenovering.

Genom att samla flera lån och krediter till ett och samma sparar du oftast både tid och pengar. Med en lägre samlad ränta kommer du nämligen att betala mindre pengar varje månad!

Något som kanske kan ge lite extra pengar på fickan för middagar i ditt nya drömkök?

Hur mycket kostar en köksrenovering?

En köksrenovering kan såklart kosta helt olika från person till person. Men det finns några övergripande faktorer som spelar stor roll:

  • Hur stort köket är
  • Hur mycket som behöver bytas ut
  • Vilken standard du vill ha på saker som bänkskiva och hushållsmaskiner
  • Hur mycket du kan göra själv

Men även för en mindre renovering av köket där du byter ut skåp, bänkskivor och någon enstaka hushållsmaskin kan du räkna med att det kommer kosta över 100 000 kronor. För att hålla nere kostnaderna av den här typen av uppdatering av köket kan du se om du kan montera köket själv.

För ett helt nytt kök med även diskho och kran och byte av samtliga hushållsmaskiner kan du räkna med över 200 000 kronor – om du också inkluderar arbetet du betalar för.

Vill du även inkludera rivnings- och bortforslingsarbete samt saker som utjämningsarbete i din budget och har ett stort kök kan hela kalaset gå loss på över 300 000 kronor.

Så använder du ROT-avdraget för din köksrenovering

För en köksrenovering har du rätt att dra av en del av kostnaden för hantverkarnas arbete.

ROT-avdraget ger dig 30 procents avdrag på reparation, ombyggnad och tillbyggnad – upp till 50 000 kronor om året – vilket blir 75 000 kronor under 2024.

Hur mycket ROT-avdrag kan jag få?

Hur mycket ROT-avdrag du kan få beror på din inkomst och hur mycket du betalar i skatt. Normalt kan man säga att det krävs en inkomst på 25 000 kronor i månaden för att ha rätt till fullt ROT-avdrag.

Tips! ROT-avdraget är personligt och samäger du din bostad ihop med din partner kan ni tillsammans få upp till 100 000 kronors avdrag per kalenderår.

Så gör du köksrenoveringen billigt

Gör en budget

Att göra en budget och följa den är nog det enskilt viktigaste för att inte kostnaden ska sticka i väg. När man shoppar köksgrejer finns det mycket fint och det är lätt att dras i väg och vilja ha extra allt!

Gör så mycket du kan själv

Vissa saker är det bäst att lämna till proffsen – men vissa saker kan du nog göra själv. Rivning av det gamla köket till exempel. Kanske även viss montering? Att måla om fixar många också själva.

Ta dig inte vatten över huvudet bara – ett nytt kök är dyrt att öva på!

Små uppdateringar räcker långt

Saker som att bara måla om köksluckorna och byta handtagen på dem kan fräscha upp ett kök rejält. Allt behöver kanske inte bytas ut?

Kolla efter second hand

Många byter ut sitt kök innan medans det fortfarande är fräscht. Den kan du dra nytta av!

Kolla begagnatsajter på nätet och fynda köksgrejer billigt.

Köksrenovering ökar värdet på bostaden

Ett nytt kök kan enkelt öka värdet på din bostad med flera hundra tusen kronor. Kök och badrum är det många som kollar efter när man letar bostad och är det nytt så är mycket vunnet på marknaden.

Vill du att det ska ge extra bra vinst ska du tänka på att renovera ditt kök i neutrala färger och material. Då tilltalar det flera och du får flera intressenter!

Kan du utöka bolånet för ett kökslån?

Om du har möjlighet kan du utöka bolånet för att renovera köket. Då får du oftast lägre ränta än med ett privatlån.

Men då måste du ha utrymme för det – eftersom du bara får låna upp till 85 % av bostadens värde.

Har du nyligen köpt huset och vill sätta i gång med renoveringen är det sannolikt att du redan har belånat så mycket du kan.

Men även om det finns möjlighet att utöka ditt bolån är det inte alltid det bästa alternativet. Det kan nämligen höja ditt amorteringskrav.

I dessa fall kan ett privatlån passa bättre för din köksrenovering!

Mer om bolån: Låna till kontantinsats

Andra finansieringslösningar för att renovera köket

Sparade pengar

Det är alltid bra att kunna betala så mycket som möjligt med sparade pengar. Tips för hur du kan spara mer pengar till ditt nya kök hittar du här!

Kreditkort

Ska du bara lägga ut för en mindre uppdatering – kanske en ny diskmaskin – kan du finansiera köpet med hjälp av ett kreditkort. Många kreditkort erbjuder runt 50 räntefria dagar.

Men då ska du veta med dig att du kan betala av lånet inom den perioden – annars höjs ofta räntan för kreditkort rejält.

Då kan det vara bättre att ta ett privatlån även för mindre köp. Hos Advisa kan du söka om lån för så lite som 5 000 kronor.

Kontakta oss eller ansök i formuläret för att ta första steget mot ditt nya drömkök!

Läs också: Vad är topplån?

Vanliga frågor och svar – Kökslån

Vad kostar ett kökslån?

Det beror på din kreditvärdighet samt hur stort lånet är och hur snabbt du kan betala av det. Om du jämför kökslån via Advisa kan du få det billigaste möjliga!

Kan en köksrenovering öka värdet på bostaden?

Ja, i de allra flesta fall ökar värdet på en bostad med ett nytt kök. Ofta med över 100 000 kronor.

Vad kostar en köksrenovering?

Det beror på hur stort ditt kök är och hur mycket som ska renoveras. Ska du uppdatera köket, byta luckor och kakel samt någon hushållsmaskin kan det kosta under eller runt 100 000 kronor. För en mer grundlig renovering kan det lätt kosta det dubbla.

Får man utöka bolånet till att renovera köket?

Ja, om du har utrymme för det. Du får låna som max 85 procent av bostadens värde. Annars kan du ta ett privatlån.

Här är ett urval av våra samarbetspartners

SEB logotyp
Bank Norwegian logotyp
Visa fler långivare