5 smarta ekonomi-appar som ger dig stenkoll!

Glad man med smartphone

Det kan vara svårt att hålla koll på månaden alla utgifter, hur mycket kompisen nu lade ut för middagen eller hur mycket man har kvar att spara till drömresan. För att hjälpa dig på traven har vi samlat de bästa apparna som gör det lättare att hålla koll på din privatekonomi.

Cost split

Cost Split

Cost Split är en app perfekt för en kompisresa eller i ett hushåll där man delar på vardagliga utgifter. Kort sett så håller den koll på flera personers utgifter och räknar ut vem som som är skyldig vem, och hur mycket. Istället för att behöva bry sig om att swisha eller betala varandra för varenda liten utgift, så kan man vid ett senare tillfälle reda ut ekonomin, utan att riskera att glömma bort det.

dreams

Dreams

Att spara till sin dröm, oavsett om det är en resa eller insättning till lägenhet, är inte alltid lätt. Med Dreams appen öppnar du ett sparkonto som du från ditt vanliga bankkonto kan föra över pengar till. Varje gång du sparar ser du interaktivt hur du kommer närmare ditt sparmål. Du kan också välja olika hjälpmedel att spara, t.ex. att det varje gång det är fullmåne automatiskt förs över 100kr mellan dina konton. Många bäckar små, och snart har du sparat till drömmen!

mina utgifter

Mina Utgifter

Mina Utgifter appen hjälper dig att få översyn över dina inkomster och utgifter och fungerar i princip som en digital version av en kassabok. När du köpt något eller betalat en räkning kan du kategorisera utgiften och därmed få en överblick över hur du spenderar enligt dina olika kategorier. Att samla alla utgifter och se med egna ögon hur kategorin förhåller sig till dina andra utgifter kan hjälpa enormt!

tink

Tink

Tink är en liknande app som Mina Utgifter, men istället för att lägga in utgifterna själv så kopplar du dina kort till appen och får en sammanställning i slutet av månaden på hur mycket du spenderat inom olika kategorier. Översikten presenteras i enkla diagram men som ger dig en tydlig överblick över dina utgifter och hur de förändras över tiden. Om du spenderat extra mycket inom en kategori får du dessutom en notifikation.

matpriskollen

Matpriskollen

Matpriskollen hjälper dig samla alla erbjudande från utvalda matbutiker. Istället för att samla högar av reklamblad som du dessutom glömmer att ta med till butiken, så har du med Matpriskollen tillgång till samma erbjudande i din mobil. Ett smart sätt att spara in på matkostnaderna utan att snåla!

För andra smarta spartips, kolla in vår guide över de 50 Bästa Spartipsen!

banner
Dela

Lämna ett svar