Blogg:

8 smarta ekonomi-appar som ger dig stenkoll

Det kan vara svårt att hålla koll på månadens alla utgifter, hur mycket kompisen nu lade ut för middagen eller hur mycket man har kvar att spara till drömresan. För att hjälpa dig på traven har vi samlat de bästa apparna som gör det lättare att hålla koll på din privatekonomi.

1/2. Steven/Splitwise

Steven och Splitwise är två liknande appar som båda är perfekta för en kompisresa eller i ett hushåll där man delar på vardagliga utgifter. Kort sagt så håller den koll på flera personers utgifter och räknar ut vem som som är skyldig vem, och hur mycket. Istället för att behöva bry sig om att swisha eller betala varandra för varenda liten utgift, så kan man vid ett senare tillfälle reda ut ekonomin, utan att riskera att glömma bort det.

Splitwise är giganten i sammanhanget, med miljontals användare världen över. Men fördelen med Steven är att den är svensk och har Swish integrerat – vilket gör användning ännu smidigare.

Perfekt att använda med en partner. Läs mer om delad och gemensam ekonomi här!

3. Sambla

Med Samblas app kan du få hjälp med din lånesituation. Genom att få din “Sambla Score” får du överblick över din ekonomi och dina chanser att bli beviljad ett lån till bra ränta. Appen erbjuder även tips på hur du kan förbättra din ekonomiska situation.

Ladda ner Samblas app här

4. Dreams

Att spara till sin dröm, oavsett om det är en resa eller insättning till lägenhet, är inte alltid lätt. Med Dreams appen öppnar du ett sparkonto som du från ditt vanliga bankkonto kan föra över pengar till. Varje gång du sparar ser du interaktivt hur du kommer närmare ditt sparmål. Du kan också välja olika hjälpmedel att spara, t.ex. att det varje gång det är fullmåne automatiskt förs över 100kr mellan dina konton. Många bäckar små, och snart har du sparat till drömmen!

5. Mina utgifter

Mina Utgifter appen hjälper dig att få översyn över dina inkomster och utgifter och fungerar i princip som en digital version av en kassabok. När du köpt något eller betalat en räkning kan du kategorisera utgiften och därmed få en överblick över hur du spenderar enligt dina olika kategorier. Att samla alla utgifter och se med egna ögon hur kategorin förhåller sig till dina andra utgifter kan hjälpa enormt!

Läs även: Hur mycket ska man ge i veckopeng?

6. Zlantar

Zlantar är en liknande app som Mina Utgifter, men istället för att lägga in utgifterna själv så kopplar du dina konton till appen och får en sammanställning på hur mycket du spenderat inom olika kategorier. Översikten presenteras i enkla diagram som ger dig en tydlig överblick över dina utgifter och hur de förändras över tid. Appen har också en speciell sektion för prenumerationer och abonnemang – för att du ska få bättre koll på dina löpande utgifter.

7. Buddy

Buddy är en budgetapp där du kan sätta en månadsbudget för att kunna spara mer pengar. Du matar in dina inkomster och utgifter och så hjälper appen dig att inte spendera för mycket. Du kan också skapa en budget ihop med andra människor – till exempel din partner – så ni kan hålla koll på utgifterna tillsammans.

8. Matpriskollen

Matpriskollen hjälper dig samla alla erbjudande från utvalda matbutiker. Istället för att samla högar av reklamblad som du dessutom glömmer att ta med till butiken, så har du med Matpriskollen tillgång till samma erbjudande i din mobil. Ett smart sätt att spara in på matkostnaderna utan att snåla!

För andra smarta spartips, kolla in vår guide över de 50 Bästa Spartipsen!

Ange beloppet för detta lån.
kr
Ungefärlig kostnad i 12 år
0 kr/mån
+
Genom att samla lån får du större chans till bättre bud då hela din lånesituation beaktas och kan förbättras. Bankerna kan då "köpa upp" alla dina lån och ge ett förbättrat lån på hela ditt belopp, ofta med bättre villkor än att ta ett nytt lån ovanpå dina gamla
Din e-post behövs för att du säkert ska kunna motta låneförslagen och för kontakt genom processen.
Validering
Vi behöver ditt telefonnummer så att våra rådgivare kan kontakta dig angående din låneansökan.
Validering
Ansökt lånebelopp

310000 kr

           
Lånetid

12 år

Genom att påbörja ansökan godkänner jag användaravtalet och bekräftar att jag tagit del av dataskyddspolicyn.
Tryggt och säkert

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 0 kr med 12 års löptid, nominell ränta NaN % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 0 %. Totalt belopp att betala: 0 kr. Månadskostnad: 0 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Advisa arbetar med 40 kreditgivare. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 33,99%. Räntespann mellan: 5,20% - 33,99% (Uppdaterat februari 2024).

Vi på Advisa vill att alla ska betala så lite som möjligt för sina lån. Därför har vi samlat flera långivare som får konkurrera om att få dig som kund. Fyll i dina uppgifter för att komma igång!

Om oss – Advisa

Advisa är ingen bank, vi är låneförmedlaren som söker ditt lån hos flera långivare. Sedan starten 2011 har vi jämfört lån åt över 263 000 kunder. För din trygghet står Advisa under tillsyn av finansinspektionen.

Vår tjänst

Oavsett om du vill ta ett nytt lån eller vill samla lån till bäst ränta lönar det sig att jämföra låneförslag från flera banker och andra långivare.

  • Kostnadsfritt och du binder dig inte till något
  • Säker ansökan – vi hanterar uppgifter säkert
  • Lånejämförelse – vi står på din sida

Vanliga frågor och svar - Ekonomiappar

Vilken är den bästa appen för att hålla koll på ekonomin?

Det finns många bra appar för att få mer koll på din ekonomi. Steven och Dreams är bland våra favoriter.

Finns det någon bra app för att dela kostnader?

Absolut! Steven är en app där ni lägger in alla kostnader och vem som har betalt. Sen delar den automatiskt upp kostnaden mellan er. Det finns även en koppling direkt till Swish som gör det smidigt att bli even-steven.

Vad tycker våra kunder?

Advisa samarbetar med 40 långivare

Bank Norwegian logotyp
IKANO Bank logotyp