Se upp – Bolagsupplysningen bluffar igen!

Man håller förstoringsglas mot dokument

Redan 2014 varnade Svensk Handel för Bolagsupplysningen som satt i system att lura företag på dyra abonnemang utan egentligt innehåll. Nu är de tillbaka och gör livet surt för oaktsamma bolagsinnehavare.

Driver du ett svenskt företag är risken stor att du fått hem en blankett med ett fraktfritt svarskuvert från Bolagsupplysningen under sommaren. Där uppmanas du att fylla i viktiga uppgifter som saknas för ditt företag, samt att skicka tillbaka blanketten med en underskrift. Vad som inte framgår, såvida du inte tar dig tid att lusläsa det finstilta, är att det kostar dig nästan 5000 kronor per år och att din signatur binder dig till ett abonnemang på två år. Dessutom förlängs avtalet per automatik om du inte säger upp det 90 dagar innan bindningstiden går ut.

Ett av de vanligaste bedrägerierna
Bolagsupplysningen ligger än idag kvar på Svensk Handels varningslista och trots att bedrägeriet uppmärksammats stort i media luras tusentals svenska företagare årligen i fällan. Bluffakturor av den här sorten finns det gott om, men få är så raffinerat konstruerade som Bolagsupplysningens variant.

Har du råkat skriva på blanketten från Bolagsupplysningen eller en liknande bluffaktura, finns det dock sätt att försöka häva avtalet. Du kan exempelvis motsäga dig betalningsansvar på grund av vilseledande information, eller polisanmäla företaget bakom bedrägeriet.

Av: Kasper Sperber

banner
Dela

Lämna ett svar