Se upp – bolagsupplysningen bluffar igen!

man läser avtal med förstoringsglas

Redan 2014 varnade Svensk Handel för Bolagsupplysningen som satt i system att lura företag på dyra abonnemang utan egentligt innehåll. Nu är de tillbaka och gör livet surt för oaktsamma bolagsinnehavare.

Driver du ett svenskt företag är risken stor att du fått hem en blankett med ett fraktfritt svarskuvert från Bolagsupplysningen under sommaren. Där uppmanas du att fylla i viktiga uppgifter som saknas för ditt företag, samt att skicka tillbaka blanketten med en underskrift. Vad som inte framgår, såvida du inte tar dig tid att lusläsa det finstilta, är att det kostar dig nästan 5000 kronor per år och att din signatur binder dig till ett abonnemang på två år. Dessutom förlängs avtalet per automatik om du inte säger upp det 90 dagar innan bindningstiden går ut.

Ett av de vanligaste bedrägerierna
Bolagsupplysningen ligger än idag kvar på Svensk Handels varningslista och trots att bedrägeriet uppmärksammats stort i media luras tusentals svenska företagare årligen i fällan. Bluffakturor av den här sorten finns det gott om, men få är så raffinerat konstruerade som Bolagsupplysningens variant.

Har du råkat skriva på blanketten från Bolagsupplysningen eller en liknande bluffaktura, finns det dock sätt att försöka häva avtalet. Du kan exempelvis motsäga dig betalningsansvar på grund av vilseledande information, eller polisanmäla företaget bakom bedrägeriet.

Vad skulle det kosta att låna?

Vi på Advisa vill att alla ska betala så lite som möjligt för sina lån. Därför har vi samlat flera långivare som får konkurrera om att få dig som kund. Fyll i dina uppgifter för att komma igång!

Om oss – Advisa

Advisa är ingen bank, vi är låneförmedlaren som söker ditt lån hos flera långivare. Sedan starten 2011 har vi jämfört lån åt över 263 000 kunder. För din trygghet står Advisa under tillsyn av finansinspektionen.

Genom Advisa kan du

Oavsett om du vill ta ett nytt lån eller vill lösa befintliga lönar det sig att jämföra låneförslag från flera banker och andra långivare.

  • Kostnadsfritt och du binder dig inte till något
  • Säker ansökan – vi hanterar uppgifter säkert
  • Lånejämförelse – vi står på din sida

Hur mycket vill du låna?

Månadskostnad cirka*
2 968 kr/mån2 968 kr/mån*
Ungefärlig kostnadi 12 år
Genom att påbörja ansökan godkänner jag användaravtalet och bekräftar att jag tagit del av dataskyddspolicyn.

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på {totalAmount} kr med {repaymentTimeYears} års löptid, nominell ränta {interestRate} % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan {apr} %. Totalt belopp att betala: {totalCost} kr. Månadskostnad: {monthlyCost} kr fördelat på {numPayments} betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Advisa arbetar med 37 kreditgivare. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 29,99%. Räntespann mellan: 3,06% - 29,99% (Uppdaterat januari 2021).

Vad tycker våra kunder?