Må bättre – Advisas insats för de med shoppingberoende och privatekonomisk ångest

People with shopping bags sitting in a rowUnder 2017 bedrev Advisa ett unikt samarbete med terapeuten Karin Nordlander som innebar gratis hjälp för de som mådde dåligt på grund av sin privatekonomi. Välgörenhetsprojektet kallar vi ”Må bättre”.

Vårt Må bättre-projekt riktade sig åt personer med ångest över sitt köpbeteende eller ekonomiska situation.

Genom projektet fick ansökande chans att få två gratis terapisessioner hos terapeuten Karin Nordlander. Sessionerna skedde via internet och för att göra en ansökan behövde du endast ta kontakt med oss via mejl, och du kunde om du så önskade vara anonym.

Det visades ett stort intresse för projektet och många står därför i kö. Vi kan därför inte ta emot fler ansökningar för tillfället.

Allteftersom kommer vi att publicera artiklar om flera av dem som fått hjälp och dela deras berättelser. Här nedan kan du redan nu läsa om några av dem:

Så hoppade Cathrine av shoppingkarusellen

Amelies kamp mot beroendet

Birgittas väg ur lyxfällan började med ett terapisamtal

 

Därför behövdes stödet

Vi vet att det finns många som inte vågar eller vill diskutera sitt köpbeteende eller ångestrelaterade känslor gällande privatekonomin. Det är säkerligen många fler än extremfallen du ser på Lyxfällan som har chansen att förbättra sitt välmående samt ekonomi.

Sparterapeuten Karin Nordlander tittar i skyltfönstret.
I höstmörkret är det lätt att lockas av shopping för att hantera höstdepressionen.

Har man dessutom problem ekonomiskt finns såklart färre möjligheter att få tala med en terapeut. Vi hoppades därför att två gratissessioner med Karin kunde göra första steget mot återhämtning lättare både ekonomiskt och mentalt.

Hjälp en vän

Ens beteende påverkar de runt omkring och ofta krävs det att någon i ens omgivning uppmärksammar problemet för att något ska hända.

– Förr i tiden handlade man när man behövde något. Numera är själva shoppingen ett nöje – vi handlar inte en ny tröja bara för att den gamla har blivit utsliten utan för att den är snygg och för att det är kul att shoppa.

Och det är det ju! Men för många har det blivit obalans i shoppandet. När pengarna rasslar iväg så att man inte har råd med räkningarna och när man vaknar med ångest efter att ha köpt den där svindyra klänningen – då är det inte lika roligt längre, skriver Karin Nordlander på Advisas blogg där du även kan testa dig själv för att avgöra hur allvarligt ditt köpbeteende är.

Även chans till ekonomisk hjälp

karin2För de som dragit på sig många avbetalningar, kreditkortsskulder och liknande finns ytterligare en anledning att besöka Advisa.se. Låneförmedlartjänsten är även den helt gratis och de som drar mest nytta av den är de som sitter på just dessa typer av skulder.

Så länge du inte har ett skuldsaldo hos Kronofogden är chanserna goda att du kan samla dina småskulder i ett och samma privatlån och minska dina månadskostnader rejält. Här kan du ansöka om att samla dina lån.

Om Advisa

Vi är ett av Sveriges ledande låneförmedlare och ekonomiska rådgivare för privatpersoner. Advisa hjälper kunder kostnadsfritt att sänka räntan på sina lån och krediter genom att låta ett flertal banker och långivare konkurrera om att erbjuda kunden lägst ränta. Vår vision är att alla ska förstå hur de kan förbättra sin privatekonomi.

 

Såhär gjorde familjen Lindberg

banner
Dela

Lämna ett svar