Må bättre - Advisas insats för de med shoppingberoende och privatekonomisk ångest

Under 2017 bedrev Advisa ett unikt samarbete med terapeuten Karin Nordlander som innebar gratis hjälp för de som mådde dåligt på grund av sin privatekonomi. Välgörenhetsprojektet kallar vi ”Må bättre”.

Vårt Må bättre-projekt riktade sig åt personer med ångest över sitt köpbeteende eller ekonomiska situation.

Genom projektet fick ansökande chans att få två gratis terapisessioner hos terapeuten Karin Nordlander. Sessionerna skedde via internet och för att göra en ansökan behövde du endast ta kontakt med oss via mejl, och du kunde om du så önskade vara anonym.

Det visades ett stort intresse för projektet och många står därför i kö. Vi kan därför inte ta emot fler ansökningar för tillfället.

Allteftersom kommer vi att publicera artiklar om flera av dem som fått hjälp och dela deras berättelser. Här nedan kan du redan nu läsa om några av dem:

Därför behövdes stödet

Vi vet att det finns många som inte vågar eller vill diskutera sitt köpbeteende eller ångestrelaterade känslor gällande privatekonomin. Det är säkerligen många fler än extremfallen du ser på Lyxfällan som har chansen att förbättra sitt välmående samt ekonomi.

I höstmörkret är det lätt att lockas av shopping för att hantera höstdepressionen.

Har man dessutom problem ekonomiskt finns såklart färre möjligheter att få tala med en terapeut. Vi hoppades därför att två gratissessioner med Karin kunde göra första steget mot återhämtning lättare både ekonomiskt och mentalt.

Hjälp en vän

Ens beteende påverkar de runt omkring och ofta krävs det att någon i ens omgivning uppmärksammar problemet för att något ska hända.

– Förr i tiden handlade man när man behövde något. Numera är själva shoppingen ett nöje – vi handlar inte en ny tröja bara för att den gamla har blivit utsliten utan för att den är snygg och för att det är kul att shoppa.

Och det är det ju! Men för många har det blivit obalans i shoppandet. När pengarna rasslar iväg så att man inte har råd med räkningarna och när man vaknar med ångest efter att ha köpt den där svindyra klänningen – då är det inte lika roligt längre, skriver Karin Nordlander på Advisas blogg där du även kan testa dig själv för att avgöra hur allvarligt ditt köpbeteende är.

Även chans till ekonomisk hjälp

För de som dragit på sig många avbetalningar, kreditkortsskulder och liknande finns ytterligare en anledning att besöka Advisa.se. Låneförmedlartjänsten är även den helt gratis och de som drar mest nytta av den är de som sitter på just dessa typer av skulder.

Så länge du inte har ett skuldsaldo hos Kronofogden är chanserna goda att du kan samla dina småskulder i ett och samma privatlån och minska dina månadskostnader rejält. Här kan du ansöka om att samla dina lån.

Om Advisa

Vi är ett av Sveriges ledande låneförmedlare och ekonomiska rådgivare för privatpersoner. Advisa hjälper kunder kostnadsfritt att sänka räntan på sina lån och krediter genom att låta ett flertal banker och långivare konkurrera om att erbjuda kunden lägst ränta. Vår vision är att alla ska förstå hur de kan förbättra sin privatekonomi.

 

Ansök smidigt på nytt med tidigare uppgifter
Ange beloppet för detta lån.
kr
Ungefärlig kostnad i 12 år
0 kr/mån
Din e-post behövs för att du säkert ska kunna motta låneförslagen och för kontakt genom processen.
Validering
Vi behöver ditt telefonnummer så att våra rådgivare kan kontakta dig angående din låneansökan.
Validering
Ansökt lånebelopp

310000 kr

           
Lånetid

12 år

Genom att påbörja ansökan godkänner jag användaravtalet och bekräftar att jag tagit del av dataskyddspolicyn.

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på {totalAmount} kr med {repaymentTimeYears} års löptid, nominell ränta {interestRate} % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan {apr} %. Totalt belopp att betala: {totalCost} kr. Månadskostnad: {monthlyCost} kr fördelat på {numPayments} betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Advisa arbetar med 40 kreditgivare. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 29,99%. Räntespann mellan: 3,06% - 29,99% (Uppdaterat januari 2021).

Vi på Advisa vill att alla ska betala så lite som möjligt för sina lån. Därför har vi samlat flera långivare som får konkurrera om att få dig som kund. Fyll i dina uppgifter för att komma igång!

Om oss – Advisa

Advisa är ingen bank, vi är låneförmedlaren som söker ditt lån hos flera långivare. Sedan starten 2011 har vi jämfört lån åt över 263 000 kunder. För din trygghet står Advisa under tillsyn av finansinspektionen.

Genom Advisa kan du

Oavsett om du vill ta ett nytt lån eller vill lösa befintliga lönar det sig att jämföra låneförslag från flera banker och andra långivare.

  • Kostnadsfritt och du binder dig inte till något
  • Säker ansökan – vi hanterar uppgifter säkert
  • Lånejämförelse – vi står på din sida

Vad tycker våra kunder?