Gör ditt barn rikt – ny bok ger bra start i livet

Jan Bolmeson

Hur ska du gå tillväga för att ge dina barn bra ekonomiska förutsättningar i livet? Börja med den hyllade boken ”Gör ditt barn rikt”.

Pappan tillika ”rikedomscoachen” Jan Bolmeson är inte bara en aktiv mediaprofil och bloggare på temat ekonomi. Tillsammans med sin medförfattare Charlie Söderberg har han även skrivit boken ”Gör ditt barn rikt”, som just nu röner stora framgångar.

Proffs på enkelt sparande över tid

Jan Bolmeson har i över tio år drivit utbuildningsföretaget Balansekonomi och föreläst om hur du utifrån rätt attityd och värderingar kan skapa ett rikare liv, något han själv definitivt lyckats med. Under åren har ofta frågan om hur man som förälder kan lämna över kunskapen till nästa generation dykt upp, vilket resulterat i den nya boken.

”Gör ditt barn rikt” har en unik vinkel på sparande och ekonomiska teorier och beskriver hur du kan hjälpa ditt barn att bli miljonär – något som inte sker över en natt utan handlar om en långsiktig strategi. Vem som helst kan starta ett sparkonto, men författarna uppmuntrar alla föräldrar att även ha en dialog om pengar med barnen, eftersom ekonomisk kunskap är en bra väg till att mångdubbla sparbeloppet den dag det blir dags att stå på egna ben. Att istället bara ge någon en hög med pengar, är ofta som att slänga besparingarna i sjön.

Moderna metoder i fokus

Det finns en hel del myter kring sparande och ”Gör ditt barn rikt” bjuder på många aha-upplevelser. När författarna besökte TV4 Nyhetsmorgon menade Jan Bolmeson att sparande egentligen inte handlar om att veta och kunna mest, utan snarare tvärtom. Det är ofta i själva verket ”den late” som blir vinnaren i slutändan. Lägger du bara en bra grund kan du låta pengarna göra resten av jobbet åt dig.

Boken kommer i en tid av ökande bostadsbrist och hög arbetslöshet. Samhällsutmaningarna är stora och framtiden oviss för många. Jan Bolmeson och Charlie Söderberg understryker dock att det är både roligt och enkelt att över tid spara sig till ett bättre liv. Nyckeln är att ge barnet en kombination av sparkapital, ekonomisk kunskap och självförtroende. Eller som Jan själv skriver:

”Man behöver inte välja mellan att ge dem fisk eller lära dem fiska. Man kan göra både och.”

Vill du veta mer om boken och Jan Bolmeson eller ta del av hans tips för att skapa en bättre ekonomi? Besök hans blogg och se klippet med honom och Charlie Söderberg från TV4 Nyhetsmorgon.

Av: Kasper Sperber

banner
Dela

Lämna ett svar