Bluffarna du ska se upp för!

tumme ner

Råd & Rön publicerade sin lista på av förra årets sämsta produkter samtidigt som konsumentföreningen Äkta Vara utsåg årets matbluff. Här går vi igenom vilka produkter och matvaror som du ska se upp för så att du slipper bli lurad eller göra ett dåligt köp!

Dåliga produkter och otydligt innehåll

När du funderar på att köpa en ny produkt vill du förstås se till att göra ett bra val och komma hem med något som kommer fungera som du vill. Samma sak gäller när du handlar mat, då vill du förstås att innehållet stämmer överens med vad du vill ha. Konsumentföreningen Äkta Vara har nu utsett årets matbluff, bordsmargarinet Lätta. Anledningen är att förpackningen inte stämmer överens med innehållet. På förpackningen syns rapsblommor och i informationsrutan lyfts svensk rapsolja och kärnmjök som huvudingredienser. Men i själva verket består margarinet till största del (utöver vatten) av den omstridda palmoljan, som numera undviks av många konsumenter av både miljö- och hälsoskäl.

Råd & Rön publicerade en lista på de produkter från föregående år som de avråder konsumenter från att köpa. I listan hittas bland annat robotgräsklipparen som kör över skor istället för att stanna. Men även dammsugaren som inte suger upp damm och köksfläkten för inte mindre än 20 000 kr som reducerar matoset med 0 procent. Bland listan finns även matprodukter som örtte som innehåller gift, ekologisk kikärtspasta och oreganokryddor med bekämpningsmedel. Även oreganokryddor där mindre än 50% av innehållet bestod av riktig oregano.

Jämför innan du bestämmer dig

Så vad är det viktigaste vi tar med oss från dessa listor? Att det alltid är bra att göra en ordentlig bakgrundskoll och jämföra olika produkter innan du tar ett beslut. Samma sak gäller förstås oavsett om du ska köpa ny dammsugare eller för att relatera till Advisa – om du funderar på att ta ett lån.

Att via en jämförelsesajt undersöka resor och hotell innan man bokar är numera en del av de flestas rutiner. Däremot har många fortfarande inte koll på att du kan göra samma sak när det kommer till lån. Genom att använda en låneförmedlare jämför du lån och ökar dina chanser att hitta bästa möjliga lånet för dig. När du jämför lån via Advisa låter du fler än 30 stycken långivare konkurrera om dig som kund, vilket ökar chanserna att du får ett lån med lägst möjliga ränta. Jämför lån redan idag!

Ange beloppet för detta lån.
kr
Ungefärlig kostnad i 12 år
0 kr/mån
+
Genom att samla lån får du större chans till bättre bud då hela din lånesituation beaktas och kan förbättras. Bankerna kan då "köpa upp" alla dina lån och ge ett förbättrat lån på hela ditt belopp, ofta med bättre villkor än att ta ett nytt lån ovanpå dina gamla
Din e-post behövs för att du säkert ska kunna motta låneförslagen och för kontakt genom processen.
Validering
Vi behöver ditt telefonnummer så att våra rådgivare kan kontakta dig angående din låneansökan.
Validering
Ansökt lånebelopp

310000 kr

           
Lånetid

12 år

Genom att påbörja ansökan godkänner jag användaravtalet och bekräftar att jag tagit del av dataskyddspolicyn.
Tryggt och säkert

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 0 kr med 12 års löptid, nominell ränta NaN % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 0 %. Totalt belopp att betala: 0 kr. Månadskostnad: 0 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Advisa arbetar med 40 kreditgivare. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 33,99%. Räntespann mellan: 5,20% - 33,99% (Uppdaterat februari 2024).

Vi på Advisa vill att alla ska betala så lite som möjligt för sina lån. Därför har vi samlat flera långivare som får konkurrera om att få dig som kund. Fyll i dina uppgifter för att komma igång!

Om oss – Advisa

Advisa är ingen bank, vi är låneförmedlaren som söker ditt lån hos flera långivare. Sedan starten 2011 har vi jämfört lån åt över 263 000 kunder. För din trygghet står Advisa under tillsyn av finansinspektionen.

Genom Advisa kan du

Oavsett om du vill ta ett nytt lån eller vill lösa befintliga lönar det sig att jämföra låneförslag från flera banker och andra långivare.

  • Kostnadsfritt och du binder dig inte till något
  • Säker ansökan – vi hanterar uppgifter säkert
  • Lånejämförelse – vi står på din sida
Vad tycker våra kunder?