Jämför billån snabbt & enkelt!

Det enkla sättet att hitta en låg ränta

Med en ansökan kan du få flera förslag från de 24 långivare Advisa samarbetar med. Välj därefter det som är bäst för dig.

Så här går det till:

Hur Advisas billån fungerar
 1. Fyll i dina uppgifter
 2. Välj bäst erbjudande
 3. Få pengar, köp bilen

Fördelar med Advisas tjänst

 • Vi samarbetar med 24 långivare
 • Vår tjänst är helt kostnadsfri (läs mer)
 • Ingen kontantinsats krävs

Hur mycket vill du låna?

Fyll i dina uppgifter

Skicka in och jämför låneförslag

{{f.error}}

Genom att ansöka godkänner jag villkoren och att en kreditupplysning tas

Säker ansökan
×

 {{await.data.count}} personer har jämfört lån genom Advisa senaste dygnet

* Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 100 000 kr med 9 års löptid, nominell ränta 5,64% och 0 kr i uppläggnings-/avi­­avgift blir den effektiva räntan 5,79%. Totalt belopp att betala: 127 764 kr. Månads­­kostnad: 1 183 kr fördelat på 108 betalningstillfällen.

Vanliga frågor och svar


 • Jag är osäker på om jag ska köpa bilen. Kan jag ändå jämföra?

  Eftersom ansökan är gratis och inget du binder dig till skadar det inte att jämföra - även om du inte är säker på att köpa bilen. I sämsta fall får du en klar bild över vad det skulle kosta att låna till köpet. I bästa fall får du flera erbjudanden från långivare som alla vill finansiera ditt bilköp.

  Efter att du gjort en ansökan kan du när som helst välja att inte fullfölja. Inget är alltså klart förrän du i lugn och ro granskat erbjudandena och fattat ditt beslut. Erbjudandena är i regel giltiga i 30 dagar så du har gott om tid att göra ditt val. Om ingen banks erbjudande motsvarar dina förväntningar är det bara att tacka nej.

  Genom oss kan du även omförhandla/förhandla ner räntan på befintliga billån.

 • Varför måste jag ange personlig information?

  Dina personuppgifter behövs för att vi ska kunna validera din identitet och för att våra samarbetsbanker ska kunna göra en sedvanlig kreditprövning. Utan personnumret kan vi inte säkerställa att det verkligen är du som vill låna. Vi hanterar alltid dina uppgifter säkert och i enlighet med PUL (Personuppgiftslagen). För din trygghet behandlar vi dina uppgifter säkert och med stor omsorg. Det är en av hörnstenarna i vår jämförelsetjänst.

 • Vilken ränta och månadskostnad får jag?

  Räntan på ett privatlån sätts alltid individuellt efter dina förutsättningar. Advisa hjälper dig därför att optimera din låneansökan och skickar den till flera banker och andra långivare samtidigt för att säkerställa att du får så många och låga ränte-erbjudanden som möjligt.

 • Kan jag låna till hela bilen, eller krävs kontantinsats?

  Ja, ingen kontantinsats krävs. Du kan genom vårt blancolån för bil låna till hela bilens pris, oavsett om du köper den begagnat eller via handlare.

 • Vilka långivare samarbetar Advisa med?

  Vi samarbetar med 24 banker och andra långivare:

  Swedbank, SEB, ICA-Banken, IKANO Bank, Forex, Marginalen Bank, Resurs Bank, Santander Consumer Bank, Nordnet Bank, Collector, re:member, SevenDay Finans, Spring Finance, Credento, Konsumentkredit, Sparlån, Lendify, Wasa Kredit, Goodcash, Avida, Credway, Balanzia, Villabanken och MoneyGo.

 • Vad krävs för att låna genom er?

  För att jämföra lån behöver du:

  • Ha fyllt 18 år
  • Ha en inkomst på minst 10 000 kr/månad
  • Ej ha skuldsaldo hos Kronofogden

 • Om allt är gratis. Hur tjänar ni pengar?

  Advisa hjälper banker och andra långivare att träffa nya kunder. Det innebär att du kan välja den som du tycker ger dig bäst erbjudande. Långivaren får en ny kund och du får det lån du gillar bäst. Vi får provision från den bank som du väljer. På så vis kan vår tjänst vara gratis för dig som kund. En ansökan är inte bindande vilket innebär att du när som helst innan du skrivit på kan välja att inte fullfölja.

 • Får jag bara en kreditupplysning?

  Ja, via Advisa får alla banker dela på en och samma kreditupplysning.

Läs alla frågor och svar »
×

Vi hjälper dig!


Skriv in ditt mobilnummer så ringer en av våra erfarna medarbetare upp dig.

Tack!


Vi återkommer till dig inom kort.

Så sänker vi räntan på ditt billån


Advisa söker ditt billån hos flera långivare

För att säkerställa att du får så förmånlig ränta som möjligt söker vi ditt billån (privatlån avsett för bilköp) hos flera långivare samtidigt. Du får snabbt svar och kan välja det förslag som passar dig bäst.

Advisa - hjälper dig med privatlån

Advisa är en av Sveriges ledande låneförmedlare. Vår uppgift är att säkerställa att alla som tar billån får så bra ränta och villkor på sina lån som möjligt. Det gör vi genom att konkurrensutsätta bankerna så de får buda på dig.

Tryggt och säkert - alltid

Trygghet är viktigt för oss, och en av hörnstenarna i vår tjänst. Därför använder vi säkerhetssystem och hanterar uppgifter med omsorg. För din trygghet står Advisa under tillsyn av finansinspektionen.

Läs mer om hur det går till »

Hitta det bästa lånet för dig genom Advisa


Planerar du att köpa sportbilen som du gått och drömt om eller är det dags att införskaffa husbil? Ett bra billån är ett billigt billån, dvs ett med låg ränta, utan onödiga avgifter och bra amorteringsvillkor.

För att hitta just det lån som matchar din plånbok och drömbil är det viktigt att både jämföra och budgetera. Genom Advisa kan du ansöka om lån på upp till 500 000 kronor, med en återbetalningstid på 1 till 15 år. Räntan som du erbjuds är rörlig och bestäms individuellt beroende på din ekonomiska situation.

Genom advisa kan du få en bra överblick av det lån du planerar att ta. Här kan du få erbjudanden från flera långivare och när du jämför dessa med våra rådgivares hjälp kan du hitta det bästa lånet för dig. Eftersom bankerna konkurrerar mot varandra för att få dig som kund pressas räntorna.

Skulle du ta saken helt i egna händer och själv besöka 24 banker hade det varit väldigt svårt att förhandla lika låga räntor som genom en låneförmedlare. Detta eftersom vi låter samtliga långivare dela på en kreditupplysning. Om du själv hade gått till bankerna hade de tagit en kreditupplysning var vilket innebär att din kreditvärdighet försämras, och därigenom även din förhandlingsposition.

För att påbörja din låneprocess skickar du enkelt in din ansökan via vårt formulär. Du kan även välja att ringa oss om du vill ha hjälp att fylla i ansökan redan från start. Att ansöka och jämföra billån är enkelt och kostnadsfritt. En rådgivare ringer därefter upp dig för att rådge och hjälpa dig längs vägen.

Då bör du ansöka om ett blancolån till ditt bilköp

Det finns två tillfällen då det passar att ansöka om ett lån till bilen. Ett är när du planerar att köpa en helt ny bil, det andra är om du vill lösa ett redan befintligt billån eller omförhandla räntan.

Det är i dag ganska vanligt att bilhandlare erbjuder lån där bilen i fråga utgör en säkerhet för lånet. Då krävs en kontantinsats samt ibland administrativa avgifter vilket gör att den totala kostnaden för lånet kan bli onödigt hög. Privatleasing är ett annat alternativ men som ofta är dyrare än andra lösningar. Att istället välja ett privatlån när du köper din bil kan i vissa fall vara det bästa alternativet.

 • Billån till bra villkor
 • Ersätt billån med privatlån
 • Helt utan kontantinsats
 • Endast en kreditupplysning

Kom dock ihåg att det kan ta tid att få ett lån beviljat. Därför är det bra att ha låneprocessen avklarad innan det är dags för själva köpet.

När du planerar att låna pengar till bil kan det vara mycket att tänka på, oavsett om det gäller en sportbilen eller en klassisk Volvo. Utöver hästkrafter och bilmärken måste du även tänka på hur du ska finansiera köpet. Du behöver inte bara ta hänsyn till bilens totala kostnad utan även månadskostnaden för lånet. Den kan du få ner genom att välja ett billån med låg ränta och bra lånevillkor.

Så kan du låna till bilen

För att ansöka om lån genom Advisa fyller du i din låneansökan och uppger hur mycket du vill låna samt dina kontaktuppgifter. Gäller det ett helt nytt lån kan du låna max 500 000 kronor i upp till 15 år.

Advisa sammakopplar sedan dig med fler banker och andra långivare som i sin tur konkurrerar om att erbjuda dig bäst villkor.

Löptiden viktig vid billån

Innan du tar ett billån kan det vara klokt att ta reda på värdeminskningen för den bil du vill köpa. Har du tagit reda på värdeminskningen kan du sedan välja löptiden på ditt billån utifrån detta. Du kan välja en återbetalningstid på ditt billån som är tillräckligt kort för att månadskostnaden ska betala av skulden i samma tempo som värdet på bilen minskar. På så sätt kan du lösa din skuld med de pengar som du får om du säljer din bil efter ett par år.

Läs mer om bilars restvärde här.

Jämför när du ska låna till bilen


 1. Fyll i och skicka in din ansökan

  Oavsett om du vill ta ett nytt lån eller samla ihop befintliga börjar du med att fylla i vårt enkla och säkra formulär.

  Därefter går vi igenom din ansökan via telefon innan vi inhämtar dina låneförslag.

 2. Gå igenom alla dina förslag

  Baserat på dina uppgifter skickas nu ansökan till ett urval av våra anslutna långivare. Urvalet baseras på vilken typ av kunder som långivarna vänder sig till och bestäms individuellt av varje långivare.

  När alla bud (låneförslag) inkommit återkommer din personliga rådgivare till dig för att presentera förslagen. Du bestämmer själv om du vill gå vidare med något av dem.

 3. Välj låneförslag (om du vill) och få pengarna

  Avslutningsvis väljer du det lånerbjudande som du tycker är bäst - om du vill, självklart kan du välja att inte gå vidare. Din personliga rådgivare finns med längs vägen om du behöver hjälp.

  Erbjudandena gäller i regel i 30 dagar, så du har gott om tid att bestämma hur du vill göra. Oavsett hur du gör är vår tjänst kostnadsfri för dig som privatperson.

Lån till bilen utan kontantinsats - så sparade Lars tusenlappar


Ska du köpa ny bil och funderar över finansieringen? Många bilhandlare erbjuder billån där bilen utgör säkerhet för lånet. Dessa billån kräver en kontantinsats och ibland tillkommer administrativa avgifter som gör att den totala kostnaden för billånet blir hög. Om du istället väljer att finansiera bilen med ett privatlån kan du slippa betala kontantinsats och i vissa fall undvika dyra administrativa avgifter. Innan du tar ett billån kan det därför löna sig att göra en lånejämförelse och se hur mycket lägre månadskostnad du kan få.

Att ett privatlån kan bli betydligt billigare märkte Lars när han testade att sänka räntan på sitt billån genom Advisa. Lars passade även på att samla andra lån tillsammans med sitt billån och fick på så vis också bättre koll på sin privatekonomi. Lars nya billån landade på en nominell ränta om 6,39 %, med en total räntesänkning på 3,81 % (procentenheter, nominell ränta angiven) och en minskad månadskostnad på 1899 kronor.

”Det kändes dumt att inte acceptera erbjudandet. Jag är nöjd med Advisa och tycker alla borde testa tjänsten”, säger Lars.

Advisa hjälpte Lars att samla lån

LARSRäntesänkning 3.81%

Advisa har sedan starten 2011 jämfört lån åt 241 018 kunder.