Få bättre ränta på ditt billån

Jämför lån från 20 banker - spara tusenlappar

Advisa söker ditt billån hos 20 banker så du kan välja det med bäst ränta - och lägst kostnad. Ansök till höger och få erbjudanden från flera banker.

Så här går det till:

Hur Advisas billån fungerar
 1. Fyll i dina uppgifter
 2. Välj bäst erbjudande
 3. Få pengar, köp bilen

Fördelar med Advisas tjänst för billån

 • 20 välkända banker tävlar om ditt billån
 • Vår tjänst är helt gratis (läs mer)
 • Ingen kontantinsats krävs

Hur mycket vill du låna?

Fyll i dina uppgifter

Skicka in och få svar snabbt

{{f.error}}

Genom att skicka in ansökan godkänner jag villkoren

Säker ansökan
×

 {{await.data.count}} personer har jämfört lån genom Advisa senaste dygnet

Vanliga frågor och svar


 • Jag är osäker på om jag ska köpa bilen. Kan jag ändå jämföra?

  Eftersom en ansökan alltid är gratis och aldrig är bindande skadar det inte att jämföra - även om du inte är säker på att köpa bilen. I sämsta fall får du en klar bild över vad det skulle kosta att låna till köpet. I bästa fall får du upp till 20 erbjudanden från banker som alla vill finansiera ditt billån till låg ränta och bra villkor.

  Efter att du gjort en ansökan kan du när som helst välja att inte fullfölja. Inget är alltså klart förrän du i lugn och ro granskat erbjudandena och fattat ditt beslut. Alla erbjudanden är giltiga i 30 dagar så du har gott om tid att göra ditt val. Om ingen banks erbjudande motsvarar dina förväntningar är det bara att tacka nej.

  Eftersom du när som helst kan tacka nej skadar det aldrig att jämföra. Observera att du genom oss också kan omförhandla/förhandla ner räntan på befintliga billån.

 • Varför måste jag ange personlig information?

  Dina personuppgifter behövs för att vi ska kunna validera din identitet och för att våra samarbetsbanker ska kunna göra en sedvanlig kreditprövning. Utan personnumret kan vi inte säkerställa att det verkligen är du som vill låna. Vi hanterar alltid dina uppgifter säkert och i enlighet med PUL (Personuppgiftslagen). För din trygghet använder vi samma säkerhetslösningar som världsledande banker och behandlar alltid uppgifter säkert och med stor omsorg. Det är en av hörnstenarna i vår jämförelsetjänst.

 • Vilken ränta och månadskostnad får jag?

  Räntan på ett privatlån sätts alltid individuellt efter dina förutsättningar. Advisa hjälper dig därför att optimera din låneansökan och skickar den till flera banker och långivare samtidigt för att säkerställa att du får så många och låga ränte-erbjudanden som möjligt.

 • Kan jag låna till hela bilen, eller krävs kontantinsats?

  Ja, ingen kontantinsats krävs. Du kan genom vårt blancolån för bil låna till hela bilens pris, oavsett om du köper den begagnat eller via handlare.

 • Vilka banker samarbetar Advisa med?

  Vi samarbetar med ett tjugotal banker och långivare, däribland:

  Swedbank, SEB, ICA-Banken, IKANO Bank, Forex, Marginalen Bank, Resurs Bank, Santander Consumer Bank, Nordnet Bank, Collector, SevenDay Finans, Spring Finance, Credento, Konsumentkredit, Sparlån, Lendify, Nordnet och Wasa Kredit.

 • Vilka är grundkraven för att få låna genom er?

  För att jämföra lån behöver du:

  • Ha fyllt 18 år
  • Ha en inkomst på minst 10 000 kr/månad
  • Ej ha skuldsaldo hos Kronofogden

 • Om allt är gratis. Hur tjänar ni pengar?

  Advisa hjälper de mest kundvänliga bankerna att träffa nya kunder. Det innebär att den bank som ger dig bäst erbjudande får en ny kund, du får det bästa lånet för just dig, och vi får provision från den bank som du väljer. På så vis är vår tjänst alltid helt gratis för dig som kund. Självklart är vår jämförelse helt oberoende. Observera också att en ansökan aldrig är bindande. Du kan när som helst välja att inte fullfölja.

 • Får jag bara en kreditupplysning?

  Ja, via Advisa får alla banker dela på en och samma kreditupplysning vilket innebär att din kreditvärdighet bevaras.

Läs alla frågor och svar »
×

Vi hjälper dig!


Skriv in ditt mobilnummer så ringer en av våra erfarna medarbetare upp dig.

Tack!


Vi återkommer till dig inom kort.

Så sänker vi räntan på ditt billån


Advisa söker ditt billån hos 20 banker

För att säkerställa att du får så billig ränta och låg månadskostnad som möjligt söker vi ditt billån hos 20 banker samtidigt. Du får snabbt svar och kan själv välja det erbjudande som passar dig bäst.

Advisa - på din sida mot bankerna

Advisa är en av Sveriges ledande låneförmedlare. Vår uppgift är att säkerställa att alla som tar billån får så bra ränta och villkor på sina lån som möjligt. Det gör vi genom att konkurrensutsätta bankerna så de får buda på dig, istället för tvärtom.

Tryggt och säkert - alltid

Trygghet är viktigt för oss, och en av hörnstenarna i vår tjänst. Därför använder vi världsledande säkerhetssystem och hanterar alltid uppgifter med stor omsorg. För din trygghet står Advisa under tillsyn av finansinspektionen.

Läs mer om hur det går till »

Hitta det billigaste billånet genom Advisa


Planerar du att köpa sportbilen som du gått och drömt om eller är det dags att införskaffa husbil? Ett bra billån är ett billigt billån, dvs ett med låg ränta, utan onödiga avgifter och bra amorteringsvillkor.

För att hitta just det lån som matchar din plånbok och drömbil är det viktigt att både jämföra och budgetera. Genom Advisa kan du ansöka om lån på upp till 500 000 kronor, med en återbetalningstid på 1 till 15 år. Räntan som du erbjuds är rörlig och bestäms individuellt beroende på din ekonomiska situation.

Att ansöka om billån genom Advisa gör att du får en bra överblick kring det lån du planerar att ta och du kan vara säker på att du får bästa möjliga ränta. Här får du erbjudanden från upp till 20 banker och när du jämför dessa med hjälp av våra rådgivare kommer du snart att hitta det bästa billånet för dig. Eftersom bankerna konkurrerar mot varandra för att få dig som kund pressas räntorna.

Skulle du ta saker helt i egna händer och själv besöka 20 stycken banker hade det varit omöjligt att förhandla lika låga räntor som genom Advisa. Detta beror på att Advisa låtar alla 20 banker dela på en enda kreditupplysning. Om du själv hade gått till bankerna hade de tagit en kreditupplysning var vilket innebär att din kreditvärdighet försämras, och därigenom även din förhandlingsposition.

För att påbörja din låneprocess skickar du enkelt in din ansökan via vårt formulär. Du kan även välja att ringa oss om du vill ha hjälp av våra rådgivare att administrera din ansökan redan från start. Att ansöka och jämföra billån hos Advisa är enkelt och kostnadsfritt. De erbjudanden som kommer in skickas till dig på posten så att du i lugn och ro kan se över dina alternativ. Samtidigt kommer en av våra rådgivare att ringa upp dig för att hjälpa dig på vägen.

Då bör du ansöka om ett billån

Det finns två tillfällen då det passar sig att ansöka om ett nytt billån. Ett är när du planerar att köpa en helt ny bil och det andra är om du lösa ett redan befintligt billån eller omförhandla räntan.

Det är i dag ganska vanligt att bilhandlare erbjuder lån där bilen i fråga utgör en säkerhet för lånet. Då krävs det ofta en kontantinsats samt administrativa avgifter vilket gör att den totala kostnaden för lånet blir onödigt hög. Privatleasing är ett annat alternativ som oftast är dyrare än andra lösningar. Att istället välja ett privatlån när du köper din bil gör att månadskostnaden blir lägre och dessutom slipper du tänka på att ha en kontantinsats.

 • Billån för minsta möjliga kostnad
 • Ersätt billån med privatlån
 • Billån utan kontantinsats
 • Endast en kreditupplysning

Kom dock ihåg att det kan ta tid att få ett lån beviljat, därför är det bra att ha den processen avklarad när det är dags att göra köpet. Med det sagt kan du självklart redan nu börja se över vilken typ av bil du önskar köpa, gör bara inget köp innan du vet hur mycket lån du får av banken.

När du planerar att låna pengar till bil är det mycket du bör ha i åtanke oavsett om det gäller sportbilen från dina drömmar eller en klassisk Volvo. Utöver hästkrafter och bilmärken måste du även tänka på hur du ska finansiera köpet. Du behöver då inte bara ta hänsyn till bilens totala kostnad utan även månadskostnaden för lånet. Den kan du få ner genom att välja ett billån med låg ränta och bra lånevillkor.

Så tar du ett billån

Det är mycket smidigt att ansöka om ett billån via Advisa. Du fyller enkelt i din låneansökan och uppger hur mycket du vill låna samt dina kontaktuppgifter. Gäller det ett helt nytt lån kan du låna max 500 000 kronor i upp till 15 år.

Det Advisa gör för dig är att sammankoppla dig med flera banker som i sin tur konkurrerar om att få erbjuda dig den lägsta räntan. Du blir aldrig bunden till någonting när du gör din ansökan, dessutom sker allting – inklusive kontakt med våra erfarna rådgivare – kostnadsfritt. Advisa kan även hjälpa dig hitta en bilförsäkring som passar dig bäst.

Löptiden viktig vid billån

Innan du tar ett billån kan det vara klokt att ta reda på värdeminskningen för den bil du vill köpa. Har du tagit reda på värdeminskningen kan du sedan välja löptiden på ditt billån utifrån detta. Du bör nämligen välja en återbetalningstid på ditt billån som är tillräckligt kort för att månadskostnaden ska betala av skulden i samma tempo som värdet på bilen minskar. På så sätt kan du lösa din skuld med de pengar som du får om du säljer din bil efter ett par år.

Läs mer om bilars restvärde här.

Jämför när du ska ta billån


 1. Fyll i och skicka in din ansökan

  Oavsett om du vill ta ett nytt lån eller samla ihop befintliga börjar du med att fylla i vårt enkla och säkra formulär (tar cirka 2 min).

  Därefter samlar vi in kompletterande uppgifter innan en rådgivare vänder sig till våra 20 samarbetsbanker för att förhandla fram så bra lånerbjudande för dig som möjligt.

 2. Du får upp till 20 lånförslag att välja bland

  De banker som Advisa samarbetar med tävlar nu om dig som kund. De baserar sina lånförslag på de uppgifter du angav i steg 1.

  När alla dina bud inkommit återkommer din personliga rådgivare till dig för att presentera förslagen. Du bestämmer själv om du vill gå vidare med något av förslagen.

 3. Välj lånförslag (om du vill) och få pengarna

  Avslutningsvis väljer du det lånerbjudande som du tycker är bäst - om du vill, självklart kan du välja att inte gå vidare. Din personliga rådgivare finns med längs vägen om du behöver hjälp att välja.

  Samtliga erbjudanden gäller i 30 dagar, så du har gott om tid att bestämma hur du vill göra. Oavsett hur du gör är vår tjänst gratis för dig som privatperson.

Billån utan kontantinsats - så sparade Lars tusenlappar


Ska du köpa ny bil och funderar över finansieringen? Många bilhandlare erbjuder billån där bilen utgör säkerhet för lånet. Dessa billån kräver ofta en kontantinsats samtidigt som det tillkommer administrativa avgifter som gör att den totala kostnaden för billånet blir onödigt hög. Om du istället väljer att finansiera bilen med ett privatlån kan du slippa betala kontantinsats och i många fall undvika dyra administrativa avgifter. Innan du tar ett billån kan det därför löna sig att göra en lånejämförelse och se hur mycket lägre månadskostnad du kan få.

Att ett privatlån kan bli betydligt billigare märkte Lars när han testade att sänka räntan på sitt billån genom Advisa. Lars passade även på att samla andra lån tillsammans med sitt billån och fick på så vis också bättre koll på sin privatekonomi. Lars nya billån landade på en ränta om 6,39 %, med en total räntesänkning på 3,81 % och en minskad månadskostnad på 1899 kronor.

”Det kändes dumt att inte acceptera erbjudandet. Jag är nöjd med Advisa och tycker alla borde testa tjänsten”, säger Lars.

Advisa hjälpte Lars att samla lån

LARSRäntesänkning 3.81%

Advisa har sedan starten 2011 hjälpt 275 547 kunder med sina lån.

* Hos Advisa kan du låna med ränta från 2,95%, återbetalningstid 1-15 år. Räntan är rörlig och sätts individuellt, mellan 2,95%-29,06%, högsta effektiva räntan 33,2%. Totalkostnad för ett annuitetslån på 100 000 kr, effektiv ränta 5,64%, 9 års löp­­tid, 0 kr i uppläggningsavgift och avi­­avgift blir 27 708 kr. Månads­­kostnad: 1 176 kr.