Eva-Lotta och Leif

Eva-Lotta och Leif är ett gift par i femtioårsåldern som bor i en fin bostadsrättslägenhet i centrala Södertälje.
Tillsammans har de fem vuxna barn och sex fina barnbarn.

Ansök nu – Gratis

 

Kan ni berätta lite om er själva?

Leif: Jag arbetar som truckförare. På fritiden tycker jag och Eva-Lotta om att spendera mycket tid tillsammans med våra barnbarn. Vi har sex stycken som håller oss aktiva.

Eva-Lotta: Jag arbetar som dagisfröken i Järna där jag trivs jättebra. Vi motionerar också en hel del när vi inte springer runt med våra barnbarn.

Hur såg er privatekonomi ut innan ni kom i kontakt med Advisa?

Leif: Vi har flyttat runt en hel del och därför har vi lånat några gånger för att kunna köpa nya möbler, en ny bil och för att kunna renovera. Vi har alltid haft koll på våra lånekostnader men vi har aldrig riktigt satt oss in i lånevillkoren. Ett tag funderade vi på att försöka sänka räntan genom att samla våra lån men vi kom aldrig till skott.

Hur upplevde ni processen med att samla era lån?

Leif: Väldigt positiv. När rådgivaren ringde upp oss blev vi chockade över hur mycket billigare det skulle bli om vi samlade våra lån, vår ränta så mycket som halverades. Rådgivaren var serviceminded och det kändes som att han brydde sig. Hela processen kändes mycket enkel och trygg. Han lärde oss att det lönar sig att jämföra.

Eva-Lotta: Ja och nu tänker vi ta tag i att jämföra räntan på vårt bolån också.

Hur har er vardag och privatekonomi förändrats efter det nya lånet?

Eva-Lotta: Det känns som att sten lyfts från våra axlar och det märks att vi har mer pengar över varje månad nu. Vi lägger pengarna främst på våra barnbarn men vi unnar oss själva något trevligt ibland också.

Leif: Det känns lite mindre stressigt nu och det är enklare att hålla koll på räkningarna. Rådgivaren hjälpte oss att få lite bättre koll på ekonomin.

Skulle ni rekommendera andra att använda Advisa?

Eva-Lotta: Ja verkligen. Det finns ingen anledning att gå runt och betala för hög ränta. Det finns säkert många som skulle kunna sänka sin ränta lika mycket som vi gjorde. Dessutom var personalen på Advisa både trevliga och kunniga.

Förändring:
  • 4 206 kr
  • 5,34 %
  • 4,24 %
  • 352 000 kr
  • 10 år
  • 11 872 kr

Se om du också kan sänka din månadskostnad

Som en av Sveriges ledande låneförmedlare hjälper vi dig hitta bättre lån. Genom 1 ansökan kan du få flera låneförslag från de 37 långivare vi samarbetar med.

Genom Advisa kan du

  • Få låneförslag från flera långivare
  • Jämföra gratis – ej bindande
  • Tryggt och säkert
Så här går det till:
1. Fyll i uppgifter
2. Välj bäst förslag
3. Få lånet utbetalt

Hur mycket lån vill du samla?

Månadskostnad cirka*
2 968 kr/mån2 968 kr/mån*
Ungefärlig kostnadi 12 år
Genom att påbörja ansökan godkänner jag användaravtalet och bekräftar att jag tagit del av dataskyddspolicyn.

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på {totalAmount} kr med {repaymentTimeYears} års löptid, nominell ränta {interestRate} % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan {apr} %. Totalt belopp att betala: {totalCost} kr. Månadskostnad: {monthlyCost} kr fördelat på {numPayments} betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Advisa arbetar med 37 kreditgivare. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 29,99%. Räntespann mellan: 3,06% - 29,99% (Uppdaterat januari 2021).