Vanliga frågor och svar när du lånar pengar | Advisa

Frågor och svar om Advisas lånetjänst

Här hittar du svar på våra kunders vanligaste frågor. Kontakta oss om du inte hittar svaret på din fråga här.

  • Hur sänker Advisa kostnaden på mina lån?

   Vi kan hjälpa dig att sänka dina kostnader genom att sänka räntan på ett befintligt lån eller samla ihop flera lån och krediter. Du kan även förlänga återbetalningstiden på ett befintligt lån för att få ner din månadskostnad. Ring oss på 0770 - 17 50 50 så berättar vi mer.

  • Kostar det något att söka lån genom Advisa?

   Nej, hittar du ett lån med villkor som passar dig så får den långivaren en ny glad kund. Långivaren betalar då oss en engångsersättning istället för den marknadsföringskostnad den vanligtvis har. Våra rådgivare hjälper dig därför kostnadsfritt att hitta det lån som passar dig bäst.

  • Varför ska jag jämföra lån genom Advisa?

   När man jämför lån själv så gör varje långivare varsin kreditupplysning. Många kreditupplysningar leder till försämrad kreditvärdighet och därmed får du sämre erbjudanden ju fler långivare du jämför. Vi har genom vårt samarbete med UC tagit fram en lösning där våra 39 samarbetslångivare får dela på samma kreditupplysning. Samtidigt så görs en lånejämförelse mellan långivarna vilket leder till en prispress på de erbjudanden man får. Starta din jämförelse här!

  • Vilka långivare samarbetar Advisa med?

   Vi samarbetar med 39 banker och andra långivare:

   Swedbank, SEB, ICA-Banken, IKANO Bank, MedMera Bank, Forex, Bank Norwegian, Marginalen Bank, Resurs Bank, Santander Consumer Bank, Nordnet Bank, Collector, re:member, SevenDay Bank, Komplett Bank, SVEA Ekonomi, Instabank, Credento, Konsumentkredit, Brocc, Lendify, Fellow Finance, Nystart Finans, Wasa Kredit, Nordax, Avida, BYAX, Rebilla, Credway, Credigo, Balanzia, Bigbank, Lån & Spar Bank, MoneyGo, Cashbuddy, Moank, Risicum, BRAbank och Euroloan.

  • Hur lång återbetalningstid kan jag få på lånet?

   Du kan välja en återbetalningstid mellan 1 och 20 år. Har du svårt att avgöra vad som passar dig bäst så hjälper vi dig gärna att komma fram till det.

  • Hur mycket får jag låna?

   Du kan låna upp till 600 000 kr. En långivare gör en bedömning av hur mycket du får låna baserat på flera aspekter. För att öka dina chanser att bli beviljad lån hjälper det exempelvis om du har en medsökande eller har fast inkomst från tillsvidareanställning, pension eller eget företagande. Vill du låna ett större belopp så kräver långivarna alltid att du har en högre inkomst desto större belopp du vill låna. En av Advisas lånerådgivare hjälper dig gärna att tänka över hur mycket du kan ansöka om.

  • Vad blir min månadskostnad?

   Din kostnad per månad kan du först få reda på efter att du har ansökt om lån. Detta beror på att din månadskostnad bestäms av den ränta du får, hur mycket du tar i lån och vilken återbetalningstid du väljer. Hos Advisa hjälper en erfaren lånerådgivare dig att välja återbetalningstid och belopp för att se till att lösningen passar just din privatekonomi.

  • Vad får jag för ränta?

   Räntan på ett privatlån sätts individuellt efter dina förutsättningar. Advisa hjälper dig därför att skicka en låneansökan till flera banker och andra långivare samtidigt för att du ska få reda på vilken som erbjuder dig bäst ränta. Vi ser även till att din låneansökan innehåller all nödvändig information för att du ska få så stort antal bra bud som möjligt.

  • Vad är skillnaden på annuitet och rak amortering?

   Vid ett annuitetslån betalar du alltid samma månadsbelopp. Det innebär att allt eftersom skulden minskar, så ökar andelen du amorterar på lånet. Rak amortering innebär att du amorterar samma belopp varje månad, utöver det tillkommer räntekostnaden som minskar i relation till den återstående krediten.

  • Vad är skillnaden på nominell och effektiv ränta?

   Den nominella räntan är den rörliga räntan som man betalar för sitt lån. Effektiv ränta är totala räntakostnaden av den nominella räntan inklusive tillägg som exempelvis uppläggningsavgifter och aviavgifter.

  • Gör Advisa en kreditupplysning?

   Ja, vi gör en kreditupplysning som alla våra samarbetsbanker och andra långivare får dela på.

  • Kan jag få ett lånelöfte hos er?

   Ja, när du får ett bud från en av våra långivare så är det just ett lånelöfte. Du kan alltså förutsättningslöst jämföra långivare när du ska ta ett nytt lån eller kan förbättra dina nuvarande villkor.

  • Kan jag ändra ansökt lånbelopp?

   Ja, du kan alltid justera beloppet i efterhand. Eftersom kreditupplysningen endast gäller i 5 dagar så rekommenderar vi att du hör av dig till oss så fort du upptäcker att du vill ändra beloppet.

  • Ska jag ha en medsökande på min låneansökan?

   Om ni är två personer som delar på låneansvaret så ökar det möjligheten att ni får beloppet beviljat och att ni får bra lånevillkor. Det beror på att bankerna ser det som dubbel säkerhet när ni är två sökande. Dock är det viktigt att din medsökande har en stabil och bra ekonomi för att öka chanserna till bra lånevillkor. Ju högre belopp du vill låna, desto bättre är det att ha en medsökande i din låneansökan.

  • Vilka lån ska jag ta med i min ansökan?

   För att hjälpa dig räkna ut vilka besparingsmöjligheter du har så rekommenderar vi att du tar med så många av dina konsumtionslån som möjligt. Konsumtionslån innefattar privatlån, medlemslån, topplån, bil- och andra fordonslån, kreditkort och avbetalningar.

  • Kan jag lösa mitt lån?

   Ja, du har fri amorteringsrätt på alla lån som tas genom oss. Det innebär att du närsomhelst kan betala mer på lånet eller lösa ut lånet helt och hållet.

  • När får jag svar?

   Vissa banker svarar inom 1 minut medan andra tar längre tid på sig. Oftast får du svar inom 24 timmar.

  • När betalas lånet ut?

   Ditt lån betalas ut 3-5 bankdagar efter att banken har mottagit ditt undertecknade avtal.

  • Varför har jag fått avslag på min låneansökan?

   Varför din ansökan inte blir beviljad kan vi inte svara på då det är bankerna som bedömmer dig. Däremot kan vi hjälpa dig med att svara på generella frågor kring hur du kan förbättra din kreditvärdighet och bättra chanserna tills du ansöker nästa gång. Hör av dig till oss så kan vi även boka in ett möte inför framtiden när din situation har förändrats.

  • Varför har jag fått flera brev från UC?

   Enligt lag så får man alltid omfrågningskopior från de parter som fått ta del av ens kreditupplysning. Som det står i ett av breven du fått hem har det endast registrerats en (1 kreditupplysning hos UC.

  • Måste jag ta ett beslut över telefon?

   Du tar aldrig beslut över telefon. Vi ringer upp dig för att gå igenom din ansökan och ytterliggare en gång för att hjälpa dig gå igenom dina bud. Det är inte förrän du skickat tillbaka ditt lånavtal som du har tagit ett beslut.

  • Påverkar inte en kreditupplysning min kreditvärdighet negativt?

   Nej, tack vare vårt samarbete med UC registreras endast en enda kreditupplysning på dig och din eventuella medsökanden. Det är när det registreras flera kreditupplysningar inom kort tid som din kreditvärdighet kan påverkas negativt. I och med att vi endast registrerar en enda kreditupplysning så bevaras din kreditvärdighet och du kommer inte att påverkas negativt om du vill ansöka om lån till exempelvis en ny bostad.

  • Är min ansökan bindande?

   Nej, du binder inte upp dig till att ta ett lån. Din ansökan resulterar i ett lånelöfte. Först när du har skrivit på lånavtalet och skickat tillbaka det till den banken som du har valt så har du ingått ett bindande avtal.

  • Är det säkert att använda Advisas tjänster?

   Ja, vi behandlar dina uppgifter enligt PuL:s (Personuppgiftslagens) rekommendationer vilket innebär att vi använder oss av brandväggar, krypteringsfunktioner och anti-virus samt har en intern sekretesspolicy.

  • Vilka tar del av mina uppgifter?

   Dina uppgifter delas med UC (Upplysningscentralen) och våra samarbetsbanker. Alla uppgifter behandlas med sekretess och vi säljer inte vidare någon information till tredjeparter.

  • Kan jag flytta mina lån utan att byta bank?

   Ja, när du flyttar ditt lån så behöver du inte flytta dina andra bankerbjudanden. Att flytta ett privatlån kommer inte heller påverka de rabatter du har fått på försäkringar, bostadslån eller pensionsparande.

  • Kan jag ta ett nytt lån genom er?

   Ja, när du ska ta nytt lån kan du enkelt göra en ansökan och jämföra individuellt satta lånevillkor från våra 39 samarbetslångivare.

  • Kan jag samla mina lån och krediter till ett lån?

   Vi hjälper ständigt kunder att samla ihop sin lån och krediter för att sänka sin måndadskostnad. Genom att samla lånen förbättrar man även sin kreditvärdighet vilket ger bättre lånevillkor i framtiden.

  • Kan jag sänka räntan på ett befintligt lån?

   Ja, vi hjälper dagligen kunder att sänka sin ränta. Om du vill se ifall du kan sänka räntan på ditt lån så är det bara att göra en ansökan via vårt formulär eller ringa oss på 0770 - 17 50 50!

  • Vad krävs från mig som låntagare?

   För att ta ett lån genom oss så behöver du vara minst 18 år gammal och folkbokförd i Sverige. Du ska ha en stadigvarande inkomst om minst 10 000 kr per månad eller 120 000 kr per år. Du får inte inneha betalningsanmärkningar eller skuldsaldo hos Kronofogden.

  • Vad krävs för att låna genom er?

   För att jämföra lån behöver du:

   • Ha fyllt 18 år
   • Ha en inkomst på minst 10 000 kr/månad från anställning eller pension
   • Ej ha skuldsaldo hos Kronofogden

  • Vilken ränta och månadskostnad får jag?

   Räntan på ett privatlån sätts alltid individuellt efter dina förutsättningar. Advisa hjälper dig därför att optimera din låneansökan och skickar den till flera banker och andra långivare samtidigt för att säkerställa att du får så många och låga ränte-erbjudanden som möjligt.

   Detaljer

   Lånebelopp5 000 - 600 000 kr
   Återbetalningstid1 - 18 år
   Ränta2,95 % - 26,05 %

  • Om allt är gratis. Hur tjänar ni pengar?

   Advisa hjälper banker och andra långivare att träffa nya kunder. Det innebär att du kan välja den som du tycker ger dig bäst erbjudande. Långivaren får en ny kund och du får det lån du gillar bäst. Vi får provision från den bank som du väljer. På så vis kan vår tjänst vara gratis för dig som kund. En ansökan är inte bindande vilket innebär att du när som helst innan du skrivit på kan välja att inte fullfölja.

  • Får jag bara en kreditupplysning?

   Ja, via Advisa får alla banker dela på en och samma kreditupplysning.

  • Kan jag betala av ett lån i förtid?

   Ja, du har fri amorteringsrätt på alla lån som tas genom oss. Det innebär att du närsomhelst kan betala mer på lånet eller lösa ut lånet helt och hållet.

  • Kan jag ta ett lån trots betalningsanmärkning?

   Ja, du kan ta ett lån om du har få betalningsanmärkningar och ej har skuld hos Kronofogden. Med betalningsanmärkningar försvåras dock möjligheten till lån.

  • Jag är osäker på om jag ska köpa bilen. Kan jag ändå jämföra?

   En ansökan är gratis och inget du binder dig till. Jämförelsen är i regel giltig i 30 dagar så du har gott om tid att göra ditt val och jämföra räntorna med vad t.ex. bilhandlaren kan erbjuda. Om ingen banks erbjudande motsvarar dina förväntningar är det bara att tacka nej. Genom oss kan du självklart även undersöka om du kan ersätta ditt befintliga billån med ett billigare lån.

  • Varför måste jag ange personlig information?

   Dina personuppgifter behövs för att vi ska kunna validera din identitet och för att våra samarbetsbanker ska kunna göra en sedvanlig kreditprövning. Utan personnumret kan vi inte säkerställa att det verkligen är du som vill låna. Vi hanterar alltid dina uppgifter säkert och i enlighet med PUL (Personuppgiftslagen). För din trygghet behandlar vi dina uppgifter säkert och med stor omsorg. Det är en av hörnstenarna i vår jämförelsetjänst.

  • Krävs kontantinsats vid billån?

   För ett billån krävs en kontantinsats.

  • Jag är osäker på att köpa objektet. Kan jag jämföra ändå?

   Eftersom en ansökan alltid är gratis och aldrig är bindande skadar det inte att jämföra - även om du inte är säker på om du ska köpa objektet. I sämsta fall får du en klar bild över vad det skulle kosta att låna. I bästa fall får du flera erbjudanden från banker och andra långivare som alla vill finansiera ditt billån.

   Efter att du gjort en webbansökan kan du när som helst välja att inte fullfölja. Inget är alltså klart förrän du i lugn och ro granskat erbjudandena och fattat ditt beslut. Om ingen banks erbjudande motsvarar dina förväntningar är det bara att tacka nej. I vissa fall vill kunder vara förutseenden och bara se vilken ränta de kan få. I andra fall vill de förbereda finansieringen inför ett eventuellt framtida köp. Oavsett skadar det aldrig att jämföra. Observera att du genom oss också kan omförhandla/förhandla ner räntan på befintliga lån.

  • Vad skiljer ett topplån från ett bottenlån?

   Topp- och bottenlån utgör alltså tillsammans det totala bolånet, och det som skiljer dem åt är framförallt graden av risk. Bottenlånet står för den säkra delen av lånet, medans topplånet den osäkra. Topplånet är generellt på 10% av bostadenskostnad medan bottenlånet ligger på 75%. Räntan är alltid högre på ett topplån än ett bottenlån på grund av bankens riskhantering.

  • Vad är ett topplån?

   Topplånet är i regel ett lån utan säkerhet (dock inte alltid) och är därmed mer riskfyllt för banken. Av den anledningen är topplånet förknippat med högre räntor än bottenlånet. Banken kanske bedömer att bottenlånet bara bör vara 75 procent givet dina ekonomiska förutsättningar, men erbjuder ändå möjlighet att låna upp till bolånetaket på 85 procent med hjälp av ett mer riskfyllt topplån. Man kan säga att topplånet ligger ”ovanpå” bottenlånet ur ett riskperspektiv och dess funktion är att skydda bottenlånet mot förändringar i bostadens marknadsvärde. Mer om det längre ner.

  • Vad är då ett bottenlån?

   Bottenlånet är det största och minst riskfyllda för banken eftersom man pantsätter din bostad som en säkerhet för bottenlånet. Detta innebär att du äger din bostad men att banken under särskilda förutsättningar har rätt att tvångssälja bostaden för att få tillbaka sina pengar. Med andra ord tar banken ingen större risk när de lånar ut dessa pengar till dig, vilket resulterar i att bottenlånet är den del av bolånet som har klart lägst räntor.

  • Kan jag samla mina lån utan att byta bank?

   Ja. Du kan baka ihop (samla/lösa) alla dina lån utan att byta bank.

  • Kan jag lägga om mina lån trots betalningsanmärkning?

   Ja. Så länge skulden hos Kronofogden är betald så har du möjlighet att lägga om dina lån och baka ihop flera skulder till ett nytt lån.

  • Vad krävs från mig som låntagare?

   Du behöver vara minst 18 år gammal och folkbokförd i Sverige för att låna genom oss. Du ska även ha en fast inkomst på minst 10 000 kronor per månad eller 120 000 kronor per år. Du får inte ha betalningsanmärkningar eller ett skuldsaldo hos Kronofogden.

  • Varför ska jag jämföra via Advisa och inte på egen hand?

   Skulle du själv besöka flertalet banker förlorar du både tid och kreditvärdighet. Varje bank skulle i så fall ta varsin kreditupplysning på dig och samlar man på sig många upplysningar på kort tid så sjunker kreditvärdigheten. På så vis blir det svårare att förhandla villkor för varje bank du besöker. Dessutom riktar sig olika banker mot olika typer av kunder. Så den mest kända banken kanske inte är bäst för dig. Genom Advisa så används endast en kreditupplysning och vi gör grovjobbet åt dig. Våra rådgivare hjälper dig även att se över bankernas olika erbjudanden för att hitta de lånevillkor som är bäst för just dig.

  • Kan jag ta ett lån trots betalningsanmärkning?

   Ja. Givet att du inte längre har någon skuld hos Kronofogden går det att få banklån. Självklart är din kreditvärdighet något försämrad med betalningsanmärkning men här kan Advisa verkligen hjälpa dig till en bättre ekonomi genom en två-stegsprocess. I steg ett samlar vi dina existerande lån och krediter även fast vi kanske inte lyckas sänka räntan. På så vis förbättrar vi din kreditvärdighet. Efter ett halvår eller så kan vi sedan hjälpa dig med en ny låneansökan. Eftersom du då har en betydligt bättre kreditvärdighet så har du nu väldigt goda chanser att sänka dina lånekostnader. Vi gör jobbet åt dig och bevakar marknaden för att göra det så enkelt som möjligt för dig att i lugn och ro ta viktiga beslut för att förbättra din privatekonomi.

  • Kan jag ta ett privat banklån om jag driver enskild firma?

   Så länge du drivit din verksamhet i minst ett år så är chanserna goda att du kan ta ett privatlån. Vill du öka dina chanser ytterligare så kan du precis som i övriga fall ha en medsökande, givet att den har fast anställning eller själv driver ett eget företag.

  • Vad är ett båtlån?

   Ett båtlån är ett privatlån som tas i syfte att finansiera köp av båt. Många av Sveriges båtägare finansierar deras drömbåtar genom ett privatlån och allt fler gör det genom en låneförmedlare så som Advisa.

Låna pengar till bästa räntan

 - 

Ansök här och få flera svar idag

Som en av Sveriges ledande låneförmedlare hjälper vi dig hitta bättre lån. Genom 1 ansökan kan du få flera låneförslag från de 39 långivare vi samarbetar med.

Så här går det till:

Hur Advisas lån fungerar
 1. Fyll i uppgifter
 2. Välj bäst förslag
 3. Få lånet utbetalt

Genom Advisa kan du

 • Få låneförslag från flera långivare
 • Jämföra gratis - ej bindande (läs mer)
 • Tryggt och säkert
Hur mycket lån vill du samla?
{{loanCtrl.loan.totalLoan | amount:0:false}} kr
kr
Ange totalt belopp att låna, både för att ersätta befintliga lån och eventuella extrapengar som du vill ha utöver det.
Belopp måste anges.{{loanCtrl.formElmt.totalLoan.wbValidatorMessage}}
{{loanCtrl.loan.repaymentTime}} år
år
Hur lång tid vill du ha på dig att betala tillbaka lånet? Ju längre lånetid, desto lägre blir din månadskostnad.
Återbetalningstid måste anges.{{loanCtrl.formElmt.repaymentTime.wbValidatorMessage}}
{{loanCtrl.loanTexts.loan.purpose.tooltip}}
Lånets syfte måste anges.
Lånets syfte måste anges.
{{loanCtrl.loanTexts.loan.purpose.tooltip}}
Lånets syfte måste anges.
Lånets syfte måste anges.
Fördelning av lånebeloppet mellan att lösa befintliga lån och lån till annat
kr
Här anger du hur stor del av hela lånebeloppet som är till för att lösa befintliga lån, och hur mycket som är till för annat.
kr
Här anger du hur stor del av hela lånebeloppet som är till för att lösa befintliga lån, och hur mycket som är till för annat.
Kostnad cirka:{{loanCtrl.monthlyCost() | amount:0:false}} kr/mån*Ungefärlig kostnad*
 • {{ctrl.loanTexts.loan[field].label}}: {{message}}
Mina uppgifter
{{ctrl.info}}
Ange dina personuppgifter
Personnumret behövs för att verifiera din identitet. Uppgifterna är säkra med oss och behandlas tryggt enligt gällande personuppgiftslagstiftning.
Ett personnummer måste anges.{{applicantCtrl.formElmt.nationalId0.wbValidatorMessage}}
Telefonnumret behövs för att du ska kunna ta emot dina låneförslag.
Ett mobilnummer måste anges.{{applicantCtrl.formElmt.mobilePhone0.wbValidatorMessage}}
Din e-postadress behövs för att du säkert ska kunna motta låneförslagen.
En e-postadress måste anges.{{applicantCtrl.formElmt.email0.wbValidatorMessage}}
Ange antal hemma­varande barn under 18 år.
Antal barn måste anges.{{applicantCtrl.formElmt.numDependants0.wbValidatorMessage}}
Ange sysselsättning/​anställningsform. Om ditt val inte finns tar du den som du tror är närmst. Välj huvudsaklig sysselsättning vid fler inkomstkällor.
Sysselsättning måste anges.
Fyll i uppgifter om din anställning
Arbetsgivare måste anges.
kr/mån
Ange din ungefärliga månadsinkomst före skatt (lön, pension, etc). Vid fler sysselsättningar, ange total månadsinkomst.
Månadsinkomst måste anges.{{applicantCtrl.formElmt.salary0.wbValidatorMessage}}
{{applicantCtrl.loanTexts.applicant[0].employmentSince.tooltip[applicantCtrl.applicant.occupationType]}}
År måste anges.{{applicantCtrl.formElmt.employmentSinceYear0.wbValidatorMessage}}
Månad måste anges.
{{applicantCtrl.loanTexts.applicant[0].employmentTo.tooltip}}
År måste anges.{{applicantCtrl.formElmt.employmentToYear0.wbValidatorMessage}}
Månad måste anges.
Ange ett telefonnummer till ditt arbete. Kan underlätta vid eventuell komplettering av uppgifter.
Arbetsgivarens telefonnummer måste anges.{{applicantCtrl.formElmt.employerPhone0.wbValidatorMessage}}
{{ applicantCtrl.positiveFeedbackText }}
{{applicantCtrl.loanTexts.applicant[0].civilStatus.tooltip}}
Civilstånd måste anges.
Ange hur du bor idag.
Boendeform måste anges.
kr/mån
{{applicantCtrl.loanTexts.applicant[0].homeCost.tooltip[applicantCtrl.applicant.homeType]}}
Månadskostnad måste anges.{{applicantCtrl.formElmt.homeCost0.wbValidatorMessage}}
{{ applicantCtrl.positiveFeedbackText }}
 • {{applicantCtrl.getFieldLabel(field)}}: {{message}}
Ange din medsökandes uppgifter
Ange din medsökandes personnummer (ej ditt eget). Medsökande bör varken ha skuldsaldo eller anmärkningar.
Ett personnummer måste anges.{{applicantCtrl.formElmt.nationalId1.wbValidatorMessage}}
Telefonnumret behövs för att din medsökande också ska kunna ta del av låneförslagen
Ett mobilnummer måste anges.{{applicantCtrl.formElmt.mobilePhone1.wbValidatorMessage}}
Medsökandes e-postadress behövs för att din medsökande också ska kunna ta del av låneförslagen.
En e-postadress måste anges.{{applicantCtrl.formElmt.email1.wbValidatorMessage}}
Ange antal hemma­varande barn under 18 år.
Antal barn måste anges.{{applicantCtrl.formElmt.numDependants1.wbValidatorMessage}}
Ange sysselsättning/​anställningsform. Om din medsökandes val inte finns tar du den som du tror är närmst.
Sysselsättning måste anges.
Fyll i uppgifter om din medsökandes anställning
Arbetsgivare måste anges.
kr/mån
Ange din medsökandes ungefärliga månadsinkomst före skatt (lön, pension och andra inkomster)
Månadsinkomst måste anges.{{applicantCtrl.formElmt.salary1.wbValidatorMessage}}
{{applicantCtrl.loanTexts.applicant[1].employmentSince.tooltip[applicantCtrl.applicant.occupationType]}}
År måste anges.{{applicantCtrl.formElmt.employmentSinceYear1.wbValidatorMessage}}
Månad måste anges.
{{applicantCtrl.loanTexts.applicant[1].employmentTo.tooltip}}
År måste anges.{{applicantCtrl.formElmt.employmentToYear1.wbValidatorMessage}}
Månad måste anges.
Ange ett telefonnummer till din medsökandes arbete. Kan underlätta vid eventuell komplettering av uppgifter.
Arbetsgivarens telefonnummer måste anges.{{applicantCtrl.formElmt.employerPhone1.wbValidatorMessage}}
{{ applicantCtrl.positiveFeedbackText }}
{{applicantCtrl.loanTexts.applicant[1].civilStatus.tooltip}}
Civilstånd måste anges.
Ange hur din medsökande bor idag.
Boendeform måste anges.
kr/mån
{{applicantCtrl.loanTexts.applicant[1].homeCost.tooltip[applicantCtrl.applicant.homeType]}}
Månadskostnad måste anges.{{applicantCtrl.formElmt.homeCost1.wbValidatorMessage}}
{{ applicantCtrl.positiveFeedbackText }}
 • {{applicantCtrl.getFieldLabel(field)}}: {{message}}
{{ctrl.retry}}
{{ctrl.error}}
Lägg till partnerkodTa bort partnerkod
Ange partnerkod.
Aktiverai
Aktivera
{{loanCtrl.formElmt.voucherCode.wbValidatorMessage}}
{{loanCtrl.formElmt.voucherCode.wbValidatorMessage}}

Genom att ansöka godkänner jag villkoren och bekräftar att jag tagit del av integritetspolicyn.

Starta din BankID-app

Verifiera dig via BankID. Har du ansökt tidigare hämtar vi även dina uppgifter så du slipper fylla i dem själv.

Genom att ansöka godkänner jag villkoren och bekräftar att jag tagit del av integritetspolicyn.

Säker ansökan

×

 {{await.data.count}} personer har jämfört lån genom Advisa senaste dygnet

* Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på {{loanContext.totalLoan | amount:0:false}} kr med {{loanContext.repaymentTime}} års löptid, nominell ränta {{loanContext.exampleRate}} % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan {{loanContext.apr}} %. Totalt belopp att betala: {{loanContext.totalCost | amount:0:false}} kr. Månadskostnad: {{loanContext.monthlyCost | amount:0:false}} kr fördelat på {{ loanContext.repaymentTime * 12 }} betalningstillfällen.

Så pressar vi räntan på privatlån

Advisa söker ditt lån hos flera långivare

Hos Advisa kan du som vill låna pengar få erbjudanden från flera banker och andra långivare, oavsett om det avser ett nytt lån, eller att samla befintliga. Skriv in dina uppgifter ovan och låt oss jämföra lån från flera långivare.

Jämför alltid innan du tar lån

Advisa är ingen bank. Tvärtom står vi på konsumentens sida när du vill ansöka om lån. Genom att jämföra låneförslag från flera banker kan du i lugn och ro välja det som passar dig bäst.

Tryggt och säkert - alltid

Trygghet är viktigt för oss, och en av hörnstenarna i vår tjänst. Därför använder vi flera säkerhetssystem och hanterar uppgifter med omsorg. För din trygghet står Advisa under tillsyn av finansinspektionen.

Läs mer om hur det går till »
×

Vi hjälper dig!

Skriv in ditt mobilnummer så ringer en av våra erfarna medarbetare upp dig.

Tack!

Vi återkommer till dig inom kort.

Att tänka på när du ska ta lån

När du skickat in en ansökan kan du lita på att vi ser till att du förstår precis vad som gäller och hur du kan maximera dina chanser till lägsta räntan. Vill du ändå läsa på mer om hur du kan optimera din ansökan har vi tagit fram dessa guider:

Lycka till!

Starta ditt nya ekonomiska liv idag.